Talo OSB-paneeleista: kehysrakennusten edut

Talo OSB-paneeleista: kehysrakennusten edut

Jätepuusta peräisin olevilla materiaaleilla on kaikki luonnollisen materiaalin positiiviset ominaisuudet ja alhaisemmat kustannukset. Nykyaikaiset tekniikat ovat tehneet heistä vahvempia ja kestävämpiä vettä ja tulta vastaan. Kehyksen rakentaminen on yhä suosittua. Ihmiset pitävät talosta OSB-levyiltä, ​​lämmin, kevyt, pitkä polttava tuoksu puusta. Tilausten yksityiskohdat hankkeen mukaisesti voit rakentaa talon omilla kädillä ilman nostolaitteita ja märkä töitä.

Talo OSB-paneeleista: kehysrakennusten edut

Kuinka rakentaa talon Osbista?

OSB-paneeleiden luonnollisen puun paremmat ominaisuudet

Talo OSB-paneeleista: kehysrakennusten edut

Osbin talo

Puu ylittää sen ominaisuudet, luo mukavuutta talossa, kaikkia muita luonnonmateriaaleja. Sen puutteesta vedestä ja tulipalovaarasta. Jyrsijät ja hyönteiset haluavat asettua lämpimiin seiniin ja ennenaikaisesti tuhota heidät.

Massiivipuituotteiden tuotannossa jää paljon jätettä:

 • pienet puukappaleet;
 • oksat;
 • sirut;
 • sahanpuru;
 • pelimerkkejä.

Ne lajitellaan, yhdistetään eri tavoin ja painetaan. Saada paneelit, jotka ottavat puusta sen parhaat ominaisuudet.

OSB-paneelien tuotanto käyttää suurta liuskaa, joka on 80% laattojen painosta. Se asetetaan kerroksiksi, jotka suuntaavat ulomman sivun suunnan pitkin arkkia. Sisäiset sirut sijaitsevat poikki. Suoraan suuntautuva kuitu eliminoi paneeleiden kutistumisen ja kutistumisen. Synteettisten hartsien painaminen ja kyllästäminen tekee materiaalista entistä kestävämmän tulipaloa. Se ei syty eikä tue polttamista, vaan se on hiiltynyt ja tuhottu. Tällöin myrkyllisiä aineita ei vapauteta.

Talo OSB-paneeleista: kehysrakennusten edut

OSB-paneelit talon rakentamiseen

Lujuuden ja kosteuden kestävyyden rakenteissa on 4 OSB-paneeliryhmää. Taulukossa esitetään kunkin lajin tärkein sovellus.

OSB-laatuluokka vahvuus Kosteudenkestävyys Soveltamisala
OSB-1 alhainen alhainen huonekalujen valmistus, sisäiset väliseinät, sisustuselementit
OSB-2 keskikokoinen alhainen vain kuivissa tiloissa
OSB-3 keskikokoinen korkea ulko- ja sisäseinät, väliseinät ja sisustus kosteissa tiloissa, kylpyhuoneissa
OSB-4 korkea korkea kaikentyyppiset rakennustyöt, mukaan lukien socles ja cellars, uudelleenkäytettävä muotti

OSB-paneelien seinät pitävät lämpöä ja absorboivat melua hieman huonommin kuin luonnonpuuta. Materiaalilla on korkea ympäristötehokkuus. Puun puute poltettaessa ja kosteuden imeyttämisessä eliminoidaan kyllästämällä, lisäaineilla ja puristamalla.

Kun valmistat talon osia paneeleista omiin käsiisi, on otettava huomioon kuitusuodon ja kovuuden erityispiirteet. OSB leikataan ja porataan pahempi kuin massiivipuuta.

Runko talot ovat halvempia ja nopeampia asentaa

Talo OSB-paneeleista: kehysrakennusten edut

Kehysrakennus

OSB-laattojen talojen rakentaminen tapahtuu hyväksytyn hankkeen mukaan. Tehdas tekee lohkoja ja merkitsee ne. Paikan päällä on kevyt säätiö, jonka jälkeen talon runko kootaan ja yksityiskohdat kerätään. Lohkojen tuotannossa asetetaan lämmitin. Tällä rakentamismenetelmällä on useita etuja tavanomaisten tiilitalojen edessä.

