Miten oikein nojatuoliin?

Miten oikein nojatuoliin?

Lähes jokaisella perheellä on vanhoja huonekaluja, jotka ovat perineet, mutta ei aina huonekalujen hyväksyttävää. Kansi on helppo vaihtaa. Sitten suosikki isoäidin tuolit ja nojatuolit saavat toisen elämän ja pelata uusilla väreillä.

Miten oikein nojatuoliin?

Sen sijaan, että ostat uusia tuoleja, voit tehdä verhoilun vanhoja: nuhjuiset istuimet korvataan uusilla, säästävät rahaa.

Tuoli pehmeällä istuimella

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • tiheä nauha;
 • vuori kangasta;
 • verhoilukankaat;
 • täyteaine (lyönti, sintepon, kookospähkinä);
 • huonekalut vaahto;
 • rakentaminen nitoja;
 • vasara ja kynnet.

Se ei ole niin vaikeaa kiristää tuoleja itse, jos noudatat tekniikkaa ja tiedät kokoonpanon järjestyksen. Sattuu, että kun sekä iho että sisempi sisältö vaativat korvaamista. Ensimmäinen asia on poistaa istuin, vetää vanhat kynnet kynsillä, irrota verhoilu ja täyttö. Sinulta olisi vain puinen runko istuimelta.

Miten oikein nojatuoliin?

Tuolin verhoiluun päätytyökalu on huonekaluketju.

Nyt sinun on kiinnitettävä tiheä nauha pohjaan (ristikon muodossa), jota käytetään huonekalujen verhoiluun. Nauhan toinen pää on naulattu kolmella naulalla, toinen pää on kiedottu puupalkkiin ja kiristettävä. Vastakkaisella puolella kiinnitä nauha kynsillä, leikkaa se sitten, pää taitetaan ja kiinnitetään nitojalla. Kaistaleiden välisen etäisyyden on oltava noin 5 cm. Tuolin istuimessa 2-3 nauhaa on yleensä naulattu kummallakin puolella, ja ne on yhdistetty ristikkoon. Kynsien sijaan voit käyttää nitoja - tässä tapauksessa niitit on järjestetty 2 riviin, lyhyt etäisyys toisistaan. Tätä varten on parempi ottaa niittejä 8 mm: iin.

Tämän jälkeen ota vuorausliina ja kiinnitä se nitoja pitkin koko kehyksen reunaa. Sijoita sitten täyteaine kerros. Nämä voivat olla lyöntiä, kookoskuitua tai sintrausta. Sen jälkeen, kun leikattiin vaahtokumia, niin että se oli enemmän kuin 2-3 cm: n istuin, ensiksi se kiinnitettiin niitteillä molempien sivujen keskelle, sitten sivut laukaistaan. Kulmat tehdään viimeisellä kierroksella, kun taas päitä kerätään pienissä taiteissa. Työn aikana sinun on varmistettava, että vaahtokumi ei taipua, muuten verhoilu osoittautuu epätasaiseksi ja tulee epätarkkaan ulkoasuun.

Miten oikein nojatuoliin?

Tuolin kiristämiseksi sinun on ensin vahvistettava runko ja irrota sitten verhoilukangas.

Jäljelle jää vain istuimen peittäminen kankaalla. Aseta asia pöydälle, aseta istuin ylhäältä (vaahto alas), amputa 3 niittiä kummankin sivun keskellä. Yritä venyttää kangasta tasaisesti, joten sinulla ei ole vääristymiä, muuten se vaikuttaa tuotteen ulkonäköön. Nurkissa on kauniit taitokset, ampu ne nitoja, katkaise kaikki mikä on tarpeetonta. Taita päät ja kiinnitä ne samalla tavalla ja aseta sitten istuin tuolille.

Istuinten istuinta on vaikeampi kiristää omilla käsillä, jos istuimessa on jouset. Monet käsityöläiset eivät suosittele niiden korvaamista vähemmän kestävällä vaahtokumilla. Ensimmäinen asia on pestä sisältöä huolellisesti. Jouset ovat yleensä yhteydessä toisiinsa. Sitten sinun täytyy vain tarkistaa linnoituksen nippu. Jos jotkut langat ovat vahingoittuneet ajan kuluessa, ne on vaihdettava. Kun olet naulannut nauhat ja vuori, aseta nippu jousille, ompele jokainen alla (useat ompeleet kaikilla puolilla). Kiinnitä rakenteen päälle tiheä vuori kangasta ja samalla ompele jouset siihen. Sitten seuraa kerroksen lyönti tai sintepon, jonka jälkeen istuin tukkeutuu liinalla ja asetetaan tuolille.

