Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Moderni laser tasoilla voit helposti suorittaa ensimmäisen tällaisen tapahtuman merkinnällä. Niitä käytetään sekä aloittelijoilla että rakennusalan ammattilaisilla.

Kuitenkin muutamat aloittelijat osaavat käyttää lasertasoa. Tässä osiossa tarkastellaan, millaisia ​​tasoja on olemassa ja miten lasertasoa käytetään oikein.

Laser tasotyypit

Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Ennen kuin menet suoraan työhön, sinun on määritettävä, millaista työkalua olet tekemisissä. Laseritasot, joita käytetään usein seinien tasoittamiseen, jaetaan seuraavasti:

 • staattinen. Niitä kutsutaan myös ristipäällysteiseksi tai moniprismalaitteeksi:
 • pyörivä. Sitä kutsutaan myös tasoksi tai monikapismitasoksi;
 • osoitin- tai piste-laserilla.

Pakkauksessa on jokaisen laitteen käyttöohje, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti käyttötapa ja tarvittavat valmisteluprosessit. On useita muunnelmia, jotka sinun on harkittava ennen tämän työkalun käyttämistä:

 1. Jos akkua käytetään, muista ladata se etukäteen.
 2. Jos taso toimii paristoilla, aseta ne paristolokeroon.
 3. Varmista ennen laitteen käyttöä, että laite toimii. Sitten voit asentaa laitteen.

Lasertason asettaminen

Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Laser ei saisi estää esineitä

Laitteen sijainti on erittäin tärkeä tekijä. Se riippuu siitä, merkinnän laatu. Laitetta asennettaessa on otettava huomioon tietyt säännöt:

 1. Huomaa, että laserlaitteessa ei ole vieraita esineitä. Muussa tapauksessa ennustettu viiva keskeytyy ja tulokset ovat epätarkkoja.
 2. Työkalu on asennettava tiettyyn etäisyyteen objektista. Suurin etäisyys on esitetty ohjeessa. Huomaa, että mitä pienempi aikaväli on, sitä vähemmän virhetodennäköisyyttä.
 3. Käytön aikana laite on sijoitettava tasaiselle alustalle. Voit käyttää jalustaa tai pidintä. Työkalu on kiinnitettävä tukevasti. Ravistelu tai äkillinen liike mittauksen aikana ei ole sallittua.

  Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

  Ennen käyttöä tasoitetaan taso kaikilla tasoilla

 4. Ennen käyttöä sinun on tasoitettava taso vaakasuoraan. Tätä tarkoitusta varten käytetään työkalun sisään upotettua kuplatasoa. Joissakin malleissa käytetään itse tasoittavaa toimintoa. Jos sijoittelu on epätasaista, se ilmoittaa signaalin.
 5. Varoittaa useita ihmisiä suunnitelluista menettelyistä. Piilota myös lemmikit niin, että laser ei vahingoita niitä.

Jos kaikki nämä vinkit täyttyvät, voit aloittaa mittaamisen.

Lasertason säätö

Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Pystysuora ja horisontaalinen säätö

Usein ohjeet kertovat yksityiskohtaisesti, kuinka oikein määritellään. Menettely on melko helppoa ja sama lähes kaikissa malleissa.

Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Yksinkertaisissa laitteissa on joitain kuplatasoja, joilla säätö tehdään. Se valmistetaan ruuvaamalla ruuvi.

Joskus työkalu on varustettu itsetasaava toiminto, mutta tämä ei tarkoita sitä, että se kohdistuu itse. Tämä on mahdollista vain vähäisellä poikkeamallä noin 15 astetta. Jos pinnoite on epätasainen, ruuvit täytyy ruuvata itse.

Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Prismaattinen taso

Palkintojen tasotyyppi työssä luo kaksi laseria: pysty ja vaaka.

Haluttaessa niitä voidaan lähettää samanaikaisesti tai kerrallaan.

Pyörivällä laitteella puolestaan ​​on lisäksi lisäasetuksia.

Ne ovat skannauksen kulma ja pyörimisnopeus.

On suositeltavaa käyttää vain tällä hetkellä tarvittavia toimintoja, jotta et saa sekaantua.

Joten kun mittaat pystysuoraa aukkoa, on parempi sammuttaa vaakasuuntainen palkki. Tällöin säästät myös laitteen akkua.

