Harmonija kuhinje v slogu sodobne klasike

Classics so vedno priljubljeni. In to ni slučajno, oblikovanje kuhinje je sodobno luksuzno klasično, udobno in bo pomembno za več let, kar ne pomeni popravila v naslednjem desetletju. Moderna klasika je različica modelov kuhinjskega pohištva, pripomočkov, dekor in pribora, prilagojenih današnjim potrebam in modi. Pomembno vlogo v notranjosti klasične kuhinje igra tekstilni dekor: zavese, nosilci, pokrovi, prti in podobno.

sodobno zasnovo kuhinje

Znaki sloga

Zasnova kuhinje v klasičnem stilu nikoli ne bo izgubila svoje priljubljenosti. To je posledica naše želje po skupni mizi z vso družino, povabiti goste in ustvariti prijeten prostor za komunikacijo. V notranjosti klasične kuhinje ni manjših stvari, celo igra zavese za harmonizacijo prostora.

Kaj označuje notranjost kuhinje v sodobni klasiki:

  • Velika površina sobe, visoki stropi so dobrodošli.

sodobno zasnovo kuhinje

  • Za kuhinje srednje velikosti izberite dekoracijo sten in fasad pohištva z lahkimi pastelnimi odtenki.

sodobno zasnovo kuhinje

  • Majhne sobe v klasičnem slogu, ne izgleda tako razkošno, ampak če ne obremenjujejo pohištvo določene dekorativne elemente, izberite omare preprostih oblik in ustaviti na lahkih, bela opranega barve, majhna kuhinja je zelo dobra.

sodobno zasnovo kuhinje

  • Notranja dekoracija v klasičnem slogu je primerna za kombinirane kuhinjske prostore z jedilnico ali dnevno sobo. V tem primeru se je treba obrniti, da bi odražala vso eleganco oblik pohištva in dekor.

sodobno zasnovo kuhinje

  • Luksuzna notranjost je podrobno opisana: pri oblikovanju kuhinje je bolje uporabljati naravne materiale. Les, kamen, kovinski materiali so prednost pri izbiri zaključkov in pohištva. Toda skrb v tem primeru je zapletena, zato je za izbiro modelov pohištva iz MDF mogoče ustvariti želeno vzdušje. Pri dekoriranju sten, tal, je bolje dati prednost keramičnih ploščic, naravnega kamna, lesa.

sodobno zasnovo kuhinje

  • Barve omejen, odraža filozofijo sloga: nič ne kriči. "Skromen čar buržoazije", morda tako, da je mogoče označiti spoštovanje, zunanjo skromnost in razkošno izvedbo vsake podrobnosti v notranjosti.

sodobno zasnovo kuhinje

  • Odločen, da pomaga naravno barvno paleto barv: rjava, olivno, biser, siva, bež, črna in mlečno čokolado - to ni popoln seznam, vendar je težko napolniti, samo poglej okoli.

sodobno zasnovo kuhinje

  • Kot dekor za stene, strop, tradicionalne kovani elementi, štukature, bron, so črni in pozlačeni.

sodobno zasnovo kuhinje

  • Notranjost dopolnjujejo tekstil: zavese, prti, prtički, prevleke za stopnice iz naravnega platna, bombažnih tkanin.

sodobno zasnovo kuhinje

Zaključni materiali

Stene. Prednost imajo omet. Idealno izravnane stene, pobarvane v mirnih svetlih odtenkih - tradicionalna različica sten. Če imate raje ozadje, potem tapiserije s tradicionalnim cvetličnim tiskom, trakovi, diskretnimi geometrijskimi vzorci ali monofoni. Na delovnem območju so stene okrašene bodisi z naravnim kamnom ali s keramičnimi ploščicami.

Keramika za stene je izbrana brez sijajnega sijaja naravnih odtenkov ali z vzorcem, ki ponazarja talne tradicionalne miniature. Tudi v okrasu so priljubljene lesene plošče, tekstilne tapete, letve, ozadje iz bambusa.

sodobno zasnovo kuhinje

Paul. Za naše zemljepisne širine je tradicionalna obdelava lesene plošče. Z uspehom lahko zamenjate laminat. Toda tudi les in laminat ni preveč primeren za kuhinjo, še posebej, če je naslednji načrtovani popravil deset let - oba materiali niso zelo zanesljivo deluje, izpostavljeni negativnim vplivom, kot čezmerno toploto in pogosto umivanje. Najboljša izbira za oblikovanje prostora bodo talne ploščice, mozaiki ali naravni kamen.

