Langsir tingkap dengan pintu balkoni: Anda akan mempelajari semua rahsia

Langsir tingkap dengan pintu balkoni: Anda akan mempelajari semua rahsia

Pangsapuri standard, sebagai peraturan, dilengkapi dengan balkoni di ruang tamu atau bilik tidur. Ini tidak selalu mudah, kerana ia menyebabkan kesulitan dalam pembentukan gaya tertentu. Walau bagaimanapun, ia sentiasa mungkin untuk membuat pembalakan cara terbaik. Untuk tujuan ini, pilih tekstil yang betul - langsir di pintu balkoni. Pilihannya adalah massa dan membuat keputusan hanya selepas pilihan yang teliti.

Langsir tingkap dengan pintu balkoni: Anda akan mempelajari semua rahsia

Dekorasi tetingkap dengan pintu balkoni

Keperluan untuk langsir di balkoni

Peraturan mengenai langsir pada tingkap dengan balk semua jenis tekstil tingkap adalah untuk mengelakkan halangan semasa membuka tingkap. Lipat atau pintu berayun perlu berfungsi tanpa kesukaran.

Langsir tingkap dengan pintu balkoni: Anda akan mempelajari semua rahsia

Syarat-syarat lain:

 1. Harmoni dengan gaya. Tidak dapat dibayangkan jika kanvas menjadi cantik, tetapi pada masa yang sama tirai di tingkap balkoni "tidak ke kampung, mahupun di bandar". Gaya berfikir haruslah terlebih dahulu, memandangkan tujuan bilik, di mana pembukaannya.
 2. Mengekalkan cahaya yang mencukupi dengan cahaya semula jadi. Kadang-kadang tidak mudah untuk mencapai ini, terutamanya jika loggia berkilau, yang dengan sendirinya mengaburkan pangsapuri. Oleh itu, untuk kesan terbuka luas menggunakan langsir cahaya untuk pintu balkoni, langsir tulle atau memasang lampu tambahan di dalam balkoni.
 3. Asimetri paksa, yang membuat pintu balkoni dengan tingkap, bermanfaat - jangan gunakan ciri ini untuk bermain dengan langsir, tidak dapat diterima. Tetapi anda tidak boleh keterlaluan - jika tidak, langsir di ruang tamu dengan pintu balkoni akan menjadi tidak masuk akal.

  Langsir tingkap dengan pintu balkoni: Anda akan mempelajari semua rahsia

 4. Balkoni tingkap berlapis tingkap tidak menghiasi dengan langsir cerah. Ia tidak seharusnya mengalih perhatian pengunjung pelawat dari kawasan umum. Jika reka bentuk balkoni itu sendiri tidak tradisional dalam warna atau bentuk, maka ia hanya sedikit ditekankan menggunakan bahagian berfungsi. Tingkap tetingkap, contohnya.

Rasa dan visi kecantikan pada orang adalah berbeza. Sebelum pilihan terakhir, banyak pilihan untuk langsir untuk tingkap dengan pintu ke balkoni dipelajari dan yang paling diterima oleh semua ahli keluarga dipilih.

Gaya yang sesuai

Reka bentuk tradisional dengan langsir berlapis dua, berlaku, tetapi kehilangan kaitan kerana pelbagai jenis tirai lain.

Langsir tingkap dengan pintu balkoni: Anda akan mempelajari semua rahsia

Sebagai contoh:

 • Dalam gaya klasik, tirai roller di pintu balkoni dibuat daripada apa-apa jenis bahan - kain, plastik, walaupun kertas. Warna dan tekstur digabungkan dengan konsep umum destinasi premis - sering balkoni boleh didapati di dapur, di mana pilihan ini sesuai. Gaya bilik tidak bertolak ansur dengan langsir monokrom yang ketat, corak geometri, abstraksi.
 • Gabungan set langsir Rom dan langsir sisi tunggal pada kelopak mata - cincin adalah logam yang ketat. Sesuai dengan peraturan yang tidak mengganggu pembukaan pintu balkoni. Di samping itu, lipatan tenunan tidak panas dari cahaya matahari, yang tidak boleh dielakkan dengan tirai plastik. Diutamakan oleh peminat gaya berteknologi tinggi dan minimalism.
 • Model buluh. Adalah sesuai di dapur - ada suasana yang paling "semula jadi". Menggunakan langsir seperti tingkap dengan pintu balkoni, dapatkan gaya Jepun dengan rombongan yang sesuai. Ia juga digunakan di ruang tamu, memasang beberapa kanvas pada slider di cornice dengan beberapa alur.

