Loistevärinen maali ja tapa, jolla se valmistetaan kotona

Loistevärinen maali ja tapa, jolla se valmistetaan kotona

Mitä et löydä nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla? Erilaisten viimeistelymateriaalien ansiosta voit toteuttaa kaikenlaisia ​​sisustusideoita. Yksi mielenkiintoisimmista ja äskettäin hyvin suosituista elementeistä on luminoiva maali - sen käyttö on mahdollista sekä talon julkisivulle että talon sisustukseen. Tämän elementin erityispiirteenä on se, että maali hehkuu pimeässä, ja siksi materiaalin hinta on melko korkea. Olin erittäin kiinnostunut fluoresoivan maalin käyttämisestä ja kun olen oppinut kaikkien seoksen valmistamisen kustannukset omiin käsiini, tajusin, että olisi mahtavaa tehdä maali itse. Ystävän avustuksella aloin tutkia ominaisuuksia, materiaaleja ja vaihtoehtoja loistepintaisen maalin valmistamiseen omilla käsilläni.

Loistevärinen maali ja tapa, jolla se valmistetaan kotona

Fluoresoiva maali

Fluoresoivien maalien luokittelu

Luminesenssimateriaalin ydin on siinä, että väriaineosaan lisätään pigmentti, joka perustuu fosforiin. Tämän takia pimeässä tällaisilla yhdisteillä maalatut esineet voivat loistaa pitkään.

Loistevärinen maali ja tapa, jolla se valmistetaan kotona

Fluoresoiva maali makuuhuoneessa

Tärkeää! Fosfor on aine, joka absorboi valoa, mutta pimeässä antaa sen pois ja luo valoa.

Koska eteneminen ei pysy paikallaan ja joskus vaikuttaa siltä, ​​että kemistit pystyvät keksimään materiaaleja kattamaan kokonaan kaikki pinnat, voimme puhua useista luminesenssimateriaaleista:

 • Metallipinnoille - voitko kerran kiinnittää huomiota kilpa-autoihin, jotka lähettävät valoa yöllä
 • Kangasta - erittäin kysyntää tekstiiliteollisuudessa
 • Kiiltäville pinnoille ja lasille - lasipaneeleiden käyttö, jotka on myös korostettu, tämä on aivan yksinoikeuden partaalla ja tällaisten keraamisten laattojen käyttö yleisesti
 • Vesi-pohjainen valoväri
 • Puun maalia - voidaan käyttää aurtojen, julkisivujen ja aidojen värjäämiseen
 • Betoniin on jopa emulsioita - hyvin, ajattelin varsin fantastisesti, kun oppin tällaisista mahdollisuuksista
 • Muoville

Tärkeää! Jos fosforia tarvitaan, vain 15 minuutin kevyt osuma riittää ja se antaa sen 8 tunnissa. Hyväksy, jauhe on hyvä etu.

Kiinnostuksen vuoksi tutkin markkinoita ja laatiin taulukon fosforin likimääräisistä kustannuksista:

Luminesenssivärit hinta Akryylimaaleille hinta
Vihreä vihreä

Salaatti keltainen

490-500rub / 50gr Valkoinen, vaaleanvihreä 240-250rub / 50gr
Valkoinen, vaaleansininen 50 dollaria / 50 g sininen 250rub / 50gr
Punainen, oranssi, keltainen 530-550rub / 50gr Kaikki muut sävyt 260v / 50gr
Sininen, vihreä 530-550rub / 50gr

Muuten luminoivat maalit voidaan ostaa spray-tölkeissä, jotka suihkutetaan nopeasti ja kätevästi. Siksi, jos haluat suunnitella pienen pinta-alan omalla kädelläsi, voit turvallisesti hankkia materiaalia tölkeissä. Mutta älä unohda, että tällaisen loisteputken kustannukset ovat korkeammat.

