Hanger in de gang – decoratie en functioneel ding (+40 foto’s)

Hanger in de gang – decoratie en functioneel ding (+40 foto’s)

Het beeldmateriaal van de gangen in de appartementen is anders, maar het onveranderlijke onderwerp voor elk is een hanger. Zelfs in het interieur van grote gangen uitgerust met kledingkasten voor bovenkleding is het noodzakelijk om een ​​muurhanger te hebben in geval van slecht weer of een bezoek van een groot aantal gasten. De muurhanger wordt gebruikt in een bepaalde tijd van het jaar, en de lege, gezichtsloze haken steken uit in de zomer en zijn geen erg esthetisch gezicht. Wandhaken in de gang met hun eigen handen - eenvoudig werk met plezier van het resultaat!

Het ontwerp van de muurhanger is niet ingewikkeld, het is maximaal een dag om het zelf te maken. Natuurlijk hangt het allemaal af van het gekozen model.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Eenvoudig te vervaardigen muurhanger

Muur hanger in de gang moet betrouwbaar, mooi, licht zijn. De meeste wanden in de appartementen zijn niet dragend, dus het grote gewicht van de hanger kan leiden tot muurschade. Dit is afhankelijk van het feit dat de wanden van gipsplaat niet bestand zijn tegen zware belastingen. Het verlies van deuvels en de val van de hanger hangt grotendeels af van de staat van de muren en de kwaliteit van de bevestigingsmiddelen, en niet van het feit dat de hanger met de hand wordt gemaakt.

muurhanger in de gang met je eigen handen

De meest geschikte basis voor de hanger is een goed verwerkte plank. Je kunt een stuk voering gebruiken en als je de hanger breed wilt maken, dan kun je in de bouwwinkel niet-standaard materialen zien. Het belangrijkste is dat het geen berkenhout is, omdat het erg breekbaar is en als het er schroeven in aanbrengt, kan het splijten. Het is onwenselijk om eiken, essen en andere zware houtsoorten te gebruiken.

Om de eenvoudigste hanger te maken die je nodig hebt:

 • decoupeerzaag of ijzerzaag;
 • Blowtorch;
 • schuurpapier;
 • schroevendraaier;
 • priem;
 • stuk boord;
 • haken.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Werkplan

Nadat de lengte van de hanger is bepaald, moet de plank van de juiste maat worden gesneden. Met behulp van de wagenplaat, kunt u de breedte van de hanger gelijk aan 2 of 3 planken in de breedte. Aangemeerd met elkaar delen van het bord met een decoupeerzaag (als de hanger de opening tussen meubels of wanden niet te vullen) kan worden gezien de afgeronde randen, golvende lijnen, of gewoon doen in de vorm van een ruit of een trapezium als uw hartje begeert.

Eleganter zal de basis zijn, aangepast door eigen handen, indien vanaf de randen van het bovenste gedeelte een hoek maakt om de afschuining te verwijderen.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Na het voorbereidende werk worden de randen geschuurd en geslepen. Het oppervlak is glad, nu moet je het werkstuk een interessantere uitstraling geven. Verbrand de planken met een steekvlam. Bij afwezigheid kunt u de platen op een gasbrander branden. De optie is niet erg goed in termen van handveiligheid, en het is niet erg duidelijk welke kleur het bord krijgt. Het belangrijkste is hier niet om een ​​brand te regelen en niet om het werkstuk te verbranden.

Er zijn 2 soorten bevestigingen aan de muur:

 • Bijlagen. Dit type gaat ervan uit dat u aan de achterkant van het werkstuk "oren" moet bevestigen - dunne of dunne metalen stroken, afgerond van bovenaf. Ze hebben gaten geboord voor het bevestigen van de hanger met lange schroeven in de deuvels. Hoe langer de deuvel met de schroef, des te betrouwbaarder de hanger zal zijn.
 • Direct tegen de muur kan de hanger worden bevestigd door gaten in het paneel te boren. Het aantal gaten is afhankelijk van de lengte en breedte van het substraat en de verwachte belasting. Deze methode is betrouwbaarder.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Het blijft om de haken op het oppervlak van het bord te verdelen. Om ze vast te maken is het noodzakelijk in één lijn met intervallen van 15 cm. Op een breed bord kunnen er 2 rijen haken zijn. Plaats ze in dit geval beter in een verspringende volgorde. De afstand tussen haakjes kan worden vergroot.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Keuze uit haken

Het meest voordelige aan het houtgebrande oppervlak is het gebruik van metalen haken van bruine kleur of van verouderde, op sommige plaatsen reikende tot zwarte kleur, koper.

De hanger wordt ruimer als je drievoudige haken gebruikt, met een lange, opgekrulde hoorn en twee korte. Dergelijke haken hebben in de regel een aantrekkelijk uiterlijk vanwege het decor van de standaard en de bovenste hoorn.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Briljante haken voor goud hebben een glad oppervlak, maar ze zien er ook goed uit in combinatie met hout. De bijzonderheid van de haken is dat ze met schroeven aan het paneel zijn vastgemaakt aan de 3 gaten. Een dergelijke bevestiging staat niet toe dat de haak rond de zelftappende schroef draait. Door 2 rijen haken te maken, is het beter om een ​​ander formaat te kiezen, maar hetzelfde in stijl en kleur van het product. Kleiner is het beter om hieronder vast te maken, en grote bovenaan zijn hangers.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Hoge hanger in de gang

Bij het ontbreken van een plek voor een kledingkast in de gang. Er zal meer ruimte nodig zijn, vooral tijdens het laagseizoen, om bovenkleding in de gang te plaatsen. Hier komt de hoge muurhanger, 170-180 cm hoog, de gastvrouw te hulp. De breedte ervan moet minimaal één meter zijn. Maak het met je eigen handen, zelfs een tiener kan het. Het enige minpuntje van de hoge kosten van de voering.

