Kelebihan dan pemasangan lereng luaran dari logam

Lereng luaran logam - ini merupakan versi pembukaan tingkap yang sempurna dan mudah dari luar. Teknologi itu sedemikian rupa sehingga walaupun seseorang yang tidak mempunyai kemahiran pembinaan akan mampu mengatasinya. Perkara utama adalah dengan tegas mengikuti beberapa langkah dan berhati-hati. Lagipun, ini adalah bahagian struktur tetingkap yang menentukan penampilan keseluruhan.

Kelebihan dan pemasangan lereng luaran dari logam

Fungsi cerun logam

Cerun logam pada tingkap melaksanakan beberapa fungsi penting, iaitu:

 1. Memberi apertur tetingkap kesempurnaan dan daya tarikan akhir. Malah, elemen ini membolehkan anda membuat rupa hiasan yang sangat baik. Perlu diingat bahawa sebagai tambahan kepada pilihan piawai, ada yang berbeza dalam penampilan dan palet warna.
 2. Perlindungan jahitan, khususnya buih pelekap. Kesan ruang sekitar (angin, hujan, sinaran matahari) membawa kepada kemusnahan bahan ini. Oleh itu, hiasan tingkap mesti dilakukan tepat pada masanya.
 3. Pengedap permukaan dan perlindungan haba tambahan di rumah. Jika anda meninggalkan cerun tanpa menghadap, maka mereka akan mula runtuh dengan lebih cepat. Pembentukan banyak retak akan bermula, perlindungan terma akan dipecahkan.

Kelebihan dan pemasangan lereng luaran dari logam

Cerun logam bukan sahaja berfungsi sebagai hiasan, tetapi juga fungsi perlindungan

Kelebihan dan kelemahan menggunakan cerun logam

Cerun logam membentuk kawasan tetingkap paling kerap, tidak kira sama ada ia dilakukan untuk tingkap plastik atau struktur kayu. Oleh itu, anda perlu mempertimbangkan dengan teliti kelebihan mereka:

 • Ciri-ciri bahan tersebut sedemikian rupa sehingga mampu menahan semua pengaruh alam sekitar. Setiap keinginan tidak akan mengganggunya. Ia juga penting untuk mempertimbangkan bahawa logam tidak mengalami kerosakan akibat kesan mekanikal. Ini amat penting di rantau ini dengan iklim yang teruk dan hujan hujan yang agak kerap.
 • Penjagaan tidak sukar. Memilih pilihan ini, anda boleh yakin bahawa produk itu akan berfungsi selama bertahun-tahun. Ia mesti dibersihkan sekali-sekala dari kotoran terkumpul dan disapu dengan kain.

Kelebihan dan pemasangan lereng luaran dari logam

Lereng dari logam tidak memerlukan penjagaan khas, cukup untuk menghapuskannya

Kepada nota! Jika anda memilih pilihan plastik atau dempul, anda perlu membuat lebih banyak usaha untuk memelihara lapisan tersebut. PVC dengan cepat kehilangan penampilan asalnya dan menjadi kotor. Putty (plaster) adalah tertakluk kepada kemusnahan, yang membawa kepada pengubahsuaian tahunan kawasan yang rosak. Dengan logam, lebih mudah, walaupun lapisan cat terlepas, ia mudah dipulihkan (ini membolehkan anda menukar rupa).

 • Bentuk produk mencipta bingkai tiga dimensi yang sangat baik. Adalah penting untuk mengetahui bahawa, jika perlu, anda boleh membuat sebarang pilihan. Kesukaran hanya boleh timbul dengan pembinaan yang melengkung.

Terdapat praktikalnya tiada kekurangan dalam bahan tersebut. Hanya ada syarat yang diperlukan - disegel dengan pita pengedap. Ia memainkan peranan penebat bunyi. Jika anda mengabaikan ciri ini, hujan pertama akan membuat anda berfikir tentang kerja semula.

Pemasangan cerun dari logam

Pemasangan cerun logam di tingkap dengan tangan mereka sendiri adalah prosedur mudah, tetapi memerlukan ketepatan dan penjagaan. Untuk bekerja, anda memerlukan set minimum alatan:

 1. Pemutar skru dengan satu set bit.
 2. Roulette dan persegi.
 3. Gunting untuk logam.
 4. Hammer.
 5. Pisau pembinaan (versi perkeranian).
 6. Spatula (jika penyediaan tambahan diperlukan).
 7. Pistol bangunan.

