Kuinka tehdä lamppu LED-nauha omilla käsillä

Kuinka tehdä lamppu LED-nauha omilla käsillä

Kuinka tehdä valolaitteen dioditasta omilla käsilläsi? Mikä se on? Tätä kannattaa puhua tarkemmin. LED-valaistus on yleistynyt joka päivä. Se kattaa uudet käyttöalueet.

Kuinka tehdä lamppu LED-nauha omilla käsillä

LED-valon kaavio.

Hyvin usein LED-valoja käytetään paitsi päävalaistukseen (valaisimet) myös valaistustyypeille (esimerkiksi keittiössä, pukuhuoneessa jne.). Tällainen kauneus ei luonnollisestikaan ole halpa, joten jos haluat käyttää LED-valaistusta kotona, niin sinun on haaroitettava hieman.

LED-nauhan valaisimet, joissa on omat kädet

Joten lampun ensimmäiseen versioon tarvitset:

Kuinka tehdä lamppu LED-nauha omilla käsillä

Järjestelmä yhdistää LED-nauhoja yhdestä virtalähteestä.

 • LED-itseliimautuva teippi (8 mm leveä);
 • alumiinikulma (koko 10x10 mm, pituus 1,5 m) tai muovinen muovinen laatikko (lisävaruste);
 • ruuvi;
 • pieni kytkin.

LED-nauhat ovat käytännöllisiä. Ne näyttävät joustavalta "alustalta", jolla LEDit ja vastukset ovat kiinteät. LED-nauhalta on erittäin kätevää katkaista tarvittavat LEDit. Valmistusmenetelmät lamppujen valmistamiseksi LED-lampusta käsin paljon. Ne riippuvat siitä, minkälaisen kiinnittimen lopullinen muoto haluat: pystysuuntaisen valaisimen, vaakatasossa tai jaloissa. Katsotaanpa joitain tällaisia.

Teemme lampun rakennuksen

Kuinka tehdä lamppu LED-nauha omilla käsillä

Ohjelma LED-nauhan kytkemiseksi kahteen virtalähteeseen.

Tätä varten sinun on mitattava tarvitsemasi kulman pituus. Poraa sen jälkeen reikä niin, että se voidaan kiinnittää ruuveilla pinnalle. Kun olet tehnyt tämän, sinun on leikattava ura mikrokytkimen kiinnittämiseksi. Kun kaikki ohjeet on täytetty, kiinnitä kulma ruuveilla valittuun paikkaan. Jotta LED-nauha kiinnittyisi hyvin kulmaan, sinun on hierottava sitä asetonilla rasvanpoistoon. Älä unohda asentaa kytkintä loveen ja juota johdot. Liitä ne sovittimeen tai 12V: n virtalähteeseen. Valo on valmis. Se on tarkoitettu vaakasuoralle pinnalle. Voit käyttää sitä esimerkiksi keittiössä (kaapin alla). Jos tällaista valaisinta käytetään 70-80 cm: n korkeudella pinnan yläpuolella, se kattaa hyvin 60 cm leveydeltään, mikä tärkeintä, se ei sokaise silmiä.

Katsokaa nyt lampun toista versiota. Hän on vaikeampaa työssä, mutta alkuperäistä. Aloitetaan tekemällä. Voit tehdä tämän sinun täytyy ostaa tällaisia ​​materiaaleja:

 • LED-nauha RGB (3 m pitkä);
 • 3 jalkaa huonekaluihin;
 • nikkelöity putki (halkaisija 25 mm, pituus 1,5 m);
 • 2 kiinnitystä putkelle;
 • 9 m telineet (trim);
 • vaneri (10 mm);
 • ballon mustalla maalilla;
 • RGB-ohjain (konsoli);
 • palan lastulevy;
 • sähkösaha;
 • ohut ruuvit.

Ensin sinun on leikattava sähköpyssytärkkelys 6-renkailla, joiden halkaisijat vaihtelevat (2 isoa, 2 keskikokoa, 2 pientä). Ja myös yksi lastulevyn ympyrä (se on lampun pohja) ja vanerin rengas, jossa leikataan kuusi reikää (tämä on lampun pää - sen korkki). Kaikki leikatut renkaat ja säleet maalataan mustana, anna kuivua. Maalaus tehdään parhaiten ulkona, koska maaleilla on tuoksu. Muista kiinnittää huomiota, ennen kuin voit maalata säleet, poraa niihin reikiä samalla etäisyydellä ruuveilla.

Kiillotuslevyyn ja vanerin ympyrään kiinnität nikkelipinnoitetun putken kiinnittimet. Se yhdistää lampun koko rakennuksen omilla käsillä. Kiinnitä LED-nauha keskelle renkaita, jotka leikataan alunperin paloiksi, jotka ovat yhtä suuret kuin renkaiden sisähalkaisija. Jokainen renkaista on juotettava johtimiin.

Tämän jälkeen aloitetaan ruuveilla pienet renkaat, joissa on säleet. Ne ovat lampunne keskellä. Lisäksi pienien renkaiden molemmille puolille kiinnitetään keskirenkaat ja lopussa lampun pohja ja yläosa. Kierrä kaapelit kaapeliin koko pituudelta. Älä unohda värjäystä ja kaapelia musta, joten se ei eroa hyllyistä ja renkaista.

Viimeinen vaihe työstä

Kuinka tehdä lamppu LED-nauha omilla käsillä

Kaavio LED-liuskojen liittämisestä.

Joten teemme tempun: liitä ympyrä vanerin suuri rengas, leikattu samasta materiaalista ja kuusi reikää. Saimme valaisukorkin, jonka kiinnitämme LED-nauhalla alas valaisimeen. Sitten tehdään lampun pohja. Tätä varten huonekalujalat on kiinnitettävä DSP-ympyrään (valaisin pidettävä kiinni niistä) ja kiinnitä jäljellä oleva suuri rengas vanerista päälle.

Seuraavaksi sinun on asennettava nikkelipäällysteinen putki kiinnikkeisiin koko rakenteen liittämiseksi. Alhaalta myös kiinnitämme RGB-ohjaimen, jonka avulla käytämme valaisinta, joka on tehty omin käsin. Hänen pohjansa on kiinni koko rakennelmasta. Virta valaisimesi saa tietokoneen virtalähteestä, jos se ei sovi sinulle, voit kehittää jotain omia, esimerkiksi virtaa sähköisen muuntajan kanssa ja niin edelleen.

Jotta infrapunasäteitä voitaisiin vastaanottaa paremmin konsolista, sinun on sijoitettava levy lattian alla olevaan lamppuin kiiltävä puoli ylöspäin.

No, LED-nauhan lamppu omilla kädillä on valmis. Yleensä huoneeseen saatiin edullinen, kaunis, alkuperäinen, taloudellinen ja ekologinen valaisin. Mutta nämä vaihtoehdot valaisimien valmistamiseen eivät ole raja, ne ovat vain perusasetuksia. Loput voit keksiä itsesi. Älä lopeta ennen ongelmia! Koristele talon omalla kädelläsi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 4 =