U kunt onder de externe designplaatjes voor binnendeuren nemen. Dit materiaal is goedkoper, ziet er erg aantrekkelijk uit, een grote keuze aan kleuren.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Het nadeel is dat het voor gewichten niet bedoeld is. Om ervoor te zorgen dat de hanger niet alleen een ornament was, maar ook een functioneel object van het interieur, is het noodzakelijk om een ​​sterk geperst materiaal of staven van natuurlijk hout te gebruiken voor de dwarsliggers die zich achter de decoratieve planken bevinden.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Voor de hanger zijn er 6-7 frames nodig. Ze worden bevestigd aan dwarse webben, zelftappende schroeven die de haken vasthouden. U kunt verticale elementen parallel aan elkaar bevestigen, of u kunt de hanger bovenaan laten uitzetten. In dit geval is het noodzakelijk om het midden van het rek onder de haken aan te wijzen en te beginnen met de installatie vanaf het centrale paneel. Dan is het noodzakelijk om de elementen aan twee zijden paarsgewijs vast te maken. Om de installatie te vergemakkelijken, kunt u eerst de dwarsbalken aan de muur bevestigen en vervolgens de verticale elementen monteren.

muurhanger in de gang met je eigen handenWanneer u een strikt rechthoekige verticale hanger met uw eigen handen maakt, kunt u de rails vanaf de rand bevestigen. Hier is het noodzakelijk om het interval tussen de elementen te behouden. Bevestig de haken met lange zelftappende schroeven op de plaatsen waar de planken die de ribben van de structurele stijfheid creëren passeren.

Het is het bord, niet de bovenste decoratieve laag die de haken met de buitenste kleding vasthoudt. Hoe meer rijen met haken, hoe meer achter de buitengevel van natuurlijk hout.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Hanger van de elandhoorn

Wandelen in het bos voor paddenstoelen en bessen kan onverwachte vondsten brengen, zoals elandhoorns. Een mooiere, duurzame en duurzame hanger kan niet worden uitgevonden.

Om het zelf te maken, hebt u het volgende nodig:

 • naald;
 • schuurpapier;
 • lak;
 • borstel;
 • zelftappende schroef;
 • schroevendraaier;
 • boor.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Zoek de hoorns - dit is slechts de helft van het geval. Er is een meer waardige basis nodig. De meest interessante lijkt op een 5 cm ronde afgezaagde boomstam met schors. En u kunt een zaag gebruiken gemaakt in een hoek van 45⁰ of 60⁰. Voor de basis heb je een goed gedroogde boom nodig en met je eigen handen van de gemiddelde diameter van de stam, kun je een fatsoenlijke basis maken onder de hanger, waardoor de hoek van de zaag toeneemt.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Mooi patroon en schaduw van hout hebben tuinbomen - peren, appelbomen. Hiervan krijg je, in combinatie met herten- of elandhoorns, een prachtige muurhanger, die je gemakkelijk zelf kunt maken.

Als je het ophangt in de gang, kun je niet alleen een prachtige decoratie krijgen, maar ook ruimte besparen omdat het in de regel hoger is dan andere items met een vergelijkbaar doel.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Indien nodig, om de oude boom te elimineren, is het irrationeel om de stam in het aanmaakhout te laten. Sterft, opgestapeld van zijn slurf en dikke takken, zal geschikt zijn voor het maken van je eigen handen decoratieve interieur items en een tuinpad. Wanneer dit hout in het huis wordt gebruikt, zal een aangename geur, zelfs een klein stuk hout, de kamer vullen.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Hoorn verwerking

Hoorns, liggend in de regen en de zon, donkerder, bedekt met mos. Ze moeten worden schoongemaakt. Nadfilja is het beter om te gebruiken voor een deel dat eerder aan een kop van de houten knappe man grenst. Dit deel is gestructureerd, het is beter om het met de nagelvijl in de richting langs de gegolfde elementen te verwerken. De rest van het oppervlak kan worden geschuurd. Als de hoorns de winter in het bos niet apart van hun eigenaar moesten doorbrengen, dan kleurden ze niet veel en na het dweilen hebben ze de kleur van oker. Verder moeten ze worden bedekt met een dikke laag vernis, om ze een glans te geven. Breng de vernis beter aan in 3 lagen, dit verlengt de productietijd van de hanger met uw eigen handen.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Vervaardiging van een hanger

afgewerkt - de gepolijste snede van hout moet ook worden gelakt. U kunt een vernis gebruiken met een kleur die het hout een rijke kleur geeft. Een dunne boor in de basis van de hoorn is gemaakt met 3 gaten. Dezelfde doorgaande gaten worden geboord in het hout. Hun locatie zou identiek moeten zijn, verdiept moeten worden in de basis van de hoorn. Dankzij dergelijke gaten wordt het bevestigen van de hoorn aan de basis met zelftappende schroeven of schroeven eenvoudiger.

Het meest voordelig bij het werken met een hele houten plaat, neem schroeven van 80 of 100 mm. Als een gat wordt gekozen voor de basis van de hoorns in de matrijs, ongeveer de helft van de dikte, dan kan de schroef korter zijn.

muurhanger in de gang met je eigen handen

Als rustige jacht een hele zware trofee opleverde, dan kun je de hoorns met pluggen op het hout monteren. Bevestig de plaat aan de muur kan direct, het is mogelijk met behulp van overhead metalen platen.

video Gallery

Fotogalerij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

18 − 15 =