Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Memilih cornice untuk satu set langsir tertentu, pemilik pangsapuri cenderung ingin menunjukkan keindahan lukisan itu sendiri, memberi sedikit perhatian kepada pemegangnya. Ini salah, kerana semuanya perlu baik di pedalaman. Untuk carian lengkap, baguettes untuk langsir dicipta - memaksakan selat segi empat tepat yang menyembunyikan tepi atas tirai dan menjadi objek hiasan bebas. Setelah melihat sayap siling seperti itu, banyak pemiliknya menyalakan untuk memperolehnya. Tetapi untuk menghiasi dengan mereka, anda memerlukan pilihan yang munasabah - ia akan dibincangkan.

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Bucket cornice

Apakah langsir siling untuk langsir

Ini adalah sejenis kura-kura, melicinkan ruang antara dinding dan siling menjadi satu. Kini mereka semakin popular kerana teknologi pembinaan baru - siling atau siling yang digantung memerlukan rawatan khas. Baguette siling untuk langsir akan melicinkan penyimpangan atau kecacatan dinding, tidak meninggalkan jalur bebas antara objek dalaman.

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Kelebihan bingkai rangka

Penggunaan cornices jenis ini dibenarkan oleh sebilangan besar plus. Antaranya:

 1. Peningkatan visual ruang disebabkan kanvas di lantai dan peralihan lancar ke siling tanpa lumen dinding. Oleh itu, pemilik pangsapuri kecil dengan mudah akan menukar tata letak premis itu. Ini penting untuk tipikal "Khrushchev", "separuh tajuk" dan idea seni bina yang lain dalam era komunisme.
 2. Ia adalah wajar untuk memakai beguette untuk langsir, jika anda memasang kornea yang dipasang di dinding hanya ada tempat untuk pergi. Sebagai contoh, bukaan tingkap adalah tinggi, meninggalkan siling. Menghias mereka dengan cara yang biasa adalah sukar, seperti risiko tirai untuk terbang dari tempatnya. Semua kerana, sebagai peraturan, kanvas adalah berat pada ketinggian ini - yang pendek tidak dikenakan ke tingkap yang tinggi.

  Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

 3. Untuk bukaan tingkap yang luas, beguette untuk langsir ke siling adalah jalan yang sangat baik, kerana tidak ada kalanya panjang yang mencukupi. Jika anda memohon tali - tirai yang ditiupkan langsir, penyedut tidak sesuai untuk beberapa kain. Bingkai berbingkai yang diperbuat daripada kayu, logam atau polimer tidak akan bengkok di bawah berat langsir.
 4. Sekiranya pemilik bilik tidur mempunyai keinginan untuk menyusun ceruk di atas katil, beguet siling untuk langsir - cara keluar dari keadaan tanpa pembinaan kanopi yang rumit. Dalam kes ini, adalah penting untuk mengambil kira surat-menyurat bukaan lain - penggunaan variasi lain dari cornices sudah tidak sesuai.
 5. Penggunaan panel langsir Jepun hanya berlaku pada cetakan - pembukaan difasilitasi dan pinggir atas kanvas tetap tidak kelihatan pada mata jika ada kelemahan pada gunung. Dengan cara ini, langsir ini digunakan bukan sahaja sebagai langsir tingkap, dengan bantuan mereka meletakkan partisyen di dalam bilik tidur.

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Panel langsir Jepun

Terdapat satu lagi kelebihan penting, yang mempunyai tujuan praktikal - baguettes dan cornices untuk langsir mengekalkan haba. Ini disebabkan ruang udara antara tingkap dan kain. Seperti yang anda ketahui, konduktor haba yang terbaik adalah udara, dan bukaan tingkap adalah pengguna besarnya. Oleh itu, baki diperhatikan.

Jenis baguettes dan bahan fabrikasi

Untuk betul memilih baguettes untuk langsir, adalah penting untuk mempertimbangkan jenis mereka. Walau bagaimanapun, kualiti adalah berbeza, seperti fungsi setiap kornea. Jadi:

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Secara tradisinya, setiap lath untuk langsir diperbuat daripada logam, kayu atau plastik. Setiap bahan mentah mempunyai kelebihan dan kekurangan. Sebagai contoh:

 1. Logam. Keluli tahan karat yang digunakan, aluminium - sebagai pilihan bajet. Terdapat banyak kelebihan - kekuatan, kebolehpercayaan, kerentanan terhadap kakisan. Beguette logam untuk langsir sebagai pilihan - mahal, tetapi ia membenarkan tujuannya.
 2. Kayu. Bahan mentah yang hangat dan mulia. Di samping itu, ia adalah mesra alam. Tetapi sebelum anda menggantung beguette untuk langsir dari dia ke dalam bilik, adalah penting untuk mempertimbangkan kelembapan bilik. Wap boleh mempengaruhi kayu - kornea akan mula membengkak, menjadi berat. Kemudian, apabila kelembapannya adalah normal, ia akan menjadi kering, retak sepanjang keseluruhannya. Adalah jelas bahawa pilihan tersebut bukan untuk bilik mandi dan dapur.

  Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

 3. Plastik. Tayar siling untuk langsir daripadanya bukan pembinaan yang sangat padat. Walau bagaimanapun, ia mempunyai satu lagi kelebihan - cornice bengkok dan ia direka dengan menonjol bahagian siling, di mana langsir diperlukan - gerbang, tingkap teluk, trapezoid. Baguettes plastik digunakan untuk kain ringan - tulle, sutera, taffeta.
 4. Terdapat juga bungkusan hiasan - plaster, pelbagai lapisan poliuretana. Mereka hanya bersifat pereka dan untuk tujuan praktikal mereka tidak digunakan - kerangka plaster rapuh, sintetik - mereka dicelup dan bertukar menjadi kuning.

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Permohonan varian gipsum

Pemilihan bising mengikut bahan pembuatan dibuat berdasarkan ruang dan fabrik tertentu dalam stok. Tetapi untuk membeli baguettes siling, awal - terdapat banyak lagi.

Bagaimana untuk memperbaiki langsir

Di bawah plat penutup terdapat pengikat kain. Mereka datang dalam bentuk berikut:

 • Rods. Sebagai peraturan, produk direka untuk sebarang tisu - cahaya, berat. Pilihan universal untuk apartmen - ruang tamu, dapur, bilik tidur.
 • Stringed. Hanya tulle tergantung pada mereka, yang juga akan melumpuhkan dengan masa. Kekurangan pengancing - pembetulan berterusan dan tarik-up. Penyelesaian yang ideal adalah untuk memohon pilihan ini ke dapur dengan sudut tirai.
 • Kereta api. Cangkuk tersembunyi di alur. Beberapa alur membenarkan komposisi tirai pelbagai lapisan - kanvas tradisional, tulle, lambrequin. Ia perlu untuk berfikir terlebih dahulu berapa banyak fabrik dan bahan akan dimasukkan ke dalam asas.

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Untuk memilih varian dengan kaedah pengancing, ia perlu dilakukan di bawah tirai siap - bentuk, warna. Adalah penting untuk segera menganggarkan bilangan cangkuk, klip atau pengikat lain, supaya tidak mendapatkan kain tirai.

Bilangan langsir

Atas dasar ini, jenis baguettes dibahagikan kepada satu, dua, dan tiga baris. Tujuannya adalah jelas - ia adalah dari perenggan sebelumnya - bilangan kanvas. Asas - tirai berat, linen dalaman - tulle, hiasan - lambrequins, svagi, ikatan.

Mengetahui kualiti yang diperlukan untuk diri mereka, mereka memperoleh versi yang dikehendaki dari k cornilik siling. Adalah penting untuk menentukan lebih awal gaya premis masa depan - baguettes tidak sesuai untuk apa-apa selain klasik, moden, negara atau retro.

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Pemasangan bumbung kubah-sudu

Pengrajin rumah mampu membuat baguettes untuk langsir dengan tangan mereka sendiri. Sebagai peraturan, mereka diperbuat daripada kayu. Apa yang diperlukan untuk proses:

 1. Batang tirai baguette masa depan. Buat baguette dari papan untuk langsir - ia harus licin dan digilap di semua sisi. Panjang dan lebar dipilih secara individu.
 2. Kurungan untuk bungkus baguettes dan pemegang untuk langsir, menetapkan di bar dari belakang. Pilihan itu diterangkan di atas.
 3. Pengikat - skru mengetuk diri, sisipan plastik di lubang di dinding konkrit.
 4. Lacquer.

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Varnish untuk kerja

Proses ini tidak membazir dan dilakukan jika harga baguettes untuk langsir diperbuat daripada kayu tidak sesuai dengan pemiliknya. Secara purata, ia adalah dari 2500 rubel untuk bahan mentah semula jadi, dari 1500 - untuk aluminium dan daripada 500 untuk varian plastik.

