Öljymaalien ohuempien osien valinta

Öljymaalien ohuempien osien valinta

Jos öljymaalia levitetään pinnalle, on joskus välttämätöntä saada nestemäisempi koostumus, joten koostumuksen laimentaminen on välttämätöntä. Tätä menettelyä tarvitaan myös tapauksissa, joissa liuos jätettiin jonkin aikaa vuotavaan säiliöön, mikä johti sen jähmettymiseen. Käytetyn seoksen laimentamiseksi käytetään erilaisia ​​aineita, jotka valitaan maalin tarkoituksen perusteella.

Öljymaalien ohuempien osien valinta

Kuinka öljymaalia laimentaa?

Kun valitset liuottimen, kiinnitä huomiota siihen tarkoitukseen, johon maali on tarkoitettu. Tosiasia on, että tällaiseen materiaaliin kuuluu kaksi suurta ryhmää, jotka jaetaan sovellusalueen mukaan:

      1. Asuin- tai liikerakennusten pintojen maalaamiseen käytetyt ratkaisut. Perinteiset koostumukset ovat sopivia näihin tarkoituksiin, jotka ovat runsaasti edustettuina rakennusmyymälöiden hyllyissä. Vaikka äskettäin näiden tuotteiden kysyntä on vähentynyt, tietyissä tilanteissa öljy ratkaisu voi olla optimaalinen ratkaisu.

Laimenna tämä seos seuraavissa tapauksissa:

 • Materiaali on liian paksu.
 • On tarpeen asettaa pohjakerros.
 • Maalaus tehdään puussa. Tällaisella pohjalla ei ole hyvin pakattua eikä liian tiheää koostumusta, muutoin voimakasta adheesioa ei saavuteta.

Öljymaalien ohuempien osien valinta

Voit käyttää öljymaalipistoolia laadullisesti, sitä on aikaisemmin laimennettava

Lisäksi usein tapahtuu, että käytön jälkeen jää osa maaliin, jolla on jopa lyhyen ajan kuluttua kuivuminen. Tätä varten tarvitaan laimennus.

      2. Taiteelliset öljymaalit. Ne sopivat erinomaisesti amatööri- tai ammattikäyttöön sekä sisustusten maalaukseen. On tarpeen lisätä tällaisia ​​koostumuksia suuremmalla varovaisuudella, joten heille valitaan erityisiä laimennusaineita.

Öljymaalien ohuempien osien valinta

Ammattitaitoiset ohenteet taiteelliseen öljymaaliin

Ohenne pintojen värjäämiseen

Käytettävissä olevia materiaaleja voidaan käyttää liuottimena ulko- ja sisämaalaukseen. Heidän valintansa on riittävän suuri.

tärpätti

Tällä koostumuksella on vakaa suosiota väriaineiden viljelyssä. Öljyliuoksia käytettäessä käytetään seuraavia lajikkeita:

 • Woody. Se on valmistettu kuoresta ja puiden oksista, runsaasti sisältävää hartsia. Alkuperäinen ratkaisu on tumma, mutta sen jälkeen kun käsittely on läpinäkyvää.
 • Tärpätti. Se saadaan tislaamalla elävien havupuiden hartseja ja edustaa eteerisiä öljyjä. Siinä on paljon positiivisia ominaisuuksia, joten sen käyttöalue on paljon laajempi kuin liuotinaine.

Huomio! Seoksella on erityinen haju, joten on suositeltavaa tehdä työtä ilmastoidussa huoneessa.

Öljymaalien ohuempien osien valinta

Kun laimennetaan maali puhdistetulla tärpätillä, toisin kuin jalostamattomat, pinnan kuivausmenetelmä nopeutuu

Valkoinen henki

Tärpättiä voidaan menestyksekkäästi korvata valkoisella hengellä. Näiden tuotteiden suosio ja suosio selittyy laajalla levinneisyys ja saatavuus. Lisäksi markkinoilla on lajikkeita, joilla ei ole teräviä epämiellyttäviä hajuja.

