Paloportaat parvekkeella: mitä tehdä, mitä tarjota

Paloportaat parvekkeella: mitä tehdä, mitä tarjota

Paloportaat parvekkeella: mitä tehdä, mitä tarjota

Säännön mukaan palosuojattua parveketta ei saa laskea. Kuitenkin monet vuokralaiset laiminlyövät tämän säännön. Paloportaita pidetään välttämättömänä elementtinä parvekkeella, jonka sijainti on monikerroksinen rakennus. Kuinka korjata parveke tilaa niin, että portaikko sopii yleiseen sisätilaan? Ja onko mahdollista poistaa tämä elementti?

Miksi tarvitsen tulipaloa parvekkeella?

Suunniteltu erityisesti evakuointipolttoon, pidetään tärkeänä osana yhteistä rakennusta. Sen perustamista ja ylläpitoa koskevat paloturvallisuusvaatimukset. Loppujen lopuksi on loogisen tilan hätätapaus hätätilanteessa, mikäli mahdottomuus jättää asunnon pääkäynnin kautta.

Muuten, lukuun ottamatta tätä evakuointiominaisuutta, parvekkeella on oltava erityinen luukku.

Se on tarpeen varata uloskäynnin, joka sallii siirtää pohjaan tai yläkerroksiin.

Siksi jokaisen hyvää johtajan velvollisuutena on huolehtia siitä, että heitä hoidetaan asianmukaisesti.

Paloportaat parvekkeella: mitä tehdä, mitä tarjota

Tulipalon sattuessa parvekkeelta tikkaat toimivat evakuointirajona

Erityisvaatimukset evakuoinnin poistumien sijainnista ovat olemassa:

  1. Kun koko oleskelutila ylittää 500 neliömetriä, talossa on oltava vähintään kaksi uloskäyntiä evakuointiin.
  2. Mitään rakennetta ei voida välttää, jos koko rakennuksen ulkonäkö on osa, ja jokainen osa ylittää 500 neliömetrin.
  3. Parvekkeen portaikko voi olla yksi, jos lattialla tilojen pinta-ala on alle 500 neliömetriä. Ulkopuolisella tikkaalla on kuitenkin oltava hätäuloskäynti.
  4. Älä muokkaa tai poista tikapuita. Loppujen lopuksi tämä voi johtaa turvallisuuden merkittävään heikkenemiseen.
  5. Asunnon omistajat eivät saa estää rakenteita hätäuloskäynnille, mikä estää evakuoinnin.

Paloportaat parvekkeella: mitä tehdä, mitä tarjota

Kymmenet ihmiset voidaan evakuoida paloportaan portaiden kautta parvekkeilta

On muistettava, että parvekkeella olevat tikkaat olisivat aina käyttövalmiina huolimatta harvinainen käyttö. Mutta koska tämä kysynnän puute, monet omistajat ovat innokkaita vapauttamaan tilaa parvekkeella, yrittäen päästä eroon ei-toivotusta suunnittelusta. Mutta ovatko tällaiset toimet oikeutettuja?

Fire Escape Test (video)

Onko mahdollista leikata ei-halutut tikkaat loggialla tai parvekkeella

Huoneiston kokonaispinta-alaa lisäämällä monet varovainen omistajat päättävät laajentaa tilaa yhdistelemällä ne loggiaan. Tätä vaihtoehtoa pidetään yksinkertaisimpana ja lupaavimpana. Tällaiset korjaukset ovat kuitenkin usein ongelma, jonka nimi on palopää.

Yleisesti hyväksytyt turvallisuussäännöt kuvaavat selkeästi ja selkeästi tällaisten rakenteiden käyttöä koskevia ehtoja.

Paloportaat parvekkeella: mitä tehdä, mitä tarjota

Useimmissa tapauksissa tikkaat leikataan varkauden varastamisen takia. Joku vain estää ja ei pidä siitä ja pääsee eroon siitä

Portaiden purkaminen on kiellettyä, koska tällainen menettely on lainvastainen ja rangaistaan ​​määräämällä sakkoja.

Mutta hyvin usein asuntojen omistajat laiminlyövät kiellon ja leikkaavat rakennuksen, joka häiritsee sitä. Alueen laajentamisen lisäksi toinen tärkeä syy purkamiseen on halu estää varkaiden tunkeutuminen asuntoon. Loppujen lopuksi luukun läsnäolo ei-lasitetulla parvekkeella helpottaa huomattavasti rikollista tunkeutumista taloon.

Parvekelasituksessa myös hätäluukun ja tikkaiden läsnäolo voi olla ei-toivottu. Siksi päättäessään tehdä lämmin ja mukava huone, omistajien on päästävä eroon hätäuloskäynnistä.

Mutta on syytä muistaa, että porraskäytävän syyn vakavuudesta huolimatta leikkaamismenettelyä pidetään joka tapauksessa rikoksena. Lisäksi parvekkeella yksinkertainen lasitus ja aidat eivät ole laillisia.

Paloportaat parvekkeella: mitä tehdä, mitä tarjota

Tikkaiden leikkaaminen parvekkeella, omistajat eivät ajattele tulipalon mahdollisia seurauksia talossaan

Tislattujen tilojen täyttymisen jälkeen on oltava valmis epämiellyttäviin seurauksiin seuraamusten muodossa. Lisäksi hätätilanteiden ministeriön työntekijät voivat vaatia palontorjunnan palauttamista. Jos ehto ei täyty, emme saa sulkea pois mahdollisuutta tutkia rikos tuomioistuimessa.

