Bagaimana untuk memilih lamina yang sesuai dengan pintu?

Bagaimana untuk memilih lamina yang sesuai dengan pintu?

Apabila memilih penutup lantai, anda perlu memberi perhatian kepada persekitaran sekitar. Sebagai contoh, untuk memilih lamina dengan betul, anda perlu mempertimbangkan gabungannya dengan warna daun pintu di dalam bilik. Bahan lantai sepatutnya sempurna dengan pintu dalaman, memberikan ciri-ciri gaya ke hiasan.

Bagaimana untuk memilih lamina yang sesuai dengan pintu?

Untuk membuat reka bentuk bilik yang betul, lamina perlu berjalan lancar dengan pintu di dalam bilik.

Warna neutral

Angkat pintu dan lamina teduh betul tidak semudah itu. Adalah perlu untuk memberi perhatian kepada bagaimana warna akan digabungkan dengan seluruh bahagian dalam bilik, untuk mengharmonikan antara mereka. Biasanya, daun lantai dan pintu dibeli dalam julat yang sama, sama dengan bingkai tingkap. Jika sukar untuk dipilih, maka para pakar mengesyorkan untuk menghentikan pilihan sejagat, iaitu, memilih pilihan warna kuning emas dan emas yang hangat.

Bagaimana untuk memilih lamina yang sesuai dengan pintu?

Warna laminasi yang paling biasa boleh dibeli di mana-mana kedai pembinaan.

Untuk mana-mana hiasan, lebih praktikal untuk mengambil warna abu, akasia, alder cahaya, birch madu, oak ringan. Pilihan ini bukan sekadar yang dipanggil universal, mereka hebat untuk apa-apa gaya, dengan sempurna digabungkan dengan banyak kemasan. Apabila memilih warna cahaya sedemikian penting untuk memastikan bahawa mereka tidak mempunyai nada merah. Dalam kes ini, menggabungkan mereka akan menjadi sukar, merah dan kuning cerah dengan nada lain menggabungkan sangat sukar. Pintu gelap tidak boleh digunakan di sini, warna cahaya sejuk, ungu, merah jambu, merah muda, ungu tidak sesuai. Skala merah harmonis dengan baik hanya dengan oren, terracotta, coklat, warna hijau.

Warna sejuk: putih di pedalaman

Warna-warna sejuk tidak boleh digunakan dengan kerap, mereka sering digunakan untuk bilik-bilik di selatan dan timur, untuk bilik-bilik besar atau kecil, jika pencahayaan semulajadi adalah baik. Untuk menyelesaikan lantai dan pintu, warna-warna warna oak yang berkilau, susu, krim digunakan. Ia digunakan dan putih tulen untuk pintu dan sedikit lebih gelap untuk lantai.

Bagaimana untuk memilih lamina yang sesuai dengan pintu?

Laminate gelap di pedalaman digabungkan dengan kertas dinding putih.

Anda perlu berhati-hati dengan kelabu untuk dinding. Ia boleh digunakan dengan selamat untuk gaya klasik atau berteknologi tinggi, tetapi untuk penyelesaian dalaman jenis lain, ia adalah rumit. Untuk mengambil pintu di bawah lamina dalam skala tersebut tidak terlalu sukar. Dalam warna putih, mudah untuk memilih daun pintu, lantai boleh menjadi dua warna, tetapi di sini bingkai tingkap mesti diambil hanya putih, coklat atau pokok mana-mana warna di sini tidak sesuai. Jangan gunakan pintu putih dan tingkap apabila lantai dibuat dalam warna gelap, misalnya, wenge atau oak gelap.

Skim warna gelap

Bagaimana untuk memilih lamina jika pintu dalaman gelap? Ia perlu memberi perhatian kepada pemilihan nada asas. Untuk lantai, pilihan terbaik adalah chestnut gelap, oak berwarna gelap, coklat naungan wenge. Daun pintu gelap biasanya dilakukan dalam julat yang sama, tetapi warna mereka mesti benar-benar bertepatan, jika tidak keadaan akan berubah menjadi tidak harmoni.

