Membaik pulih balkoni dengan tangan anda sendiri di rumah panel: cadangan yang betul

Membaik pulih balkoni dengan tangan anda sendiri di rumah panel: cadangan yang betul

Apabila membina rumah panel baru, balkoni di dalamnya dibuat mengikut templat piawai dan selalunya tidak membawa rayuan khas. Mereka berbeza dalam beberapa ciri reka bentuk, kekurangan apa-apa hiasan hiasan, sesetengah daripada mereka tidak berkilat. Untuk ini dan sebab-sebab peribadi lain, adalah patut mempertimbangkan pilihan untuk membina semula bilik balkoni. Sekiranya harga untuk prestasi kerja pemasangan oleh pakar terlalu mahal, maka anda boleh melakukan pembaikan dengan mudah.

Membaik pulih balkoni dengan tangan anda sendiri di rumah panel: cadangan yang betul

Balai standard rumah panel

Penilaian keadaan balkoni di rumah panel

Kami akan mempertimbangkan pembaikan utama loggia dengan tangan kita sendiri menggunakan contoh rumah panel jenis P 44. Platform ini mempunyai ciri-ciri kerangka dari balkoni standard, dan rupanya mengingatkan bentuk zigzag. Pendekatan yang betul untuk pembinaan semula balkoni akan meningkatkan ruang bebas dengan ketara. Di sini anda boleh dengan mudah meletakkan almari pakaian, meja kopi dengan kerusi, dan jika perlu, anda boleh mengatur kabinet peribadi.

Kapasiti balkoni struktur balkoni di rumah panel terkenal dengan kehidupan perkhidmatan yang lama. Bahan penamat yang terlibat dalam pembinaan jarang berkualiti tinggi. Di dalam panel rumah jenis P 44, adalah perlu untuk membaiki kemasan dalaman dan luaran.

Membaik pulih balkoni dengan tangan anda sendiri di rumah panel: cadangan yang betul

Balkoni yang diubahsuai - sudut yang selesa di apartmen

Selesai salun

Keperluan untuk finishing luar balkoni untuk rumah jenis P 44 bukanlah kes yang jarang berlaku. Terdapat beberapa kaedah asas untuk memilih bahan untuk dekorasi luar:

 • Hanya bahan berkualiti tinggi yang tahan lama dan hayat perkhidmatan yang panjang dibenarkan.
 • Bahan untuk kemasan luaran hendaklah diterima dengan baik oleh sebarang pengaruh dan pemendakan atmosfera.
 • Harga berpatutan.
 • Mudah dipasang dengan tangan anda sendiri.

Membaik pulih balkoni dengan tangan anda sendiri di rumah panel: cadangan yang betul

Kemasan luar balkoni dengan papan bergelombang

Yang paling sesuai untuk kriteria di atas ialah:

 • Profil logam.
 • Lapisan.
 • Siding.

Pemasangan pelapik balkoni dengan bahagian tepi vinil

Untuk pembaikan dengan tangan anda sendiri, PVC berpihak (vinil) adalah ideal. Bahan ini ringan, kekuatan tinggi dan kebolehpercayaan, pemasangan mudah. Bahan ini kelihatan baik di balkoni di rumah jenis panel P 44. Sebelum memulakan kerja, perlu disediakan:

 1. Siding vinil (bilangan meter persegi ditentukan dari isipadu kawasan pelapis + 15-20% ditambah untuk pemangkasan tambahan).
 2. Rasuk kayu 40x40mm untuk pemasangan battens (panjang bergantung pada perimeter bahagian bawah balkoni).
 3. Memulakan selat, dipasang di bahagian bawah struktur (bilangan bergantung kepada panjang rasuk peti).
 4. Sudut luar untuk menyembunyikan sendi sudut tepi.
 5. Pengikat (sauh dengan dowels, skru menoreh sendiri).
 6. Papan di bawah tingkap.
 7. Alat pemasangan: orang Bulgaria dengan cakera untuk logam dan kayu, pukulan dengan sepasang sekop dan pemeriksaan, tahap, pemutar skru dengan lampiran, alat pemutar skru, tukul.

