Miten poistaa vahasta tai vahasta matosta: tehokkaat poistotavat

Miten poistaa vahasta tai vahasta matosta: tehokkaat poistotavat

Kotimaisten juhlien, romanttisten iltojen, perhetapahtumien, kynttilöiden ominaisuutena käytetään usein. Kaunis liekki luo unohtumattoman juhlan ilmapiirin, mutta yksi ärsyttävä hetki voi pilata miellyttäviä vaikutelmia - saada vahaa tai parafiinia matolle, matolle, poluille. Erityisen hyökkäävä, jos tuote on uusi, kallis, paksu pitkä kasa. On olemassa useita tapoja poistaa vahasta matto, jotta ei vahingoita tekstiiliainetta ja täysin puhdistaa pisteen kynttilästä.

Mikä on vaha

Luonnonsa vaha on orgaaninen yhdiste, joka muodostuu mehiläisten elämästä. Hyvät hyönteiset erittävät vahan erityisillä rauhasilla. Hunajauhojen tuotteen väri on valkoisesta kellanruskean-ruskean värisävyn väriin. Se on monimutkainen kiinteä yhdiste, joka sisältää esterit, rasvahapot, aromaattiset ja mineraaliset aineet.

Mikä on vaha

Kun kosketetaan kangasta ja tekstiilejä, sulanut vaha kiinteytyy, muodostuu rasvainen tahra mehiläistuotteella. Normaali pesu vedellä ja jauheella ei auta poistamaan kontaminaatiota, jos se pysyy pöydällä, pyyhkeellä, vaatteilla. Ja tiheillä matotyypeillä, vahanpaikan poistaminen on vielä vaikeampaa.

Jos haluat poistaa pisteitä tehokkaalla, lempeällä tavalla, sinun on tiedettävä, mitä kynttilöitä on tehty. Ne on valmistettu seoksesta, vaha ja steariinista, luonnollinen mehiläisvaha, palmu-, soija vaha, aromaattinen kynttilöitä käytetään harvinaisia ​​ja kalliita lajikkeita, mutta eri menetelmiä on käytetty puhdistuksessa saastuneiden tuotteiden.

Menetelmät vahan poistamiseksi matosta

Omaisuutta vaha kovettua pakastamisen aikana ja sulatus kuumentamalla, voidaan käyttää tehokkaasti poistaa tahroja mattojen, kokolattiamattojen, kappaleet on valmistettu luonnollista, keinotekoista, sekoitetun aineen.

Puhdistusaine valitaan ottaen huomioon tuotteen koostumus, kontaminaation valtavuus. Käsityön matot, viskoosista ja silkistä valmistetut tuotteet vaativat herkkää lähestymistapaa, joten on parempi antaa asia asiantuntijoille kuivapesu. Kotona asunnossa käytetään käytettävissä olevia työkaluja jokaisessa talossa poistamaan tahroja vahasta maton tekstiileistä.

Menetelmä 1: suola + etikka + sooda

Parafiinikynttilöitä on poistettava heti kontaminaation muodostumisen jälkeen, jotta parafiini ei pudota maahan - tämä matto voi tummua. Nopeasti puhdistaa tahrat auttaa käyttämään koostumusta pöydän suolaa, sooda ja etikka.

Suola, sooda ja etikka vahan tahroja vastaan

Kuinka poistaa vahasta kynttilästä maton säästävällä tavalla:

 1. Komponentit liitetään yhtäläisiin mittasuhteisiin.
 2. Kutteri, kunnes muodostuu yhtenäinen massa.
 3. Levitä seos maton kontaminaatiopaikkaan.
 4. Jätä koostumus, kunnes se on täysin kuiva.
 5. Puhdista pinta siveltimellä pehmeillä harjaksilla.

Miten poistaa vahasta matosta

Menetelmä on tehokkaampi tuoreille tahroille parafiinistä. Kun vaha jähmettyy, on välttämätöntä esilämmittää jäljelle jäänyt kontaminaatio kuumalla lusikalla.

Kuinka poistaa vaaleita tahroja matosta

Videossa: kuinka helppoa on puhdistaa matto (folk remedy).

Menetelmä 2: tärpätti ja ammoniakki

Vaaleat matot ovat paremmin havaittavissa, vaikeampaa puhdistaa. Se auttaa ratkaisemaan tärpätin ja ammoniakin sekoittamisen ongelman.

Ammoniakki ja tärpätti

Kuinka poistaa vahasta matosta, jos materiaali on kevyt ja herkkä:

 1. Sekoita seoksen komponentit samassa suhteessa.
 2. Sienellä sovelletaan tuloksena olevaa koostumusta saastumiseen.
 3. Jätä se kuivaksi kolmekymmentä minuuttia.
 4. Pyyhi kaikki jäljellä olevat lika varovasti pehmeällä harjalla.
 5. Anna tuotteen kuivua huoneenlämmössä.

