Kuumavesiharjojen korjaus

Kuumavesiharjojen korjaus

Jopa kaikkein luotettavat nosturit alkavat kulua ajan myötä - vesivirrat tai tippuvat. Huuhtelun korjaamiseksi sinun ei aina tarvitse soittaa putkistoon. Useimmat virheet voidaan poistaa itse. Mutta ennen kuin teet tippumisen hanaa, sinun on ymmärrettävä sen suunnittelu ja työjärjestys. 

Kuumavesiharjojen korjaus

Kiinnitä nosturi omiin käsiinsä - keskinkertaisen monimutkaisen tehtävän

tyypit

Aloitetaan määritelmistä. Kylpyhuoneissa ei ole keittiön hanat ja hanat. Nosturit palvelevat vain vettä, sekoittimet sallivat myös sen lämpötilan säätämisen ja sekoittavat kaksi virtaa - kylmä ja kuuma vesi. Tässä artikkelissa puhutaan nostureista ja niiden korjaamisesta. Korjaussekoittajat ovat hyvin samankaltaisia, mutta niillä on omat ominaisuutensa. Muuten, voit lukea yksivivisekoittimien korjaamisesta täältä.

Kylpyhuoneita tai keittiötä on useita erilaisia ​​nostureita:

 • venttiili;
 • Yksivipu (kutsutaan myös patruunoiksi tai lipuiksi).

  Kuumavesiharjojen korjaus

  Nosturit - tarkista ja venttiili

Laite on erilainen, joten korjaus, vaikka sama vahinko, on merkittävästi erilainen. Siksi jokaista lajia tarkastellaan erikseen.

Itsevarmennusventtiili

Venttiiliventtiilejä voidaan kutsua vesihuollon klassikoiksi. Ja vaikka ne korvataan vähitellen uusilla malleilla, ne ovat vielä runsaasti. Niiden sisäinen rakenne vuosikymmeniä ei ole muuttunut. Vain muotoilu on muuttunut - on tullut monimuotoisemmaksi ja hienostuneemmaksi. Tänään löytyy sekä yleisimpiä malleja että erittäin eksoottisia.

Kuumavesiharjojen korjaus

Venttiiliventtiilien rakenne

Tämäntyyppisiä vesierotusnostureita käytetään edelleen, koska ne ovat yksinkertaisia ​​ja luotettavia, eivät toimi vuosien ajan vaan vuosikymmeninä. Jos koko "oikea" täyttö, kaikki, jotka tämän ajan kuluessa voivat epäonnistua, ovat tiivisteitä. Niiden vaihto on tärkein tapa korjata venttiiliventtiili.

Kumitiivisteen vaihto

Jos keittiön tai kylpyhuoneen hana jatkuu, kun venttiili on täysin suljettu, se on todennäköisesti venttiilin löysän tiivisteen syy (katso kuva seuraavassa kappaleessa). Hän ei enää painoi tiukasti satulaa vastaan, koska vesi virtaa edelleen ja joskus vesihana ei vain putoa, vaan se virtaa. Korjaa hanka tässä tapauksessa - vaihda tiiviste. Tätä varten tarvitset mutterin ja paremman - avaimen ja tiivisteen sarjan.

Ennen kuin kiinnität tippukourun, sammuta vesihuolto (voit täysin, voit vain tällä haaralla, jos mahdollista). Lisäksi se ei ole paikallaan varmistaaksesi, että vesi on edelleen tukossa. Vesi ei juo - me alamme korjata. Tarvitset jakoavain tai jakoavain. Heidän täytyy irrottaa pään runko (rungon yläosa).

On parempi työskennellä jakoavain kanssa. Jotta pintoja ei vahingoittaisi käytön aikana, tuuleta se pehmeällä rievulla ja aseta sitten avain. Ottakaa venttiili pois päältä irrottamalla pää. Nyt voit vaihtaa tiivisteen tai asentaa uuden venttiilin. Vanha podedevaet jotain terävää - voit käyttää ruuvimeisseliä litteällä terällä, voit - awl jne.

Kun valitset tiivisteen, huomaa, että sen reunat on viistettävä noin 45 °, muuten vesijohto aiheuttaa ääntä työskentelyn aikana. Jos tämä ei ole sinun arsenalissasi, voit leikata reunan terävällä terävällä veitsellä tai saksilla.

Kuumavesiharjojen korjaus

Tiivisteen vaihtaminen hanaan kuvissa

Jos ei ole sopivaa tiivistettä, se voidaan leikata tiiviistä kumi-arkista (huokoinen ei mahdu). Kumilevyn tai tiivisteen paksuus on 3,5 mm, sisähalkaisija on hieman pienempi kuin sauvan halkaisija, ulkohalkaisija ei saisi työntyä. Älä unohda reunoja 45 °.

Kun olet asentanut tiivisteen, aseta venttiili paikalleen ja kiristä pää. Uusia malleja kelataessa lankaa ei tarvitse. Lisäksi taaksepäin työntyminen on vasta-aiheista - se voi aiheuttaa halkeaman kehossa. Jos Neuvostoliiton vanha nosturi korjataan, kierukka asetetaan langalle, joka on päällystetty pakkausliimalla, sitten kehrätty. Sen jälkeen voit vähitellen käynnistää veden.

Joskus tämän venttiilitiivisteellä on vastakkainen tarina - vesi ei juo tai tuskin huokuu. Tällöin tiiviste repäisi sauvan ja estäen veden virtauksen. Ensin voit kokeilla pari kertaa avataksesi / sulkemalla hanan ja jos se ei auta - sinun on toistettava edellä mainittu toimenpide, eli korjaa hanas korvaamalla tiiviste. Älä unohda poistaa vanhaa kiinni satulasta.

