Mittarilukemien ottaminen

Mittarilukemien ottaminen

Kulutetun sähkön kuukausimaksuista on välttämätöntä siirtää tietoja tilaajapalveluun tai tehdä itsenäisesti laskelmia. Joka tapauksessa on tarpeen ottaa mittarin lukemat ja ryhtyä tarvittaviin toimiin. Miten se tehdään - harkitsemme edelleen. 

Otamme lukemat induktiolaskurilta

Induktiolaskurit voidaan erottaa pyörivällä pyörällä, joka sijaitsee juuri kehyksen alapuolella numeroina. Nämä numerot ovat mittarin lukemat. Numeroiden määrä riippuu mallista.

Mittarilukemien ottaminen

Miten ottaa sähkömittarin lukemat induktiiviselta ja sähköiseltä

Kuinka monta numeroa kirjoittaa

Yleensä induktiometrin tulostaululla on 5, 6 tai 7 numeroa. Useimmissa tapauksissa viimeinen numero, harvemmin - kaksi, erotettu pilkulla, väreillä tai koon mukaan. Kaikki luvut desimaalipilkun jälkeen eivät oteta huomioon lukemisen aikana. Ne näyttävät kymmenykset ja sadasosat kilowatteina, eikä niitä pitäisi ottaa huomioon. Eli kaikki desimaalipilkun jälkeen olevat luvut eivät ole otettu huomioon.

Mittarilukemien ottaminen

On olemassa malleja, joissa on kolme merkkiä "merkittävä" ja kaksi desimaalipilkun jälkeen

Mittarilukemien ottaminen

On sähkömittareita, joissa desimaalipilkun jälkeen ei ole numeroita. Sitten, kun otat lukemia, kirjoita kaikki numerot

Mutta on syytä muistaa, että on olemassa malleja laskureista, joissa ei ole pilkuja. Tässä tapauksessa, kun otat lukemisen, sinun on kirjattava kaikki numerot. Jos et tee tätä, ennemmin tai myöhemmin sinun on maksettava eroa, mutta se yleensä osoittautuu niin isoiseksi. Joten ole varovainen.

Jos olet epävarma, sinulla on pilkku mittaristasi, kirjoita malli, nimi ja soita sähkölaitoksen tilaajapalveluun. Antakaa heille, kuinka monta numeroa teidän tapauksessasi sinun on kirjoitettava, kun otat lukemia. Voit myös soittaa ohjaimeen kotiin tai selventää näitä tietoja hallintokampanjan sähköasentajasta.

Kuinka ampua

Välittömästi mittarin asentamisen jälkeen sinulle annettiin instrumentti kädessä, joka ilmaisee alkuperäiset luvut. Kun otat valomittarin lukeman, ota paperi, kirjoita siellä ne merkinnät, jotka ovat tällä hetkellä (ottamatta huomioon pilkulla erotettuja numeroita). Et voi myöskään korvata alussa olevia nollia - ensimmäiseen numeroon saakka (katso kuva).

Mittarilukemien ottaminen

Esimerkki induktiolaskurin indikaatioista

Lisälaskelmia varten tarvitaan tietoja edellisestä kuukaudesta. Ensimmäisen käyttökuukauden aikana otat ne asennustodistuksesta ja tulevaisuudessa sinun on joko tallennettava kuitit tai pidettävä kirjaa. Missä ja miten ne tallennetaan, on valinta.

Jotkut tilaajapalvelut toimivat siten, että sinun ei tarvitse laskea mitään, sinun tarvitsee vain siirtää tietoja tietyllä ajanjaksolla. Heidän automatisoidut järjestelmät kirjoittavat automaattisesti henkilökohtaiseen tiliisi (tai tekevät siitä operaattorin), tekevät sitten maksun itse ja muodostavat kuitin. Sinun on vain maksettava lasku. Mutta jopa tässä tapauksessa valvonnassa voit laskea, kuinka paljon sinun on maksettava sähköä omasta. Tietenkin, on epätodennäköistä, että tietokoneet ovat väärässä (he uskovat), mutta kuinka vähän ...

