Lasten keinu omilla käsillään: järjestelyt ja kokoonpano

Lasten keinu omilla käsillään: järjestelyt ja kokoonpano

Sisällysluettelo: [piilota]

 • Valmistelevan kokoonpanovaihe
 • Kehyksen kokoaminen ja asennus
  • Runkojen navojen asennus
 • Kääntöistuimen kokoaminen
 • Rakenteen kaikkien osien kokoaminen

Kaunis ja luotettava puukata omilla kädillä on melko helppo tehdä. Tämä työ ei vie paljon aikaa, ja tuloksena oleva muotoilu miellyttää lapsesi monta vuotta. Voit asentaa keinut omalla talossasi, leikkipaikalla tai dachassa.

Lasten keinu omilla käsillään: järjestelyt ja kokoonpano

Puukengät ovat alkuperäisiä ja luotettavia, koska ne on helppo tehdä itse.

Valmistelevan kokoonpanovaihe

Rakenteen piirustus on esitetty kuviossa 1. Tällaiset lentokoneessa valmistetut puukytkimet on tarkoitettu 1-5-vuotiaalle lapselle.

Istuin on suunniteltu tarjoamaan mukavuutta ja täydellistä vauvan turvallisuutta.

Lasten keinu omilla käsillään: järjestelyt ja kokoonpano

Kuva 1. Swing-piirustus: A - pylväät, joiden halkaisija on 15 cm ja pituus 300 cm - 2 kpl; B - rungon poikittainen poikkipalkki 40x35x17 cm; C - keilan istuin 40 h35 h1,7 cm; D - vaakasuora suojapalkki (lentokoneen siipi) 45 h11 h1,7 cm; E - selkänoja (stabilisaattori) 29х11х1,7 sm; F - pystysuora etuhylly 19х10х1,7 cm - 2 kpl; G - pystysuora etuosa (rungot) 19x10x17 cm; H - istuma-asento 19x60x1.7 cm - 2 kpl.

Ja hyvin pienille lapsille voit tehdä tuolin kukan muodossa. Tällaiset sivut suojaavat lapsia tahattomilta putoilta.

Kääntökehän korkeuden on oltava 200 cm. Pylväät kaivetaan 90 cm: n syvyyteen ja lisätään betonilla.

Nämä lasten keinut koostuvat seuraavista elementeistä:

 • A - pilarit, joiden halkaisija on 15 cm ja pituus 300 cm - 2 kpl;
 • B - rungon poikittainen poikkipalkki 40x35x17 cm;
 • C - keilan istuin 40 h35 h1,7 cm;
 • D - vaakasuora suojapalkki (lentokoneen siipi) 45 h11 h1,7 cm;
 • E - selkänoja (stabilisaattori) 29х11х1,7 sm;
 • F - pystysuora etuhylly 19х10х1,7 cm - 2 kpl;
 • G - pystysuora etuosa (rungot) 19x10x17 cm;
 • H - istuma-asento 19x60x1.7 cm - 2 kpl.

Suojakypärät kukkien muodossa:

 • I - istuin 38h38h1,7 cm;
 • J - selkänoja 38х38х1,7 sm;
 • K - sivupinta 17x17x1,7 cm - 2 kpl.

Kuviossa 2 on esitetty kaarevien yksityiskohtien kuviot.

Jotta keinuisi omia käsiäsi, tarvitset seuraavat materiaalit:

Lasten keinu omilla käsillään: järjestelyt ja kokoonpano

Kuva 2. Kuvioidut kiharat yksityiskohdat.

 • Betonilaasti, joka vahvistaa telineitä;
 • puuta runkorakenteille. On järkevämpää ottaa kyllästetty mänty, suojattu ympäristövaikutuksilta;
 • puusepänliima-liima;
 • Kiinnityselementit (pultit, ruuvit, itsekierteittävät ruuvit);
 • kiinnityspultit, joissa on aluslaatat ja mutterit;
 • luotettavia karbiineja. Heidän avulla voit kiinnittää köydet vaunun istuimelle, ja siksi, kun valitset vaunun, kiinnitä huomiota niiden laatuun;
 • johto istuimen kiinnittämiseksi runkoon. Se voidaan korvata ketjulla, mutta asiantuntijat eivät suosittele tätä menetelmää, koska lasten sormet tai kämmenet voivat saada linkkien väliltä;
 • pohjustus puusta ja akryylimaaleista.