Kelebihan dan pemasangan lereng luaran dari logam

Alat yang diperlukan untuk memasang cerun logam

Kepada nota! Yang terpantas ialah proses pemasangan apabila kerja dilakukan di rumah baru, di mana tidak terdapat tingkap yang diperbuat dari kayu. Jika tidak, perlu menyediakan satu set langkah-langkah persediaan.

Adalah perlu untuk mengambil kira bahawa kerja dari luar dijalankan dalam masa yang sesingkat mungkin. Anda tidak boleh menunggu lama selepas memasang bingkai tingkap. Ramai yang tersilap percaya bahawa pada musim panas anda boleh melambatkan pelaksanaan kerja. Tetapi hasil ketidakaktifan ini adalah busa ereksi patah dan retak mikroskopik yang menyerap banyak kelembapan.

Kelebihan dan pemasangan lereng luaran dari logam

Bekerja pada pemasangan cerun luaran hendaklah dilakukan sebaik sahaja pemasangan struktur tingkap

Fasa satu - pengukuran

Menjalankan pengukuran yang berhati-hati adalah jaminan bahawa setiap butiran akan mengambil tempatnya seolah-olah ia dituangkan. Satu ciri penting dalam acara sedemikian ialah setiap tapak diukur secara individu. Sesetengah tuan tersalah disyorkan untuk mengukur bahagian atas cerun oleh air surut. Kedudukan ini membawa kepada hakikat bahawa terdapat masalah dengan saiz unsur, mereka boleh lebih atau kurang daripada indeks yang diperlukan.

Kerja ini dilakukan menggunakan ukuran pita. Dimensi segera dipindahkan ke buku nota yang disediakan. Ini benar terutamanya jika beberapa tingkap selesai dengan segera.

Peringkat dua - penyediaan

Penyediaan yang berhati-hati diperlukan untuk pembukaan tingkap, dinding bersebelahan yang dibuat daripada bata atau papak konkrit. Struktur sedemikian terdedah kepada banyak penumpahan dan ditutup dengan retakan. Manipulasi berikut dilakukan:

 1. Buih pelekap dipotong. Ia dikeluarkan dengan kotak tetingkap. Ini dilakukan dengan menggunakan pisau pembinaan.
 2. Keadaan umum semua permukaan dianggarkan. Sekiranya diperlukan, celah dan lubang ditutup dengan dempul.
 3. Jangan benarkan pembentukan lompang antara unsur yang dipasang dan substrat.
 4. Permukaan dan lipit juga dirawat dengan sealant. Permukaan konkrit dan batu bata yang paling baik dengan antiseptik, ini akan mengelakkan penampilan acuan.

Ia perlu untuk membolehkan beberapa waktu untuk bahan-bahan yang disimpan untuk mengeringkan.

Kelebihan dan pemasangan lereng luaran dari logam

Sebelum memasang cerun logam, ia dikehendaki memulihkan integriti salutan

Peringkat tiga - pemasangan

Dimensi dipindahkan ke bar logam, yang mempunyai lengkungan yang diperlukan. Setiap elemen dipotong menggunakan gunting logam. Teknologi ini adalah seperti berikut:

 • Decking bermula dengan air surut. Bahagian ini dipotong kepada saiz bingkai tingkap atau kurang dengan satu sentimeter. Bahagian luar dipotong ke saiz pembukaan, dengan mengambil kira elaun di dinding. Bahagian sampingan dibuat dengan elaun satu sentimeter - mereka perlu bengkok. Reka bentuk harus cenderung dari tingkap.
 • Air pasang ditetapkan di tempatnya. Ternyata ia sesuai dengan permukaannya, dengan memasuki bahagian menegak. Untuk bingkai, ia diskrukan ke skru.
 • Seterusnya, rak sisi dipasang. Mereka diletakkan secara menegak, mereka mesti menutup segmen bengkok yang turun. Mereka tertarik dengan skru.
 • Yang terakhir dimasukkan bahagian atas. Ia dipasang di bawah jalur sisi dipasang dan diratakan di sudut luar. Ia diperbaiki dengan skru.
 • Sekarang, anda boleh memohon sealant, yang mesti dengan pasti menutup semua tempat bersebelahan reka bentuk ini.

Kelebihan dan pemasangan lereng luaran dari logam

Pemasangan cerun logam bermula dengan pemasangan pasang surut

Perlu diingati bahawa pita pengedap telah terpaku.

Oleh itu, lapisan yang indah dan boleh dipercayai muncul di tingkap, yang akan memainkan bukan sahaja peranan hiasan, tetapi juga melindungi permukaan dari kemusnahan.