Bagaimana untuk memilih lamina yang sesuai dengan pintu?

Pintu gelap boleh digabungkan dengan warna cahaya lamina.

Adalah disyorkan untuk memberi perhatian kepada palet warna bukaan tetingkap. Kombinasi kontras untuk reka bentuk gelap tidak digunakan, mereka akan melihat bukan sahaja buruk, tetapi juga mewujudkan persekitaran rumah yang sangat tidak selesa. Adalah lebih baik untuk memilih reka bentuk dalam satu segmen warna, di mana bahagian pedalaman akan menjadi selesa dan organik mungkin.

Tahun ini, pelbagai warna wendon yang popular, tetapi yang terbaik adalah menggunakan coklat gelap, yang paling sesuai untuk menghias lantai, pintu, bukaan tingkap. Apabila merancang pedalaman seperti itu, anda mesti segera menentukan warna yang akan digunakan untuk memilih warna dinding, tekstil, karpet dan lain-lain dengan betul. Apabila memilih wenge, seseorang mesti ingat bahawa varian ini tidak bertolak ansur dengan kontras. Untuk wenge dalaman klasik tidak disyorkan, terutamanya apabila digabungkan dengan sebilangan besar bahagian logam. Paling penting, palet ini dengan nada sejuk sesuai untuk pedalaman moden dalam gaya berteknologi tinggi.

Beberapa warna untuk lantai dan pintu

Hari ini, untuk penamat lantai, salutan yang terdiri daripada beberapa warna semakin dipilih. Contohnya, lantai dihiasi dengan hitam dan putih, rosewood, kayu harimau. Bagaimana untuk memilih warna lamina, yang dengan sempurna akan menghampiri pintu dalam kes ini? Ia perlu memilih warna sedemikian rupa sehingga sekurang-kurangnya salah satu warna salutan lamina bertepatan dengan bayangan daun pintu. Perhatian juga perlu dibayar untuk apa yang digunakan dalam hiasan bilik dan tahap cahaya semulajadi.

Jika reka bentuk membolehkan, maka pintu boleh dibuat ringan untuk memberikan ruang dalaman yang lebih luas.

Untuk premis selatan, agak mungkin untuk menggunakan lebih banyak penyelesaian berani, daun pintu dalaman boleh diletakkan walaupun dalam warna gelap.

Apabila memilih lamina untuk bilik, anda harus mematuhi peraturan tertentu, terutamanya apabila membaiki diri anda, tanpa penyertaan pereka profesional. Dalam kes ini, ikut peraturan ini:

  1. Warna yang sama untuk lamina dan pintu boleh digunakan di bilik kecil untuk mencapai keharmonian dalaman yang lebih baik.
  2. Untuk bilik utara dan barat paling sesuai dengan warna cahaya atau produk dengan nada cahaya yang mengagumkan.
  3. Untuk kawasan yang besar, disarankan untuk menggunakan kontras antara warna lamina dan pintu pedalaman.
  4. Apabila menggunakan kaedah kontras, perhatian perlu dibayar kepada pemilihan alas kaki. Ia harus menjadi naungan yang lebih ringan, sepadan dengan nada cahaya lembaga atau daun pintu.
  5. Apabila memilih mana-mana warna, naungan mestilah jenis yang sama. Jika nada sejuk digunakan untuk lantai, maka itu harus dipilih untuk pintu (dengan nada hangat syarat yang sama diperhatikan).

Pemilihan penutup lantai adalah tugas yang agak sukar, tetapi agak mungkin untuk mengurusnya secara bebas. Hanya perlu mengikuti syarat khas untuk membuat skema warna untuk pedalaman untuk mendapatkan hasil yang mengagumkan dan bilik yang selesa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

1 + 7 =