Tämän koostumuksen käyttö on erittäin kätevää. Seos ei haihdu niin nopeasti kuin muut liuottimet, mikä tekee mahdolliseksi maalata kiirehtimättä. Myös valkoinen henki, kun se lisätään, ei muuta koostumuksen värin.

Öljymaalien ohuempien osien valinta

Normaalilla valkoisella alkoholilla on alhainen nesteytyskyky, joten on parempi ostaa puhdistettu

liuotin

Tällainen öljymaalien laimennin on numero 647. Tuotteen nimeäminen voi olla erilainen ja riippuu komponenteista. Ei ole suositeltavaa käyttää liuotinta numeroon 646, koska siinä on asetonia.

Laimennetaan tätä ainetta öljymaali ei ole aina helppoa: ylijäämät johtavat tuotteen ominaisuuksien heikkenemiseen.

Öljymaalien ohuempien osien valinta

Liuotin 647 Yaskhim

Bensiini ja kerosiini

Näitä vaihtoehtoja suositellaan käytettäväksi muiden seosten puuttuessa ja vain ulkotiloihin. Ratkaisujen merkittävä haitta on erityinen haju, joka voi aiheuttaa huimausta ja myrkytystä. Tämä johtuu nopeasta haihdutuksesta. Mutta kerosiini on paras ratkaisu, kun haluat laimentaa vanhan kokoonpanon, joka on sakeutunut paljon.

Öljymaalien ohuempien osien valinta

Kun maali laimennetaan bensiinillä, maalattu pinta muuttuu mattaiseksi

pellavaöljy

Tämä on yleinen ratkaisu, lisäksi pellavaöljy on osa öljymaaleja. On kuitenkin otettava huomioon, että laimentimen on vastattava sellaista ainetta, joka sisältyy väriaineeseen.

Tarvittavien tietojen saamiseksi on kiinnitettävä huomiota maalien maalaamiseen. Seuraavat merkinnät erotetaan toisistaan:

 • PV-024. Tällaiset tuotteet valmistetaan pentaptaali- kuivausöljyjen perusteella.
 • MA-021. Koostumus sisältää luonnollisen pellavansiemenöljyn, joka sisältää yli 95% kasviöljyjä.
 • GF-023. Se valmistetaan lisäämällä glyptal lakkaa. Vaihtoehto luonnolliselle.

Osien oikea määrittely auttaa saavuttamaan halutun tuloksen.

Öljymaalien ohuempien osien valinta

Kuivausöljy "Oxol" on 55%, joka koostuu luonnollisista öljyistä, 5% kuivausaineesta, jäljelle jäävästä valkoisesta alkoholista; sen ominaisuuksista "Oxol" ei käytännössä eroa luonnollisesta pellavaöljystä, mutta sen hinta on paljon pienempi

Laimennusjärjestys

Vähintään yhtä tärkeä on prosessin laimentaminen maali omilla käsillä, koska sen tarkka toteuttaminen ei takaa mitään muita ongelmia.

Toimet toteutetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Maali astia avataan, tiheys arvioidaan ja perusteellinen sekoitus suoritetaan. Voit tehdä tämän käyttämällä improvisoitua työkalua tai valmistettua puhdasta keppiä.
 2. Tarvittava osuus määritetään. Kullakin liuottimella indikaattori voi olla erilainen. Aineen tarkka määrä riippuu maalin tiheydestä, mutta sen ei tulisi ylittää 5% kokonaismassasta. Vaikka tarvittaisiin seoksen seoksen peruskerrokseen tai seerumiin perustuvan seoksen saamiseksi, valkoisen alkoholin ja kuivausöljyn määrä voi nousta jopa 10 prosenttiin. Seoksen laimentamiseksi parhaalla tavalla laimennin lisätään suoraan astiaan. Se on kaadettava vähitellen pieniin osiin. Tämä palauttaa koostumuksen ja sekoittaa sen hyvin.
 3. Seuraavaksi maali kaadetaan säiliöihin töihin. Värjäysprosessin aikana materiaali voi sakeutua, joten liuotinta on sekoitettava säännöllisesti.

