Bagaimana untuk menggantung “Liana” di balkoni (arahan)

Bagaimana untuk menggantung “Liana” di balkoni (arahan)

Untuk penempatan yang cair dan selesa dengan dobi yang telah dibasuh, pengering kipas Liana sangat membantu. Reka bentuk yang mudah, mudah dan ringan ini membolehkan anda menggantungnya di mana-mana bilik yang sesuai. Linut pengering dengan terima kasih kepada susunan elemen kawalan yang bijaksana akan disediakan walaupun untuk kanak-kanak.

Bagaimana untuk menggantung

Kipas siling "Liana" mempunyai reka bentuk yang mudah, selesa dan ringan.

Memasang "Liana" di balkoni - prosedur tidak sama rumit, tetapi beberapa mata perlu diambil kira terlebih dahulu, sehingga kemudian anda tidak perlu memasang yang baru.

Untuk menggantung pengering, sediakan alat yang diperlukan: pensil, ukuran pita, gerudi, pemutar skru, bilangan biskuit yang boleh dipercayai.

Pengancing elemen beban-bearing

Pemasangan pengering di balkoni secara tradisinya bermula dengan arahan kajian. Ini akan membantu memahami tujuan bahagian utama struktur dan ciri pemasangan mereka. Elemen utama pengering adalah seperti berikut:

  • dua kurungan sokongan;
  • pendakap sisi kawalan;
  • satu set batang untuk dobi;
  • dua tali untuk setiap rod.

Bagaimana untuk menggantung

Elemen utama pengering siling "Liana".

Maka adalah perlu untuk menentukan titik penetapan elemen-elemen struktur. Dua kurungan dengan penggelek akan dipasang ke siling, selari dengan dinding pendek balkoni. Braket kawalan boleh ditempatkan di mana-mana, tetapi ia adalah paling mudah untuk melampirkannya ke salah satu dinding sisi pada ketinggian di atas tali pinggang. Maka lebih mudah untuk menyesuaikan ketinggian rod untuk menggantung pakaian pada mereka.

Jarak antara kurungan yang menyokong sepadan dengan panjang batang tiub yang akan diletakkan di dalamnya. Sudah tentu, adalah wajar untuk mencapai susunan kurungan yang selari, walaupun sedikit kecenderungan tidak akan memberi kesan yang ketara kepada penggunaan.

Mengambil pengikat untuk membetulkan kurungan di siling, jangan lupa bahawa mereka perlu menahan semua beban - berat pengering dan pakaian basah digantung di atasnya. Oleh itu, dowel mestilah cukup kuat dan dipasang dengan selamat di siling. Ia agak wajar menggunakan beberapa dowel tambahan. Pendakap kawalan sisi dipasang dengan cara yang sama, tetapi terdapat keperluan untuk kekuatan tidak begitu ketat.

Perhimpunan akhir pengering

Setelah menguasai kurungan dan pendakap, kami terus memasangkan bahagian-bahagian yang lain, yang mana pengering Liana disusun. Ia tetap hanya untuk lulus semua wayar melalui lubang yang sama. Setiap rod untuk pakaian diikat dengan dua tali - panjang dan pendek. Pada salah satu kord dengan bantuan topi plastik khas yang termasuk dalam set penghantaran, adalah perlu untuk memberikan pembatas untuk kedudukan bawah dan atas rod. Betul untuk meletakkannya, anda boleh menentukan salah satu tali secara eksperimen. Tempat-tempat yang sama di kord yang masih tinggal diulangi pada jarak yang sama dari hujungnya.

Mereka yang telah memasang "Liana" di balkoni atau loggia mereka, ambil perhatian bahawa apabila mengangkat rod dengan linen di kedudukan tertinggi, hujung yang bertentangan dengan tali hang ke bawah ke lantai. Ia agak tidak selesa. Untuk memastikan bahawa mereka tidak terletak di atas lantai dan tidak keliru antara satu sama lain, lebih baik untuk menggantung cangkuk tambahan atau penjepit di dinding berhampiran pendakap kawalan. Dalam set lengkap ia tidak disediakan, tetapi sama ada di rumah atau di kedai khusus ia tidak sukar untuk mencari sesuatu yang sesuai.

Selepas perhimpunan dan kemudian secara berkala semasa operasi, rod yang diletakkan di dalam cucian untuk pengeringan hendaklah disapu dengan span yang direndam dalam air sabun. Oleh itu, pengering "Liana" tidak akan meninggalkan habuk terkumpul di dobi yang dicuci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

89 + = 94