Gordijnen op ogen maken en monteren

Gordijnen op ogen maken en monteren

Maak gordijnen aan oogjes gemakkelijk genoeg, een beetje tijd om te werken en u bent de eigenaar van een exclusief gordijn voor het raam. Het materiaal van vervaardiging is niet de enige factor die het uiterlijk van het gordijn bepaalt. Het is belangrijk om rekening te houden met de kenmerken van de fittingen voor bevestiging, juist de manier van bevestiging.

Gordijnen met deze sluiting zijn stijlvol en ongebruikelijk accessoire. Hun apparaat lijkt ingewikkeld, maar het is niet moeilijk om zo'n product te maken.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Definitie, selectieregels

De naam van de oogjes heeft een verscheidenheid aan accessoires gekregen, waarmee de gordijnen aan de kroonlijst zijn bevestigd. Dit zijn speciale ringen die de gaten aan de bovenkant van de gordijnen omlijsten. Elegante en gelijkmatige plooien van stof worden gevormd wanneer de oogjes op de kroonlijst worden geschroefd. Een ronde vorm is niet de enige optie. Soms is het verkeerd, het is vereist voor gevormde gaten.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Materiaal voor de vervaardiging van accessoires - plastic of metaal

Belangrijk advies. Het wordt aanbevolen om de voorkeur te geven aan plastic als het is gepland om de gordijnen aan te passen. U hebt speciaal gereedschap nodig om de oogjes van metaal te bevestigen.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Plastic is betaalbaar tegen betaalbare prijzen, en zelfs dergelijke details hebben geen ernstige impact op naburige structuren. Het weefsel zal waarschijnlijker verslechteren wanneer het in wisselwerking staat met het metaal, vooral tijdens het wassen.

Bij het verplaatsen langs de dakrand maken kunststof inzetstukken geen lawaai.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Er worden verschillende soorten oogjes verkocht. Eigenhandig maken, kan ook anders zijn. Ze imiteren metaal of hout, zijn versierd ornament. De kleur van deze elementen en de gordijnen moeten bij elkaar passen. Het verschil is in grootte.

Standaardafmetingen van oogjes:

 1. De diameter is van 1 tot 5 cm.
 2. De binnendiameter moet 1,5 - 2 centimeter breder zijn dan de afmetingen van de kroonlijst.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Wat zijn de voordelen van het product?

 • Lange levensduur. In de bergen zijn er geen scherpe details, waaruit de eigenschappen van het ontwerp winnen.
 • Eenvoudige bediening. Complexe mechanismen, twijfelachtige bevestigingen zijn afwezig. Gordijnen kunnen gemakkelijk worden geopend en gesloten, zelfs door kinderen.
 • Aantrekkelijk uiterlijk, effecten creëren. De gordijnstof wordt gevormd door vloeiende golven, ze zien er goed uit in elk interieur.
 • Als u per ongeluk trekt of trekt, breken de gordijnen niet. Het belangrijkste is dat de verankering strak moet blijven.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Hoe het materiaal te kiezen?

Hoe gordijnen op oogjes naaien? Het is toegestaan ​​om weefsels te gebruiken, inclusief gevoelige weefsels. Een strook van meer dicht materiaal is gezoet in het bovenste deel van de gordijnen. Dit onderdeel wordt gebruikt om de oogjes te monteren. Een afgewerkte tape met ringen is de eenvoudigste optie.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Versier de bovenrand met uw eigen handen 5 cm voeg toe aan de gewenste lengte van de afgewerkte gordijnen. Ook met de toeloop aan de onderkant, doe niet zonder een zekere marge. Na de berekeningen zullen we de lengte van het stuk stof zien. In vergelijking met de breedte van de opening moet het segment een lange lengte hebben. Tweemaal het optimale verschil.

De plaatsing van de oogjes op het lint helpt om de exacte breedte te bepalen.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

U moet een even aantal ogen hebben. 5 cm - de toegestane afstand van de randen van de gordijnen tot de ogen zelf. Zijdelingse toelagen vereisen een kleine marge van 15 centimeter. Dit helpt ook om de exacte breedte te berekenen. Een lint met ringen is geen verplicht element. Het is niet moeilijk om de oogjes met uw handen te bevestigen.

