Dekoracija vedra v tehniki decoupage: korak za korakom

Lepota svetovnega prenosa ni samo časten poklic, ampak tudi prijeten. Prijetno, saj lahko z lastnimi rokami izboljšamo vse gospodinjske predmete, izboljšamo mojstrsko tehniko in se naučimo novih načinov dekoriranja. Decoupage vedra ali zalivnih pločevin je enostaven in cenovno dostopen način za izdelavo kovinske posode, ki je prijeten pripomočku za dom. Mojstrovni razred za okraševanje kovinskih predmetov vam bo omogočil, da se staro vedro zlahka obrnejo v delo uporabne umetnosti.

Potok za rože z decoupage

Tehnika dekoupiranja in njenih zmožnosti

Decoupage - lepljenje papirnatih risb na kateri koli površini. Kovinski predmeti našli v hiši pogosto, če ste verjeli, da so pocinkane vedra, lonce ali zalivanje ni preveč zahtevna v vašem domu, potem uporabi, tkiva tehniko, popravi svoj odnos, boste dobili več ekskluzivnih predmetov, boste zbudili v centralni dekorativnih del. Razred takšnih predmetov je težko preceniti, so večnamenski in služijo dolgo časa.

Decoupage - lepljenje papirnatih risb na kateri koli površini!

Fotografije s posnetki v decoupage tehniki

Kovinske posode za rože krasijo vrt, vsak kotiček v hiši, in če je urejena in zasajena trebušasta trobentice, da prebiva v hiši pomladi.

Primroze v lončkih z decoupage

Stara galvanizirana žlica bo pridobila drugo življenje, če na sliki naredite le nekaj udarcev lepila. Dobila bo drugo življenje kot pot za veliko domače rože in bo postala predmet v slogu Provence, da okrasi notranjost hiše.

Bucket kot dom za cvet

V majhnih vedrih lahko shranite pisalne materiale, da jim dela o mizo za veliko noč, dal rože v njih, jih uporabiti kot lonci za sobne rastline, so organsko prilegajo mini vrt na balkonu kot stojalo, začasno lončke ali okraske.

Majhna vedra z dekorjem za ročaj

Kante za kovinsko zalivanje so trajne, vendar so redkeje, lepe, prtički, malo časa in domišljije bodo pripomogli k rešitvi situacije. In lahko uporabite napajalno posodo za predvideni namen in kot vrtni ali kuhinjski dekor.

Jezero z jelenom v tehniki decoupage

Tehnika decoupage je enostavna pri izvedbi. Za začetek dekoriranja vedra ali drugega kovinskega predmeta so potrebni materiali in orodja ustvarjalnosti. Številne fotografije potrjujejo razkošje obrti.

Barve, laki, orodja in potrošni material (glavni razred)

Podrobno razmislimo o tem, kako narediti decoupage na kovinski površini na primeru likanja žvepla v podrobnem glavnem razredu. Uporabna, pomembna in majhna stvar - potem, ko zaduši, je naslednji korak, da naredite decoupage površine vedra. Iz oblike predmeta se bistvo ne spremeni, ulov bistva dekoracije kovinskih površin, z lahkoto se boste spopadali z nalogo.

Ko boste ujeli bistvo dekoriranja kovinskih površin, se boste z nalogo zlahka obvladali!

Tehnična dekoupaža na pločevinkah, foto

Kaj morate pripraviti:

  • prtički;
  • akrilne barve: bele in večbarvne (lahko jih naredite z belo akrilno barvo in umetniškim gvašem);
  • Akrilni premaz za kovine;
  • akrilni lak;
  • brusni papir (majhen);
  • Ščetke (široke sintetične + tanke za skiciranje);
  • paleto za mešanje barv (ali plastične plošče za enkratno uporabo);
  • kozarec z vodo za izpiranje ščetk;
  • ozka barvna kaseta;
  • nova gobica.

Dekor korak za korakom

1. korak: pripravite kovinsko površino za nadaljnja okrasna dela. Za to temeljito perejte in površinsko razmazujte z vato ali krpo.

