Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen on suositeltavaa perusteellisen tutkimuksen jälkeen prosessin teoreettisesta osasta. Parkettilaudat eivät ole lainkaan uutta materiaalia. Se on kuitenkin edelleen yksi kauneimmista ja jaloista lattiatyypeistä. Ja ei turhaan, koska kuvioitu parkettilevy näyttää paljon hienostuneemmalta ja kauniimalta kuin linoleum tai laatta. Koska tämän materiaalin hinta on riittävän korkea, asennusta on syytä käsitellä erityisellä varovaisuudella. Voit tietysti kutsua ammattilaisen parkettiliiketoiminnan, joka lyhyen aikaa tekee parkettilattiat lattialla, mutta hänen palvelut ovat erittäin kalliita. Suosittelemme, että tutustut itse kaikkiin mahdollisiin parkettilaitteisiin.

Valitsemme materiaalit ennen parketin asettamista

Huoneiston lattia on erittäin tärkeä. Se ei ole pelkästään sisustuksen pääosa, vaan myös suorittaa sen pinnan, jolla on raskaita huonekaluja. Siksi on tärkeää, että lattia näyttää houkuttelevalta ja samanaikaisesti erittäin kestävä ja kestävä.

Yksi parhaista materiaaleista on parketti. Tällaisella lattialla on erinomainen ulkonäkö, mutta myös erinomaiset tekniset ominaisuudet.

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Valitse parkettilevy, joka perustuu huoneen kokoon, sen suunnitteluun ja taloudellisiin valmiuksiin

Parkettilaudan hinta on melko korkea, koska sen tuotannossa käytetään todellista puuta. Valitettavasti häikäilemättömät tuottajat tuottavat usein tavaroita, jotka eivät ole laadukkaita ja joskus vaarallisia terveydelle voiton kannalta. Siksi on tärkeää valita materiaalit erityisellä varovaisuudella.

Parkettilaudan tulee koostua kolmesta kerroksesta. Ensimmäinen, se on tasainen, kerros on yleensä valmistettu kalliista puusta, ja aateliset materiaalit ovat tammi ja mahonki. Useat lakkakerrokset tai erikoisöljy levitetään kasvokerroksen päälle. Toinen kerros koostuu lyhyistä mäntykaiteista, halvempien vaihtoehtojen osalta voidaan käyttää kosteutta kestävää vaneria. Viimeinen kerros on kaksi millimetrin kerros kuusta.

Jos aiot laittaa parkettilevyjä betoniin, yhden elementin paksuus voi vaihdella 10-15 mm. Parkettilevyjen asentaminen lokeihin vaatii noin 2,5 cm: n materiaalipaksuuden.

Myös parkettilattian elementtien laite voi erota lamellien määrällä. Laudat voivat olla yksi- tai useampia onteloita. Se riippuu siitä, kuinka monta puun osia koostuu yläkerroksesta.

Karkean kerroksen valmistelu: parkettilevyn omat kädet

Parketti - tämä on kuitenkin vahva materiaali, mutta erittäin hankala asennuksessa. Epätasainen lattia voi aiheuttaa levyn muodonmuutoksia ja halkeilua, joten on tärkeää, että viimeistely viimeistellään yksinomaan täysin tasaiselle alustalle.

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Ennen lattiapäällysteen levittämistä lattia on puhdistettava perusteellisesti roskista ja pölystä

Kuinka asianmukaisesti valmistella betonilattia parketin asentamiseksi omiin käsiisi:

 1. Ensimmäinen konkreettinen asia tarkastetaan epäsäännöllisyydestä, kaikki ulkonevat osat putoavat metallisella lastalla ja kaikki ontelot on sementoitu sementillä. Kaikki pöly ja lika pinnasta poistetaan.
 2. Jos tämän jälkeen pudotus pysyy melko suurena (yli 3 mm neliömetriä kohden), lattiapinnoite on tehtävä uudestaan. On kätevää käyttää itse tasoittavaa lattiaa.
 3. Seuraavaksi puhdistetulle alustalle on asetettava höyrysulkukalvo, jonka seinämän tulee olla 5 cm: n seinälle.
 4. Nyt sinun täytyy asettaa lattia. Se voi koostua korkista, vaahtopolyuretaanista tai muista aineista. Tämä lattia tekee lämmöneristysfunktioita sekä piilottaa pohjalevyssä olevat liituvirheet ja suojaa parkettia betonipölyltä.

