Kertas dinding vinil

Kertas dinding vinil

Kertas dinding vinil datang untuk menggantikan kertas, mereka mencirikan realiti kita, cepat dan cantik. Sudah tentu, mereka tidak dapat memadamkan kertas dinding kertas yang mesra alam dari pasaran, tetapi mereka mengambil segmen besarnya, dan ini tidak menghairankan, kerana wallpaper vinil berbeza dalam pelbagai warna terang, embossing berkualiti tinggi dan kehidupan perkhidmatan yang panjang.

Kertas dinding vinil

Pelbagai jenis kertas dinding vinil untuk setiap selera

Tetapi mari kita lihat kelebihan kertas dinding berasaskan vinil berbanding jenis wallpaper yang lain dengan lebih terperinci.

Kelebihan wallpaper vinil

Kertas dinding vinil - buah meningkatkan teknologi pengeluaran kertas dinding, mereka terdiri daripada dua lapisan yang sama sekali berbeza.

Setiap lapisan menjalankan fungsinya:

  • atas, yang dibuat berdasarkan vinil (PVC - polivinil klorida, bahan tiruan, berkualiti tinggi dan selamat untuk manusia) membawa komponen hiasan, berwarna dan ditekan dengan stensil;
  • yang terbuat dari kertas atau kain bukan tenunan, direka untuk perekat yang lebih baik dan disediakan untuk melampirkan kertas dinding ke dinding.

Digabungkan, kedua lapisan yang sama sekali berbeza menyampaikan sifat terbaik mereka kepada kertas dinding vinil.

Pelbagai macam

Jadi pelbagai jenis reka bentuk dunia kertas dinding hingga kini belum dilihat. Dengan bantuan vinil, anda boleh mencipta tekstur kedua-dua bahan semulajadi dan membuat reka bentuk futuristik, tetapi mewarna kertas dinding dalam mana-mana warna tidak lagi memberikan sebarang kesukaran.

Kertas dinding vinil

Berbagai hiasan wallpaper vinil 0.53m

Akhirnya kami mempunyai palet besar wallpaper yang berbeza yang boleh meniru struktur mereka dengan batu, jubin, kulit atau bahkan kayu. Dinding yang ditutupi dengan kertas dinding vinil, kelihatan besar, sangat menyenangkan untuk sentuhan dan pelepasan.

Kertas dinding vinil Wallpaper vinil warna yang berbeza - warna popular kertas dinding vinil, pelbagai warna, kombinasi yang menarik, aplikasi dalam bilik yang berbeza.

Kualiti dan ketahanan

Oleh kerana vinil adalah sejagat, maka kertas dinding dari itu jauh lebih baik dan lebih kuat daripada kertas. Kertas dinding vinil boleh terpaku di mana-mana bilik, dan bahkan di dinding yang boleh didedahkan kepada pengaruh mekanikal.

Sangat penting untuk menggunakan kertas dinding vinil di lorong, ruang tamu, dapur.

Kertas dinding vinil

Tiruan batu semulajadi dengan cara menampal dengan kertas dinding vinil

Kertas dinding vinil pada asas bukan tenunan tidak rendam, dan sebagai akibatnya, ia tidak berubah, jadi ia menjadi agak mudah untuk menghasilkan bilik melekat berkualiti tinggi. Gabungan antara kanvas apabila melekat kertas dinding vinil pada asas bukan tenunan hampir tidak boleh dilihat.

Dengan cara ini, gam apabila memahat kertas dinding sedemikian digunakan secara eksklusif di dinding, dan kertas dinding kekal sehingga digunakan untuk dinding kering.

Rintangan air

Hampir semua jenis kertas dinding vinil tahan terhadap kelembapan, dan beberapa jenis juga dibuat dengan tanda "boleh dibasuh". Fungsi sedemikian diperlukan di bilik-bilik dengan peningkatan pencemaran: dapur, koridor.

Unpretentiousness

Sudah tentu, sangat penting untuk mempersiapkan permukaan sebanyak mungkin untuk wallpapering, tetapi jika anda tidak mendapat permukaan yang terbaik: terdapat keretakan, cip plaster, perubahan warna, kertas dinding vinil akan menyembunyikan kebanyakan kelemahan. Kualiti vinil ini sangat berguna untuk bukan profesional yang memulakan pembaikan.