Vesi kuluu sauvan alla

Jos vesi putoaa venttiilin alapuolelta, öljysulakkeet ovat todennäköisesti kuluneet. Voit korjata vesihanan vuotoa tangon alla kahdella tavalla. Aluksi voit yrittää kiristää pään koteloa enemmän. Tee se uudelleen kääntöavaimella. Pihdit eivät ole toivottavia, koska jäljelle jää jälkiä. Kiristä pää mahdollisimman pitkälle (älä liioittele sitä).

Kuumavesiharjojen korjaus

Venttiilikaran rakenne

Jos lankaa kiristetään niin paljon kuin mahdollista, ja vesi on edelleen vuotanut, on tiivistettä vaihdettava täyttölaatikkoon. Tee näin ensin kiristämällä kosketus rajaan, irrota sitten nosturin pää uudelleen, kiristä jotain jotain terävää ja poista molemmat kumirenkaat ja korvaa ne uusilla.

Vesi ei pääse päällekkäin

Jos tiiviste vaihdetaan ja vesi ei pääse päällekkäin, kun nosturi pyörii, lanka murtuu, varsi on vaihdettava - sen päällä oleva lanka leikataan. Vaihtoehto on kaksi - vaihda itse varsi tai kokonaan koko venttiilipää.

Kuumavesiharjojen korjaus

Satulassa voi olla purkaus

Jos lankaa ei ole kulunut, tiiviste on uusi, mutta hankaus vuotaa, tarkasta satula. Siinä voi esiintyä pirstoutumista. Se muodostuu asteittain - se pestään korkealla paineella toimitetulla vedellä. Jos tiettyä tiivistettä ei paineta tiukasti, tässä paikassa muodostuu kuori. Joskus vesi heikentää koko kehää muodostaen teräviä reunoja, jotka nopeasti vahingoittavat tiivistettä. Promoin ja terävä reuna on poistettava. Ota tavanomainen ruuvimeisseli ja vetämällä sitä reuna pitkin tylsää terävää reunaa. Samaa toimenpidettä voidaan tehdä natfilin tai hienorakeisen hiekkapaperin avulla. Tärkeintä on saada aikaan tasainen (mahdollisimman paljon) ja epämiellyttävä reuna.

Kuinka kiinnittää hana patruunaan

Useimmiten kylpyhuoneessa tai keittiössä nostetaan nostureita yhdellä vivulla. Silti kutsuttu lippuja tai yksivipu. Veden avaamiseen / sulkemiseen se on erikoislaite - kasetti, koska sitä kutsutaan myös patruunaksi.

Kuumavesiharjojen korjaus

Kasetin nosturi

Kasetin sisäpuolella on kaksi levyä, joissa on reiät. Pohja on kiinteästi kiinnitetty, ja yläosa on liikuteltava. Siihen kiinnitetään sauva ja se puolestaan ​​kahvaan. Käännämme kahva, siirrämme sauvan ja liikutetaan liikkuvaa levyä, joka avaa / sulkee veden ja muuttaa paineita.

Jos tällaisella nosturilla on ongelma, se voidaan korjata vain korvaamalla kasetti. Suurin toimintahäiriö niissä - ne alkavat virrata - vesi huokuu tai juoksee kahvan alle. Vaihda kasetti korjataksesi nykyisen tai tippuvan kasetin tapin. Vain niin.

Patruunan vaihtaminen

Ensimmäinen asia, mitä sinun tarvitsee tehdä, on sulkea vesi ja irrota kahva. Tee näin ensin poista värillinen pistoke - se sulkee ruuvin. Kun ruuvi on irrotettu, kahva vedetään ylöspäin ja erotetaan tangosta. Kun kahva on irrotettu, irrota kiristysrengas - se pitää patruunan paikallaan. Nyt se on vain poistamalla se.

Sitten, yhdessä patruunan, sinun täytyy mennä kauppaan tai markkinoille, ostaa täsmälleen sama. Uuden mallin on oltava kooltaan samanlainen, sen alaosan rei'illä on oltava sama muoto ja järjestely. Yleensä sinun on löydettävä tarkka kopio.

Kuumavesiharjojen korjaus

Kuinka irrotetaan vesihana ja patruuna

Kokoonpano tapahtuu päinvastaisessa järjestyksessä:

 • aseta kasetti (tiukasti pystysuoraan, hieman vierimällä sen akselin ympäri niin, että kehon ulkonemat osuivat patruunan syvennyksiin),
 • kiristä kiristysmutteri;
 • aseta kahva;
 • ruuvaa kiinnitysruuvi;
 • lisätään tynkä.

Ensimmäinen tarkastus voidaan suorittaa sen jälkeen kun kiinnitysrengas on asennettu. Voit avata veden ja tarkistaa, ettei vesihana ole virtaa nyt.

Jos veden virtaus on liian heikko

Useimmat nykyaikaiset nosturit on varustettu putkella, jonka silmällä on verkko, joka pitää sisällään kiinteitä hiukkasia, jotka voivat olla vesiputkessa. Jos vähitellen vesisuihku ei tullut niin joustavalle, ja muiden nostureiden paine ei muuttunut, syy on tämän hyvin verkon tukkeutuminen. Tässä tapauksessa voit korjata nosturin muutamassa minuutissa.

Kuumavesiharjojen korjaus

Ruudukko on puhdistettava

Avaa mutteri verkon silmukan päällä. Huuhtele se, puhdista vasarat (voit käyttää neulaa tai vanhaa hammasharjaa). Puhdista verkko takaisin paikalleen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

14 − = 9