Jos asetat puulattiaan parkettia, sinulla voi olla vaikeuksia. Jos lattia ei ole täydellisessä kunnossa ja jotkut levyt särkyvät ja halkeilevat, sinun on purettava jotkut laudat viivästymisestä ja korvata ne uusilla. Kaavinta tai epätasaista, mutta koko lattiaa voidaan vahvistaa vanerin avulla.

Nyt, kun tiedät, miten valmistaudut lattiaan parkettilevyasennukseen, voit siirtyä suoraan polttotekniikan tutkimiseen.

Parkettilevyn asettaminen liimaa varten

On olemassa erilaisia ​​tapoja asentaa parkettilevy. Jokainen niistä käytetään yksittäistapauksessa. Ja kaikilla on edut ja haitat.

Ammattilaiset voivat laatia uskomattoman kauniit kuviot parkettiliimasta. Tämä tekniikka vaatii paljon kokemusta ja hienoa mielikuvitusta, joten aloittelijat eivät voi tehdä piirustuksia parkettista.

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyjen liimaa voi ostaa Internetistä tai mistä tahansa rakennustyöstä

Rakenteeltaan monimutkaisimmalla mutta erittäin luotettavalla parkettilattialla on liimamenetelmä. Tässä tapauksessa voit asettaa levyt suoraan betoniin ilman kalvon ja korkkikerroksen etukerrosta. Tämän menetelmän soveltamisen lattian on oltava täysin tasainen.

Parkettilevyjen asennus liimaamalla:

 1. Jotta levyjä voidaan liittää alustaan ​​hyvin, on käytettävä paksua korkealaatuista aluketta betoniin.
 2. Nyt sinun on laitettava levyt lattialle. Samalla voit luoda itsellesi muutamia ei-monimutkaisia ​​piirroksia.
 3. Nyt sinun täytyy liuottaa liimaa. Voit käyttää pakkauksessa olevia ohjeita.
 4. Ensimmäisen levyn liimaus alkaa huoneen kulmasta, joka on seinän vastakkaisella puolella. Ensimmäinen elementti lakkautetaan liimalla ja se sopii seinään kulmaan. Asennus tällä tavalla on 0,6 - 1 cm: n seinän ja lattian välinen rako. Tässä aukossa kiinnitetään kiilat.
 5. Toinen levy on liimattava yhteen ensimmäisen pään kanssa. Ne koputetaan yhteen puupellin ja kumimetsän kanssa.
 6. Sarjan viimeinen lauta on todennäköisesti leikattava. Viimeinen ja toiseksi viimeinen hallitus liimaamaan yhteen on vaikein.
 7. Edellisen rivin viimeisen kortin loppuosa käytetään seuraavana ensimmäisenä. Liimaa levyjä toisiinsa, on tarpeellista nopeasti, että liimalla ei ole aikaa kuivua.
 8. Kun kaikki parketti on asetettu, kiilat poistetaan. Ja liitokset ja saumat suljetaan kuoren korkkikyynnystä tai tiivistysmassaa akryylipohjaan

Parkettilevyjen asettaminen tahmeaksi tavalla on melko mahdollista itsenäisesti. Tärkeintä on noudattaa kaikkia sääntöjä tarkasti ja olla erittäin tarkkaavainen.

Teknologia parkettilevyn asettamiseksi kelluvalla tavalla

Asennuslevyjä parkettikyllästetystä menetelmästä pidetään yksinkertaisimpana. Samalla voit liimaamalla tai yksinkertaisesti kiinnittää toisiaan lukot levyille. Kokoonpanon tämän version suurin etu, että hänen apunsa pystyy keräämään lattian eniten muutamassa tunnissa.

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Jos sinulla ei ole kokemusta parkettilevyn asettamisesta kelluvaan tapaan, on parempi ottaa yhteyttä ammattilaisiin, jotka tekevät työn nopeasti ja tehokkaasti

Kuinka asentaa parkettilattia kelluva tavalla:

 1. Asennuksen järjestys olettaa, että rivit on pinottu pitimpiin seinään vasemmalle oikealle. Rivien määrä lasketaan ja jälkimmäisen leveys, jos se on pienempi kuin 4 cm, kaikki ensimmäisen rivin levyt leikataan leveydellä.
 2. Ensimmäisessä rivissä levyt on varustettu lukolla seinälle, tarvittaessa viimeinen lauta leikataan pitkin.
 3. Ensimmäisen rivin viimeisestä alustasta jäljellä olevan viimeistelyn jälkeen toinen rivi alkaa. Toisen rivin levyt viedään ensimmäisen rivin elementtien urille. Kun liität osia, kuulet napsautuksen, joka ilmaisee toimien oikeellisuuden.
 4. Kaikki rivit sijoitetaan näin yksi toisensa jälkeen. Kun parkettilevy on asetettu, seinien ja lattian välisiin liitoksiin asennetaan jalusta.