sodobno zasnovo kuhinje

Strop. Visoki stropi v klasični kuhinji so okrašeni z oblikovano rozeto, ki okrasi osrednji lestveni plafon. Podpirajte slog široke stropne obloge, letve. Teksturiran strop je mogoče dobiti s stropnimi ploščami iz pene, poliuretana in drugih materialov. Tradicionalno strop je pobarvan belo, vendar sodobno slogovno branje daje širšo paleto, pomembno je, da ni svetla in v harmoniji s preostalim delom.

sodobno zasnovo kuhinje

Pohištvo

Notranjost tradicionalne kuhinje je vedno opremljena z pohištvenim kompletom z zgornjo in spodnjo omarico. Središče kompozicije z linearno razporeditvijo pohištva običajno postane kapuco nad pečjo. Prisotnost bifeja je dobrodošla, še posebej, če bo na njem prišlo do upada časa. Barvno shemo se odloča v naravnih odtenkih. Fasade omar je mogoče pobarvati ali lakirati. Lak poudarja strukturo drevesa, vam omogoča občudovanje naravnih odtenkov lesa, tako pohištvo izgleda razkošno.

sodobno zasnovo kuhinje

Pozornost je namenjena delovni površini, v tradiciji sloga je iz marmorja ali drugega naravnega kamna. Modernost sam prilagodi notranjost in dekoracijo, zato bodo sestavljeni materiali ustrezno nadomestili drago naravno končno obdelavo in bo trajal dlje, brez škode za sebe in ljudi.

Za klasične komplete, ki jih zaznamujejo panelna vrata, rezbarjenje, slikarstvo. Dodatki so prednostno bronasti, zlati v barvi, keramične blazinice na tradicionalnih ročajih so zaželene.

sodobno zasnovo kuhinje

V jedilnem prostoru je potrebna velika okrogla ali ovalna zložljiva miza. Tradicija oblike poudarjajo množične noge, rezbarjenje in naravni materiali, najpogosteje polirani les. Stoli so izbrani v ustrezni tabeli slogov. Za mizo bi morali biti udobni, saj lahko praznik povleče, kar pomeni, da bodo mehki sedeži in naslonjala stoli prišli v priročno. Oblazinjenje mehkih delov sedežev v idealnem primeru bi moralo sovpadati z zavesami in drugim tekstilom v prostoru, v ekstremnih primerih pa opažamo splošno barvno lestvico dodatkov.

sodobno zasnovo kuhinje

Razsvetljava

V vsaki kuhinji je okno in to je najboljša pokritost. Okrasijo okensko odprtino zaves in zaves. Izbira tkanin je treba opraviti med naravnimi vzorci. No, če so zavese v notranjosti klasične dolžine, to je do nivoja tal. Dobrodošli so tudi Lambrequin, izbirniki in druge zavese. Barva zaves je tradicionalno bela ali slonova. Če želite dodati dotik retro, izberite zavese z vezenjem.

Zavese so izbrani iz trdnih materialov, vendar kuhinja vključuje infuzijo malo podeželskem slogu in nato zavese je lahko luč v celici, s cvetličnim vzorcem ali z majhno črto.

sodobno zasnovo kuhinje

Za večerno razsvetljavo namestite centralno svetilko v več rogov klasične oblike. Osvetlitev delovnega območja kuhinje bo pripomogla k raznolikosti svetlobnega scenarija. Prav tako bodo primerne tudi stenske naslone. Kot dodatna osvetlitev jedilnega prostora je primeren lestenec z regulatorjem dolžine, ga lahko postavite neposredno nad mizo in po potrebi spustite ali dvignete.

Prednost je v notranjosti z več svetlobnimi viri: v svečanih primerih je organizirana svetla razsvetljava, za domače zbiranje pa lahko upravljamo en svetlobni vir.

sodobno zasnovo kuhinje

Dekoraterstvo notranjosti sodobne kuhinje v klasičnem slogu, bodite pozorni na dekor. Izberite sadje, korenike, slike za stene, vaze za cvetje in druge majhne stvari, ki bodo nastavile ton, ustvarile prijetno in poudarjale eleganco notranjosti. Dobra dopolnitev notranjosti bo starine, konzervirani v družini ali kupljeni na bolšjih trgih: stare oblike čaja, lestenci, starinsko sladkorja skledo ali steklenico bodo okrepile povezave do časa in večnih tradicij. Morda boste našli stare zavese in okrasili notranjost.

Videogalerija

Fotogalerija