Bilik untuk lelaki remaja

Bilik untuk lelaki remaja

Bilik untuk lelaki remaja

Bilik untuk seorang lelaki remaja mencerminkan dunia dalamannya, di mana tidak ada lagi tempat untuk beruang dan mesin taip, jadi peraturan utama menghias di sini adalah dengan mengambil kira keistimewaan citarasa dan minat seorang anak dewasa.

Masa remaja - masa pertumbuhan pesat seseorang, pembentukan keperibadiannya. Kanak-kanak dalam tempoh hidup ini belajar kemerdekaan, mereka mempunyai keutamaan dan minat mereka sendiri. Malah, pembentukan imej bilik remaja mesti menjadi proses kreatif bersama.

Bilik untuk lelaki remaja

Ciri ruang tamu remaja

Dalam semua aspek, apabila pedalaman untuk remaja itu terbentuk, perlu berusaha untuk memastikan hasilnya menyenangkan hati budak lelaki itu dan mudah baginya. Semua yang lain adalah menengah. Remaja itu sendiri mesti memilih reka bentuk dan warna kemasan, perabot, langsir untuk pembibitan - dengan itu dia akan mempunyai peluang untuk mewujudkan kemerdekaannya sendiri.

Ekspresi yang lebih jelas dari keperibadian pemilik dipromosikan oleh banyak cahaya dan jumlah minimum perabot - jadi butiran dan aksesori ciri akan lebih baik ditekankan. Bilik remaja adalah pada masa yang sama bilik tidur, ruang tamu, kajian, bilik persalinan, dan kadang-kadang gim atau studio muzik. Pengezonan ruang ini sudah berbeza dari pembibitan. Semua fungsi ini memerlukan peruntukan zon tertentu, yang memerlukan keperluan untuk reka bentuk sejagat premis.

Ciri utama ruang hidup seorang lelaki remaja adalah kemungkinan pengasingan di dunia sendiri, dengan rahsia sendiri, yang tidak akan ada yang menyerang tanpa ketiadaannya. Di dalam bilik ini, yang bukan lagi bilik kanak-kanak, tetapi belum dewasa, ada ruang yang harus diperuntukkan untuk hobi, kerana, pertama sekali, kanak-kanak datang ke sini untuk berehat. Ia adalah wajar untuk memperuntukkan tempat untuk sudut sukan - untuk remaja lelaki ini adalah benar terutamanya. Untuk menggunakan tenaga yang tidak dapat dinafikannya di mana-mana bilik, anda boleh mencari tempat untuk bar, sepasang dumbbells, beg meninju.

Bilik untuk lelaki remaja

Gaya bilik adalah ungkapan pandangan dunia

Sebagai yang paling sesuai untuk bilik remaja lelaki, menurut pernyataan mereka sendiri, terdapat tiga gaya.

Bilik untuk lelaki remaja

Gaya moden, yang terpakai walaupun untuk bilik terkecil, adalah berbeza:

 1. Fungsi, bertentangan dengan kemewahan pretentiousness.
 2. Laconisme dalam segala hal - hiasan, perabot, aksesori.
 3. Bentuk geometri yang jelas, yang dipinjam dari minimalism.
 4. Ekspresi dan rahmat yang luar biasa.

Bilik untuk lelaki remaja

Gaya Scandinavia adalah reka bentuk yang sangat popular hari ini, pedalaman trend ini cukup menarik kepada generasi muda:

 1. Gabungan warna biru, putih dan kelabu yang bijak.
 2. Pedalaman penuh dengan cahaya semulajadi.
 3. Minimum perabot dan maksimum ruang.
 4. Gunakan hanya bahan semulajadi.

Bilik untuk lelaki remaja

Teknologi berteknologi tinggi, yang asasnya berteknologi tinggi, - gaya yang paling popular untuk bilik-bilik di kalangan lelaki remaja dicirikan oleh:

 1. Dinding lukisan laconically, kekurangan hiasan lengkap (kecuali - logam abstrak atau bentuk kaca yang tidak dikenali kepada orang luar).
 2. Fungsi maksimum perabot terbina dalam.
 3. Pencahayaan sejuk, dilakukan dengan menggunakan lampu tersembunyi.
 4. Kelimpahan bahagian krom, kaca.

Menggabungkan warna yang tidak dijangka - pilihan mereka yang berani

Pelajar senior berusaha untuk memilih kemasan untuk bilik mereka untuk maskuliniti maksimum, tanpa sebarang petunjuk pada reka bentuk nurseri. Di dalam bilik, kanak-kanak lelaki remaja lebih suka warna lembut dan kompleks dari penamat. Bahagian pedalaman kelihatan paling bergaya dalam gabungan warna putih dan biru yang mendalam, hitam dan nada merah, kuning air dan khaki, kelabu dan cahaya hijau. Gabungan warna yang berbeza untuk menghiasi dinding bilik lelaki remaja biasanya digunakan untuk zon. Daripada warna tepu cerah untuk budak lelaki, warna gelap hijau, coklat, biru, merah sesuai - nada lain jarang dipilih oleh remaja.

Bilik untuk lelaki remaja

Jangan terkejut dengan keinginan seorang kanak-kanak untuk mempunyai bilik hitam - warna ini boleh dikeluarkan hanya satu atau dua dinding, yang pada masanya masih akan terjebak dalam poster. Di samping itu, reka bentuk radikal dalam gabungan hitam dengan warna putih atau warna kelabu kelihatan sangat bergaya dan kacak.

Pemilihan bahan - hanya kepraktisan

Bahan penapisan untuk bahagian dalam bilik untuk seorang budak lelaki tidak boleh dipilih sebagai yang paling mahal, kerana kreativiti seorang remaja, apabila dia mencipta reka bentuk ruang hidupnya, sangat sukar untuk dihentikan, dan mungkin perlu mengemas kini kawasan pedalaman tidak lama lagi.

Untuk menghiasi dinding bilik remaja, anda boleh memohon lukisan, kertas dinding atau panel plastik. Semua bahan untuk kemasan dinding, siling, lantai mesti monophonic atau dalam jalur lebar. Semua perhiasan dan corak di dalam bilik lelaki remaja tidak sesuai - pedalaman mestilah seolah-olah laconic yang mungkin, meninggalkan kanak-kanak tempat untuk kesedaran diri. Anda boleh menggunakan kertas dinding dengan cerita menarik untuk lelaki itu. Bilik remaja sering dihiasi hari ini dengan sekeping batu bata atau batu, yang merupakan trend fesyen untuk remaja.

Bilik untuk lelaki remaja

Untuk penutup lantai boleh digunakan lamina, parket, linoleum. Di kawasan tetamu remaja, permaidani tebal sesuai jika berlaku kekurangan tempat duduk. Secara harmoni di dalam siling regangan pasak dalaman ini dengan lampu terbina dalam, tetapi kapur tradisional juga sesuai. Langsir dan langsir untuk bilik lelaki remaja sudah tidak ada tempat. Reka bentuk optimum - ia tirai Rom atau tirai kain.

Pemilihan bahan perabot

Lelaki terutamanya lebih suka minimisme, dan keadaan bilik budak remaja tidak terkecuali. Mereka hanya memerlukan perabot yang paling perlu dan padat, tetapi bahannya juga penting. Objek logam tahan lama, tahan lama, mudah dibersihkan dan dipulihkan, mereka mempunyai reka bentuk yang bergaya, tetapi mereka cukup sukar untuk mengumpul dan bergerak secara bebas kerana berat berat mereka. Perabot yang diperbuat daripada kayu ringan, tidak mencemarkan, tidak menghakis, mempunyai tekstur semulajadi yang unik dan aroma semulajadi, tetapi ia mahal dan memerlukan penjagaan khusus yang tetap.

Pertubuhan katil remaja

Bagi budak remaja, keinginan untuk bergerak dari katil dua ke lori mudah biasanya. Dengan tidak adanya peluang seperti itu, adalah wajar untuk menggunakan reka bentuk perabot, yang merupakan tempat tidur loteng dan stesen kerja di bahagian bawah. Adalah sukar untuk menamakan semua sofa pengubah yang mungkin, selain daripada ketidakselesaan harian pemasangan / pembongkaran, mereka tidak memberi peluang untuk menggunakan tilam ortopedik yang diperlukan pada usia ini.

