Ние обслужваме масата с вкус: избор на съдове, прибори и аксесоари [стилни комплекти]

Подготвяйки се за празник или празнична вечеря, цялото внимание се отделя на менюто. Но декорации, както и красиво запечатана маса - също е много важно. Когато приборите за храна и модерните чинии са разположени правилно на масата, това може да доведе до по-високо ниво на приема. Ястията се сервират прекрасно, предизвикват по-голям апетит. Настройката на таблицата е изкуство, което изисква спазване на правилата и нюансите, но не е толкова трудно, колкото изглежда. По време на процеса използваме прибори за хранене, за да служим на масата - нека разберем всичко.

Избор на ястия

Съвременните съдове са изработени от различни материали, но според традицията те използват керамика и стъклария, порцелан и фаянс. Качествените порцеланови съдове се отличават с тяхната сила и елегантност, но обектите от фаянс не са толкова защитени от механични повреди и високи температури.

За да служите на празничната трапеза, можете да използвате продукти, изработени от фаянс, но порцеланът е по-предпочитан. Препоръчва се да получите голяма услуга от мецанина, който включва около 40 елемента. И тази сума понякога не е достатъчна. Също така в процеса се използват горчица порцелан, черен пипер, пепелници, солници и много други.

Порцеланови съдове

Керамичните изделия са много популярни, тъй като те са по-прости, различни по оригиналност и хигиена. Стъклените изделия почти не са силни, но това ястие често се използва за сервиране.

Можете да поставите на масата чинии от цветно стъкло, запоени от различни части, или черно-бели. Това ще подчертае индивидуалността и добрия вкус.

Цветни кухненски съдове от стъкло

Често, по време на празниците, те се поставят на масата и съдове от кристал. Той винаги изглежда скъп и естетически по всяко време. Кристалът е знак за отличен вкус и просперитет. Такива ястия създават атмосфера на екстравагантност и величие. Очилата и чашите от кристал се използват почти винаги за сервиране на напитки.

Комплект от чинии от кристал

Най-удобният и практичен в големите ресторанти и у дома са приборите и неръждаемата стомана. Тези продукти не само изглеждат страхотно, те могат да бъдат затоплени без никакви щети. В настройката на таблицата, много от тях използват пластмасови изделия, някои от тях могат да наподобяват външно стъклото, да изглеждат прости и в същото време модерни.

Естествено плочите от пластмаса са неприемливи - гостите трябва да бъдат уважавани, но някои допълнителни елементи са много приемливи.

Комплект от пластмасови съдове

комплекти

Днес има огромна маса от различни комплекти за оформление на таблицата. Някои могат да включват само 35 вида плочи сами.

Типичен набор трябва да включва:

 • плочи за супа;
 • съдове за салати и закуски;
 • пирожкови плочи;
 • чаши с малки чинии;
 • бонбони ваза;
 • menazhnitsu.

Комплект прибори за сервиране

Можете да поставите рафт на масата - той се сервира с плодове. Този продукт представлява няколко бази на един крак.

Плодова дръжка

плаки

Табела е съвсем младо. В нашата страна дойде през 15-ти век. Във Франция, тя е била използвана едва през 14-ти и има квадратна форма. В модерната маса се използват много различни плочи. Нека да разгледаме основните им видове.

видове

В зависимост от менюто, върху масата могат да се поставят следните типове табели:

 • Сервиране. Той има голям диаметър, по-скоро плосък. Поставя се върху други плочи, предназначени за закуски, супи и втори курсове. Премахнато от масата само преди да сервира десерт.

Сервизна плоча

 • Супа. Дълбоко, предназначено да обслужва първите ястия. Ако супата не се сервира, тогава супата се отстранява и мястото й се заема от обекта с леки закуски. Крем супа се сервира в супа табла, бульон и прозрачна супа - в специално ястие.

Супа табела

 • Магазин за пайове. Тази чиния се използва за хляб, крутони и масло, тя се поставя вляво от супата. Отдясно се поставя нож за масло върху плочата.

Плетен плот

 • Малка трапезария. Тази чиния се използва за втори курсове, например, странични чинии или горещи ястия с странични чинии.

Малка чиния за трапезария

 • Снек. Тя може да варира по размер, но средно диаметърът му не надвишава 31 см. На масата се поставя дълбоко ястие, ако в менюто има макаронени изделия или други тестени изделия.

Снек-бар

 • Десерт. Използва се за сервиране на десерти на масата. Има два вида - плитки и дълбоки. Първата е необходима за тези десерти, които се сервират със сосове, втората за плодове и най-вече за сладки десерти.

Десертно ястие

 • Plate метал плесен. Предлага се под формата на купа и е предназначен за салати, яхния, стриди.

