Кухиња декорација у италијанском стилу – стављамо акценте

Кухиња декорација у италијанском стилу – стављамо акценте

Кухиње у италијанском стилу - одлично решење за оне који нису индиферентни према породичним вриједностима. За оне који служе не само кухињу и просторију где припремају храну, већ и за кога је породица на првом месту. Ово је место где воли да се прикупе велику породицу на вечеру, не да би се једу, и да комуницира, од срца до срца разговор, у просторији где су гостољубиви домаћини позвати пријатеље. Дизајн кухиње у италијанском стилу је попут кафеа.

Карактеристике стила

Сваки дизајн ентеријера има своје карактеристике. Сви се разликују једни од других у својој индивидуалности, рукопису, звуку гласа који је увијек јединствен.

кухињски сто

Веома често, кажу да је италијански стил светао стил, са светлим бојама палете. И то је заправо случај. Истовремено, стил такве кухиње није само светао - то су сочне засићене боје боја. То су:

 • светле боје маслина;
 • зелене зелене боје;
 • теракота;
 • наранџасто;
 • боја зреле брескве;
 • душо;
 • светло жуто.

жута кухиња

Сви они су карактеристика стила. На шта све боје савршено мијешају у било којем односу палете боја. Светле боје и нијансе - играју главну улогу у италијанском стилу. Из тог разлога, толико топлине и сунца, толико је живота од њега.

Кухиња у италијанском стилу има још једну особину, коју увек можете препознати у стилу - углавном се користе само природни материјали. На пример:

 • дрво у опреми намештаја;
 • камен у декорацији радног простора, мозаик панели, пулти, мраморни подови;
 • стакло се користи врло ретко и само детаљно.

гардероба и сто

Италијанска кухиња дизајн је пуно малих детаља:

 • све врсте тегле за зачине;
 • шљаци од сушеног поврћа;
 • древне фреске.

сет зачинства

Из свега овога, дизајн се формира у класичном италијанском стилу.

Нагласци

Можете креирати дизајнерску собу у класичном италијанском стилу без драматичних промјена. То јест ставити нагласак:

 • Користите игру боја. За боју врата, отвора, на прозорима уместо уобичајених завеса да виси римске завесе. Све, као у модерном италијанском кафићу.

зидна лампа

 • Додајте дизајн собе кухиње, као у класичном италијанском кафеу. На пример, ставите сет зачина са дрвеним штандовима, користите више керамике, декоративне плоче на зидовима.

сет зачинства

 • Украсите дизајн просторија са плакатима са сликаним сценом из живота италијанског села, фотографије воћа, сира, путера. То јест, та храна, врста која би личила на храну домаће кухиње. Велика опција, како декорација користи слике са погледом на Италију. Неопходно је покушати направити атмосферу кафеа у кухињи.

слике са производима

Производи | - такође је део стила. Корпа са белим луком, глинене саксије са биљкама, бибер гомила, велики боца у плетеном корпе за маслиновог уља - све то треба да буде део стилу, као у овом италијанском Цафе

Декорација

Зидови

Дизајн ентеријера у класичном италијанском стилу почиње декорацијом зидова. За декорацију можете користити декоративни малтер, керамичке плочице, структурне боје, природни материјали - дрво и камен. У овом случају, Плочица треба да буде малих димензија и подсећа на мозаик или стари камен имитација вештачки старење и соколови на површини.

плочице на зиду

Плафон

Изглед италијанских кућа пружа низак строп. Ако кухна је довољно велик, висина плафона вам омогућава да користите као алтернативу завршава дрвене греде, насликао у тамним бојама, имитирајући старих храстових греда, са лампама између два, лустер на ланцу изнад трпезаријом. Све ово ће доћи што ближе до жељеног дизајна класичног италијанске кухиње, која је у дизајн подсећа на кафе.

стропне греде

Танак контраст унутрашњости датиће раштркано мекано свјетло од сијалица. Као алтернативу, можете користити фењере, канделабре и кристалне лустере.

Паул

Под мора бити израђен од камена. Данас, умјесто тога, користи се посебна плочица. Али, има један велики минус, тешко је бринути и брзо постаје прљав. Али то не значи да је мермер на поду бољи. И он има негативне стране. Мраморни под је врло клизав. Стога, за сопствену сигурност, ипак боље је дати предност керамичким плочицама са имитацијом мермера. Дакле, сигурније и практичније.

керамички под

Намештај

Кључни детаљ на којем се гради цијели дизајн је намјештај. Може се разликовати, почев од конвенционалног намештаја са декорацијом дрвета и стварно солидним намјештајем од дрвета. Дрво је племенити материјал. Али му је потребан посебан додатак дизајну.

Столови и сви намештај су направљени дебелим ногама. Намештај, украшен резбаријама и лепим елементима, ковани елементи, различити углови и тако даље. Све је то неопходно да се "стари" намјештај, створити утисак да је прошао из друге генерације наслеђивањем.

три столице

Табелу треба направити материјал који симулира грубо, необрађено дрво. Уместо столица, користите дрвене клупе и столице, као у италијанском кафеу.

Намештај треба да буде опремљен великим бројем различитих кутија, полице, причвршћивача за различите ситнице и сл.

стол са полицама

Важно! Дизајн боја је важан. Тамно зелена, теракота, окер се савршено уклапају у флористику Италије.

Закључак

У правилно дизајнираној кухињи у италијанском стилу побољшајте расположење, повећајте апетит. Међу пријатељима и домаћинствима појављују жељу да се чешће састају у матичној кафићу да седи за столом и разговарају срца к срцу. У таквој кухињи, чак и неко ко раније није волео да кува, волиће да кува.

укус кухиње у италијанском стилу (3 видео снимка)

Идеје за дизајн кухиње у италијанском стилу (43 фотографије)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

76 − = 72