Membaik pulih balkoni dengan tangan anda sendiri di rumah panel: cadangan yang betul

Pemasangan tepi di luar balkoni

Sarung bermula dengan pemasangan peti kayu. Di rumah jenis P 44 dari 9 hingga 16 tingkat, begitu tinggi ketinggian bekerja dengan tangan mereka sendiri untuk melaksanakan dengan mematuhi ketat semua peraturan keselamatan.

Penting! Sekiranya bahagian depan dirancang untuk dipasang dalam kedudukan tegak, peti itu dipasang secara mendatar dan sebaliknya!

Untuk melakukan ini, di sudut-sudut balkoni dengan bantuan bolt anchor mengikat rak-rak rasuk kayu. Kacang akan membantu untuk memperbaiki peti dari dalam yang lebih baik. Kemudian bar mendatar dipasang di sepanjang bahagian atas dan bawah struktur. Kini anda boleh memasang rak menegak peti.

Pada peringkat akhir pembaikan, memasang bahagian tepi ke struktur kayu. Untuk sudut peti dikikis sudut luar khas, di dalamnya hujung produk akan digulung.

Membaik pulih balkoni dengan tangan anda sendiri di rumah panel: cadangan yang betul

Sambungan rumah panel balkoni

Pemasangan pemasangan vinil dengan tangan anda sendiri bermula dari plat permulaan, yang dipasang pada bar kayu yang lebih rendah dengan menggunakan skru mengetuk sendiri. Sekarang setiap bar berikutnya dimasukkan ke dalam yang sebelumnya dan tetap. Rentang paling tinggi tidak dipasang, dan bukannya bar di bawah tingkap. Apabila skru skru mengetuk diri, adalah penting untuk meninggalkan 0.5-1 mm sebagai jurang, yang tidak akan membenarkan bahagian tepi berubah apabila pengembangan terma.

Selesai dalaman

Selepas menamatkan kerja luaran, adalah perlu untuk memberikan balkoni kehebatan, kehangatan dan penampilan elegan. Untuk melakukan ini, gunakan bahan berikut untuk dipilih: Panel PVC, lapisan plastik atau eternit. Yang paling mudah untuk dipasang dengan tangan anda sendiri ialah panel PVC.

Membaik pulih balkoni dengan tangan anda sendiri di rumah panel: cadangan yang betul

Dinding-dinding balkoni dipamerkan dengan panel plastik

Sarung dinding dan siling dengan panel PVC

Sebelum memulakan kerja, bahan berikut mesti disediakan:

 1. Rasuk kayu 20x20 untuk mendirikan battens (bilangan meter persegi dikira dari kawasan premis).
 2. Polyfoam atau foil buih untuk penebat dinding dan siling.
 3. Panel PVC: Profil berbentuk U, profil H, profil F (mempunyai lebar 0.250, 0.3, 0.5 m, panjang: 5.9, 2.95 dan 2.6 m). Untuk mengetahui dengan tepat bilangan bahagian untuk pembaikan, ukur perimeter bilik dan bahagikan dengan lebar panel yang dipilih.
 4. Busa pemasangan.
 5. Skru sendiri mengetuk dengan akhbar dan pokok.
 6. Alat: perforator dengan latihan yang menang, seorang Bulgaria dengan cakera untuk logam dan kayu, pemutar skru, palu, pemutar skru.

Membaik pulih balkoni dengan tangan anda sendiri di rumah panel: cadangan yang betul

Pemasangan papan untuk panel balkoni dengan panel plastik

Perkara pertama ialah memasang peti kayu pada prinsip hiasan luaran dengan bantuan vinil berpihak dengan susunan mendatar panduan. Dalam ruang di antara bingkai masukkan helai busa, pasangkannya dengan ukiran. Kemudian panel sudut bermula dipasang di sudut balkoni, di mana ia adalah paling sukar untuk berfungsi.