Kahdelle levylle on paremmin liitetty toisiinsa, ne voidaan kummistyä kumimetsällä. Parkettilevyllä lattiat leviävät nopeasti ja helposti, eikä niiden asennuksessa ole ongelmia.

Kuinka laittaa parkettilevy teknisten kiinnittimien ja liimojen avulla lokeihin

Voit poistaa parkettia paitsi betoni- ja vanerilattiasta myös puupölkistä. Tällaisen pinnan valmistaminen kestää kuitenkin kauemmin. Ja korttien asentaminen viivästyksiin on työvoimavaltaisempaa.

Tämän asennusmenetelmän avulla on erityisen tärkeää laatia asennuksen viiveet erityisen huolellisesti. Parkettilaudan asettaminen on mahdollista sekä tahmea että lukitus. Lokerointi on erityisen tärkeää, jos haluat varustaa lämmin kerros.

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Ennen parkettilevyjen asettamista teknisten kiinnittimien avulla kannattaa katsoa harjoitteluvideo ja lukea ammattilaisten suosituksia

Parkettilevyjen asentaminen lokiin:

 1. Lokit on tarkastettava hyönteisistä, sääntöjenvastaisuuksista ja muista mahdollisista vahingoista.
 2. Pienellä askeleella asennetaan viiveitä ja niihin kiinnitetään vanerilevyjä. Voit yhdistää lokit vanerilla käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja.
 3. Vanerin pohjalle asetetaan alusta ja siihen asennetaan parkettilevyt. Samanaikaisesti niiden lukkojen ei pidä olla vain kytkettyjä, vaan liimattuja toisiinsa.

Kun olet asettanut parkettilevyn, sinun on asennettava jalkalista ja hameet. On toivottavaa, että nämä sisustuselementit yhtyvät väreihin keskenään, sitten sisustuksesi näyttää mielenkiintoiselta ja harmoniselta.

Lattianhoito parkettilevyn asennuksen jälkeen

Parketti ei ole katemateriaali, se pelkää kosteutta ja on suojattava. Lattian suojaaminen haitallisilta ympäristötekijöiltä auttaa erityisiä pinnoitteita, kuten lakkaa tai vahaa.

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilauta voidaan pestä tavallisella kankaalla ja vedellä erikoistyökalulla

Lakat muodostavat kestävän ja vedenpitävän kerroksen pinnalle. Ne ovat vedessä tai synteettisesti. Tavallisesti parkettilevyt ovat jo peitetty tällaisilla keinoilla, mutta on parasta levittää toinen kerros lakkaa parketin asennuksen jälkeen.

Vahvalla suojattu parkettilattia ei kestä kovin kosteutta, joten se voidaan pestä vain hyvin puristetulla kankaalla.

Vaha- ja vahasuojaus ei ole yhtä vahva kuin lakalla, mutta sen ansiosta parketti saa ainutlaatuisen ulkonäön. Lisäksi nämä varat ovat täysin turvallisia terveydelle, ne on tuotettu yksinomaan luonnollisista aineista. Tällaisen käsittelyn suorittamiseksi on välttämätöntä laittaa pieni määrä öljyä rätille ja pyyhkiä lattia, sitten öljyvahaseosta hierotaan parkettilevyyn. Rasvainen vaha on päivitettävä vuosittain.

Kuinka laittaa parkettilevy omaan kättäsi (video)

Parkettilevy on yksi kauneimmista tavoista viimeistellä asunto. Tällaista materiaalia on helpompi koota kuin parketti, mutta se ei näytä pahalta!

Lattian suunnittelu parkettilevystä (valokuva sisäosassa)

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Parkettilevyn asettaminen: miten laittaa omat kädet, teknologia ja video, miten parketti asetetaan liima-aineeseen, asennus on oikein

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

58 − = 56