  Langsir tingkap dengan pintu balkoni: Anda akan mempelajari semua rahsia

 • Blinds. Jika balkoni sepenuhnya berkilat, mereka digunakan di sana, seperti dalam persekitaran rumah, tanpa mengira tujuan bilik, ia kelihatan kering dan formal. Sekiranya anda tidak boleh melakukannya tanpa di dalam apartmen, gunakan penutup pada pintu balkoni, sama dengan warna struktur tingkap. Jadi, ia akan menjadi tidak kelihatan. Satu lapisan kedua tirai fabrik semulajadi adalah penting.
 • Langsir asimetri. Penyelesaian yang popular untuk menanggalkan tingkap balkoni. Langsir tingkap dengan pintu balkoni dibuat mudah - daun panjang sepenuhnya ditutupi, yang kedua berakhir di ambang tingkap, dicubit oleh pick-up atau dihiasi dengan lap yang menunjukkan kain lapisan yang kaya.
 • Tirai "rumah kopi". Disyorkan di dapur, kerana mereka terdiri daripada banyak ruches, frills, lapisan. Menyeronokkan untuk gaya negara atau Provence. Tetapi pembukaan balkoni ini terletak jauh dari kawasan kerja. Perabot yang sesuai - meja bulat dan kerusi dengan punggung tinggi, melengkapkan imej kafe jalanan Eropah.

Langsir tingkap dengan pintu balkoni: Anda akan mempelajari semua rahsia

Memilih gaya ini atau itu, adalah penting untuk melihat manfaat praktikal dari langsir di pintu balkoni dengan tingkap. Dalam satu kes, fungsi ambang tingkap yang luas, di sisi lain - ia mengganggu.

LIHAT VIDEOINSTRUKSI

Memilih kornea

Kini tiada aksesori untuk langsir. Kepelbagaian pemegang kadangkala tidak dapat dipakai. Penyelesaian berikut menarik:

 1. Langsir cahaya di dalam bilik dengan pintu balkoni, yang dibuat dari tulle, organza, sutera, ia adalah baik untuk kekal di keratan tali atau bar logam nipis. Warna dipilih dengan kain yang berbeza.

  Langsir tingkap dengan pintu balkoni: Anda akan mempelajari semua rahsia

 2. Tirai Rom Tradisional di pintu balkoni, dihiasi dengan cincin, oleh itu, mereka sesuai dengan versi mewah cornices - rod lancar tebal dengan lapisan kedua tirai.
 3. Rel tirai untuk bidai roller di pintu balkoni yang dibuat di kilang, adalah kotak plastik dengan aci di dalam, di mana kain itu luka. Ia tidak bijak untuk memperbaikinya dengan penetapan - ia hanya berpaut pada tali pinggang. Kesederhanaan dalam pengendalian membuat model sangat popular.
 4. Cornices double lurus adalah baik untuk tirai panjang di lantai, yang terdiri daripada dua jalur dan lambrequin. Gabungan ini tidak menghalang pembukaan dan penutupan tetingkap. Walaupun jalur itu adalah satu, beralih ke arah pintu balkoni, ini memberikan daya tarikan keseluruhan pembinaan kanvas.
 5. Kornea asimetri adalah baik, apabila hiasan tingkap balkoni dengan langsir dilakukan oleh tisu yang sesuai. Pembatas dalam kes ini akan menjadi penemuan reka bentuk - mereka akan mengalihkan perhatian dari reka bentuk pembukaan tingkap.

  Langsir tingkap dengan pintu balkoni: Anda akan mempelajari semua rahsia

 6. Cangkuk, cincin. Baiklah, ketika kain itu dibungkus dengan sempurna dan ada keinginan untuk menarik perhatian semua orang dengan lipatan mewah. Sebagai contoh - langsir sutera di tingkap dengan pintu balkoni atau linen dari bahan yang dipancarkan dengan percikan api.

Memilih kit yang betul, jangan tergesa-gesa - pendekatan yang teliti akan memberikan hasil yang terbaik. Buta roller yang indah di tingkap dengan pintu balkoni bukan satu-satunya pilihan untuk menghias pembukaan. Dengan berhati-hati mempertimbangkan pilihan, anda boleh mengagumi pelbagai, dan hanya mencari satu yang menyenangkan mata dan jiwa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

96 − = 92