Kuinka laskea

Laskettaessa itse sähköä mittarin avulla, siitä kuvastasi, jonka juuri kirjoitit, vie pois aiemmin. Saat viimeisen jakson aikana kulutetun kilowattien määrän.

Katsele esimerkiksi todistusta yllä olevassa kuvassa. Antakaa edelliset 4852, nykyinen 5101 (desimaalipilkun jälkeiset numerot ohitetaan). Pohdimme sähkönkulutusta: 5101 - 4852 = 249 kW. Jos haluat selvittää, kuinka paljon sinun on maksettava, kerrota kilowattien määrä (tässä tapauksessa 249 kW) tariffin mukaan. Hanki summa, jonka täytyy maksaa valosta.

Jos laskuri kestää kauan, ennemmin tai myöhemmin se "nollaa" - ensimmäisissä asemissa nollat ​​näkyvät. Miten lasketaan sähkönkulutus tässä tapauksessa? Se on hyvin yksinkertainen. Tällä kertaa sinun on kirjoitettava merkinnät uudelleen kaikilla nollilla ja laita "1" ennen ensimmäistä. Olet esimerkiksi ommellut lukuja lukemasta, ja vain viimeiset numerot poikkeavat nollasta. Tai, kuten alla olevassa kuvassa on vain yksi.

Mittarilukemien ottaminen

Nollan jälkeen voi olla tällainen kuva, tai ehkä kaksi numeroa poikkeavat nollasta tai kolmesta ...

Kirjoita arvo uudelleen sellaisenaan, kaikki nollat ​​(mutta älä kirjoita lukuja pilkulla), ennen kuin ensimmäinen nolla laittaa yksikön, ja sitten laskemme kuten aiemmin. Let's count lukemista valokuvassa. Tyhjennä merkintä, asetamme "1" eteenpäin: 100001. Anna viimeiset lukemat 99863. Odotamme 100001 - 99863 = 138 kW. Yhteensä, raportointikauden kulut olivat 138 kW. Tulevaisuudessa kirjoitat mittarin lukeman kuten aiemmin, ilman nollia, jotka ovat edessä ja älä korvaa laitetta.

Sähköiset sähkömittarit

Elektronisilla elektronisilla mittareilla ei ole mekaanista näyttöä, jossa on "hyppy" -numerot, mutta sähköinen. Se voi näyttää paitsi lukuja, jotka osoittavat, kuinka monta kilowattia on käytetty, mutta myös päivämäärä, laskutoimituksen aika ja jotkin muut tiedot. Useimmissa elektronisissa valomittarissa nämä tiedot muuttuvat muutaman sekunnin kuluttua. Jos mittari on monivyöhyke, kunkin alueen viitetiedot näytetään peräkkäin (T1, T2, T3, T4).

Elektronisen tyypin mittarin lukemisen poistamiseksi voit odottaa, kunnes tarvittavat tiedot tulevat näkyviin ja kirjoita se pois. Toinen vaihtoehto on paina Enter-painiketta. Ehkä sinun on klikattava useammin kuin kerran, kunnes tarvittavat tiedot tulevat näkyviin. Se voidaan erottaa näytöllä näkyvistä kuvakkeista. Yleensä tämä on T1, T2, T3, T4 tai sana TOTAL.

Esimerkiksi alla olevassa kuvassa vasemmassa yläkulmassa näytössä näkyy T1-kuvake ja hieman kauemmas suuremmasta kuvasta - 72.69. Jos tarkastat tarkasti, niitä seuraa mittayksikkö - kWh. Tämä on kulutettu sähkö ensimmäiselle vyöhykkeelle T1 (päiväpäivä).

Mittarilukemien ottaminen

Esimerkki elektronisesta mittarinlukemisesta

Kun tarvittavat tiedot näkyvät, ne kirjataan kuitille ja lasketaan sitten (edellä kuvattu). Jos tiedot on yksinkertaisesti siirrettävä tilaajapalveluun, ne voidaan tallentaa esitteeseen.