Kertas dinding vinil

Kertas hiasan mewah untuk dapur, termasuk elemen reka bentuk semulajadi

Hayat perkhidmatan

Kertas dinding vinil tidak hilang penampilan asalnya untuk masa yang lama, mereka praktikal tidak membakar cahaya matahari, mereka tidak berubah bentuk, mereka tetap baik di dinding. Banyak jenis kertas dinding vinil menyediakan untuk lukisan, dengan kata lain, adalah mungkin untuk mengubah warna yang membosankan untuk yang lain, hanya dengan melukisnya dalam warna yang berbeza dengan cat. Lukisan kertas dinding vinil boleh sehingga 10 kali.

Walau bagaimanapun, kertas dinding yang dihasilkan berdasarkan polivinil klorida, terdapat beberapa kelemahan, yang, bagaimanapun, tidak banyak mengubah gambar positif persepsi wallpaper jenis ini.

Kelemahan kertas dinding vinil

Mari kita senaraikan kekurangan yang paling terkenal, yang entah bagaimana anda jumpa, jika anda memilih sendiri sebuah apartmen untuk kertas dinding vinil.

Kertas dinding vinil

Kertas dinding vinil berjalur melekit di dinding

Kesukaran melekat

Terdapat beberapa kesukaran dalam melekatkan kertas vinil berdasarkan kertas. Pengkhususan profesional tahu bahawa jika kertas menjadi basah, kertas itu boleh meregangkan dan mengecil kerana ia mengering, jadi apabila mengecat dinding dengan vinil, anda perlu berhati-hati dan cuba untuk tidak merendam kertas dinding dengan gam.

Sekiranya anda terlepas masa ini yang halus, kemungkinan besar selepas pengeringan sendi di antara kain kertas dinding akan menyebarkan, membentuk celah. Sudah tentu, memperbaiki kecacatan pengikis itu agak mudah, tetapi anda masih perlu membuat usaha, dan residu yang tidak menyenangkan akan kekal.

Dengan mengambil kira perkara ini, sudah cukup untuk mempelajari terlebih dahulu kehalusan kertas dinding vinil yang melekat, dan melakukan semuanya dengan betul.

Kertas dinding vinil Wallpapering dinding vinil - untuk meletakkan kertas dinding yang sesuai berdasarkan vinil, anda perlu mengambil kira beberapa nuansa. Kami telah melukis proses memilih dan melekatkan wallpaper seperti dalam bentuk yang boleh diakses, pakar profesional menasihatkan kami.

Ketidakseimbangan haba, tindak balas yang lemah terhadap kelembapan berterusan

Wallpaper dari vinil tidak bertolak ansur dengan perubahan suhu yang ketara, mereka tidak disyorkan untuk melekat di rumah pinggir bandar, tidak dipanaskan dan premis tanpa pemanas. Penyejukan dan pemanasan mengubah struktur kertas dinding, mereka berpindah dari dinding dan terputus.

Kertas dinding vinil

Kertas Wall Vinyl baru yang dibumbui

Dengan kelembapan tentang gambar yang sama, kehadiran kelembapan berterusan boleh berlaku acuan, kertas dinding boleh menjadi basah, dan lapisan bergerak dari satu sama lain. Bilik basah, yang tidak kos untuk memaparkan kertas dinding vinil, adalah bilik mandi atau kolam renang.

Bau

Kali pertama selepas melukis bilik dengan kertas dinding vinil terdapat kemungkinan bau tipis dalam bau, ia berbau vinil yang baru dibuat, berbaring di atas gulung dan tidak berventilasi. Jangan takut, bau itu benar-benar tidak berbahaya dan akan pudar selepas masa tertentu.

Airtightness

Adalah dipercayai bahawa vinil tidak dapat melewati udara, jadi selepas merekatkan, anda kelihatan memagar dinding dari bahagian dalam ruangan. Di satu pihak, tiada apa yang perlu dikhuatiri, kerana tiada cetakan, kulat, karat atau masalah lain yang serupa akan melalui kertas dinding.

