Bagaimana dan bagaimana untuk membasuh kertas dinding di dapur, petua dari pakar

Bagaimana dan bagaimana untuk membasuh kertas dinding di dapur, petua dari pakar

Dapur - bilik di mana sepanjang masa ada tindakan menggunakan produk. Apa sahaja kertas dinding yang anda letakkan di sana, mereka menyerap pelbagai jenis pencemaran dari masa ke masa. Jika anda telah memilih kain cuci untuk menyelesaikan dapur, maka boleh mencuci kecacatan yang ada sekarang. Apabila memilih ejen pembersih, perlu menentukan jenis pencemaran.

Bagaimana dan bagaimana untuk membasuh kertas dinding di dapur, petua dari pakar

Bersiap sedia untuk membersihkan di dapur

Jenis kertas dinding yang boleh dibasuh

Sebelum membersihkan kertas dinding, adalah perlu untuk menentukan jenisnya. Ini akan menentukan pilihan ubat yang sesuai. Klasifikasi termasuk:

 1. Kain adalah berdasarkan kertas. Permukaan mereka dirawat dengan varnis yang tahan kelembapan khusus. Memohon bahan untuk menyelesaikan dapur dan lorong.
 2. Vinyl. Bahan ini berbuih dan diperbetulkan oleh perencat. Rasanya lembut dan menyenangkan.
 3. Percetakan skrin sutera. Ini jenis vinil yang kuat dan nipis. Dalam proses pengeluarannya, kain serat ditambah.
 4. Bahan berdasarkan vinil stamping dengan asas bukan tenunan. Gulung meter sepanjang ini yang dapat bertahan walaupun basuh yang paling teruk.

Bagaimana dan bagaimana untuk membasuh kertas dinding di dapur, petua dari pakar

Kertas dinding hiasan dapur biasa

Juga, anda boleh mencuci di dapur kertas dinding yang berikut:

 • cecair,
 • logam,
 • kayu,
 • kertas dinding yang tidak tahan lembapan yang tidak standard.

Arahan Am

Untuk membasuh kertas dinding mencuci di dapur, anda perlu menyediakan inventori tertentu:

 • perkara dengan permukaan lembut;
 • kain kering;
 • cecair untuk membasuh pinggan;
 • kapasiti;
 • pengadun.

Bagaimana dan bagaimana untuk membasuh kertas dinding di dapur, petua dari pakar

Mari mulakan pembersihan dapur yang menyeluruh

Pelan tindakan adalah seperti berikut:

 1. Dalam tangki untuk mengumpul air suam. Ambil pengadun pembinaan, hidupkannya dan perlahan-lahan menurunkannya ke dalam pelvis. Secara beransur-ansur menambah detergen pencuci pinggan mangkuk. Lakukan ini sehingga busa tebal diperolehi.
 2. Apabila kotoran tidak terlalu besar, maka kertas dinding pembasuhan boleh dibersihkan dengan bantuan busa penyelesaian yang disediakan. Untuk membuang bahan cemar dari kain berwarna, ia boleh digunakan secara ekonomi. Juga dibenarkan memohon detergen cair untuk mencuci.
 3. Anda boleh mencuci kertas dinding di dapur dengan teliti dan cekap menggunakan bahan lembut. Untuk membasuhnya dalam penyelesaian, berhati-hati meremukkan dan, mengambil sedikit buih, teruskan ke proses pembersihan.
 4. Tetapi sebelum anda membasuh semua kertas dinding, anda perlu menyemak ciri kekuatannya terlebih dahulu. Untuk tujuan ini, cuba komposisi yang disediakan di atas kanvas kecil. Jika selepas pembaikan anda mempunyai kertas dinding sedemikian, maka anda boleh menyemak menggunakannya. Mengedarkan buih di kawasan yang dipilih dan perlahan-lahan, dengan pergerakan progresif, untuk mendapatkan basah dengan kertas dinding.
 5. Selepas anda mengambil kain kering dan keluarkan buih yang tinggal. Tunggu sehingga kawasan kering untuk memeriksa kualitinya. Sekiranya anda mengalami ubah bentuk, kertas dinding mula gelembung, dan cat dari mereka turun, kemudian mencuci bahan dengan cara ini tidak berbaloi.

Sekiranya dapur perlu dibasuh dengan kencang berat, maka pada mulanya ia juga bernilai menguji produk pada plot percubaan. Ia tidak perlu berusaha keras, ia dilarang menggosok kertas dinding basuh. Jika tidak, anda mengeluarkan lapisan nipis atas filem PVC. Hanya cukup untuk mengedarkan buih dan merendam kawasan yang tercemar. Baki buas dan kelembapan hendaklah dikeluarkan dengan kain kering.

Selepas mencuci, penting untuk menunggu sehingga kertas dinding telah dikeringkan. Jika selepas pencemaran ini, beratnya adalah sama, maka anda boleh mencuci kedua. Pada masa yang sama, pastikan kanvas dikeringkan bukan sahaja dari luar, tetapi juga di dalamnya. Jika anda sering mencuci bahan penamat, walaupun mencuci, jika tidak, ia akan kehilangan sifat hiasannya.

Kes-kes khas

Bagaimana dan bagaimana untuk membasuh kertas dinding di dapur, petua dari pakar

Bermakna untuk mengawal pelbagai bahan cemar

Menghapus cap jari

Apabila dapur mempunyai kertas dinding kertas mencuci, kemudian keluarkan dari cap jari permukaan mereka dengan plastik perkeranian biasa. Jika alat seperti ini tidak ada, anda boleh mengambil roti biasa dan memproses kawasan pencemaran. Terima kasih kepada gluten yang ada di roti, semua pencemaran akan dihapuskan.

Mengeluarkan kesan berminyak

Jika perlu mencuci linen, tercemar dengan bintik berminyak, maka anda boleh menggunakan alat seperti talc. Ia bernilai mencurah pada span dan merawat kawasan tercemar. Lakukan manipulasi ini dalam masa 10 minit. Keluarkan serbuk dengan bahan kering.

Satu lagi pilihan untuk menghilangkan kesan minyak adalah penggunaan besi. Besi yang dipanaskan digunakan untuk pencemaran melalui serbet kertas. Untuk besi selama 10-15 minit.

Bagaimana dan bagaimana untuk membasuh kertas dinding di dapur, petua dari pakar

Kertas dinding vinil boleh dibasuh di dapur standard

Memerangi tanda dari penanda

Apabila artis muda hadir di rumah anda, mereka sentiasa meninggalkan karya mereka di semua bilik. Masakan di sini tidak terkecuali. Jika anda perlu mencuci kertas dinding dan keluarkan kotoran dari pen tip yang dirasakan, kejayaan prosedur ini bergantung kepada dua syarat: jenis kain dan jenis pen teratai.

Jika anda menggunakan linen lembut (kertas dan sutera) untuk menyelesaikan dapur, maka tidak mungkin untuk mencuci pencemaran. Apabila terdapat kertas dinding mencuci di dinding, dan bahan pencemar dibuat dengan pen merasaskan berasaskan air, anda boleh cuba mengeluarkannya menggunakan penyelesaian sabun.

Apabila pencemaran itu dibekalkan dengan penanda alkohol, ia juga perlu dibasuh dengan alkohol. Anda juga boleh menggunakan cuka dan asid sitrik. Gunakan mana-mana produk yang dipilih untuk bulu dan lap di kawasan itu. Jika kali pertama mengeluarkan kelebihan noda tersebut, anda boleh mengulangi prosedur itu lagi. Tetapi anda boleh melakukan ini hanya selepas mengeringkan bahan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

66 + = 73