Kuinka kiristää tuolia omiin käsiisi?

Kuinka kiristää tuolia omiin käsiisi?

Itsevirtaavat verhoilut huonekalut - tehtävä ei ole niin yksinkertainen kuin saattaa näyttää ensimmäisellä silmäyksellä. Päivitetyn tuolin katsottiin olevan moderni, tyylikäs ja tarkoituksenmukainen, joten on tarpeen tutkia tekniikkaa ja noudattaa tarkasti ohjeita.

Kuinka kiristää tuolia omiin käsiisi?

Jos verhoilu on kulunut vanhalle nojatuolle, älä aja sitä ulos, vedä se uudella liinalla.

Jos haluat palauttaa menestyksekkäästi, sinun on otettava huomioon kaikki hienot yksityiskohdat, vain perusteellinen lähestymistapa liiketoimintaa, päivitetty huonekalut näyttää hyvältä. Tätä työtapaa voidaan päivittää verhoiltuihin huonekaluihin. Mutta jos kuluneet sohva tai monimutkainen nojatuoli on parempi kääntyä ammattilaisille (kuva 1).

Valmistelutyöt

Tuolin niskassa ei tarvita vain materiaaleja ja työkaluja, vaan myös riittävät ompeluvaatimukset ja sitkeys. Älä jätä huomiotta valmisteluvaihetta, muuten monimutkaisuus voi ilmetä kaikkein sopimatonta hetkeä.

Jotta onnistunut supistuminen, tarvitset:

  • ruuvimeisseli;
  • pihdit;
  • katkottua;
  • huonekalut kangasta;
  • vaahtomuovi;
  • Sintepon;
  • vahvat langat;
  • sakset, neulat, nastat;
  • ompelukone;
  • nitoja niitteillä.

Kuinka kiristää tuolia omiin käsiisi?

Kuva 1. Tuolin kaavio.

Jos tuolissa on puuta, hiekkapaperia, tahraa tai huonekalujen lakatarvikkeita, tarvitaan lisäksi.

Ensinnäkin sinun on otettava kuvia huonekaluista eri näkökulmista. Tämä yksinkertaistaa huomattavasti kokoonpanoprosessia ja välttää tapahtumien syntymisen. Kun muutoksen kohde on otettu, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Tuoli on purettava. Poista kaikki koristeelliset elementit ja tyynyt. Jos teet pinnan supistumisen ja jätät puiset osat kuluneeseen tilaan, kokonaisvaikutelma on toivoton vioittunut.

Seuraavaksi sinun on poistettava huolellisesti vanha verhoilu. On tärkeää vahingoittaa kangasta, koska se toimii kuviona. Käytä näissä töissä nitoja, ruuvimeisseliä ja muita työkaluja, joissa on litteä reuna. Kun kangas on poistettu, se on mitattava ja laskettava, kuinka paljon kudosta tarvitaan ompelemaan uusi verhoilu. On tärkeää tarkastella taitosten ja hanojen materiaalikokoa.

Tuolin pehmeän osan kunto on arvioitava. Jos vaahtokumista on merkkejä saastumisesta ja kulumisesta, se on vaihdettava. On parempi tehdä se heti, joten muutaman vuoden kuluttua remontoitu tuoli ei hämmästynyt muotoilun muutoksesta.

Kuinka kiristää tuolia omiin käsiisi?

Kuva 2. Tuolin verhoiluun sopivat kankaat, kuten kuvakudos, jacquard, matto, velour, chenille.

Sen jälkeen voit mennä varastossa tarvikkeisiin. Työskentelyä varten tarvitaan vaahto 3-5 cm paksu, vakio tai suurempi jäykkyys. Tällaista sinettiä käytetään huonekalujen tuotannossa, ja sitä voidaan ostaa erikoistuneissa myymälöissä. Tarvitset materiaalin verhoiluun, on parempi valita kankaalla merkintä "huonekalut". Pehmustetuille huonekaluille, kuvakudoksille, jacquardille, matolle, velourille, chenillille (kuva 2) sopii. Ostohetkellä on tarpeen harkita materiaalin varastoa. Kudoksen kudoksen läsnäolo lisää kulutusta noin 1-2 askeleella kuvan elementtien toistamista. Ja tietysti sopivan sävyn kierteet on otettava voimakkaasti, suunniteltu toimimaan huonekalujen kanssa. Sopiva vahvistettu lanka 45-70 LL (lavsan - polyesterin analogi).

Palautuksen välivaihe

Kun kaikki työkalut ja materiaalit on valmistettu, voit jatkaa restaurointia.