Di sisi lain, anda melepaskan peluang untuk "bernafas", untuk bertukar-tukar massa dengan dinding dan jalan, walaupun kekurangan oksigen diperbetulkan dengan membuka tingkap.

Kertas dinding vinil

Kertas dinding vinil berkualiti tinggi dengan imej burung

Penyelesaian masalah ini adalah kertas dinding vinil dengan mikropores yang dibiarkan di udara, tetapi kos mereka masih tinggi untuk lelaki biasa, dan fungsi itu diragukan.

Tidak ada banyak jenis wallpaper vinil, tetapi masing-masing mempunyai kelebihan tersendiri.

Kertas dinding vinil Ciri-ciri wallpaper vinil - asas, kelebihan asas lukisan vinil, perbezaan yang menguntungkan wallpaper seperti analog dari bahan semula jadi.
Kertas dinding vinil Kebaikan dan keburukan kertas dinding vinil - fakta yang paling menarik tentang kertas dinding dengan sampingan vinil hiasan, guna mereka untuk menyelesaikan rumah.
Kertas dinding vinil Adakah kertas dinding vinil berbahaya - yang kertas dinding vinil selamat untuk seseorang, dan yang tidak, bagaimana untuk membezakan palsu dari asal, memilih produk yang berkualiti.

Jenis kertas dinding vinil

Mari kita lihat dengan cepat jenis kertas dinding berasaskan vinil yang paling popular.

Foamed

Jenis kertas dinding vinil yang paling mudah dan paling berpatutan adalah berbuih. Mereka dihasilkan dengan menggunakan suhu tinggi, yang mana polivinil klorida bertindak balas dengan menghasilkan buih. Pada akhbar buih dicipta embossing, maka kertas dinding dicat, dan produk siap diperolehi.

Kertas dinding vinil

Vinyl Foamed, beberapa wakil seperti ini

Kertas dinding vinil Wallpaper berbangkit - yang paling sering dirahsiakan dipanggil kertas dinding vinil sahaja, yang dihasilkan oleh teknologi khas. Kertas dinding ini boleh mempunyai substrat kertas dan bukan tenunan.
Kertas dinding vinil Foamed vinyl - kertas dinding berbuih vinil adalah lapang dan ringan, dengan bantuan mereka, anda boleh membuat bahagian dalaman yang sangat baik di bilik yang berbeza.
Kertas dinding vinil Vinyl vinyl berasaskan vinil adalah kombinasi bahan moden dalam reka bentuk yang murah untuk pelbagai pengguna.

Vinil berat

Jenis kertas dinding vinil ini termasuk lukisan, teksturnya mengulangi perhiasan bahan semula jadi dan tiruan yang dibuat untuk pembinaan dan hiasan premis. Misalnya, kertas dinding meniru kulit, kain, batu, bata, jubin, plaster dan bahan lain.

Kertas dinding vinil

Vinyl dalam bentuk batu

Kertas dinding vinil

Vinyl dalam bentuk batu bata

Kertas dinding vinil Vinyl padat - aplikasi kertas dinding dari vinil padat, penciptaan pedalaman yang berkualiti tinggi dan praktikal, senarai merit bahan.
Kertas dinding vinil Kertas hiasan vinil pada asas bukan tenunan - satu teknik untuk menghasilkan kertas dinding vinil timbul, jenis, kelebihan asas dan cadangan untuk pilihan.

Vinil berat

Biasanya vinil berat merujuk kepada vinil panas stamping. Bahan ini adalah vinyl berbuih yang diubah suai, yang pada suhu yang tinggi dimampatkan dan diproses lebih lanjut. Akibatnya, bahan yang sangat kuat diperoleh, mampu menahan beban mekanikal yang kuat.

Kertas dinding vinil

Koleksi kertas setem panas, warna tepu cerah dan kualiti yang sangat baik

Kertas dinding vinil Kertas hiasan vinil - kertas dinding dari vinil boleh mempunyai tekstur yang sangat jelas, yang dipanggil pelega. Pelepasan ini diperolehi apabila bahan itu timbul dengan perlahan. Sapukan kertas dinding sedemikian di hampir semua bilik, kecuali hanya tapak semaian.
Kertas dinding vinil Vinyl hot stamping - bagaimana untuk membuat stempel kertas dinding vinil panas, di mana digunakan, kelebihan utama bahan, kelemahan.