 Lisätarvikkeet laseritasolle

Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Jos laitteen ja pinnan välinen etäisyys on suurempi, käytä kohdetta

Päälaitteen lisäksi ammattilaiset käyttävät usein ylimääräisiä apuvälineitä. Näitä ovat:

 1. Laseraseman vastaanotin. Se voi auttaa suuresti, jos mittaukset tehdään kodin ulkopuolella. Sen avulla palkki näkyy selvästi auringossa. Lisäksi laseralue kasvaa 2 kertaa. Hanki saman brändin laitteet yhteensopivuuden varmistamiseksi.
 2. Kohde. Tämä laite sisältää lähes kaikki laser-tasot. Se näyttää tavoite, joka asetetaan viiva. On suositeltavaa käyttää, jos etäisyys tason ja kohteen välillä on suuri. Joskus pakissa on myös erityinen laite, ns. Optinen näky. Se on asennettu tason koteloon ja voit päästä jopa kaukaisiin seiniin.
 3. Rake. Käytetään, kun on tarpeen tehdä samansuuntaisia ​​viivoja, ja niiden välisen etäisyyden on oltava sama. Myös sen avulla voit muuttaa laitteen korkeutta, kun se on kiinnitetty jalustalle. Lisätietoja lasertason säätämisestä on tässä videossa:

Käyttämällä laser tasoa käytännössä

Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Lasertaso auttaa määrittämään pystysuorien pintojen epätasaisuudet

Tämän laitteen käyttö on mahdollista monissa tarkoituksissa eikä vain rakennusalustalla, mikä tärkeintä tietää lasersäteen käytön. Tarkastellaan tarkemmin joitain sovelluksia:

 1. Seinien tai muiden pintojen suuntaaminen. Tämä käyttöalue osoittaa kaikki lasertason edut vanhojen työkalujen edessä. Pinnan sileyden määrittämiseksi on vain välttämätöntä ohjata lasersäde pitkin. Tässä tapauksessa määrität poikkeaman pystysuorasta kustakin osasta, ja näillä tiedoilla voit valita tasoituskerroksen paksuuden.
 2. Viimeistely laatat. Tällä alueella sinun tulee käyttää pystysuoria ja horisontaalisia säteitä. Risteyksessä ne muodostavat ristin pinnalle. Ristin keskipiste yhdistetään laattojen saumoihin, ja palkin suuntaisesti laatta tasataan.
 3. Sticky-tapetit tai koriste-elementit. Täällä voit myös käyttää tätä laitetta. Palkin avulla voit helposti kohdistaa materiaalin pystysuoran reunan. Vaakapalkki auttaa luomaan täysin tasaisen reunuksen.

  Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

  Taso auttaa rakentamaan jopa suorat väliseinät

 4. Huonekalujen ja kodinkoneiden asennus. Epätasaisesti sijoitetut huonekalut voivat pilata koko huoneen sisustuksen. Viivoittajan tai perinteisen tason käyttäminen vaatii paljon enemmän aikaa ja vaivaa, mutta laserlaitteella voit helposti sijoittaa kaikki huonekalustekniikat ja ripustaa myös rungon.
 5. Osioiden ja rakennusten asettelun asennus. Lasertason avulla voit uudistaa asettelun. Lasersädekimpun projisointi auttaa asentamaan levyosion tasaisesti.
 6. Mittauksia varten. Lasertason käytöllä mittauksia ei voida ottaa. Sen käyttö kuitenkin merkittävästi nopeuttaa ja helpottaa tätä menettelyä. Lasertaso voi projektiryhmän, johon mittaukset tehdään.

Sovellukset voidaan nähdä yksityiskohtaisesti seuraavassa kaaviossa.

Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Älä käytä tätä laitetta, älä unohda turvallisuutta. Muista, että palkin voima on riittävän suuri, joten et voi saada sitä ihmisen tai eläimen silmissä.

Kuinka käyttää lasertasoa: Ohje

Käytä aina suojalaseja käytön aikana.

Viime aikoina lasertason käyttö on tullut suosittu. Laite sopii suurelle määrälle teoksia, eikä vain rakennusalalla, joten sen hankinta on erittäin hyödyllistä ja helpottaa ja nopeuttaa monia prosesseja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

73 − = 69