Ensimmäinen asia, joudut päivittämään käsinojat, jalat ja kaikki puiset elementit. Ne on käsiteltävä huolella hiekkapaperilla, peitä tahra tai lakka ja jätettävä kuivumaan.

Kuinka kiristää tuolia omiin käsiisi?

Kuva 3. Poista vanha verhoilu varovasti tuolista ja irrota kaikki osat, jotta voit luoda uuden kuvion.

Sitten voit jatkaa uuden verhoilun tekemistä. Vanha, jos sitä ei tehty aiemmin, sinun on rasporot, yrittäen estää kudosvaurioita. Jokainen yksityiskohta on numeroitava ja jätettävä sivuun. Tämän jälkeen sinun täytyy merkitä ja leikata uusi verhoilu (kuva 3).

Se on kätevintä tehdä tämä lattialla. Tarroja käytetään erityisellä merkinnällä, liidulla tai yksinkertaisella kynällä. Virkkaa miellyttävämmät terävät sakset. Kun kaikki yksityiskohdat on leikattu, sinun on käsiteltävä viipaleita niin, että kangas ei liukene. Helpoin tapa ommella kaksinkertaisella taivutusmenetelmällä tai kevyesti laulaa avotulella. Toisen menetelmän valinnassa on välttämätöntä toimia hyvin tarkasti, tarkistamalla aineen reaktio tarpeettomaan karsimiseen.

Tämän jälkeen sinun on ommuttava kaikki ompelukoneen uuden verhoilun yksityiskohdat. On parempi "kokeilla" uutta kansiota useita kertoja kuin muokata kaikkea.

Kun verhoilu on valmis, voit siirtyä tuolin päällä tehtävään restaurointityöhön.

Jarruttaminen ja kokoaminen

Kiristä tuoli vaiheittain purettuina. Esimerkiksi kiristä ensin istuin, sitten selkänoja ja pienet osat.

Aseta osan edessä oleva runko ja aseta vaahtokumi siihen. Pehmenemiskerroksen reunat voivat ulottua hieman kehyksen ulkopuolelle: tämä pehmentää reunat ja parantaa remontoitujen huonekalujen toimintaa. Jos paksua ja tiheää vaahtoa ostetaan, kulmat voidaan katkaista, jolloin kierrokset pyöristyvät.

Kuinka kiristää tuolia omiin käsiisi?

Kuva 4. Esimerkki tuolista ennen ja jälkeen.

Syntepon-kerros suojaa vaahtoa siirtymiseltä ja yksinkertaistaa huomattavasti uuden verhoilun asennusta. Tämä ei-kudottu materiaali on asetettava vaahtokumin päälle ja kiinnitettävä tukaan nitoja käyttäen.

Sitten voit mennä suoraan verhoiluun. Kankaan osa asetetaan pohjaan, levitetään huolellisesti. Jotta järjestelmän vahvistaminen on tarpeen aloittaa järjestelmän avulla, se mahdollistaa siirtymisen siirtymisen ja materiaalin vinouden. Käytä ensin 4 niitettä, jotka kiinnittävät kudoksen kylkiluutin keskelle. Vedä sitten kankaasta suhteellisesti ja kiinnitä niitteillä. Esimerkiksi 2 - toisaalta 2 - päinvastoin ja niin edelleen.

On tärkeää, että materiaali ei itke, mutta se ei liiku liikaa. Jatkuva ohjaus mahdollistaa tuulen kiristämisen laadullisesti.

Kun viimeinen kramppi on kiinnitetty, voit jatkaa seuraavan osan supistumista. Jotta päivitetty tuoli näytti näkyvän kaikilla puolilla, takana osa voidaan peittää vuori kangas, myös varmistaa se avulla niittejä.

Viimeisen pehmeän osan kiristämisen jälkeen voit aloittaa kokoonpanon. Tässä vaiheessa on hyödyllistä yksityiskohtaista valokuvakalustoa. Muista, kuinka tuoli on purettu ja toista kaikki vaiheet päinvastaisessa järjestyksessä. Kaikki ruuvit ja kiinnittimet on kiristettävä. Jos pyörätuoli on järkevää korvata ne uudella laakerilla.

Jos kaikki vaiheet suoritettiin oikein, sinulla olisi oltava kaunis päivitetty nojatuoli (kuva 4).

Kyky kiristää tuolia omilla kädillä on erittäin hyödyllinen taito. Se kannattaa viettää aikaa ja energiaa opiskelemalla tekniikkaa, ja huomenna voit itsenäisesti ja ilman merkittäviä menoja päivittää sisätilojen talon tai huvilan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

57 − 51 =