Ole varovainen! On myös tarpeen kirjoittaa vain koko osa, ottamatta huomioon desimaalipilkun jälkeisiä merkkejä. Esimerkiksi tässä tapauksessa (yllä olevassa kuvassa) on välttämätöntä siirtää tai suorittaa laskelmia vain kuvioon 72 ilman "häntä".

Mittarilukemien ottaminen

Sähköisellä laskulla Energomera näyttää hieman eri tavoin

Kuinka ottaa lukemat mittarilta Mercury 200: sta

On olemassa yksiportainen Mercury-laskuri (eritelmässä, jonka ne on nimetty 200,00: ksi) ja monitariffi (jossa on lukuja muiden kuin nollan jälkeen, esimerkiksi Mercury 200 01, voi olla toinen 02 tai 03). Ne vaihtelevat vyöhykkeiden lukumäärän ja ohjauspaneelin läsnäolon tai poissaolon mukaan.

Mallista riippumatta lukema on sama. Sinun tarvitsee vain painaa "enter" -näppäintä tai odottaa, että lisää numeroita ilmestyy useammin kuin kerran.

Sähkömittarit Mercury 200 vuorotellen osoittavat kellonajan, päivämäärän, sitten tariffit vyöhykkeille. Ensinnäkin aika näkyy tavanomaisissa tunneissa, minuuteissa, sekunneissa näytetään hieman korkeammalla. Sitten muutaman sekunnin kuluttua päivämäärä ilmestyy näyttöön. Se näkyy myös vakiomuodossa: numero, kuukausi, vuosi.

Mittarilukemien ottaminen

Aika ja päivämäärä

Tämän jälkeen tariffi alkaa. Tariffin nimi näkyy vasemmassa yläkulmassa: Т1, Т2, Т3 tai Т4. Niiden määrä riippuu asennetusta mallista. Ne kaikki näkyvät puolestaan. Tässä vaiheessa ne voidaan tallentaa (koko osa, ilman desimaaleja).

Mittarilukemien ottaminen

Ilmoitus kahden tariffimittarin Mercury 200: sta

Kaikkien tariffien jälkeen näytetään kaikkien hintojen tarkistussumma. Sitten sykli toistaa - aika, päivämäärä, hinnat, kokonaisarvo jne.

Mittarilukemien ottaminen

Viimeinen näkyy kaikkien hintojen summana

Näytön numerot vaihtelevat 5-10 sekunnin välein - asetuksesta riippuen. On täysin mahdollista kirjoittaa aikaa. Mutta jos sinulla ei ole aikaa, voit vaihtaa hintoja manuaalisessa tilassa. Voit tehdä tämän painamalla "enter" -näppäintä milloin tahansa. Kuvassa se on punaisen LEDin alla. Paina painiketta (painettuna / vapautettuna), kunnes haluttu arvo tulee näkyviin. Voit siirtyä seuraavaan napsauttamalla uudelleen. Yksinkertaisesti.

Laskelmista tulee hieman vaikeampia, koska sinun on laskettava kullekin vyöhykkeelle kulutettu kilowattien määrä. Tällöin kaikki vaikeudet loppuvat. Kuinka ottaa lukuja moniarvoisesta sähkömittarista, jonka tiedät nyt. Kaikki muut Mercury-laskureiden mallit eroavat tässä suhteessa vähän. Jopa painikkeet näyttävät samalta ja sijaitsevat samassa paikassa.

Energomere laskurit

Päivähoidon tehomittarin (kahden tariffin tai monitariffin) sähkömittarin lukeminen on täsmälleen sama. Ero on se, että näissä mittareissa olevaa painiketta kutsutaan "PRSM" (näkymä). Painikkeet voivat olla kaksi tai kolme - riippuu muutoksesta.

Mittarilukemien ottaminen

Sähkömittari CE301

Napsauttamalla tätä painiketta näkyvät numerot, jotka osoittavat, kuinka monta kilowattia on "haava" jokaiselle tariffivyöhykkeelle. Ei ole enää eroja.

