Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Sebelum anda mula melekit kertas dinding vinil, ia adalah agak biasa dengan bahagian teoretis proses kertas dinding Vinyl - bahan moden dan praktikal untuk hiasan dinding. Mereka boleh mempunyai pelbagai reka bentuk, timbul, berkilat, matte. Kertas dinding vinil boleh menjadi 2 jenis: bukan tenunan dan kertas. Yang terakhir adalah berpatutan dan agak mudah dalam merekat. Itu mengenai mereka dan bercakap hari ini. Apakah bahan yang lebih baik untuk membeli dan tampal? Gam yang sesuai dengan mereka? Dalam artikel ini, kami akan cuba memberitahu anda apakah kanvas vinil berbahaya, bagaimana untuk melekatkannya, sama ada ia boleh dicat, dan bagaimana untuk melakukannya dengan betul.

Vinyl wallpapering on paper based

Vinyl di atas kertas adalah bahan penamat yang agak moden. Mereka dibuat dengan bantuan pencetak khas, menggunakan imej (vinil) ke permukaan web kertas. Juga boleh ditambah pelbagai embossing, varnis, yang akan menjadikan wallpaper matte atau berkilat.

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Sebelum melekat kertas dinding yang anda perlukan untuk menyediakan tempat di mana anda akan menggunakan gam

Pada masa ini, beberapa jenis kertas dinding vinil dibahagikan mengikut kepadatan mereka dan apa yang mereka diperbuat daripada:

 • Vinil Foamed;
 • Vinil halus;
 • Vinil pepejal.

Kertas dinding di atas kertas mempunyai harga yang berpatutan, tetapi mereka lebih sukar untuk gam. Bahan-bahan semacam itu agak berat, mudah terkoyak dan gemuruh. Juga menghasilkan kertas dinding vinil di bawah cat. Kelemahan "vinil" boleh dipanggil ketumpatan mereka, mereka tidak membenarkan kelembapan dan udara.

Sekarang, pengeluar menyelesaikan masalah ini dengan menambah lubang kecil untuk pengudaraan.

Oleh kerana harta ini tidak perlu melekat vinil di tapak semaian. Untuk gam vinyl di atas kertas tidak begitu sukar, kerana ia betul untuk dilakukan - kita belajar, selepas membaca di bawah.

Arahan: bagaimana untuk menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Pertama sekali, anda perlu menyediakan dinding dengan mengeluarkan bahan lama. Anda boleh mengatasi masalah ini dengan membasahkan kertas dinding dengan air dan mengeluarkannya dengan berus dan spatula.

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Apabila melekat kertas dinding vinil, anda perlu menggunakan roller khas untuk melicinkannya

Kemudian anda perlukan:

 1. Menghilangkan bintik-bintik yang besar dan gelap supaya mereka tidak bersinar.
 2. Penumpukan dan meratakan permukaan tidak diperlukan.
 3. Selaraskan permukaan dengan campuran gipsum atau dempul.
 4. Selepas pengeringan, adalah perlu untuk meletakkan berus dinding terhadap habuk dan kotoran, dan kemudian memohon primer.
 5. Selepas ini, anda perlu meneruskan terus ke dinding di dinding.

Perekat itu dilakukan di dinding yang disediakan dan dengan bantuan gam. Kertas dinding vinil mempunyai kelebihan yang besar - ia adalah baik untuk menyembunyikan penyelewengan walaupun yang kuat dan pelbagai kecacatan. Perlu diketahui bahawa kertas dinding matte lebih baik menyamarkan kelemahan dinding, serta bahan bantuan.

Pelekat berkualiti untuk kertas dinding vinil di atas kertas

Apakah gam yang lebih baik untuk merampas kanvas daripada vinil? Ia boleh diperhatikan bahawa pilihan gam - salah satu peringkat yang paling penting dalam perekat "vinil". Nasib baik, sekarang di kedai-kedai pembinaan mudah untuk mencari pelekat khas untuk vinil, yang mempunyai komposisi khas. Ia juga mempunyai nama "untuk kertas dinding berat", dan ini adalah apa yang vinyls di atas kertas. Cari prasasti ini pada pakej dengan gam untuk membeli hak make-up.

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Untuk memastikan bahawa kertas dinding vinil bertahan lama, adalah bernilai memilih pelekat berkualiti

Pita kertas dinding berkualiti tinggi mempunyai ciri-ciri seperti:

 • Ia mudah dicairkan dengan air;
 • Ia tidak membentuk ketulan;
 • Dalam komposisinya terdapat suplemen antikulat;
 • Tidak mempunyai bau yang tajam;
 • Tidak meninggalkan kesan;
 • Ia mempunyai tekstur licin;
 • Selepas pembiakan, ia disimpan sehingga 2 minggu.

Laraskan gam mengikut arahan untuk mengira dengan betul nisbah serbuk dan air. Lem tidak boleh terlalu tipis atau terlalu tebal, jika tidak kertas dinding itu boleh dengan cepat mengupas. Pelekat dalam kes ini tidak akan mudah. Serbuk diperlukan untuk mencurahkannya ke dalam air, pek itu dipegang di permukaan.

Pastikan kacau tanpa ketulan, biarkan selama beberapa minit dan kacau sekali lagi. Kemudian tinggalkan minit selama 10 dan sudah digunakan.