Tuoli, jossa kova istuin

Voit tehdä tämän seuraavasti:

 • paksu huonekalut vaahto;
 • tiheä kangas;
 • rakentaminen nitoja;
 • punos;
 • liima-ase.

Miten oikein nojatuoliin?

Tuolien kiristysjärjestelmä.

Kevyt tuoli on kova istuin, joten myös henkilö, jolla ei ole mitään tekemistä huonekaluliiketoiminnan kanssa, voi helposti selviytyä tästä. Ensiksi on välttämätöntä leikata vaahtokumia, se täytyy kokonaan toistaa istuimen mitat. Ei ole tarvetta leikata kangasta, sillä on paljon helpompaa työskennellä leikkauksella, joka on 15-20 cm suurempi kuin asetettu.

Vaahto asetetaan tuolin istuimeen ja peitetään kankaalla. Ensin ampua (reunalla) keskeltä molemmin puolin, sitten sivuilla. Sitten koristele kulmat: kangas kerätään pieniin taitteisiin ja kiinnitetään niitteillä. On tärkeää varmistaa, että niitit sijaitsevat selvästi linjaa pitkin. Sitten leikkaa asia, vetäytyy kiinnittimestä noin 5-7 mm.

Jäljellä on vain liittää punos, joka piilottaa niittejä. Voit tehdä tämän helpommin liimapistoolin avulla - työ on helppoa, mutta vaatii suurta huomiota ja tarkkuutta. Samalla tavalla tehdään jakkaraudat, mutta tässä tapauksessa verhoilukangasta ei ole poltettu vanteen, vaan istuimen takana. Siksi ei ole tarvetta koristella saumaa punoksella.

Kuinka korvata verhoilu istuimella?

Voit vaihtaa verhoilua, jota tarvitset:

Miten oikein nojatuoliin?

Verhoiltu tuoli on valmistettu nitoja, verhoilukankaalla ja kynsien vasaralla.

 • verhoilukankaat;
 • rakentaminen nitoja;
 • vasara ja kynnet.

Päivitä vanhan nojatuolin verhoilu itse. Ensimmäinen asia on poistaa vanha verhoilu huolellisesti.

On tärkeää muistaa, missä ja miten kangas oli kiinnitetty, ja vielä parempi tämä kaikki on kuvattu.

Käytä vanhaa verhoilua kuvioina leikattaessa ja lisää kummallekin puolelle 1-2 cm: n kanta.

Ensinnäkin käsi asettuu. Jotta kangas olisi helppo venyttää, kova nauha (takapuolella) ommellaan kankaan reunaa pitkin. Jos tämä ei ole tilalla, voit käyttää tiheän pahvin kaistaleita (sitä ampuu nitojalla). Verhoilu toistetaan täsmälleen sama kuin aiemmin.

Sen jälkeen mene eteenpäin melko tärkeäksi prosessiksi, takareunan tiukkuudelle. Ei saa olla mitään vääristymiä ja ryppyjä. Jotta kangas olisi litteä, on tarpeen rakentaa seuraava laite: ota puukuitulevy, leikkaa pitkä nauha 2-3 cm leveä, pistä kynnet siihen (1-2 cm: n päähän), sitten naputa verhoilukankaan pohja. Näin voit helposti vetää kangasta ja kiinnittää sen tuolin pohjaan. Tätä varten käytä syväreunoja 0,8 tai 10 mm.

Kun selkänoja ja käsinojat on kiristetty, jatka ompelemalla istuimen kannen. Pohjana on vanha kansi. Jos salama on hyvin säilynyt, sitä ei tarvitse korvata uudella. Tuolin pohja kiristyy samalla tavoin kuin selkä.

Edellä kuvattujen vinkkien avulla voit helposti päivittää paitsi tuolin tai jakkaraa myös vanhaa tuolia. Dare, ja voit menestyä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

2 + 8 =