Kun kaikki on valmis, voit aloittaa puukytkimen kokoamisen.

Takaisin sisältöön

Kehyksen kokoaminen ja asennus

Lasten keinu omilla käsillään: järjestelyt ja kokoonpano

Scheme assembly swing frame.

Ennen lasten puukytkennän asentamista sinun on valittava huolellisesti paikka heille. Vapaan tilan edessä rakenteen on oltava vähintään 2-2,5 m. Swing alusta on myös saatava vapaasti pensaiden ja puiden (noin 1,5-1,9 m). Kun harkitset keulan tulevaa järjestelyä, anna riittävä etäisyys istuimen ja runkorakenteiden välillä. Tässä tapauksessa molemmilla puolilla on 60 cm. Siksi tukipylväät kaivataan 162 cm etäisyydeltä toisistaan.

Korjata sarakkeita, sinun täytyy kaivaa reikä, jonka halkaisija on 30 cm ja syvyys 90-100 cm. Paikan valinta alla swing, huolta suunnitella tulevaisuutta ei juoksi maanalaisen ja moottoritiet (puhelinkaapelit, vesijohdot jne).

Sivusuunnassa swing runkopalkkiin 2 on koottu lankut 14 cm leveä ja 4,2 cm paksu. On telineet on kiinnitetty käyttämällä aikaväliä, joka kirjautuu saha kautta. Itse palkkiin on myös muodostettava uria molemmilta puolilta. Ensimmäinen, sovelletaan kaikkiin osiin kokoonpanojen merkinnät ja sitten edetä leikkaamalla pois aukkoihin 2,9 cm leveä ja 15 cm pitkä. Turvaamisen jälkeen laakerirungon pilarit, pyörösaha leikata ura mahdollisimman syvyys ja sitten lopuksi muodostamalla urat vannesahan puun.

Puun valitsemiseksi tulevan uraosan koko syvyydelle on porattava kaksi reikää merkinnän kulmissa. Sitten, käyttäen taltta, masennus muodostuu.

Laudat joka on tehty poikittainen palkki, on leikattu pituus 220 cm. Sitten ne vetää yhteen ruuvien ja merkitse molemmista päistä nastojen kiinnittämiseksi runkoon pilariin. Mitat nastojen tulee vastaamaan mitoiltaan urien ja oltava sama molemmilla puolilla. He näkevät 15h2,9 helpoin sahanpuru pyörösahalla, taltta ja sitten viimeistellä. Yritä käsitellä pinta mahdollisimman tasaisesti. Tarkista kiinnikkeet ennen kehyksen asentamista. Poikittaispalkin piikit joutuvat urille jonkin verran.

Takaisin sisältöön

Runkojen navojen asennus

Lasten keinu omilla käsillään: järjestelyt ja kokoonpano

Järjestelmä, jossa navat asennetaan vauhdissa.

Irrota pylväiden asennusohjeet. Muista tarkistaa pystyasennusten sijainti rakennustason avulla. Jotkut mestarit tällaisista malleista käyttävät putkia, jotka on valmistettu metallista. Mutta asiantuntijat eivät suosittele lapsen heilumista tästä materiaalista. Putket voivat taipua tai jopa halkeilla, mutta puupylväillä tämä ei tapahdu. Vaihda kulunut puinen teline on paljon helpompaa ja halvempaa kuin metallikehys.

Asenna sauvat valmiiksi uratuiksi. Kiinnitä asentoonsa puupalkit tai leikkuulaudat. Tämän jälkeen tarkista telineiden sijoittamisen oikeellisuus rakennustasolla. Sitten kaada betoniliuos kaivoihin niin, että sen pinta ei nouse 2-3 cm maanpinnan tasolle. Varmista, että rei'itetät kaatunut betoni, varmista, että keinutuolissa ei ole aukkoja.

Jotta vältetään virheitä kehyksen asentamisen aikana, on syytä ensin korjata yksi sarake ja kaataa sitten toinen ratkaisu. Joten voit säätää niiden korkeutta tarvittaessa.

Kun liuos on täysin kiinni, kiinnitä ylempi ristipalkki uriin ja vedä palkin pylväs ja piikki pitkillä itsekierteillä ruuveilla. Esitä koko kehys ja maalaa valitsemassasi värissä. Voit vaihtaa omiin käsiisi akryylimaalit ovat parhaita.