Чиния Coquille

 • Menazhnitsa. Поставете на масата, ако менюто ще бъде фондю, някои видове салати, странични ястия.

Плоският преобразувател

 • Рибна плоча. Най-често има удължена форма, например под формата на риба, и е предназначена да обслужва рибни ястия на масата.

Плочи за риба

 • Seledochnitsa. Прилича на риба, но има по-малки размери, в нея се разпространяват херинга и консервираната риба.

Плоча на Херингбъд

 • Анкрок плоча. На базата на името, предназначено за сервиране на яйца, то е с малки размери и диаметър.

Плочи за хайвер

 • Dish. Това е голяма чиния. Формата му може да бъде кръгла, овална, квадратна. Използва се за студени ястия от месо, риба, домашни птици, сандвичи.

Ястието е овално

 • Чинийка. Малка плоска чиния, върху която се поставят чаши за чай или кафе.

Бяла чиния

размери

Размери на чиния за сервиране е 40-50 см в диаметър, изискана вечеря плоча - от 24 до 32 cm, плочи под снек - 26-31 см антена - от 40 до 45 см диаметър ястия за игри не повече от 12 см антена за дължина. рибата е от 33 до 37 см, а ширината й е - 23-26 см.

форма

Традиционно в най-добрите ресторанти в Москва можете да видите стандартни кръгли чинии. Но често в същите ресторанти се сервират ястия на квадратни предмети. В магазините можете да закупите ястия под формата на листа, звезда. Съвременните ястия не трябва да бъдат стандартни, затова се използват широко за създаване на интересни композиции.

Правилата не забраняват обслужването на таблици с нестандартни ястия. Най-важното е, че тя не нарушава стила.

Плочи с различни форми

Във видеоклипа: как да изберете плочи: разликата между порцелан и керамика.

Известни компании

В днешно време ястията се произвеждат навсякъде. Това и местни марки, както и компании от Китай, европейските производители. Сред асортимента има и доста качествено производство. Има добри и красиви продукти на руските предприятия. Можете да си купите високотехнологични съдове за готвене.

Simax

За тези, които искат да получат висококачествени ястия, но на разумни цени, трябва да обърнете внимание на този продукт. Това е един от водещите европейски производители. Компанията получава сертификати многократно. Характеристика на продуктите в специално топлоустойчиво боросиликатно стъкло, от което се произвеждат всички предмети.

Комплектите са универсални - те не се страхуват от топлинни товари, могат да се използват за пържене, печене, микровълнова фурна.

Прибори за хранене Simax

Simax - това е практичен, елегантен дизайн, прозрачност, устойчивост на високи температурни ефекти, без вредни примеси. Продуктовата гама предлага всичко за красива сервиране.

корал

Тази компания е лидер сред местните производители. Гамата включва всичко от съдове за приготвяне на различни ястия до красиви и елегантни колекции за празниците. Фирмата произвежда изделия от керамика, стъкло, стъклокерамика. В каталозите има интересни видове чай и интериорни предмети.

Продуктите на тази фирма са идеални за всяка почивка. Производителят гарантира висококачествени продукти.

Съдове и прибори за хранене

Lubiana

В Полша се произвеждат качествени порцеланови ястия. Това е компанията Lubiana. Това е най-доброто съотношение качество и цена. В диапазона от всички необходими елементи, както и аксесоари за таблично оформление. Тези набори ще помогнат за създаването на най-добрата маса.

прибори за сервиране

Inoxriv

Винтовете и лъжиците, ножовете, както и други прибори за приготвяне на маси, отличаващи се с европейско качество, изтънченост и изтънченост, се произвеждат от Inoxriv. Това е италианска марка, която произвежда стоки в собствените си фабрики. Историята на марката е на 65 години. Гостите ще харесат този продукт.

inoxriv прибори за хранене

По цвят

Психолозите отдавна са доказали, че цветът на ястията, от които хората ядат, засяга възприятието и апетита. Достатъчно е да отидете във всеки ресторант и да разгледате цвета на чиниите, в които се сервират вкусни ястия. Нека да разберем кой цвят засяга какво.

Бели ястия

На такива ястия се сервират най-добрите ястия във всеки ресторант. Защо? Бял цвят прави всяко ястие по-богато и вкусно, отколкото всъщност е. Цветът не нарушава вкуса, не предизвиква отхвърляне. От бели пластини не се препоръчва на тези, които наистина искат да отслабна, а за добра вечерна маса с бели ястия е идеален избор.