Het is noodzakelijk om een ​​afdichtingstape te kopen met een zelfklevend oppervlak.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

16-22 cm is de afstand tussen de middelpunten van naburige elementen, meestal hangt dit af van twee factoren:

 • Hoe groot zijn de plooien van het toekomstige product?
 • Wat zou hun diameter moeten zijn?

Slechts een even aantal oogjes is toegestaan. Anders wordt een van de randen van de gordijnen naar binnen gericht, wat het uiterlijk negatief beïnvloedt.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Naaiende gordijnen op oogjes

 • We houden rekening met de onderkant van 5 cm. We maken het strijkijzer glad met onze handen nadat de onderkant 5 cm is gebogen.
 • U moet de rand inzetten. We buigen het naar de verkeerde kant. De rand en de gestreken lijn moeten worden gestreken. Je moet opnieuw de gevormde doorbuiging strijken.
 • Hierna gaan we verder met het maken van een dubbele vouw. De verborgen naad wordt een onmisbare assistent in het ontwerp.
 • De zijrand van het gordijn is 7,5 cm opgevouwen en alles is gestreken.
 • Met de gestreken lijn combineren we de rand. Maar eerst moet je de doorbuiging inzetten en inklappen.
 • Het ontwerp van de tweede rand is hetzelfde. Vervolgens ontvouwen zijwaartse uitwijkingen.
 • We strijken de bovenrand met onze eigen handen en buigen deze 5 cm.
 • Het blijft zo dat je de tape met de ringen met je eigen handen regelt. De binnenste lijn van de laterale vouwen en de randen van de tape zijn gelijk aan elkaar als de volgorde van bewerkingen wordt nageleefd. Ongeveer 1 cm steekt uit op de bovenste rand van de bovenrand van de tape.
 • Langs de onder- en bovenrand verbinden we het gordijn met het lint. De bovenste kromming van het gordijn helpt de naad langs de bovenrand te fixeren.
 • Laterale vouwen worden twee keer gewikkeld. Een verborgen naad wordt gebruikt om ze te naaien.
 • Het is noodzakelijk om fragmenten van materiaal met uw eigen handen uit de ringen te verwijderen.
 • De laatste fase is de installatie van decoratieve voeringen. Ze zullen de randen in de gaten verbergen.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Wat is de volgende stap?

We gaan thuis naar de vorming van plooien. De laatste stap is wanneer de oogjes samen met de kroonlijsten worden bevestigd. Er is behoefte aan extra acties als een afdichtingstape wordt gebruikt.

 1. Lay-out jezelf. Het midden van elk oogje is gemarkeerd op het geweven materiaal. Het is noodzakelijk om een ​​cirkel te tekenen, met een diameter die 1-2 mm kleiner is dan de binnendiameter van de onderdelen zelf. Anders is het onmogelijk om het recht te zetten.
 2. Gaten worden thuis in de weefsels gesneden.
 3. Aan beide kanten zijn aangebrachte elementen die het oog vormen. We persen het product met onze eigen handen totdat er een klik hoorbaar is.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Hoe worden oogjes aangebracht?

Op de kroonlijst zijn kleine oogjes met een kleine diameter zelden bevestigd. Maar indien nodig, deze actie omvat het gebruik van haken S-vormig. De belangrijke vraag is hoe u oogjes op gordijnen moet bevestigen.