Maali, joka oli auki jonkin aikaa, on vaikeampaa. Työjärjestys:

 1. Kalvo, joka muodostettiin pinnalle hapen vaikutuksen vuoksi, poistetaan huolellisesti. Jätä tai sekoita se ei voi, sitten täysin päästä eroon kovat kokkaset on mahdotonta.
 2. Pieni määrä kerosiinia sekoitettuna valkoiseen henkeen kaadetaan astiaan, kaikki sekoittuu hyvin. Tarvittaessa lisätään laimennusaine.
 3. Seuraavaksi voit värjätä tätä seosta tai odottaa, että kerosiini haihtuu ja käyttää vain yhtä jalostukseen tarkoitettua komponenttia.

Tärkeää! Työ suoritetaan noudattaen lisääntyneitä varotoimenpiteitä, koska öljymaali ja kaikki laimennukseen käytetyt aineet eroavat syttyvyydestä ja myrkyllisyydestä.

Taiteellisten maalien viljely

Piirtämiseen käytettävät materiaalit voivat myös olla eri tiheydeltään, mikä edellyttää niiden tuomista haluttuun johdonmukaisuuteen. Lisäksi seos levitetään eri pintoihin (puinen, kangas). Siksi rasvaisille taiteellisille maaleille tarvitaan erilainen lähestymistapa ja luettelo kasvatettavista keinoista.

Öljymaalien ohuempien osien valinta

Lahjatuotteet taiteellisille maaleille: pellavaöljy, pinene, monikomponentti "tee"

Tällaisten yhdisteiden laimentamiseksi voidaan käyttää seuraavia aineita:

 • Öljyä. Prosessin kannalta kannabis, auringonkukka tai pellava puhdistettu öljy sopii.
 • Pineeni. Toinen nimi on "Ohenne nro 4".
 • Monikomponenttiset seokset. Se voi olla kaksinkertainen ja tee: ensimmäinen sisältää lakkaa ja öljyä sen koostumuksessa, ja toisessa pinene lisätään siihen.

On suositeltavaa valita materiaali yksinomaan omasta mieltymyksestäsi, jolloin saavutetaan haluttu tulos. Siksi tällaiset värit laimennetaan suhteessa, jotka määritetään erikseen useiden näytteiden jälkeen. Mutta on syytä muistaa, että ylimääräinen liuotin voi tuhota väriaineiden rakenteen.

Kuinka öljymaalia voidaan laimentaa eri työkaluilla

Eri työkalujen käyttö seinien, kattojen tai muiden emästen maalaamiseen edellyttää koostumuksen laimentamista halutulle viskositeettitasolle. Kotona tämä parametri määritetään yksinkertaisella laitteella - viskometrillä, joka voidaan ostaa liikkeestä.

Laite on suppilo, jossa on suutin, joka voi olla erikokoisia. Aikavälin, jona koostumus kaadetaan reiän läpi, määritetään viskositeettitaso sekunteina.

Öljymaalien ohuempien osien valinta

Teräs Viskosimetri

Prosessi näyttää tältä:

 1. Kun liuotin on lisätty astiaan maalilla ja sekoittamalla, viskosimetri upotetaan siihen.
 2. Sekuntikello valmistetaan etukäteen. Voit käyttää mitä tahansa muuta laitetta.
 3. Laite poistetaan koostumuksesta, ajastin kytketään samanaikaisesti päälle.
 4. Kun seos on täysin vapauttanut laitteen lasin (suppilo), pysäytyskello sammuu. Arvo on kiinteä.

Pinnan maalattaessa harjojen ja rullan kanssa viskositeetin on oltava 10-15 sekuntia ja pistoolissa 25-30 sekuntia riippuen mallista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 29 = 36