Aineelliset ominaisuudet ja yleiset väärinkäsitykset

Loistevärinen maali ja tapa, jolla se valmistetaan kotona

Fluoresoiva maali lastenhuoneessa

Koska maali sisältää paitsi värjättävän pigmentin myös lakan, on huomattava, että näitä lakkoja käytetään tällaisten materiaalien perusteella:

 1. alkydi
 2. akryyli
 3. polyuretaani

Tämän perusteella lumisenssimaalin hintapolitiikka on rakennettu. Värinkokoonpanon käyttöikä riippuu myös siitä. Internetin laajuudessa on sitä mieltä, että tällaiset seokset ovat tarpeeksi haitallisia ja voivat aiheuttaa haittaa ihmisten terveydelle. Itse asiassa tämä on suuri virhe, koska fosforin jauhe on täysin vaaratonta. Älä sekoita fosforia fosforilla, sillä toinen on todella haitallista. Muista, että käytetyn päällysteen haitallisuus riippuu vain lakasta, jota käytetään fluoresoivan maalin maalaukseen.

Valoluminesenssiseos ladataan ympäristön valolta, mutta on myös elektroluminesenssiliuoksia, jotka toimivat latausperiaatteella sähköisestä vaihtovirrasta. Tämä materiaali keksittiin erityisesti autoille, tarkemmin sanottuna niiden ruumiille. Käyttöperiaatteen ansiosta tämä maali voi paistaa milloin tahansa päivästä ja mistä tahansa valosta.

Katsotaanpa, millä aloilla fotoluminesenssiseosta voidaan käyttää:

 • Käyttämällä materiaalia, voit luoda ainutlaatuisia piirustuksia, koristella seiniä ja kattoa, jakaa tiettyjä alueita koko huoneen suunnitteluun
 • Käyttämällä luminoivaa, maalikalusteita ja sisustustuotteita
 • Lisää kynsilakkaan ja koske kehon taidetta
 • Koristele puiset aidat ja rungot
 • Tekokukat ovat värjättyjä
 • Voit maalata kankaita, vaatteita, reppua
 • Silkkipaino julisteita, kalentereita ja muistilehtiöille
 • Aerosolipurkkeja käytetään autojen ja polkupyörien sekä niiden lisävarusteiden kanssa

Teemme fluoresoivaa maata itse

Loistevärinen maali ja tapa, jolla se valmistetaan kotona

Fluoresoiva maali seinille

Kuten sanoin, on kalliimpaa ostaa väriaineita kuin luoda itse. Jos et pidä tästä asiasta, älä huoli. Tällä hetkellä on valtava määrä valmistajia, jotka tuottavat tuotteitaan sekä nestemäisessä muodossa että aerosolipakkauksissa.

Mutta jos aiot tehdä luminesoivaa seosta omiin käsiisi, niin aluksi on välttämätöntä päättää pohja-lakan valinnasta. Voit ostaa täysin läpinäkyvän materiaalin, ja voit valita oikean sävyn. Sitten hankit luminoivaa pigmenttiä ja säilytä se emali- tai keramiikkakupilla.

Keittotekniikka on seuraava:

 1. Jo valmistetuissa astioissa kaadin pohja-lakkaa
 2. Sitten peitin pigmentin ja sekoitin sen. Keskimäärin sinun on noudatettava 15-50%: n pigmentin osuuksia seoksen kokonaismassasta. Lisäsin noin 40%, mutta jossain luin, että optimaalinen määrä on 30% pigmentistä. Muuten se riippuu saturaation tuloksesta
 3. Jotta pigmentti jaettaisiin mahdollisimman tasaisesti, lisäsin liuotin seokseen ja kiinnitettiin osuuteen 1% kokonaismassasta. Kun valitset liuottimen, kiinnitä huomiota käytettyyn lakkaan
 4. Sekoita koko liuos ja hitaasti nopeuttaa prosessia. Odota homogeenista massaa
 5. Se on pohjimmiltaan kaikki. Maalaa omilla käsilläsi on valmis ja sitä voidaan soveltaa tarvittaviin alueisiin. Tärkein prosessi on pitää oikeat mittasuhteet ja älä liioittele liuotinta

Jos olet valinnut kirkkaan lakan, mutta haluat antaa seokselle varjon, lisää sen jälkeen värisävyt tulokseksi saatuun loistepintaan.

Sovellamme luminoivaa materiaalia

Loistevärinen maali ja tapa, jolla se valmistetaan kotona

Loistepintainen maali sisätiloissa

Sen jälkeen, kun olen valmistanut fluoresoivan maalin itse, sen on edelleen valittava sen käyttöalue ja sovellettava sitä pinnalle. Kuten muissa prosesseissa, maalattava pinta on valmisteltava.