Настройка на таблицата с бели съдове

Черно-бели съдове

Това решение няма особени особености, характерни за чисто бялата версия. По-рано черно-белите ястия били изяждани само от членове на императорските семейства и днес тя е достъпна за всички. Такова оцветяване идва от Изтока, но се популяризира чрез церемониите за чай. Такава чаша чаша е по-достъпна за всички сегменти от населението.

Черно-бели съдове на масата

Тук има малка тайна - с помощта на тази стъклария можете да получите маса от няколко опции за различни поводи:

 • белите предмети са подходящи за класически празници;
 • Черно - за романтични вечери или партита;
 • Черно-белите решения са идеални за модни празници с ориенталска стилизация.

Черно-бели съдове

И накрая, ястията изглеждат много печеливши и богати на различен произход. Черният фон прави запечатаното енигматично и бели - по-ярки. Ако украсите масата с ярки хартиени салфетки, можете да получите интересен състав.

Ние обслужваме масата с вкус: избор на съдове, прибори и аксесоари [стилни комплекти]

Стилистични опции

Това е решение с определена тема - масата може да бъде украсена за конкретна почивка - Коледа, Нова Година или Великден. Заедно с тези предмети, самото възприятие на масата се променя, а дизайнът на кухнята:

 • Комплектите за детски празници са изработени от най-безопасни материали. Табличните ястия са украсени с наивни рисунки - те ще предизвикат усещане за привързаност дори при възрастни.

Ние обслужваме масата с вкус: избор на съдове, прибори и аксесоари [стилни комплекти]

 • Зелената услуга с естествени мотиви ще бъде добра за класическата кухня в стила на прованс или страна. Покривала от естествени материали също ще бъде много удобна.

Ние обслужваме масата с вкус: избор на съдове, прибори и аксесоари [стилни комплекти]

 • За романтична среда продуктите се купуват в нежни нюанси - бледо розово, небесно синьо. Тези елементи много благоприятно подчертават изискания вкус.

Ние обслужваме масата с вкус: избор на съдове, прибори и аксесоари [стилни комплекти]

Стилни съдове за готвене

За да обслужват масата в стила на минимализма и високите технологии, квадратните плочи се предлагат под метални или в тъмни цветове. Устройствата са модерни и технологично развити. Очилата за вино, кани за вода обикновено са изработени от стъкло, имат лаконични форми.

Стилни съдове за готвене

Модни съдове

Обикновеното стъкло отегчаваше дизайнерите - те го пребоядисаха във всички цветове на дъгата. Днес на мода, плочи, боядисани в индиго, винени чаши с цвят на първите пролетни зелени, многоцветни очила.

Цветни кухненски съдове от стъкло

Също така нова дума в съдомиялната машина е асиметрията. Това не е фабричен брак, а една от последните модерни тенденции. Чаши, чинии, чинийки с неравномерни ръбове, неточни платна вместо дръжки. Има дори и очила с различни ръбове.

Асиметрични очила

Друга тенденция е позлатата. Сега няма много злато. Всички продукти са покрити изцяло с благородни метали. Не можете да забраните красив живот!

Ние обслужваме масата с вкус: избор на съдове, прибори и аксесоари [стилни комплекти]

Салфетки в лента

В лентата са продукти на известни марки, това са предмети за готвене от мрамор, Primapack, Pasabashe Bogram и други компании. Можете също да закупите ангелски комплекти (за деца) и Crystalex. На сайта на супермаркета има широк асортимент от комплекти Luminarc.

прибори

Няма празник, вечеря или вечеря не може да се направи без прибори за хранене. Те са различни за различни ястия. Нека разгледаме основните типове.

видове

Устройствата са разделени на основни и спомагателни. Първите включват заведения за хранене, снек барове, риба, десертни и плодови уреди. Понякога се добавят опции за оригиналните ястия. Устройствата са изработени от сребро, неръждаема стомана и други материали.

Класическият комплект е нож за маса, вилица и лъжица. Снек-барът е вилица за снек и нож. Специален рибен нож и рибна вилица се предлагат за риба. За празнична вечеря у дома това е достатъчно. В ресторантите можете да срещнете дори екзотични инструменти.

Видове прибори за хранене

Във видеоклипа: прибори за хранене - каква е разликата между тях.

Сервизни аксесоари

Сервирането не е само съдове и вилици с ножове. Това и различни аксесоари. Днес можете да си купите уникални свещници, салфетки, фенери, кофи за шампанско, салфетки и много други. Тези аксесоари ще направят масата неустоима.

Аксесоари за настройка на маси

Това е всичко, което трябва да разкажете за ястията. Красиво поставената маса ще донесе празника на ново ниво. Споделяйте начините на показване в коментарите.

Какви ястия никога няма да излязат от модата (1 видеоклип)

Различни набори от ястия (48 снимки)