Kuinka puhdistaa matto vahamaista

Tärkeää! Kuivumisen jälkeen ei ole suositeltavaa kuivata mattoa hiustenkuivaajalla tai lämmityslaitteilla. Kuivaus tällä tavalla voi johtaa materiaalin muodonmuutokseen.

Miten poistaa vahasta tai vahasta matosta: tehokkaat poistotavat

Menetelmä 3: aggressiivinen

Laaja ja syvä likaantuminen on vaikeaa poistaa matosta tekstiilistä. Siksi rakastajattomat käyttävät aggressiivisempaa vaikuttamismenetelmää. Puhdas tuote liuottimilla, mukaan lukien valkoinen haju, kerosiini, asetoni, puhdistettu bensiini.

Kuinka puhdistaa tahrat matosta aggressiivisesti:

 1. Pyyhi puuvilla levy liuottimessa.
 2. Vaahtopaikka on puhdistettava huolellisesti.
 3. Puhdista saastuminen, kunnes se on kokonaan irrotettu.
 4. Suorita puhdistus perinteisellä menetelmällä - huuhtele lika saippuavedellä, jauheella, shampoolla.

Tärkeää! Liuottimia tulee käyttää erittäin huolellisesti. Kun tuotetta käsitellään aineella, jolla on voimakas tuoksu, prosessi suoritetaan hyvin tuuletetussa tilassa.

Valkoinen henki

Vaihtoehtoiset menetelmät

Jos kontaminaatio on syvällä pinnalla, poista kynttilävaha tai parafiini auttavat jäädyttämään tai lämmittämään. Ennen minkään menetelmän käyttämistä on välttämätöntä sallia kontaminaation kovettuminen, hieroa varovasti vahan jäänteet veitsellä (tylpäinen puoli) ja tyhjennä murut. Karkean puhdistuksen jälkeen rasvamateriaali jää matolle. Poista se kylmäjäätä tai kuumaa rautaa.

Jäätymisvaha

Jääpalojen käyttö helpottaa parafiinin nopeaa jähmettymistä, jonka jälkeen on paljon helpompi poistaa saastuminen. Jäljellä olevan rasvan tahran pyyhkimiseksi sinun on toimittava seuraavasti:

 1. Jää on pakattu muovipussiin.
 2. Levitä saastuneelle alueelle.
 3. Kestää kunnes vaha kiinteytyy kokonaan.
 4. Veitsenpäinen osa veistä otetaan pois pilaantumisesta.
 5. Kynttilän vahan jäänteet puhdistetaan pölynimurilla.

Jonkin ajan kuluttua matto on puhdistettava aerosolilla, saippualla, shampoosilla tai pesuaineella.

Kuinka poistaa tahroja vahasta matolle

Ennen kemikaalien käyttöä on tarpeen tarkistaa, ettei matto pääse käyttämään formulaatioita huomaamattomalla alueella. Jotkut väriaineet liukenevat helposti, minkä jälkeen valkoiset täplät voivat jäädä matolle.

Vahakuumennus

Kuivattujen tai tuoreiden pilkkujen poistamiseksi sopiva ja yksinkertainen menetelmä, jossa käytetään rautaa ja paperipyyhkeitä, soveltuu. Mistressit käyttävät tätä menetelmää menestyksekkäästi tekstiilituotteiden puhdistamiseen eri materiaaleista.

Kuinka puhdistaa parafiini matosta tai poistaa vaha kuumentamalla:

 1. Aseta paperipyyhe tahraan, voit käyttää pussia ruskeaa paperia.
 2. Kytke silitysrauta alhaisemmalle lämmityslämpötilalle, kun höyry-toiminto on pois käytöstä
 3. Hitaasti useita kertoja rauta paperipyyhe tai paketti, ei paina voimakkaasti.
 4. Lika imeytyy vähitellen paperiin, jos jäljet ​​pysyvät, toimenpide toistetaan.
 5. Pyyhe puhdistetaan, puhdas liina asetetaan silityspaikalle, rauta asetetaan höyrytoimintoon.
 6. Sileä kangas useita kertoja, matto täytyy imuroida roskista.

Kuinka poistaa tahroja vahasta matosta

Älä lämmitä rautaa niin, että vaha ei virtaa ja kasaantuu. Voit käyttää hiustenkuivaajaa silitysraudan sijasta ja korvata paperipyyhe tiheillä pakkauksilla.

Väriaineiden poistaminen matotuksesta vie vähän aikaa, jos aloitat puhdistuksen välittömästi. Hienoja tuotteita on vaikea pestä pois, jotta materiaalia ei vahingoiteta, on parempi antaa tämä työ ammattilaisille, ja karkeat matot voidaan puhdistaa itsenäisesti improvisoituilla keinoilla. Saastumisen jälkiä kokonaan poistamalla viimeistely suoritetaan kotimaisille kemikaaleille, jotka on suunniteltu erityisesti mattoihin.

Miten poistaa vahasta ja tahroista vaatteista ja tekstiileistä (2 videota)

Kaikki mahdolliset menetelmät ja välineet (40 kuvaa)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 72 = 82