Losse doek is de beste optie voor dergelijke gordijnen. Gordijnlengte is een parameter die een waarde heeft. Het moet kleiner zijn dan de standaardopties. Vanaf het begin is het noodzakelijk om het gebruik van gordijnen te bepalen.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

De bovenrand van de gordijnen op de oogjes zijn soms versierd met andere materialen. Bijvoorbeeld als deze de hoogte van de stof niet bereikt. Het is meestal binnen 280 cm. Een andere uitzondering is de delicaatheid van het onderliggende weefsel. Hierdoor kunnen de ogen niet in de structuur worden gestoken. Het belangrijkste is dat het materiaal op basis van kleur en textuur overeenkomt met de omliggende details.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Naaifuncties

 1. Snijd eerst de stoffen doek af, kijk naar de exacte afmetingen. Zonder dit ontwerp zetten kan dat niet.
 2. Van alle kanten zijn de toekomstige gordijnen afgeschermd. Om alles eenvoudig te maken.
 3. Gebruik een overlappende tape om de bovenrand te lijmen. Zonder dit zal de bevestiging niet voldoende betrouwbaar worden. En de gordijnen trekken het ontwerp niet naar beneden. Het zal moeilijk zijn om details in te voegen.
 4. Het is belangrijk om precies te weten hoeveel oogjes moeten worden gemaakt.
 5. Direct in het midden van de toekomst begint de ring te markeren. Een slag van binnenuit is de beste oplossing als naaien is voltooid.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Tips voor kiezen, installeren

Modellen van kroonlijst en gordijnen bepalen welke ogen de klant moet kiezen. De ronde vorm is het meest verspreid. Beter om te gebruiken, als het erop staat om op te focussen. Het is noodzakelijk om de stof te versterken, anders blijft het product er niet aan kleven. Tailoring zal zijn betekenis verliezen.

Voor verrijkte materialen kunt u een mooiere draperie kiezen. Het ooglint behandelt deze taak het best. Zware doublerin is een andere onmisbare assistent.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Bovenste gordijnen op de ogen - extra verwerking

Het belangrijkste is om de tape te lijmen zodat de kleefstofsamenstelling niet smelt. Nadat het vorige gedeelte is verwerkt, gaat u verder. U hoeft het strijkijzer niet langdurig en vaak op het behandelde oppervlak te laten rijden. Anders zal de stof ongelijk blijven plakken, deze zal verschuiven. Een dergelijke afstemming is niet kwalitatief.

De smeltlijm moet smelten, maar hij mag niet door de stof lekken. Het is noodzakelijk om precies te weten hoe lang te verwerken. De strijkbeschermer beschermt tegen onvoorziene gevolgen en fouten.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Het zijgedeelte van dergelijke gordijnen wordt op dezelfde manier behandeld als bij conventionele producten. Naaien zonder dit is onmogelijk.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Nog een paar tips

 • Metingen en markeringen worden alleen gemaakt op gestreken materialen, die op een plat oppervlak worden gelegd. Het zal niet moeilijk zijn om dit te doen.
 • De positie van de uiterste oogjes is het eerst gemarkeerd. Het is noodzakelijk om het oogje te nemen, het op de gewenste afstand te plaatsen ten opzichte van de zij- en bovenranden van de gordijnen. Het product mag de naden niet raken. Anders zal de dikte van de stof groot zijn, zal het oogje niet volledig sluiten.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

De afstand tussen de middelpunten van de oogjes is eenvoudig te berekenen. Voor het aantal oogjes, verminderd met 1, deel je de afstand tussen de middelpunten van de extreme oogjes, die al is gemarkeerd. Zo'n naaien kost niet veel tijd. Daarna worden de middelpunten van alle resterende delen gemeten. Om het te maken is eenvoudig. Zorgvuldig gemarkeerd en gaten voor oogjes. Het is het beste om een ​​speciale stoot te gebruiken om ze te knippen. Maar de gebruikelijke schaar is ook bestand tegen dergelijk werk.

Door de gaten te knippen, trekken we ons terug van de markering met 1-1,5 millimeter. Dan zal de rand van het gat in de doorvoertule zich volledig verbergen. Als de gaten groot zijn, blijven de ogen niet sterk.

gordijnen op de ogen met hun eigen handen

Gordijnen op de oogjes worden eenvoudig genaaid, ze zijn in staat om elk interieur te versieren. Juiste berekeningen en metingen zijn de belangrijkste succesfactoren. Groeven kunnen aanvullende inspanningen vergen voor de kracht van het gewricht, maar dit probleem wordt binnen enkele minuten opgelost met een hamer.

video Gallery

Fotogalerij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

6 + 2 =