Takaisin sisältöön

Kääntöistuimen kokoaminen

Lasten keinu omilla käsillään: järjestelyt ja kokoonpano

Swing-istunnon järjestelmä.

Kun kehyksen pylväät ovat kiinni, voit jatkaa istuimen kokoamista. Istuimet on koottu yhteen periaatteeseen, mutta lentokoneen muotoilu on sopivampi vanhemmille pojille, kun taas nuoremmille lapsille valitaan kukka. Jos sinulla on 2 lasta, voit tehdä 2 paikkaa ja muuttaa niitä tarpeen mukaan.

Kuvioidut aihiot leikataan vanerilevystä edellä esitetyn mallikaavion mukaisesti. Tee näin ensimmäinen merkintä ja leikkaa sitten työkappale jig sawillä. Leikkaa kaikki osat hiekkapaperilla varovasti, jotta ei jää puristusta.

Ensin pystysuorat ristikkotukit kiinnitetään istuimeen. Levitä liitokset liimalla ennen osien vetämistä ruuveilla: puukata on paljon turvallisempi. Samalla tavalla kokoa kaikki istuimen työkappaleet. Vedä kiinnityspisteet kiinnikkeillä ja jätä, kunnes liima kuivuu kokonaan.

Sitten lentokoneen siivissä ja rungossa on tarpeen porata reikiä kiinnitysköysien päälle. Reiän läpimitta ja vastaavasti porauksen halkaisija riippuvat joustimen paksuudesta, jolla aiot kiinnittää istuimen runkoon. Siipiä porataan läpi ja läpi, muodostaen 1 reiän kummankin puolen osiin. Tuloksena on 8 reikää.

Kukin muotoinen istuin kerätään samalla tavalla. Kohtuullisin tapa on leikata istuin takaisin vanerista ensin ja sitten käyttää sitä mallina sivuseinämien muodostamiseksi. Varmista kuitenkin, että selkänoja on 2,5 mm sivuseinien yläpuolella.

Sivuseinät ja takaosa on kiinnitetty istuimeen siten, että terälehdet ulottuvat reunojen yli. Kiinnitysköysireiät porataan itse istuimessa noin 10 cm: n etäisyydellä reunasta ja kiharaisesta takaosasta.

Jos lapsesi eivät ole vielä liian luottavaisia ​​pysymään keinuessa, on kohtuullisempaa varustaa istuimet lisää turvavöitä. Heille on parasta valita punotut hihnat, jotka kiinnitetään tavallisiin hihnavaihteisiin tai vyön kiinnittimiin. Aseta poikittaiset hihnat niin, että ne kulkevat lapsen hihnan tasolla.

Takaisin sisältöön

Rakenteen kaikkien osien kokoaminen

Lasten keinu omilla käsillään: järjestelyt ja kokoonpano

Swing-rakenteen koko.

Kokoontuvaa istuinta on käsiteltävä huolella hiekkapaperilla tai erityisellä hiomasuuttimella, joka on pohjustettu ja maalattu.

Pulttikoukkujen kiinnittämiseksi on välttämätöntä esilata niitä varten reikiä kääntökehyksen poikittaispalkkiin 20 cm etäisyydeltä poikkipalkin keskiosasta. Aseta koukku pistorasiaan, ylhäältä laita aluslevy päälle. Kiristä alempaa mutteria yhdellä näppäimellä. Tartu sitten alemman mutterin yläosaan kiristämällä kiristysruuvi (lukkomutteri).

Kiinnitä köyden toinen pää koukkuun kiinnittämällä se turvallisella solmulla. Kun valitset johtoa, muista, että pehmeämpi ja joustavampi köysi, sitä luotettavampi solmu tulee ulos. Mutta silti on viisaampaa antaa etusijalle punottu köydet. Luotettavin on niin kutsuttu solmuke (samalla tavalla, miesten siteet ovat sidottuja). Voit ensin kiinnittää köyden karbiinille ja kiinnittää karbiitin koukkuun. Tällä tavalla kiinnitys mahdollistaa paikkojen vaihtamisen paljon nopeammin.

Köyden vapaat päät on siirrettävä kääntöistuimen reikien läpi. Tämä on helpompaa, jos johdon päät on esikuoritettu maaliteipillä. Kiinnitä köysi luotettava solmu niin, että se ei irrota lapsen painosta.

Istuimen kiinnityksen varmistamiseksi on varmistettava, että etäisyys pohjan pohjasta maahan on 35-40 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

81 − 80 =