12 m²: n lastenhuoneen suunnittelu ja toteutus: käytännölliset menetelmät

12 m²: n lastenhuoneen suunnittelu ja toteutus: käytännölliset menetelmät

Lapsi tarvitsee omaa tilaa, jossa hän voi pelata, oppia, rentoutua. Siksi on erittäin tärkeää, että on erillinen lastenhuone, jossa vauva pystyy täysin kehittymään. Monikerroksisissa tiloissa huoneissa on pieni alue, pienin niistä on pääsääntöisesti osoitettu lapselle. On olemassa temppuja, miten luoda kauniin lastenhuoneen 12 m²: n muotoilu ja saada mukava ja toimiva huone.

Avaruuden laajentamisen visuaaliset tekniikat

On joitain suosituksia, joiden avulla voit tehdä pientä tilaa visuaalisesti enemmän, kuten:

 • vaaleiden sävyjen käyttö;
 • Raidallinen tai raidallinen raidallinen tapetti;
 • Huonekalujen järjestäminen ikkunoita pitkin valon suuntaan;
 • kirkkaat kalusteet sisustuksessa.

Oikealla ja järkevällä järjestelyllä voit saavuttaa elävän tilan maksimaalisen laajentamisen, jolloin lapselle vapautuu metri ja enemmän pelejä ja muuta toimintaa varten.

Suositukset majoituksesta

Pienessä tilassa oleva huone ei ole toivottavaa käyttää suuria tulosteita ja tummia sävyjä, joiden seurauksena huone näyttää pienemmältä. Neliön tai suorakulmaisen huoneen tyyppiä voidaan muokata soveltamalla tapettia vaakasuorassa nauhassa, joka venyttää huoneen pituudeltaan tai pystysuoraan - korkeuteen.

Voit luoda harmoniaa ja käytännöllisyyttä rajallisella alueella käyttämällä useita vinkkejä:

 • Kalusteet-muuntaja. Tämä vaihtoehto säästää hieman vapaata tilaa sen toimintojen lisäksi.

 • Kerrossänky. Hyvin käytännöllinen ratkaisu, jos perheellä on kaksi lasta. On syytä huomata, että lapsen kasvun lisäksi tarvitaan myös korvaava sänky. Välttämättömien taloudellisten kustannusten välttämiseksi on parempi valita välittömästi vakiokoko 2 m.

 • Tilojen jako. Vyöhykkeellä, joka ottaa huomioon lapsen tarpeet, tekee sisätilasta mukavampaa ja miellyttävämpää elämää.

 • Huonekalut lattian mukaan. Lastenhuoneen 12 neliömetrin sisätilojen pitäisi tarjota tytön pukeutumispöytä ja urheilukulma - pojalle.

 • Ergonomiset huonekalut. Huoneessa on oltava riittävästi laatikoita, joissa lapsi voi lisätä omia asioitaan ja puhdistaa lelut. Se tuntee järjestyksen ja tekee lapsesta järjestäytyneemmän.

Jotta tilaa ei rasiteta, on parempi luopua liiallisesta sisustuksesta, massiivisista ja curvy-verhoista, tarpeettomista huonekaluista. Suunnittelun pitäisi olla söpö ja yksinkertainen.

Videossa: ajatus sisustaa lapsi.

Lapsen suunnittelu ja lapsen ikä

Erillinen huone opettaa lapsen olevan itsenäinen ja vastuullinen. Kun asettuu alas, sinun on otettava huomioon lapsen ikä, jotta huone on kätevä ja käytännöllinen.

Ikäsuositukset:

 • Enintään 3 vuotta. Tässä tapauksessa huonekalut sijoitetaan enemmän vanhempien mukavuuteen kuin lapsi. Tämän ikäisen lapsen kannalta on tärkeää, että maksimissaan on vapaata tilaa sekä oikea värisuunnittelu, jossa on suositeltavaa käyttää lempeitä pastellivärejä elävämpiin yksityiskohtiin. Tiheiden valonsävyjen läsnäolo suojaa luotettavasti suoraa valoa vastaan ​​ja lämpimän maton lattialla auttaa lapsi turvallisesti ja mukavasti liikuttamaan tilaa.

 • 3-7 vuotta. Tässä iässä lapset alkavat tuntea ympäröivän maailman. Siksi on oikein täyttää huone mielenkiintoisilla piirustuksilla ja muilla yksityiskohdilla. Nämä voivat olla taustakuvia tai stensiilejä, jotkut vanhemmat jopa siirtävät yhden seinän luovuuteen. Hyvä vaihtoehto on myös luovien kulmien läsnäolo, jossa lapsi pystyy hyödyntämään ja kehittämään potentiaalia. Tällöin tärkein on huonekalu-muuntaja tai modulaarinen, jonka kulmat on pyöristettävä turvallisuussyistä.

 • 7-13 vuotta vanha. Koulun ja muiden toimintojen alkaessa lastenhuoneessa tulisi olla työpöytä, mukava nojatuoli ja oikea valaistus. Tässä tapauksessa taulukko on paremmin sijoitettu ikkunaan.

12 m²: n huone on laadukas valaistus. Päävalonlähteen pitäisi olla kattokruunu, jossa on muutamia hehkulamppuja, minkä lisäksi pöydällä voi olla sohva ja pöytälamppu.

Muita vinkkejä

Kun valitset huonekaluja, viimeistelyjä ja lattiaa, kannattaa kiinnittää huomiota materiaalien ympäristöystävällisyyteen. Synteettisten komponenttien, kuten muovisten paneelien, vinyylipaperin tai huonolaatuisen linoleumin käyttö voi aiheuttaa haitallisten aineiden pitoisuutta ilmassa. Tämä puolestaan ​​voi johtaa oireisiin, kuten väsymykseen, uneliaisuuteen ja myös terveysongelmiin.

On tärkeää käyttää ympäristöystävällisiä ja luonnollisia materiaaleja, jotka voivat parantaa unen laatua ja yleistä hyvinvointia. Näistä voimme huomata seuraavaa:

 • laminaatti, matto, korkealaatuinen linoleumi;
 • huonekalut luonnollisesta tiedostosta, vaihtoehtona - mänty tai koivu;
 • metalliset sängyt.

Lastenhuoneen muotoilutyypit 12 neliökilometrissä, joita voi katsella Internetissä, on esitetty laaja-alaisesti, jossa valitaan huonekalujen, värejä ja muita lisävarusteita, jotka perustuvat lapsen yksilöllisiin mieltymyksiin. Suosituimpia muotoiluvaihtoehtoja ovat kahden sisustuksen värit, valokuvataustakuvien käyttö. Suosittuja ovat sisäänrakennetut sisäänvedettävät sängyt, jotka varmasti säästävät tilaa.

Lastenhuoneessa on yleismaailmallinen tarkoitus: siinä lapsi nukkuu, soittaa, oppii ja luovasti kehittyy, joten on tärkeää jakaa tila asianmukaisiin vyöhykkeisiin ja luoda kaikki edellytykset mukavaan ja mukavaan oleskeluun.

Lasten suunnittelu alle 12-vuotiaille pojille ja tytöille (2 videota)

Muotoilutuotteet (54 kuvaa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 3 = 4