 1. Talossa voit siirtyä heti sen jälkeen, kun kattorakenne on asetettu ja leikattu tai yksinkertaisesti peitetty seinien sisällä lakalla.
 2. Rakentaminen tapahtuu kuivalla tavalla ja se kestää alle kuukausi perustaa säätiön.
 3. Kehysrakennus 3-5 kertaa kevyempi kuin tiili. Sen alapuolella on helppo perustaa pieni syvyys tai pylväskanta.
 4. Seinien ja kattojen pystyttämiseen älä käytä kuormankäsittelymekanismeja.
 5. Levyjen sileä pinta on viimeistelty ilman monimutkaista kipsiä. Maalaa ja liitä tapetit tarpeeksi kittiä.
 6. OSB-paneelien materiaalia käytetään tiilen ja puutalon eristämiseen. Lisäksi polystyreeni tai muu ekstrudoitu muovi on sijoitettu sisään. Talon lämpöä pidetään paremmin kuin 1 metrin paksuiset tiiliseinät.
 7. Talon sisällä se on mukava, seinät hengittävät.
 8. Älä kutista.
 9. Asennettaessa ei ole jätettä, lohkot tehdään tehtaalla kooltaan.
 10. OSB: n kehysrakennuksen hinta on paljon pienempi kuin tiilitalon hinta.

Kehysrakennuksissa on haittansa. Jos haluat talon kellarissa, sinun on tehtävä kaistaleet koko syvyydeltään tai kaivaa ja levitettävä seinät erikseen, etäisyydeltä tukirakenteesta. On vaikeampaa piilottaa johdotus itsekseen. OSB: n seinillä ei voi ripustaa raskaita laitteita ja kaappeja.

Kehysrakennusten rakentaminen

Talo OSB-paneeleista: kehysrakennusten edut

Talon rakentaminen OSB: stä itsenäisesti

Jos haluat rakentaa talon omin käsin OSB: ltä, tarvitset apua. Työpaikkojen optimaalinen määrä 4 hengelle. Voit tehdä vähimmäismäärä työntekijöitä - 2 rakentajaa. Silloin on oltava kokemusta kehysrakennusten kokoamisesta. Toinen on kyettävä ymmärtämään sitä, toimittamaan se, pitämään sitä.

 1. Pohja on asetettu vedeneristyskerros. Siinä on alempi vanteet.
 2. Kiinnitetyt telineet, seinien kulmat ja kiinnitys vinosti, estäen rakenteen "taittamisen".
 3. Yläosa on kiinnitetty.
 4. Lattian ja lattiojen palkit asetetaan.
 5. Aukojen kehykset on muodostettu.
 6. Raastetut kattotuolit ja pehmustetut.
 7. Lattia ja katto ovat peitossa.
 8. Paneeli OSB.
 9. Asenna tiivistysputket paneelien kulmiin ja liitoksiin.

Kun rakennat omia käsiä, ulko- ja sisäseinät on peitetty erikseen talossa. OSB-kerrosten välissä on lämmitin, johdot ja elinkaarijärjestelmät on asetettu.

Vihje! Ruuvit, jotka on ruuvattu huonosti OSB: hen, vääristyneet. On toivottavaa porata reikä niille. Poran halkaisijan on oltava pienempi kuin ruuvin kierre.

Jotta lämpölaajeneminen lattian ympärysalueen ympärille jää jäljelle 3 mm: n rako paneeleiden ja pylväiden väliin. Levyjen välillä on aukko 2 mm ihon yli. Seinäpaneelit eivät pääse lattialle 10 - 12 mm. Pintamaali on päällystetty jalkalista.

Lattiapaneelit asetetaan palkkeihin järjestelynsä yli. Kussakin OSB-levyssä on oltava vähintään kolme ristikkoparia. Levyjen päiden pituus on yhdistetty palkkiin. Molemmat reunat on kiinnitetty ruuveilla. Palkkien välinen etäisyys on 500-600 mm.

OSB-paneeleista valmistettu talo kestää lämpötilaa 40 astetta pakkasen alapuolelta samaan lämmönlukuun. Rakennusten mukavuus ei ole alhaisempi kuin eristysrakenteet ja puutalot. Seinät hengittävät, kosteutta ulos. Ilmassa oleva ilma on tuore. Sieni ja muotti eivät näy.

Sandwich-paneelit OSB: ltä

Talo OSB-paneeleista: kehysrakennusten edut

Sandwich-paneelien osb omat kädet

OSB-arkkia käytetään myös sandwich-paneeleiden luomiseen. Kahden puristetun sirun välinen tila on täynnä laajennettua polystyreeniä. Tämä talo on erikoistunut prikaati. Päällystä, asennusta ja kiinnitystä käytetään samalla tavoin kuin sandwich-paneelien rakennusten rakenteet.

Rungon ja aukkojen vuoraus on tehty 3 cm: n paksuisesta alustasta. Lähtöprofiili on leveysliuska, joka on yhtä suuri kuin paneelin päässä oleva ura. Se on kiinnitetty ympärysmitan ympärille metallipintoihin. Toistensa välissä paneelit kiinnitetään palkilla. Pitkillä ruuveilla kiinnitettyihin pylväisiin.

Rakennusten sisätilat ovat alhaisemmat kuin OSB-levyjen talot estetiikassa. Siksi tällaisia ​​tekniikoita käytetään harvoin asuinrakennuksiin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

29 − 26 =