Vinil stempel panas dihasilkan dalam jisim yang lebih besar pada asas bukan tenun dan lebih kerap mempunyai lebar liner 1.06 m. Ia dianggap sebagai salah satu bahan penamat yang paling sejagat.

Vinil kimia

Kertas dinding vinil, proses penciptaan yang tidak terhad kepada tekanan dan suhu, mereka masih diproses dengan komposisi khas yang membetulkan bentuk dan memberikan kekuatan tambahan material.

Kertas dinding vinil

Perwakilan khas vinil kimia, sangat padat dan tahan haus

Vinil tersebut tidak dapat bertindak balas terhadap sinar matahari sama sekali, ia tidak membakar dan tidak kehilangan daya tahan cat, selain itu boleh dibasuh menggunakan air, penyelesaian sabun dan bahan kimia, ia juga boleh menahan permohonan berus.

Silkscreen

Sangat asli dan sangat cantik jenis kertas dinding vinil. Ia dihasilkan dengan cara berikut: serat vinil ditambahkan ke dasar vinil, dan mereka boleh menjadi buatan dan semula jadi, maka vinil dipanaskan dan dikompresi kuat.

Dinding skrin silkscreen dicat, dan akibatnya, kertas dinding nipis dengan corak yang indah dan embossing dangkal diperolehi.

Kertas dinding vinil

Tontonan skrin silkscreen sering dibuat dengan corak yang halus, di mana butiran sedikit jelas kelihatan

Setakat ini, sejumlah besar kilang kertas dinding di seluruh dunia menghasilkan kertas dinding vinil. Syarikat-syarikat asing lebih suka menghasilkan stamping vinil dan silkscreening, syarikat Rusia menghasilkan semua jenis vinil.

Mungkin, ini adalah jenis utama penggredan kertas dinding vinil, pembahagian ke dalam boleh dibasuh dan tidak boleh dibasuh di sini priori tidak akan berfungsi.

Kertas dinding vinil Kertas dinding skrin sutera - ciri-ciri bahan, perihal dalam bekerja dengan percetakan skrin sutra, pengeluar kilang terkemuka dari kertas dinding seperti itu dari Rusia dan luar negara.
Kertas dinding vinil Varietas kertas dinding vinil - merit dan demerits dari pelbagai jenis kertas dinding vinil, teknologi pengeluaran pelbagai vinil.
Kertas dinding vinil Kertas dinding vinil pada substrat bukan tenun - mempunyai kertas dinding yang paling maju, kekuatan simbiosis dua bahan, contoh-contoh jenis vinil yang berbeza.
Kertas dinding vinil Kertas dinding vinil yang boleh dibasuh - mempunyai hiasan dinding vinil kalis air, jenis, menandakan, digunakan di kawasan pedalaman, pengeluar terkemuka Rusia.
Kertas dinding vinil Warna tipikal kertas dinding vinil - lukisan klasik dan imej bukan standard dari sfera wallpaper, dari mana kita perlu memilih.
Kertas dinding vinil Kertas dinding vinil di dalam bilik tidur - penggunaan kertas dinding dari vinil di dalam bilik tidur, akan menjadikan bahagian dalam bilik ini sangat baik. Anda boleh memilih warna dan penyelesaian yang paling berani mengetahui bahawa semua ini mudah dilaksanakan.
Kertas dinding vinil Kertas dinding vinil untuk dinding - apa wallpaper vinil, daripada mereka begitu baik, apakah pengeluar utama di negara yang berbeza.
Kertas dinding vinil Penetapan pada kertas dinding vinil - menandakan ciri-ciri kertas dinding kertas dinding dengan bantuan ikon tertentu yang dicetak pada label gulung kertas dinding.

Tentukan jenis vinil yang anda suka, kami mengesyorkan bereksperimen dengan datang ke kedai kertas dinding. Di sini, dalam suasana santai dewan dinding, di mana anda dapat melihat pelbagai jenis kertas dinding, bukan sahaja dari vinil, tetapi juga dari bahan lain, lebih mudah bagi anda memilih kertas dinding yang sesuai dengan anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 24 = 26