Penyediaan beguette

Lembaga kayu tidak memerlukan banyak masalah - ia digilap dan diresapi dengan sebatian penahan air. Selepas pengeringan, di dalam pemegang bersaiz simetri dipasang untuk tirai - tali, rod pada kurungan. Ia lebih sukar untuk membuat alur untuk cangkuk rel, jadi mari kita lihat pada yang diterangkan.

Perhatian khusus diperlukan untuk bahagian-bahagian sampingan rangka membentuk - mereka mesti menutup struktur, sepenuhnya mematuhi dinding. Mereka diletakkan di atas gam atau pengikat. Pilihan kedua lebih dipercayai, tetapi memerlukan pengikat yang tidak mencolok khas - skru mengetuk diri dengan kepala tersembunyi, kuku tanpa topi. Penting untuk menentukan saiz bahagian sampingan dengan betul. Papan yang disediakan adalah varnished.

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Pemasangan

Untuk menggantung beguette dengan betul untuk langsir, anda perlu menandakan siling terlebih dahulu. Sudah tentu, ia tidak akan digantung di atasnya, tetapi pada baris ia perlu untuk mengorientasikan kemudian, supaya tidak membuat ruang kepada tetingkap yang sudah dibentangkan. Untuk kedudukan yang betul, dari tepi tingkap ambang retakan 10 cm + ketebalan papan. Saiz ditunda, menyelaraskannya dengan sisi beguette. Setelah lubang bertanda dan digerudi, ia tetap untuk mengumpul beguette untuk langsir. Mula-mula memasang bahagian sampingan, kemudian bahagian tengah.

Kesesuaian kedudukan diperiksa mengikut tahap. Ini dilakukan terlebih dahulu, sebelum menetapkan cucur di sepanjang garis, dan selepas baguette telah jatuh ke tempatnya. Sekiranya pembacaan tahap adalah sama, maka tidak perlu untuk membuat kerja semula. Untuk membetulkan beberapa kekurangan, ada kemungkinan - untuk gam penyusun ini dicurahkan ke lubang-lubang di satu atau kelebihan yang lain dan memperbaiki lagi pendakap.

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Pemasangan bumbung hiasan

Jika rupa semulajadi tidak sesuai dengan pemilik pangsapuri, baguettes kayu dihiasi dengan acuan poliuretana di bawah acuan stuko. Untuk melakukan ini, pilih lebar yang sesuai. Ia tetap hanya untuk melekatkan baguettes di bawah langsir. Adalah penting untuk tidak menggunakan gam acetone atau alkohol untuk tujuan ini, jika tidak, mereka akan membakar permukaan sintetik.

Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

Versi hiasan

Warna dan Gaya

Baguette cornice adalah aksesori mewah pedalaman dan ia digunakan dalam gaya yang sesuai - klasik, moden, negara. Terdapat peluang untuk menerapkannya di pedalaman pedesaan, menggunakan pilihan dari kayu padat atau menutup lath dengan kain tirai. Warna-warna kanvas dipilih sebagai berikut:

 • Gelap - biru, hitam, hijau gelap untuk bilik tidur, bersama dengan cornice, ditutup dengan kain salah satu kanvas. Jika untuk tujuan ini untuk memilih tulle cahaya, maka pedalaman akan bermain dengan baik pada kontras.
 • Kuning, krim, salad - untuk dapur. Kornea itu lebih gelap daripada kanvas - coklat terracotta, berumput. Warna merah di dapur, seperti di dalam bilik lain, adalah tidak diingini, kerana ia adalah warna pencerobohan, mood dan selera makan semakin teruk. Boleh jadi hanya blotches - cetakan kecil, tepi.

  Anda belum lagi memilih langsir siling untuk langsir, maka kami pergi kepada anda

 • Ruang tamu bagus dengan langsir kopi gelap dan krim lembut atau tirai pastel. By the way, tidak perlu melakukan reka bentuk tradisional - asimetri dalam bentuk svagov atau langsir sudut kelihatan cantik di baguette.

Oleh itu, selepas pembongkaran, peraturan asas untuk memilih rangka penentukuran, membuat keputusan memihak kepada pilihan ini atau itu.

LIHAT VIDEOINSTRUKSI

Tetapi peraturannya adalah untuk mengukur tujuh kali, satu potongan-itu juga benar di sini: kesungguhan berterusan, meletihkan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

98 − 94 =