Hoe maak je zelf een winkel voor het huis: hout, steen, metaal

Hoe maak je zelf een winkel voor het huis: hout, steen, metaal

Tuinmeubilair kan niet alleen een decoratie zijn binnenland, maar ook een geweldige plek om te ontspannen. De winkel met zijn eigen handen is een kwestie van trots en reserve van de toekomstige meubelset.

Maak dit accessoire niet zo moeilijk als het lijkt. Het is belangrijk om het materiaal en het juiste ontwerp vanaf het begin te bepalen.

winkel door eigen handen

Over de materialen

Kunststof onderdelen

Zo'n bank heeft veel voordelen.

 • Betaalbare prijscategorie.
 • Eenvoudig te onderhouden.
 • Mobility.

Bevalt een groot aantal kleuropties.

winkel door eigen handen

Er zijn meubels gemaakt van plastic en minnen.

 1. Goedkoop uiterlijk. In tegenstelling tot een boom.
 2. Het vermogen om te branden in de zon;
 3. Het oppervlak vervormt snel.

winkel door eigen handen

Hoe zit het met de boom?

Ideaal voor het maken van meubels. Het is geschikt voor elke vorm van verwerking, heeft een nobele uitstraling, vereist geen complex werk tijdens de installatie. Een verscheidenheid van hout mag een willekeurige kiezen. De belangrijkste vereiste is de afwezigheid van defecten, drogen van hoge kwaliteit.

winkel door eigen handen

Producten van een steen

Het materiaal is van natuurlijke oorsprong met een aantrekkelijk uiterlijk. Hij past in elk interieur in het interieur. samenstelling ziet er stijlvol en ongebruikelijk uit, voortreffelijk. Natuursteen heeft veel voordelen, maar het is niet zonder nadelen. Maak deze optie ook gemakkelijk.

 • Het is niet altijd veilig om op zulke banken te zitten, ook voor de gezondheid. De boom kent dergelijke nadelen niet.
 • Het wordt aanbevolen om pads en warme sweaters aan te schaffen.
 • Van plaats naar plaats kunnen dergelijke banken niet worden verplaatst, alleen een stationaire installatie is mogelijk.

winkel door eigen handen

Hoe om te gaan met metaal?

Een uitstekende decoratie in elke tuin zullen tuinbanken zijn, waarvoor de methode van smeden, koud of warm, werd gebruikt.

Dit zijn stijlvolle en mooie ontwerpen, waarvoor het beter is om decoratieve ornamenten te kopen. Metaal is een goede aanvulling voor glas of hout. Om alles eenvoudig te maken.

winkel door eigen handen

Vereisten voor winkel

 1. Gemak. De bank moet ergonomisch zijn, voor rust is het vooral belangrijk. Comfort en gemak spelen een rol. Succesvolle optie - de aanwezigheid van een rugleuning in het product.
 2. Het is belangrijk dat de bank zelfs zware ladingen kan weerstaan. Daarom moet de kwaliteit van meubels en meubels bovenaan staan.
 3. Het materiaal moet veranderingen in de weersomstandigheden overdragen zonder vervormingen, omdat het is gemaakt voor buitenopstelling.

winkel door eigen handen

Bouw en zijn functies

1500 millimeter - dit is de lengte voor een rugleuning en een zitbank is genoeg om comfortabel drie mensen te herbergen. Andere dimensies zijn ook belangrijk. De breedte van de stoel is maximaal 400 mm, de hoek van de rug is 18-20 graden. De hoogte van de rugleuning is 900 millimeter, de stoel is 450.

winkel door eigen handen

Van de materialen die we moeten nemen:

 • Lak, primer;
 • Papier met een effect nazhdachki voor hout;
 • schroevendraaier;
 • Electrosnijder voor hout. Ze zullen de afschuiningen verwerken, het oppervlak van de planken polijsten.
 • We zullen de elektrische decoupeerzaag gebruiken om de planken uit te snijden.
 • Noodzakelijk aantal zelftappende schroeven.
 • Het ontwerp van de bank wordt versterkt door zelftappende schroeven met een afmeting van 40 tot 40 mm.
 • Voor de voorpoten van de bank maken we werkstukken. Dikte - 35-40 millimeter, de grootte - 360 op 150.
 • Houders voor de rug en benen van de bank vereisen ook afzonderlijke werkstukken. De dikte is 35-40 millimeter, maar de afmeting is 900 bij 150.
 • Maak geen eigen product zonder een houten plank. De dikte is hetzelfde en de afmetingen zijn 1500 bij 150 mm.