Vaikka asunto on henkilökohtainen omaisuus, tikkaat parvekkeella eivät kuulu mihinkään omistajalle. Tämä rakennus on jaettava. Lisäksi hätätilanteiden ministeriö tarkastaa säännöllisesti (joka viides vuosi) kaikki hätäuloskäynnit. Siksi rakenteen luvaton purkaminen ei todennäköisesti ole huomaamatta.

Parvekkeen viimeistely paloportaalla ja luukku

Jos noudatat paloturvallisuutta koskevia sääntöjä, parvekehuoneessa, jossa on erityinen tulipalo luukulla, on kiellettyä laskeutua ja eristää myös. Kiellon syy liittyy ilma-aukon estämiseen hätätilanteessa.

Mutta erikoispalvelut liittyvät loggia-uskottavuuden lisäämiseen. Lasitetussa huoneessa on paljon helpompi varmistaa rakenteiden asianmukainen kunnossapito (metalli ei murene eikä ruostetta esiinny). Siinä tapauksessa, että asunnon omistajat eivät aio parvekkeelle laskeutua, on tarpeen huolehtia tulipalonrakentamisen viimeistelystä.

Paloportaat parvekkeella: mitä tehdä, mitä tarjota

Parvekkeen palotikkaat voivat olla kauniisti ja alunperin sisustettuja, mikä tärkeintä on pikku mielikuvitus ja halu

On tärkeää maalata säännöllisesti portaiden metallipinnat. Jos luukussa on korroosiota, on syytä kiinnittää huomiota metallikulmien vahvistamiseen.

Muuten, parvekkeella olevat kannenpohjat tehdään ottaen huomioon yhteinen parveke sisustus. Yleisimpiä materiaaleja tällaiseen työhön ovat vuoraus, erityiset muovipaneelit, lastulevyt tai keraamiset laatat. On tärkeää varmistaa, että luukun lukko avautuu helposti. Lisäksi tällaisen hätäuloskäynnin eristämiseksi on sallittua käyttää sopivia materiaaleja, jotka usein kiinnitetään nestekynsillä.

Paloportaan oikeat viimeistelyt eivät riko turvallisuusohjeita, mutta päinvastoin parvekehuoneen koristelu onnistuu onnistuneesti.

Parvekesuunnitteluvaihtoehdot palopelillä

On monia vaihtoehtoja mielenkiintoisesti sisustaa huoneen parveke, jossa on paloportaat. On kuitenkin muistettava, että malli olisi yhdistettävä yhteiseen sisätilaan. Siksi ennen kuin aloitat tietyn kuvan luomisen, on tärkeää ottaa huomioon kaikki huoneen ominaisuudet, tämä tekee harmoniaa ja mukavuutta myös pienellä parvekkeella.

Paloportaat parvekkeella: mitä tehdä, mitä tarjota

Jotkut ihmiset kieltäytyvät ostamaan asuntoa tikkailla parvekkeella, mutta turhaan: se voidaan koristella koristeellisesti ja siroksi

Ideat palopään muuntamiseksi:

  1. Yksinkertaisin ja edullisin tapa parantaa rakenteen yleistä ulkoasua on sen väritys, joka vastaa seinien sävyä.
  2. Hyvä ratkaisu on korujen käyttö kudonnan muodossa. Kaikki parvekkeen sisätilat tulevat epätavallisiksi ja mielenkiintoisiksi, jos tykkäät tikkaat erikoismateriaaleilla. Saavu erinomaisen tuloksen edullisesta langasta tai hamasta.
  3. Ihmiset, jotka haluavat tehdä kasvihuoneesta tai kukkapuutarhasta parvekkeella, voivat käyttää metallisia askeleita luotettavana tuet ruukkuihin tai kukkaruukkuihin. Joskus tikkaita käytetään pohjana, johon kasveja istutetaan.
  4. Rakennuksessa oleva portaikko on yleensä kulmassa. Mutta tässä tilanteessa se voi kestää paljon tilaa parvekkeella. Erityispalveluilla voit muuttaa palopään muotoa ja sijaintia. Tärkein edellytys sakkojen välttämiseksi on sen toiminnan sääntöjen noudattaminen. Sen vuoksi se saa purkaa epämiellyttävän rakenteen edellyttäen, että toinen pystysuora tikkaat on asennettu.
  5. Pystysuuntaisia ​​rakenteita käytetään paitsi vaatteiden kuivaimina, mutta niitä käytetään usein kätevänä ruotsalaisena muurina.

Jos haluat piilottaa läsnäolon paloportaan huoneistossa, se saa käyttää taitettavaa rakennetta, joten se on helppo piilottaa luukun sisäpuolella. Siksi et voi olla huolissaan turvallisuussääntöjen rikkomisesta ja samalla luomaan sisustus, joka täyttää täysin omistajan kaikki toiveet.

Tyypit paloportaat (video)

 

Joten, paloportaat ovat tärkeä osa jokaista monikerroksista rakennusta. On syytä muistaa, että tämän rakenteen purkaminen on kielletty. Nykyään monet varovaiset omistajat ovat löytäneet tämän mallin laajan sovelluksen ja arvostavat sen hyödyllisiä ominaisuuksia ja mukavuutta. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 73 = 82