Jezerski korak1

2. korak: Mojstrski razred je namenjen začetnikom, zato nadaljujte z naslednjimi koraki drzno! Začnite s čiščenjem površine, kar morate storiti previdno s čopičem. Bela akrilni premaz odpravlja potrebo po barvanju predmeta z več plasti barve. Primer zagotavlja tudi oprijem vseh nadaljnjih plasti na kovinski substrat. Zato je stopnja zelo pomembna za kakovost končnega izdelka. Nanesite barvo na posušeno površino. Lahko dobite z belo barvo, vendar to ni tako zanimivo - barva smetane je bolj plemenita in primerna za vsako notranjost. Razred dekorativne umetnosti določi število barvnih odtenkov.

Lake_2

Da bi dobili toplo barvo mešati na paleti bele barve in nekaj kapljic izgorelega umber, dodajte malo rumene barve. Dodajte barve ali gvašo v zelo majhnih delih, spremljajte postopek, da dobite želeno barvo. Na polnilni liniji uporabite končno barvo s pomočjo gobice s tamponizirajočimi gibi. Posuši.

3. korak: Škarje za manikuro izrežite kos prtiča in nežno odstranite spodnje bele plasti. V procesu dela se ne uporabljajo. Če ste pozabili odstraniti, se bo slika prilepljena iz več plasti nagubala. Da zagotovite, da je prtiček položen, ne da bi ga zmečkali, namažite mesto, kjer bo pritrjeno s PVA lepilom ali akrilnim lakom. Previdno z zgornjega roba pritrdite prtiček. Poravnajte z mehko krpo in namažite vrh z lepilom (lakom). Risba je lahko z različnih strani, deluje tako, da lepi vse, vendar ne poškoduje prejšnjega dela. Posušite, pokrijte vse z akrilnim lakom in ponovno posušite. Visoka kakovost izdelka je značilna brezhibna učinkovitost.

Da zagotovite, da je prtiček položen, brez gub, namažite mesto, kjer bo pritrjeno s PVA lepilom ali akrilnim lakom!

Lake_3

4. korak: Na tem lahko končate, vendar je tema očitno premajhen znak, zato morate risati. Če želite barvno črto pri barvanju dela predmeta v drugačni barvi, uporabite slikarski trak. Držite ga na mestu, kjer boste ločili, poskrbite, da bo trak prijeten, sicer se bo barva razširila in čista črta ne bo delovala. Vsaka glavna decoupaža ima lastne metode izvajanja enakih linij - barvni trak je najbolj priljubljen.

Lake_Stage4

5. korak: S široko ravno krtačo potegnite imitacijo trakov, vendar najprej naredite oznake s preprostim svinčnikom. Če želite to narediti, akrilne barve v plošči zmešajte tako, da en rob čopiča zajame svetlobni ton, drugi pa temni ton barve. Obarjamo barvo in na vrhu nanosimo lak ter posušimo. Sedaj morate dati globino slike - da senčite listje. Senčilo stoji v sivi barvi z dodatkom subtilne zelene barve. Naredite to fazo umetnine s čopičem.

Leica_Stream5

Da je barva dobro postavljena, ga rahlo razredčimo z vodo (pomembno je, da se tako ni razširila). Moč na konturi ali rahlo zgrabite rob slike, ne puščajte bele lise. Na vse ostalo polje se ne zdi prazno, postavite tanko krtačo točke - to bo imitacija majhnega graha. Decoupage je konec.

Leica_Stag6

6. korak: Pokrijte z lakom vse delo, naredite dve ali tri plasti. Obravnavajte površino z drobno čistilno krpo, jo obrišite in ponovno lakirajte.

Lake_1

Z opisanim navodilom po korakih vam bo glavni razred omogočil, da obvladate tehniko in tehnologijo. Zahvaljujoč temu lahko okrasite vedro, kavni lonček, cvetlični lonec in katerikoli drugi kovinski predmet. Master decoupage in staro kovinsko železo bodo dodali razkošje umetniškemu objektu. Pri delu se uporabljajo ne samo plenice, temveč tudi razglednice, ilustracije v reviji, fotografije.

Fotogalerija:

Video: