Bingkai dari tiang dengan tangan plastik buih sendiri

Bingkai dari tiang dengan tangan plastik buih sendiri

Selalunya selepas pembaikan kekal keping siling skirting. Daripada jumlah ini, anda boleh membuat bingkai yang indah untuk gambar atau foto keluarga. Mereka diperbuat daripada busa polistirena. Ia sesuai untuk mencipta model yang boleh digantung di dinding.

Bingkai dari tiang dengan tangan plastik buih sendiri

Bingkai dari skirting siling boleh dibuat sendiri, dari saki-baki tapak kaki selepas pembaikan.

Polyfoam - bahan sangat ringan, dan oleh itu bingkai yang terbuat darinya akan menjadi ringan, kuat dan boleh dipercayai.

Membuat bingkai dengan tangan anda sendiri

Bingkai dari tiang dengan tangan plastik buih sendiri

Alat untuk memotong skirting siling harus dapat digunakan dengan baik dan baik, untuk membuat potongan skirting dalam satu gerakan.

Bahan dan alat:

 • papan skirt siling;
 • kadbod;
 • cat akrilik;
 • gam PVA;
 • pisau;
 • berus;
 • varnis;
 • benang nilon yang kuat.

Bagaimana untuk membuat bingkai dari tiang? Pertama sekali, anda perlu mengukur gambar yang mana kerangka dibuat. Kemudian, mengikut dimensi yang dikehendaki, 4 keping dari plat tapak dipotong. Mereka memotong dengan pisau pada sudut 45 darjah.

Kemudian tutup dengan cat akrilik. Selepas cat telah kering, varnis digunakan. Pernis mesti dikeringkan dalam masa 24 jam.

Sekiranya model itu akan dicat dengan cat aerosol, perlu menutup kerangka dengan gam PVA terlebih dahulu supaya cat tidak merosakkan permukaan.

Kemudian gambar atau foto disisipkan ke kadbod. Strip kadbod yang menonjol dari tepi gambar mestilah saiz sedemikian sehingga ia dapat terpaku pada bingkai.

Guna benang nilon dan ayakannya. Ia akan memegang gambar.

Melekat bingkai. Ia perlu pada masa yang sama untuk menjajarkan sudut dengan betul. Keretakan boleh muncul di sudut produk.

Dalam kes ini, retak ditutup dengan kepingan busa polistirena. Kemudian mereka dicat dan dipernis. Kemudian mereka tidak akan ketara. Oleh itu, anda telah membuat bingkai untuk gambar dalam gaya klasik.

Reka bentuk vintaj volumetri

Bingkai dari tiang dengan tangan plastik buih sendiri

Kosong dari lorong siling dipotong pada sudut 45 darjah, selepas melekat pada bingkai yang boleh dicat dengan pewarna akrilik dan dibuka dengan varnis.

Bagaimana untuk membuat bingkai reka bentuk tiga dimensi? Anda boleh membuat reka bentuk vintaj dengan tangan anda sendiri. Plinths adalah sudut, yang diikat di antara dinding dan siling, dan dinding, rata di bahagian belakang.

Mereka datang dengan corak atau tanpa mereka. Anda boleh menggabungkan pelbagai jenis untuk membuat bingkai vintaj volumetrik.

Bahan dan alat:

 • papan skirt siling;
 • najis;
 • hacksaw;
 • pelekat polimer;
 • cat akrilik.

Ia perlu mengambil spesimen sudut. Dia memotong hujungnya dan membentuk sudut pertama. Dia terletak di bangku dengan cara ini: satu bahagian adalah mendatar, yang lain adalah menegak.

Ukur panjang yang dikehendaki dari sudut pertama dan potong pada sudut. Begitu juga, bar kedua dimensi yang sama dibuat. Ia perlu bekerja dengan sangat hati-hati dan cuba mengamati semua dimensi sepenuhnya.

Kemudian potong dua selak saiz yang lebih kecil. Butiran terperinci bersama. Setiap sudut tersebar dengan gam, digabungkan dan disimpan untuk masa yang lama untuk merapikan yang lebih baik.

Dari spesimen sudut ternyata sejenis cawan. Kini perlu membuat cangkir ini dari tembok dinding.

Ambil dinding alas dan potong di atas bangku. Ia terletak di dalam pesawat yang sama.

Potong hujung bahagian dan membentuk sudut. Dari sudut jalan berhenti. Dalam proses kerja semua potongan sentiasa cuba pada cawan. Potong sudut yang bertentangan. Jadi buatkan 4 sisi rim mangkuk.

Sapukan gam ke pinggir atas cawan. Pengeditan atas digunakan. Semua elemen disesuaikan dengan kemas satu sama lain supaya tidak ada retakan.

Selepas itu, gam semua elemen bersama-sama. Ia adalah bingkai tetingkap kaca berwarna tiga dimensi. Kedalamannya ialah 4 cm.

Kemudian produk dicat dengan cat akrilik emas. Gambar untuk produk anda boleh diperbaiki dengan skru kecil atau reka bentuk boleh terpaku pada gambar.

Jadi anda boleh membuat bingkai pelbagai pilihan, dengan kemasan yang berbeza. Gunakan semua kemahiran, kreativiti dan imaginasi anda. Foto atau lukisan kegemaran anda dalam bingkai cemerlang ini akan menggembirakan anda dengan kecantikan mereka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 2 = 1