Sesetengah kos semasa gluing kertas dinding vinil dan gam PVA biasa, tetapi ini tidak digalakkan. Komposisi sedemikian tidak semestinya tidak dapat menahan kertas dinding berat, dan mereka dengan cepat jatuh, dan gam PVA untuk melekit semua kertas dinding, ia akan memerlukan banyak.

Ciri-ciri gluing kertas dinding vinil di atas kertas

Bagaimana untuk menampal kertas dinding vinil dengan asas kertas? Sebaik-baiknya, jika dua atau lebih orang menyertai semasa pembaikan. Kita harus berdiri di atas tangga, dan yang lain harus memberi makan bahan dari bawah. Sebelum permulaan kerja penamat, adalah perlu untuk menutup semua tingkap dan pintu untuk mengelakkan walaupun penurunan suhu atau draf sedikit.

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Sekiranya anda tidak mempunyai pengalaman dalam wallpapering, anda boleh merujuk kepada profesional yang akan melakukan pekerjaan secepat mungkin

Untuk pelekat berkualiti tinggi, anda perlu tahu beberapa peraturan:

 • Bekerja dengan asas kertas, anda perlu menyebarkan komposisi pelekat secara merata pada kertas dinding.
 • Jalur bahan untuk dipotong, menggabungkan imej.
 • Jangan laraskan bahagian atas dan bawah kertas dinding, biarkan kira-kira 3-5 cm elaun.
 • Strip kertas dinding dan lem dengan gam, biarkan selama beberapa minit, supaya ia menyerap. Ia perlu memastikan bahawa gam digunakan di lapisan yang sama dan kering sama rata.
 • Jalur tersebut disamakan, dipakai ke atas dan dilicinkan menggunakan roller bermula dari pusat.
 • Lebihan komposisi bernanah dibersihkan dengan kain. Jika sudut kertas dinding terancam dengan teruk, anda sekali lagi boleh menggunakan gam sedikit dengan berus kecil.
 • Perkara utama adalah untuk melekat kertas dinding semula ke belakang. Pastikan kain tidak terbentang. Setiap jalur kertas dinding perlu digunakan pada yang sebelumnya, dan terpaku dengan ketat.

Sekiranya anda membuat kesilapan dan menempel bahan terlalu jauh, cuba keluarkan tepi jalur itu, pelapisan dengan gam, dan peregangannya sedikit ke celah. Ia lebih mudah untuk menggelapkan sahabat dinding, mereka tidak mempunyai jalur yang panjang, yang sangat mempercepat proses perekat. Biasanya, bahan tersebut kering selepas 2 hari selepas menempel di dalam bilik yang panas dan tertutup.

Bolehkah saya cat kertas dinding vinil di atas kertas: tip

Selepas melekatkan vinil, anda sudah dapat cat, untuk ini anda perlu menyediakan beberapa alat (penggelek cat, berus, tangki dakwat dan cat). Kertas dinding profil dan bantuan juga boleh dicat, perlu dibungkus - untuk lukisan. Untuk pewarna, cat emulsi dan penyebaran paling sesuai.

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Untuk cat kertas vinil dengan betul di atas kertas, ia patut menonton video dengan kelas induk

Juga, apabila memilih cat untuk "vinil" di atas kertas, anda perlu tahu beberapa nuansa:

 • Di dalam bilik besar, sebagai contoh, di ruang tamu atau dewan, lebih baik menggunakan cat matte;
 • Warna satin sesuai untuk bilik tidur atau bilik kanak-kanak;
 • Jika bilik kecil dan gelap, kemudian pilih cat berkilat;
 • Di dapur dan di bilik mandi kelihatan warna-warna berkilat, dan juga separa berkilat, tetapi mereka memerlukan dinding halus, jika tidak cat akan menekankan semua kelemahan;
 • Cat Satin akan sesuai dengan mana-mana bahagian dalam.

Di kedai, anda mesti mencuba pelbagai warna cat untuk memilih corak yang terbaik. Anda boleh mengambil balang kecil cat dan cuba di dalam bilik anda pada kertas dinding pada plot kecil. Apabila anda boleh mula mengecat dinding - apabila semuanya benar-benar kering. Selepas melekatkan bahan mesti lulus sekurang-kurangnya 2 hari untuk memulakan lukisan.

Sama ada kertas dinding vinil yang dicat adalah berbahaya - tidak jika semuanya dilakukan dengan betul.

Wallpaper vinil - penyelesaian yang sempurna untuk mana-mana pedalaman, dan jika anda mengecatnya, anda boleh mendapatkan reka bentuk yang unik. Kerosakan dari cat dan bahan hanya boleh sekiranya mereka tidak bermutu, jadi anda perlu memilihnya dengan teliti. Pilih yang terbaik akan membantu ulasan pembeli.

Bagaimana untuk memainkan kertas dinding vinil secara kertas (video)

Jika anda membuat pembaikan menggunakan vinil, anda perlu tahu sedikit nuansa. Secara bertanggungjawab, anda perlu pergi ke pilihan gam dan alat, pastikan untuk memastikan bahawa di dalam ruangan pembaikan berlaku, terdapat suhu yang malar. Jika anda memilih bahan yang betul, berhati-hati melakukan semua kerja, maka tidak akan ada masalah. Petua dan arahan di atas akan membantu, dan "vinyls" di rumah kertas akan sangat lama.

Reka bentuk kertas dinding vinil berdasarkan kertas (dalaman gambar)

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Cara menggosok kertas dinding vinil dengan betul pada kertas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

63 + = 67