Setiap panel berikutnya dimasukkan ke dalam slot sebelumnya menggunakan slot khas. Gunakan profil F untuk memintas sudut-sudut balkoni. Di tempat di mana dinding dengan siling bergabung, kami memasang papan skirting siling. Profil membungkus dipasang pada akhir kerja.

Pemasangan lantai

Untuk memilih pilihan lantai, anda perlu bermula dari alat dan bahan yang ada. Cara paling mudah untuk memasang lantai dengan tangan anda sendiri di rumah jenis P 44 adalah ketinggian dan pemanasan biasa. Untuk ini perlu disediakan:

 • Pemutar skru.
 • Bulgaria dengan cakera di atas kayu atau jig elektrik.
 • 80 mm dowels.
 • Papan lapis atau papan serpai dalam 20 mm.
 • Rasuk kayu 40x40 mm.
 • Skru sendiri untuk kayu.
 • Buih atau buih buih 30 mm tebal.
 • Roulette, pensil, pemutar skru, palu, tahap.

Membaik pulih balkoni dengan tangan anda sendiri di rumah panel: cadangan yang betul

Pemasangan lantai panas di balkoni

Para perforator menggerudi lubang untuk mengetatkan bar kasar ke ruang penuh. Kami mengukur lebar balkoni (di rumah jenis P 44 ia adalah 105 cm) dan memotong rasuk 40x40 mm ke dalam saiz yang sama tolak 1-2 cm. Mereka disusun dan dipasang pada jarak 40 cm dari satu sama lain. Kemudian gerudi melalui lubang dan atur dowels 80 mm.

Dalam sel-sel yang dibentuk, plastik busa padat. Kami pastikan tiada retak. Kerajang diletakkan di atas. Dengan menggunakan tahap ini, kita sama-sama mendedahkan lapisan papan lapis. Sekiranya perlu, letakkan satu lagi lapisan buih atau penofol. Sekarang ia masih untuk cat lantai di warna kegemaran anda. Ini adalah pembaikan lantai balkoni.

Kaca

Kaca balkoni adalah peringkat akhir pembaikan oleh tangan kita sendiri. Di rumah seperti P 44, pilihan yang paling sesuai ialah memasang tingkap berganda. Anda perlu memesan tingkap dari pengilang yang dipercayai. Pertama sekali, adalah perlu untuk membuat pengukuran. Untuk melakukan ini, keluarkan bingkai tingkap lama ke pangkalan parapet dan siling atas. Sekarang ukur jarak antara dinding dan dari parapet ke siling. Menurut data teknikal yang diterima, kami membuat tingkap.

Untuk memasang sendiri tingkap logam plastik, anda perlu:

 • Bingkai yang siap dibina dengan tingkap berlapis dua.
 • Bor atau perforator dengan bit gerudi 150 mm.
 • Skru sendiri mengetuk dengan dowel plastik.
 • Pemutar skru.
 • Busa pemasangan.
 • Roulette, tahap, pemutar skru.

Membaik pulih balkoni dengan tangan anda sendiri di rumah panel: cadangan yang betul

Memasang tingkap plastik di balkoni

Jadi, sebelum memasang tingkap, tanggalkan tetingkap berlapis dua dari bingkai. Bingkai dimasukkan ke dalam pembukaan tingkap, di mana titik lubang masa depan ditandakan. Di dalam lubang yang digerudi, kita masukkan dowels plastik. Kemudian lekapkan bingkai dengan menggunakan skru mengetuk diri sendiri, menanggalkannya ke dalam dowel. Semua retak dipenuhi dengan buih. Selepas memasang tingkap dua-glazed, memasangnya dengan jalur plastik. Kami melampirkan buaian swing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 3 = 2