Ние правим игра къща – палатка за деца на балкона (+32 снимки)

Ние правим игра къща – палатка за деца на балкона (+32 снимки)

Танц за деца със собствените си ръце се извършва бързо от импровизирани материали, трябва да решите на мястото. Балкон или лоджия е добра, но не винаги търсена стая в апартамент. Особено, ако лоджията не е една. Максимумът, за който е подходящо, е съхранението на ненужни неща в шкафа и отглеждането на цветя. Когато в къщата има малко дете, има проблем с катастрофална липса на свободно пространство. Защо не се погрижите за лоджия за игрална зала, където ще бъдат поставени играчки, детски мебели и, разбира се, палатка за деца.

палатка за деца със собствените си ръце

Подготовка на балкона

Детето трябва да играе в стаята през лятото и зимата. Няма смисъл в собствените си ръце да се оборудва лятна версия на игралната зала. В края на краищата, той ще трябва да бъде разглобен с появата на студено време и апартаментът отново ще бъде натоварен с много детски неща и играчки. Трябва да е по-лесно - да изолирате балкона или лоджията, където има палатка.

Необходимо е да се извърши такава работа:

  • подгряване на пода;
  • монтаж на пластмасова рамка;
  • Изолация на стени;
  • монтаж на допълнителен топлинен източник. Може би ще бъде топъл под.

палатка за деца със собствените си ръце

Смятате ли, че изолацията на балкона ще бъде твърде скъпа? Но тези мерки ще помогнат за затопляне на целия апартамент, което допълнително ще спести значително при допълнително отопление. Освен това децата растат, а след това играчките могат да бъдат премахнати и да направят лоджията пълноправен кабинет, където детето може да направи уроците. Има много опции.

Основното нещо е безопасността на детето на балкона. Ако живеете на първия етаж и лоджията е забранена, не е нужно да се притеснявате и тихо да напуснете прозореца на въздуха. Но ако балконът не е защитен от решетки, закрепващите елементи трябва да бъдат поставени върху дръжките на прозорците, така че децата да не могат да го отварят.

палатка за деца със собствените си ръце

Опции за създаване на палатка

В мрежата можете да видите различни снимки на детски палатки, продавани в онлайн магазини. Можете да видите от тях: със собствените си ръце е лесно, но материалите ще бъдат много прости. От една стара завеса може да се построи палатка.

Има две възможности:

  • опънете завесата или завесите през цялата стая, като разделите част от балкона;
  • направете от една и съща завеса детска палатка със собствените си ръце и я сложете на балкона.

палатка за деца със собствените си ръце

Първият вариант:

Най-лесно е да го приложим: в горната част на балкона поставяме корниз, върху който ще се закрепи завесата. Отделеното пространство може да има формата на квадрат или триъгълник.

Вторият вариант:

  • Изваждаме рамката за бъдещата палатка, покриваме я с парче завеса, ръбовете на тъканта се фиксират със строителни стаплери или малки карамфили. Едната страна на палатката трябва да се отвори.
  • Структурата на окачването е още по-лесна. На тавана закрепваме малка кука. Взимаме две обръчи (хъла обръчи или метални обръчи), един диаметър от около 0.5 м, а вторият - от 1-1.5 м. Ще са нужни парчета широки завеси или завеси и 4 метра капаро въже. Краищата на сегментите са обвързани с голям обръч, така че да има равно разстояние между тях, като фиксират малък обръч в средата на всяко въже. Ние свързваме свободните краища на въжетата със силен възел. Поправяме всички връзки със супер лепило, така че възлите да не се плъзгат. Вземаме малка част от въжето, единият край се свързва с най-горния възел на найлонните въжета, а от втория - с цикъл. Ние събираме слепите и ги фиксираме на възела, ръбовете му трябва да падат свободно на пода. Свийте краищата на кръстовището с големия пръстен. Палатката за детето е готова.

Можете да излезете със собствената си версия на палатката от завесите. Например - счупете горната част на 4 дъски и покрийте с завеса, вие получавате нещо като wigwam.

палатка за деца със собствените си ръце

Балкон декорация

Игралната зала за детето трябва да има рафтове или килер за играчки. Ние го боядисаме с весел цвят. Стените могат да бъдат декорирани в същия дух, да затварят снимките на бебето или изображенията с животни. Поставяме на пода меки материали, килими или специални пъзели.

Ние се грижим за безопасността на материалите, защото стаята е подготвена за деца. По-добре е да окачите завеси на прозорци, особено ако балконът е обърнат към слънчевата страна. Тя едновременно ще изпълнява декоративна функция и ще предпази детето от слънцето.

палатка за деца със собствените си ръце

Направете свои ръце нещо красиво и полезно за детето просто. Основното нещо е да имаш желание и да показваш въображение.

Видео галерия


Фотогалерията

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 61 = 66