Apakah karat di muka bumi?

Apakah karat di muka bumi?

Fasad desa adalah veneer yang indah, yang dapat dibuat dengan berbagai cara.

Apakah karat di muka bumi?

Facade dengan karat

Cara membuat karat

Sebelum anda membuat tembok berkarat, menggunakan penguasa dan tali, tandakan tindakan selanjutnya. Seterusnya sudah dipasang atau mengeluarkan karat dalam pelbagai cara, yang akan saya ceritakan pada anda hari ini.

Apakah karat di muka bumi?

Fasad desa

Styrofoam

Karat polistirena yang diperluas tidak hanya popular kerana pembuatan dan pemasangan cahaya mereka, tetapi juga kerana serba boleh, kerana bangunan ini dihias dan diasingkan secara serentak.
Polistirena dipatuhi dengan topeng dengan penggunaan gred gam Ceresit ST 85 atau CT 83. Sapukan pelekat (lapisan berlebihan yang cukup) ke buih dan tekannya di hadapan fasad anda.
Sebaik sahaja gam kering, gunakan lapisan tetulang. Untuk pengeluarannya, gam yang sama digunakan untuk pemasangan karat, tetapi mesh serat kaca ditambah pada komposisi.

Penting! Pertama, letakkan gam pada dinding, kemudian letakkannya ke dalamnya. Adalah dinasihatkan untuk memulakan pemasangan karat dengan elemen terkecil!

Apakah karat di muka bumi?

Karat muka diperbuat daripada polistirena yang diperluaskan

Apabila semua perkara di atas dilakukan, gunakan primer di atas busa. Warnanya sama ada putih atau dengan penambahan pewarna, semuanya bergantung pada reka bentuk keseluruhan bangunan dan keinginan anda.
Karat plastik buih diaplikasi dapat berfungsi, tanpa kehilangan penampilan asalnya, selama bertahun-tahun, maka primer harus diperbaharui.
Sekiranya terdapat keinginan, anda boleh memohon plaster hiasan di atas primer kering, ini akan memanjangkan hayat karat.

Pembungkusan linear

Karat disumbat ke dalam plaster segar dengan penguasa besi. Pertama, tandakan garis-garis di mana padding akan berlaku, dan kemudian ambil penguasa besi dengan ketebalan 5 hingga 15 milimeter, bergantung pada corak, dan tiuplah tukul ke salutan fasad yang tidak rata. Hasilnya adalah lukisan yang indah. Rusts di muka bumi kelihatan sangat cantik, mereka bernilai wang dan masa.

Petua: Saya cadangkan mengeluarkan penguasa dengan sangat lancar, jika tidak terdapat kemungkinan bahawa anda akan merosakkan tepi alur.

Apakah karat di muka bumi?

Fasad pedesaan besar-besaran dengan tangan anda sendiri

Dostichki kayu

Dengan bantuan slats kayu anda boleh membuat karat besar. Kaedah ini agak serupa dengan pemadat dengan penguasa besi, tetapi hasilnya sedikit berbeza. Papan kayu panjang yang dilincirkan didorong ke dalam plaster fasad yang tidak dikurangkan, dan selepas ia dikukuhkan, ia akan dikeluarkan. Semua kecacatan mesti dihapuskan secara manual.

Apakah karat di muka bumi?

Fasad desa

Plaster mulut

Karat dengan mudah boleh ditarik keluar semasa plastering fasad. Dari bawah bawah bertakung, buat tanda, atur template, dan semasa permohonan lapisan akhir, perlahan-lahan tarik keluar. Sekiranya anda memerlukan rusta yang lebih dalam, keluarkan tanah juga.

Perhatian sila! Untuk mengendalikan kaedah ini, anda memerlukan sekurang-kurangnya dua orang, dan sebaik-baiknya tiga! Dua cepat memohon penyelesaiannya, dan yang ketiga memegang teguh template.

Pertama anda perlu membuat jalur mendatar, kemudian jalur menegak. Sebaik sahaja semua garisan sudah siap, saya menasihati anda untuk menggosoknya sedikit dari plat kayu.

Apakah karat di muka bumi?

Karat diperbuat daripada plaster

Pencetakan stuko

Pencetakan stuko adalah elemen hiasan yang siap untuk fasad, yang terbuat dari polistirena. Anda tidak perlu memotong apa-apa, menjadikannya sendiri. Cukuplah untuk memerintahkan stucco molding, dan tempelkannya pada fasad dengan bantuan lem bangunan. Pemasangan stucco dilakukan dengan sangat cepat, dan gam boleh digantikan dengan paku cair.
Untuk memasang stuko di muka depan tidak lebih sukar daripada di dalam bilik. Lebih banyak elemen hiasan - lebih banyak masa untuk pemasangan.

Apakah karat di muka bumi?

Stucco muka

Hasil

Melakukan fasad rustovku, saya menyedari bahawa proses ini susah payah, mahal, sangat bertanggungjawab, tetapi jika anda melihat hasilnya, anda mula memahami bahawa ia berbaloi! Terutama jika ia melibatkan rumah dalam gaya klasik, tidak ada cara untuk melakukan tanpa rustovka.

Apakah karat di muka bumi?

Menamatkan fasad yang berkarat

Setiap kaedah yang diterangkan di atas mempunyai kelebihan dan kekurangan. Pilih sesuatu yang lebih spesifik dalam kes anda. Saya boleh mengatakan bahawa pilihan yang paling sejagat dan mudah adalah stucco siap sedia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 4