Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

Liuskekivi on erinomainen vaihtoehto tyylikkään ja modernin sisätilojen luomiseen. Elementit, joilla on tällainen pinnoite, soveltuvat lähes kaikkialle - lastenhuoneesta kiinteään kaappiin. Viime aikoina heistä on tullut todellinen muotoilu!

Mutta epätavallisen maalien käyttö sisätiloissa on perusteltua paitsi suunnittelun kannaltakin. Liuskipinnat ovat myös erittäin käytännöllisiä. Ne auttavat paljon lasten kasvatuksessa, kommunikoinnissa perheen kanssa, työssä ja yksinkertaisesti jokapäiväisessä elämässä.

Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

Sisältää liuskekiveä

Näitä maaleja kutsutaan usein hiutaleiksi. Ne muodostavat kestävän, matalan, hieman karkean pinnoitteen pinnalle, johon voit kirjoittaa liidulla. Vaikutus - kuten kaikki tutut koulukortit - vain paljon paremmin.

Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

Iskulautakunnan vaikutus asuntoon liuskekiven avulla

Nykyaikaisilla liuskamaaleilla on suuri suorituskyky:

 • luo erittäin kovaa, kulutusta kestävää pinnoitetta;
 • korkea tarttuvuus;
 • älä anna lainkaan loistaa (tällaisen pinnan tekeminen on ilo);
 • kuivumisen jälkeen - tulenkestävä ja myrkytön, joka soveltuu käytettäväksi lastenhuoneissa;
 • se on helppo pestä saippualiuoksella (porrastetun hiutaleiden poistaminen ei ole ongelma lainkaan);
 • juuri levitetty ja nopeasti kuiva.

Huomautus! Liuskekivet myydään tölkeissä (siveltimellä tai rullalla) ja tölkeissä (geometrisesti monimutkaisten pintojen värjäämiseksi).

Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

Slate maali

Valmistajat tarjoavat valmiita emulsioita eri värejä. Niinpä Siperian maali on harmaa, viininpunainen, ruskea, musta ja tummanvihreä. Tikkurila ehdottaa haluavansa värittää värittömän pohjan yhdelle sadan sadan sävyn tuotemerkkipaletista. Ja Rust-Oleumilla on yleensä läpinäkyvä liuskekivi. Sitä voidaan soveltaa kaikkiin värillisiin pintoihin talossa.

Mitä maalata johdon alla

Liuskekiviä voi käyttää koko talossa:

Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

 1. Taimitarhassa. Jos asennat suuren levyn tähän tai maalat koko seinän kynän päälle, lapsilla on missä luoja ja oppiminen. Ja muut talon seinät ovat täysin turvallisia.
 2. Keittiössä. On hyvin mukavia yksittäisiä liuskekiviä, keittiön esiliinaa, keittiönkaapin maalattuja ovia. He voivat tallentaa reseptejä, valikoita, muistutuksia, ostoslistoja ja yksinkertaisesti rakkauden ilmoituksia toisilleen.

  Tärkeää! Jotkut maaleista värjäävät kuumasta rasvasta, joten ne eivät ole toivottavia levittää lähellä uunia.

 3. Aulassa. Etuoviin on kätevää jättää kotiin viestejä siitä, mitä tehdä tai ottaa talosta poistuttaessa. Kiinteän puhelimen vieressä liuska korvaa kannettavan.
 4. Yksittäisten esineiden koristeluun. Täysin katsoa liuskekiveä, leikkuulaudat, suuret ruokalajit, tomaatit tölkkeihin vilja- ja kukkaruukkuja varten, taimet jne.

Kynän alla värjätään erilaisia ​​materiaaleja:

 • puu, lastulevy, MDF, kuitulevy;
 • metalli;
 • kipsi;
 • kipsilevyä;
 • tiili;
 • lasi;
 • keramiikkaa.

Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

Griffin-värit ovat löytäneet niiden käytön paitsi koulujen toimistoissa, myös asunnoissa, kahviloissa ja muissa julkisissa laitoksissa

Kaikki liuskamaalit on suunniteltu sisustustöihin. Ne eivät siedä alhaisia ​​lämpötiloja.

Värjäystekniikka

Liuskekivi on erittäin helppokäyttöinen. Jokainen voi maalata yli seinän tai tehdä mukava aluksella kirjaa omilla käsillään.

Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

Liuskekortti, joka on luonut omat kädet, ei ole vain tyylikäs, vaan myös toiminnallinen ominaisuus sisustuksessa

Väritysmenetelmä on seuraava:

 1. Maalattava pinta on puhdistettava vanhasta pinnoitteesta. Tarvittaessa se tasoitetaan kiteellä tai hierotaan höyryllä ja pestään pölyltä ja kuivataan.
 2. Maali on täsmälleen määritelty, sen alla oleva pinta on jauhettu ja kuivunut. Ihannetapauksessa tulisi käyttää erityistä pohjamaalia liuskamaaleille.
 3. Jotta jääkaapin seinälle tai ovelle muodostetaan siisti liuskekivi, pinta pinnoitetaan ympäryksen ympärillä maali- nauhalla.
 4. Emulsio sekoitetaan hyvin ja levitetään useisiin kerroksiin. Jokaisen kerroksen on oltava täysin kuiva ennen kuin sitä sovelletaan siihen. Värin tulee olla ilmastoidussa huoneessa, jonka ilman lämpötila on + 10 ° C ja kosteus 85%.

  Vihje! Liuskekivet jäädy nopeasti, joten niiden tekeminen on tehtävä nopeasti.

 5. 24 tunnin kuluttua viimeisen kerroksen levittämisestä hiotaan karbonaatti-kalsium-liitu kuivattuun pintaan. Sen ylimäärä pyyhitään pehmeällä rievulla.
 6. Sen on odotettava vielä 48 tuntia, kunnes emulsio on täysin kovettunut, ja levyä tai seinää voidaan käyttää aiottuun tarkoitukseen.

Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

Pese liuskekiveä saippualla tai muilla kotitalouskemikaaleilla voi olla vain kuukausi värjäyksen jälkeen.

Kuinka tehdä liuskekivi itse

Tehdasemulsiota myydään 0,5 ja 1 litran tölkeissä ja tölkeissä. Monet ihmiset eivät yksinkertaisesti tarvitse tätä materiaalia. Tässä tapauksessa liuskekiven vaikutus maaliin voidaan tehdä käsin. Se on paljon halvempaa.

1 tavalla

Se kestää vain:

Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

 • Kaikki akryylimaali - 1 lasi.
 • Sementti (tavallinen "puhdas" tai mikä tahansa sementtiseos) - 2 rkl.

Ainesosat sekoitetaan perusteellisesti ja liuskekivi on edullinen.

Huomautus! Tehdasmaalit lisäävät dolomiittia tai marmorisiruja. Kotitekoinen sementin seos ei anna tällaista kestävää pinnoitetta. Hän naarmuu nopeammin.

Vaikein ja mielenkiintoisin asia tässä asiassa on valita emulsion väri. Monet eivät pidä perinteisistä tummista sävyistä. Tässä tapauksessa voit käyttää muita värejä, joilla näet hiutalemallin. Kevyet, haalistuneet, pastellivärit jätetään heti pois. Mutta kirkkaalla taustalla piirustus on melkein yhtä kätevä kuin tummalla. Kauniit vaihtoehdot - kirkkaanpunainen, rikas violetti, kasviperäisen vihreä, syvän sininen.

Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

Liuskekiven seinämän ei tarvitse olla musta, maalausta varten voidaan käyttää minkä tahansa värillisen värisävyn väriä

On erittäin mielenkiintoista, jos käytät useita eri värejä sisältäviä liuskekivipaneeleja sisustuksessa.

2 tavalla

Ennen kuin teet liuskaa tämän reseptin mukaan, sinun on varmistettava, että kaikki mitä tarvitset on jo varastossa. Jos jokainen ainesosa on ostettava, voi olla halvempaa ostaa tehtaan emulsio välittömästi.

Valmistetaan noin 50 ml liuskekiveä, tarvitset:

Kaikki noin liuske: edut, soveltaminen, valmistus omilla käsillä

 • 3 rkl. l. akryylimaali oikeasta väristä;
 • 1 rkl. matta akryylilakka;
 • 1 rkl. l. (ilman liukua) sementtiä, sementtiä tai laasti keraamisille laatille;
 • 1 rkl. l vettä.

Laita ensin jauhe astiaan injektointia varten tai sementille - se antaa karkean pinnan. Lisää sitten maali, joka antaa valmiin seoksen halutun värin ja lakan (se tekee emulsiosta enemmän muovia). Nyt on aika kaataa vettä ja sekoittaa se hyvin huolellisesti.

Tärkeää! Seoksen on oltava hyvin sekoitettu. Jos massassa on kokkareita, ne pilata maalatun pinnan.

Glyfelnuyun maalia, joka on valmistettu omilla käsillä, sovelletaan samalla tavoin kuin ostettu. Hänelle annetaan aikaa kuivua ja kovettua ennen liitujen levittämistä.

Älä unohda valmiiden pintojen huolellista toimintaa. Huolimatta korkeasta kulumiskestävyydestä liuskekivet voidaan helposti naarmuttaa kova teräviä esineitä. Niinpä niitä ei suositella maalaamaan halvalla "koulun" liidulla, jossa on hiekkaa ja kiviä epäpuhtauksia. Ja jos käytät pehmeitä värikynät ja pese piirustukset pehmeällä, kostealla liinalla, liuskekannet koristelevat sisätiloissa pitkään ja toimivat kätevästi luovuuteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

4 + 4 =