Bilik untuk lelaki remaja

Pilihan terbaik ialah membeli tempat tidur dengan laci, di mana anda boleh membersihkan seprai dan lain-lain. Reka bentuk yang bergaya di bilik untuk seorang lelaki remaja dalam beberapa kes menyediakan untuk mendapatkan tempat tidur di podium, dilengkapi dengan banyak laci untuk menyimpan pelbagai perkara, bukan hanya pakaian dan linen.

Tempat kerja di bilik remaja

Tempat kerja di sini amat berbeza dari kawasan latihan di tapak semaian. Seringkali, jadual mandatori untuk meletakkan meja komputer, pencetak, dan pada masa yang sama melaksanakan fungsi penulisan. Sebagai peraturan, ia adalah ciri untuk remaja lelaki untuk mewujudkan persekitaran liar di tempat kerja yang paling, pada pendapat orang dewasa, perkara yang tidak serasi, walaupun kanak-kanak di dalamnya sangat berorientasikan. Untuk mengelakkan kemungkinan kekacauan dari cakera, buku nota, komputer dan bahagian moped di satu tempat, peranti akan membantu peranti tersebut di atas atau di sebelah rak meja - oleh itu, segala-galanya akan tetap berada di tangan, tanpa mengganggu tempat kerja.

Zon Tamu - Titik Komunikasi

Bilik untuk lelaki remaja

Tempat komunikasi dengan kawan-kawan di tapak semaian adalah seperti ruang lukisan untuk orang dewasa. Terlepas dari pilihan lelaki itu, bilik remaja, jika mungkin, harus menampung beberapa kerusi, atau lebih banyak kerusi tempat duduk kreatif, serta permaidani lembut dalam hal sejumlah besar tetamu. Teknik ini ditubuhkan, bergantung kepada kepentingan pemiliknya. Kawasan bilik remaja lelaki ini mesti termasuk rak dan rak di mana dia boleh meletakkan objek kebanggaannya. Sudut ini boleh mempunyai reka bentuk yang unik - diperuntukkan untuk penempatan yang tidak menentu, sebagai contoh, simbol pasukan bola sepak kegemaran anda, poster pemuzik, grafiti buatan sendiri pada sekeping plester dinding bilik dan sebagainya.

Pertubuhan penyimpanan barangan yang tidak dapat dikesan

Di kalangan orang dewasa dan tidak banyak lelaki, biasanya tidak ada pakaian yang berlebihan, jadi pilihan terbaik ialah kabinet dan peti laci yang kompak, laci podium dan katil. Almari terbina dalam adalah pilihan yang paling menjimatkan, tetapi kanak-kanak moden sering memilih peti laci kerana keserasian dan pelbagai fungsi.

Bagi seorang budak lelaki yang tidak dikenali dengan perintah itu, laci-laci dada laci dan rak lebar ruang petak adalah keselamatan, apabila perlu untuk membawa bilik dalam perintah demam ke bilik sebelum ketibaan tetamu.

Reka bentuk dalaman - mencerminkan keperibadian seorang remaja

Bilik untuk lelaki remaja

Tidak perlu ada hiasan di bilik remaja lelaki - dia akan menguruskan tugas ini secara bebas. Peranan aksesori di sini dilakukan oleh perkara-perkara yang mencerminkan kepentingan budak lelaki: trofi sukan, alat muzik, model pesawat atau kereta, model senjata zaman pertengahan dan sejenisnya. Lebih-lebih lagi, mereka mempelbagaikan kawasan pedalaman yang tidak lebih buruk daripada kerja-kerja yang sangat artistik. Poster dan poster di dinding hendaklah dimasukkan ke dalam reka bentuk bilik, kerana mereka mungkin kelihatan dalam mana-mana.

Penyusunan bilik untuk seorang lelaki remaja terutama pilihannya, di mana seorang pereka profesional atau orang tua hanya dapat menyesuaikan keputusan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 42 = 47