Ota lukemat Mikron-sähkömittarilta

Monitariffeissa elektronisissa Mikron-laskureissa kotelossa on vain yksi painike, ja se on tarpeen painaa näyttämään haluamasi lukemat näytöllä. Ainoastaan ​​tässä tapauksessa on välttämätöntä odottaa, kunnes näytöllä näkyy "merkkejä" kirjainten "T1" ja "R +" yläpuolella (katso kuva). Tämä on merkki ensimmäisestä tariffista.

Mittarilukemien ottaminen

Miten otan lukemat Mikron-sähkömittarin mallista SEB-1ТМ.02М

Napsauta sitten samaa painiketta, kunnes valintamerkit näkyvät T2: n ja R +: n yläpuolella, jos on enemmän vyöhykkeitä, napsauta edelleen. Näin he ottavat lukuja tältä laskurilta päivältä / yöltä.

Laskurit Saiman

Nyt monet alueet korvaavat sähköisesti vanhoja induktiolaskureita ja useimmiten laitteita yritykseltä Saivan. Nämä ovat hyvin yksinkertaisia ​​laitteita, niissä ei ole painikkeita, jotka voivat voimakkaasti "kääntää" lukemat. Sinun tarvitsee vain odottaa, kunnes vaadittu arvo tulee näkyviin. Toisin sanoen tässä tapauksessa mittarin lukeminen - odota, kunnes haluttu arvo (TOTAL) näytetään ja kirjoita se kuittiin (tai lähetä se oikeaan palveluun).

Jotta navigointi olisi helpompaa, tässä on tilaus, jossa tiedot näytetään tässä sähkömittarissa:

  • mennessä;
  • aika;
  • laskurin numero;
  • välityssuhde (1600);
  • YHTEENSÄ - yhden tariffimittarin tai T1, T2, TOTAL päivän ja yön (kaksitahtiset) laskurit näytetään peräkkäin.

Kuitti kirjataan TOTAL- tai T1- ja T2-lukemiin sekä yleiseen TOTAL-arvoon. Jälleen kerran, muista, että sinun täytyy kirjoittaa vain koko osa, ottamatta huomioon desimaalipilkun jälkeisiä numeroita. Näet samat tiedot videomuodossa.

Laskurit automaattisella tiedonsiirrolla

Monet sähkömittarin valmistajat tuottavat malleja, jotka välittävät lukemat erityisen järjestetyn kanavan avulla automaattitilassa. Laitteen asentaminen ja konfigurointi on monimutkaisempi prosessi, mutta sinun ei tarvitse huolehtia mittarin mittarilukemien lähettämisestä. He "lähtevät" itsestään.

Kuinka ottaa lukemat kolmivaiheisilta mittareilta

Kolmivaiheiset sähkömittarit ovat kahta tyyppiä - vanhoja, jotka edellyttävät muuntajien läsnäoloa ja sähköistä suoraa yhteyttä (ilman muuntajia). Jos elektroniikka on asennettu, mittarin lukema on luettava myös edellä kuvatulla tavalla. Kirjoita vain arvoja, odota, kunnes tarvittavat tiedot tulevat näkyviin näytöllä tai "siirrä" tietoja haluamaasi sivuun.

Mittarilukemien ottaminen

Sähkömittarin liittäminen kolmivaiheiseen verkkoon virtamuuntajien kautta

Jos suuri teho on varattu tai vanha mittari on asennettu, jokaiselle vaiheelle asennetaan muuntaja. Jos haluat ottaa lukemat tässä tapauksessa, sinun täytyy tietää muutosaste. Kerätyt lukemat on kerrottava tällä kertoimella. Tuloksena oleva luku on todellinen kulutus.

Yleensä sinun täytyy lukea sopimus. Paikannusmenetelmää olisi noudatettava - joissakin organisaatioissa ne kirjoittavat merkinnät alareunassa, ne laittavat muuntajan tiedot tai muuntosuhteen, ja operaattori itse tekee laskelmat. Joten, jos on olemassa 3-vaiheinen mittari, määritä lomake ja laskutoimitus kirjanpitolaitteen asennuksen ja sulkemisen ja käyttöönoton yhteydessä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

55 − = 50