Puhdista luminoivan materiaalin paikka likaa ja pölyä vastaan. Tarvittaessa voitele värjäämispaikka. Jos levitämme valkoisen maali seinän alle meidän seoksemme, luminesenssi hehku on paljon kirkkaampi ja parempi. Siksi en ole laiminlyönyt näitä neuvoja ja asettanut valkoisen ratkaisun seinään. Muuten valkoinen päällyste toimii alukerroksena, ja sen soveltamisen jälkeen omilla kädillä odotamme luminoivan maalin maalausta.

Luminesenssikoostumus ennen levittämistä sekoitetaan perusteellisesti - tämä on välttämätöntä, koska pigmentillä itsellään on saostuminen. Kun liuos on valmis, se levitetään ohutkerroksessa. Voit käyttää rullia tai harjoja - minulla oli sumutin tässä tapauksessa. Ensimmäisen kerroksen jälkeen on käytettävä seuraavia, mutta älä unohda odottaa alkuperäisen kerroksen kuivaamista kokonaan.

Tärkeää! Rekisteröitymisen pitkäikäisyys luminoivien maalien avulla kattaa niiden viimeistelykerroksen lakalla. Siksi kaikki suunnittelusi on luotettavasti suojattu ulkoisista epäedullisista tekijöistä ja mekaanisista vaikutuksista.

Tällaisen mallin luominen voi käyttää valmiiksi valmistettuja stensiilejä tai käsin harjan avulla piirtää joitain kuvioita. Jos lastenhuoneessa käytetään luminoivaa materiaalia, varmista, että huoneen seiniin maalattu tähtikirkkaus katolla tai kaavamaisen eläimen ääriviivat nauttivat lapsestasi. Loistavien maalien avulla luotujen kuvien taikuus voi ihailla vain lasten näkemyksiä, mutta myös hämmentää jopa aikuisia.

Loistevärinen maali ja tapa, jolla se valmistetaan kotona

Loistevärinen maali sisustukseen

Jos et halua maalata suurta pinta-aluetta luminesenssiseoksella, valmistele stensiiliä erilaisilla abstraktioilla tai kuvioilla ja käytä sitä uudelleen mallin luomiseen millä tahansa pinnalla, joka sopii sinulle.

Käyttämällä useita värejä loisteväriaineella voit luoda kuvia ja pieniä maisemia suoraan seinien ja kattojen pinnalle. Sain jopa kuvia, kun ihmiset tällaisten väreillä tuottivat hyviä viestejä seinille, jotka sitten kääntyivät itsensä monen ja monen vuoden ajan. Jos pelkäät pimeää, eikä kytkimissä ole lamppuja, jauhe tulee pelastamaan, sillä sen jälkeen, kun tällainen luminoiva seos on kytketty, yöllä näet varmasti.

Itse olen huomannut, että luminoivien seosten käyttö talosi sisällä on kaunis, epätavallinen ja erittäin tehokas pimeässä.

Electroluminescent-seos LumiLorista

Loistevärinen maali ja tapa, jolla se valmistetaan kotona

Seinän koristelu fluoresoivalla maalilla

Koska fotoluminesenssiväriseos on jo kaikille tuttu, mutta voimme kutsua meille uutta, sähköluminesenssimaalia, päätin kertoa siitä hieman. Käytä tällaista maalia erityisesti autonvaihdossa, ja jos normaali elementti syttyy vain pimeässä, keräämällä energiansa valolta, tämä vaihtoehto alkaa hehkua sähkövirran jälkeen.

Kuuluisa brändi LumiLor on sen arsenalissa maalien värit, mutta älä unohda, että uuden sävyn saaminen on helppo sekoittaa:

 • punainen
 • vihreä
 • Sininen Väri Väri
 • Keltainen sävy
 • Valkoinen väri

Mielenkiintoisin asia tässä materiaalissa on, että jos ei ole virtalähdettä, maalattu auto näyttää melko tavalliselta. Tämä on erittäin tärkeää niille, jotka haluavat kuvata taidettaan. Maalien ominaisuuksien ansiosta, kun käytät virtaa, kaikki näkevät erilaiset piirustukset ja luovuuden, jotka luotiin omalla kädelläsi.

LumiLorin maalit toimivat AC-taajuudella 500-1000 Hz. Liitettäessä käytä 12V: n invertteria ja se on jo kytketty virtalähteeseen. Nämä voivat olla akkuja tai tavallista socket for 220V.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 4 = 3