winkel door eigen handen

Wij produceren een houten constructie

 • U kunt meteen kopen voor de winkelborden die de juiste maat hebben. Als er geen geschikte optie is, gebruiken we een puzzel om de planken met onze eigen handen te zagen. Verstekzaag zal ook een onmisbare assistent zijn. Je kunt het snel doen.
 • Hout moet zorgvuldig worden verwerkt nadat het mogelijk was om de gewenste lengte te bereiken. Slijpen vereist een werkstuk voor de stoel, de rugleuning. Electro-bank moet de uiteinden van de planken verwerken. De beste optie is de afgeronde vorm.
 • De juiste kantelhoek wordt handmatig ingesteld met de lange achterpoten van de bank. Ze spelen nog steeds de rol van het raamwerk van de hele constructie. We markeren twee houten knuppels met een lengte van 900 millimeter. Het is niet zo moeilijk om alles te doen.
 • 400 millimeter - de hoogte van de bank, we vieren het eerst. Aanvullende verwerking op dit gedeelte van het materiaal is niet nodig. We maken een snede in 20 graden over de gehele lengte van het product, te beginnen bij het segment. Dit vormt de hellingshoek voor de rugleuning. De hellingshoek en de hoogte van de twee benen vanaf de achterkant moeten hetzelfde zijn.
 • De benen van de bank worden eerst verzameld. 280 mm - de afstand tussen de elementen aan de voor- en achterzijde. Voor de gehele breedte van de bank wordt een balk gesneden, die de benen verbindt. De afmeting is 500 mm. Het is goed als de band aan de boven- en onderkant ligt.
 • De zijwanden van de winkel worden met elkaar verbonden nadat de assemblage is voltooid. Voor de verbinding gebruiken we borden waarop het nodig is om te zitten. Aan de bovenste tralies van de band zijn ze geschroefd met zelftappende schroeven. De openingen tussen de houten blanco's moeten van verschillende grootte zijn. Ze helpen om vocht te verwijderen, om de bloedsomloop te organiseren.
 • We keren terug naar het versterken van de bank met onze eigen handen. Zonder deze actie zal het product niet duurzaam en stabiel zijn. We gebruiken de balken om de onderste riem op de benen te maken. Aan de voor- en achterkant elementen bevestigen we twee blanks met een lengte van 1500 mm. De dwarsbalk kan een zijn als het hout niet genoeg is.
 • We monteren de rugleuning in de bench met onze eigen handen. Dit is een van de laatste stappen. Het wordt aanbevolen om te blijven tot de afstand van 380 millimeter van de stoel voor het tweede bord, 200 millimeter van de stoel voor de eerste.
 • Alleen de afwerking van de bank is nog over. Lak en diepe impregnatie zullen altijd helpen om jezelf zo veel mogelijk te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Over insectenplagen, schimmel en vocht kunnen worden vergeten.

winkel door eigen handen

Hoe te werken met metaal?

Huishouden percelen sieren niet alleen meubels gemaakt van hout. Metaal kan ook een onmisbare assistent worden bij het creëren van comfortabele rustplaatsen. De techniek van heet smeden hiervoor is optioneel.

Koud smeden is hier ook best geschikt voor. In een enkel ontwerp lassen we eenvoudig een frame van metalen werkstukken. Elementen decor versieren het uiterlijk.

winkel door eigen handen

Gedetailleerde instructies

 • We beginnen met de ontwikkeling van afmetingen en afmetingen van de bank. De standaard hoogte van de rugleuning is 800-900 mm. De breedte is 400-500 mm. De lengte is 1500 mm. Het eenvoudigste werk is met hoekige vormen. Het wordt aanbevolen om te gaan werken met eenvoudigere modellen.
 • We maken het frame voor de stoel. We snijden de metalen pijp eruit. De afmetingen die we nodig hebben zijn: 2 fragmenten van 400 mm en 2 tot 1500 mm. Las de onderdelen zodat ze een rechthoekige vorm hebben. Het is acceptabel om 2 extra ribben te lassen om de structuur duurzamer te maken.
 • Vervolgens hebben we de benen nodig. De metalen buis wordt in 4 delen gesneden, elk 460 mm. De blanco's worden vervolgens verbonden met de hoeken van de bank. Extra ribben van stijfheid tussen de voor- en achterbenen zijn niet overbodig.
 • We maken de achterkant. Wij onderling lassen een stuk met een lengte van 1500 mm in de andere, 440 mm. De structuur wordt dan gelast aan het deel van de bank, dat al klaar is. 15-20 graden - de optimale hoek voor de rugleuning. Dan zal de rest comfortabel zijn.
 • De ribben van de stijfheid kunnen worden versterkt en de rug.
 • In het laatste stadium worden alle naden schoongemaakt. Het frame is bedekt met een primer.

winkel door eigen handen

Bord en bord: de eenvoudigste vormen

Er zijn veel varianten van uitvoering en ontwerpen. Er zijn ook de eenvoudigste, sommigen geven de voorkeur aan houtsnijwerk. Het worden echte kunstwerken.

Een eenvoudige houten bank zonder rugleuning is de eenvoudigste oplossing. Het is toegestaan ​​om een ​​plaat te gebruiken met een dikte tot 75 mm. Twee elementen bestaan ​​uit elk element.

winkel door eigen handen

Van twee planken monteren we een stoel, schachten zijn afgeschuind. Het is beter om een ​​speling tussen de elementen aan te brengen als u van plan bent om de structuur in een open ruimte te plaatsen waar er geen verwarming is. De gaten compenseren de zwelling van de boom, zodat je in grote hoeveelheden van vocht kunt ontdoen.

winkel door eigen handen

Van de twee gelijmde elementen is elk been. Een pen of plug zal de verbinding betrouwbaarder maken. Twee korte balken voor de rest moeten op elk van de poten worden bevestigd. Hiermee wordt de stoel zelf gefixeerd. Zelftappende schroeven en lijm, groeven - zijn onmisbare hulpmiddelen voor het bevestigen. Balken en poten zijn bevestigd aan elk bord in de laatste fase van het werk.

houten tuinbank zonder rugleuning

Een paar extra tips

Radiusuitsparingen en gekrulde elementen compliceren het werk een beetje, maar indien gewenst kan deze taak zonder problemen worden opgelost. Kies bijvoorbeeld de vorm van de rechthoek.

Tekeningen zijn geen dogma's, ze kunnen naar eigen goeddunken worden veranderd.

houten tuinbank zonder rugleuning

De balk bevindt zich onderaan, als de bank niet erg lang is. De straal zelf wordt in deze situatie een rand van stijfheid. Shkant omvat het gebruik van zowel gesloten als open installatie, de laatste optie is zeer ongebruikelijk. Vormen van materiaal kunnen elk zijn. Het is zelfs mogelijk om de opties te gebruiken waarmee houten huizen worden gebouwd.

video Gallery

Fotogalerij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

31 + = 35