Drvena kuća za djecu: materijali, proizvodnja, modeli

Drvena kuća za djecu: materijali, proizvodnja, modeli

Djeca za srećom nisu toliko. Kupujemo dječje igračke iz trgovine, ne odnose se na vječni nedostatak vremena i energije, ne dajući im nešto vezano za vlastite ruke. Na primjer - dječja kuća od drva, u kojoj bi djeca mogla igrati cijeli dan, a ovaj put provoditi na svježem zraku. Nakon što ste napravili drvenu kuću sa svojim vlastitim rukama, sigurni ste da će vaša djeca biti sretna!

Ali odrasli trebaju malo materijala. Što se tiče osobnog vremena, onda će "izgradnja" morati provesti nekoliko dana. I ne zaboravite na pouzdane asistente, nakon svega dijete s velikim entuzijazmom sudjelovat će u izgradnji vlastite kuće.

drvena kuća s vlastitim rukama

Šperploča kuća s vlastitim rukama

Mnogi podcjenjuju mogućnosti konvencionalne šperploče kao građevinskog materijala. Ali ako gradite strukturu sa svojom upotrebom za malu kćer ili sin, može stajati čak i na ulici već nekoliko godina. Glavna stvar je ispravno obraditi ploče od šperploča i srodne materijale. Od šperploča je prilično jednostavna napraviti kuću za igru ​​s vlastitim rukama. Prešana piljevina ima izvrsne karakteristike otpora vlage uz odgovarajuću obradu.

drvena kuća s vlastitim rukama

Četra ploča - izdržljiva i pristupačna vrsta materijala, idealna je za izgradnju dječje igrališta. Čestice se lako obrađuju i dovode do željenog oblika. Ako je kuća izgrađena za kćer, može se zalijepiti sa šarenim ili ružičastim tapetama, ako je za sin - ukrasne pozadine s ispisom automobilskih subjekata. Općenito, polje za fantasy je ogromno, glavna stvar je imati želju da ostvari ideje, nakon savjetovanja s djetetom.

Pored ploča iverice, potrebne su drvene ploče, nokti i vijci. I također - mala vrata. Vrata su izrađena i neovisno koriste drvene ploče i metalne šarke.

drvena kuća s vlastitim rukama

Gdje je kuća potrebna?

Prije nego što krenete na "izgradnju" kuće, potrebno je odrediti njegovu svrhu. Ovaj faktor ovisit će o tome gdje će kuća stajati, iu kojim godišnjim dobima dijete će tamo igrati sa svojim prijateljima.

Odaberite sljedeće opcije:

 • kuća smještena u stambenoj zgradi;
 • kuća za igru ​​u toploj sezoni;
 • demi-sezonsku varijantu.

drvena kuća s vlastitim rukama

Ti čimbenici će utjecati na potrebu za ostakljenjem prozora. zagrijavanje zidova i postavljanje malog grijalice za ljubitelje čaja za piće na otvorenom zimi.

drvena kuća s vlastitim rukama

Mala kuća za djecu stavlja se u dječju sobu ili igraonicu. Dijete provodi dosta vremena u svom "domu" i može staviti neke svoje igračke tamo. Ova opcija zahtijeva minimalnu količinu građevinskog materijala. Umjesto toga, kuća obavlja čisto dekorativne funkcije, a gotovo u cijelosti može se sastojati od lijepo dizajnirane šperploče. Ova će kuća biti najlakše učiniti sami.

Samo se kuća nalazi u dvorištu vile ili privatne kuće. Zgrada se koristi samo u toploj sezoni. Prozori ne moraju biti ostakljeni, čak i na vratima ponekad nema potrebe. Dovoljno je napraviti odgovarajuće rupe u strukturi šperploče i drva.

drvena kuća s vlastitim rukama

Ali možete graditi dječju kuću sa svojim rukama za sve sezone korištenja. Zidovi mogu biti lagano izolirani, prozori mogu biti ostakljeni, a vrata moraju biti čvrsto zatvorena. Barem zimi možete piti čaj s prijateljima u takvoj strukturi. Ovdje možete čak instalirati mali električni grijač.

Ovisno o odabranoj verziji kuće, upotrijebit će se dodatni materijali:

 • stakla;
 • izolacija zidova mineralne vune;
 • Elementi električnih ožičenja.

drvena kuća s vlastitim rukama

Utvrđen s dimenzijama

Veličina kuće ovisit će o dobi djeteta. Dječja drvena kućica može biti mala, ali ne zaboravite da dijete raste, a za par godina izgradnja će morati biti demontirana, ako sada ima parametre od 1.5X2.

drvena kuća s vlastitim rukama

Želite li sagraditi svoje vlastite ruke trajniju kuću za svoju kćer ili sin? Tada moramo napraviti strukture od najmanje dva metra visoka. Plus krov. Ukupna visina šperploče iznosi 2,5 metara. Ovo je za prednji dio. Za bočne stijenke, listovi su visoki 2 metra.

Širina zidova će biti 2,5 metra. To je sasvim dovoljno da se unutar kuće neki namještaj i igračke.

drvena kuća s vlastitim rukama

materijali

Prije kupnje materijala za kuću, morate odlučiti koji će spol imati. Mi ćemo boraviti u EU verziji drvenog poda, koji je pogodan za uličnu kuću. Podno na malom brežuljku s trupaca može se koristiti u hladnoj sezoni. Parametri strukture mogu varirati, stoga dajemo samo popis materijala potrebnih za gradnju, vi sami možete točnije odrediti veličinu ploča, vrata i duljina ploča. Ovo je sasvim jednostavno, dizajn ne zahtijeva složene izračune.

Dakle, pripremamo sljedeće materijale:

 • četiri lista šperploče;
 • četiri trupca, oni će se nalaziti u uglovima kuće;
 • Drveni trupci s minimalnom širinom od 10 cm trebaju najmanje šest;
 • drvene ploče debljine 1,5 - 2 cm za podove;
 • više tankih ploča za krov.
 • Ploča za ukrašavanje i brtvljenje zidova;
 • materijal za izradu okvira prozora i okvira vrata, ukoliko će prozori biti ostakljeni, trebate drvene letvice i staklo;
 • vrata na šarkama.

drvena kuća s vlastitim rukama

Ne zaboravite na materijale za doradu. Šperploča i drveni elementi trebaju biti tretirani impregnacijom protiv parazita i korozije, a dodatno će povećati sigurnost na radu. To se mora učiniti za trajnost strukture i sigurnost djece. Vani je drvena kuća otvorena lakom ili bojom. Poželjno je koristiti vodenu ili akrilnu vodu.

Dječja kuća može imati krov od metala.

drvena kuća s vlastitim rukama

Moramo se pobrinuti za rasvjetu u kući. Zatim trebate žicu za spajanje električnog svjetla. Možete koristiti LED trak oko perimetra strop, ovo je najisplativiji i sigurniji izbor. S vlastitim rukama ožičenje je vrlo jednostavno, kao rezultat toga, drvena dječja kuća će biti osvijetljena u večernjim satima, što će oduševiti malom kućanstvu.

drvena kuća s vlastitim rukama

Izgradnja drvene kuće

Prvo morate napraviti pod. Istovremeno će biti i socle. Zbog činjenice da je pod postavljen na trupce, struktura se može premjestiti s jednog mjesta na drugo, ako je potrebno.

Umjesto noktiju, bolje je koristiti drvene vijke umjesto uobičajenih noktiju: konstrukcija će trajati dulje. U ovom slučaju, morate se podignuti s odvijačem.

drvena kuća s vlastitim rukama

Kad je pod spreman, postavite okvir. Prvo - kutni trupci, zatim - ploče, koji će kasnije držati krov drveta. Uz pomoć odvijača, vanjske strane su spojene ploče od šperploča. Krov je također ušiven na isti način. Za proizvodnju, možete koristiti i šperploča, ali je stalno od utjecaja vode i sunčeve svjetlosti brzo gube potrebne kako bi zaštitili svojstva kuće.

27

Na zidovima skiciramo mjesta za prozore i vrata, objašnjavamo ih i ugradimo okvire. Instaliramo vrata. Ojačavamo konstrukciju postavljanjem dodatnih uskih ploča. Najbolja opcija je postavljanje ploča okomito na obje strane prozora. Dječja kuća, izrađena vlastitim rukama, iznutra može biti zalijepljena pozadinom ili oslikana smiješnim slikama.

galerija Video

Galerija fotografija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 38 = 39