Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Bantal yang dibuat dalam teknik patch kerja akan sentiasa mencari tempat di pedalaman Hari ini, tidak akan menjadi masalah untuk membeli apa-apa butiran yang diperlukan untuk pedalaman, kerana terdapat banyak kedai yang memenuhi hampir semua keperluan. Oleh itu, kerja jahitan lebih hobi. Sebagai contoh, pad bantal ditemui peminat di kalangan tukang mahir menggunakan jahitan untuk mencipta elemen unik hiasan dengan tangan mereka sendiri.

Apakah bantal bertopeng?

Apabila anda ingin menghiasi bilik dengan cara yang istimewa, membawa keselesaan dan keselesaan kepadanya, ramai yang mula menggunakan bantal seluar kain. Dengan bantuan penyelesaian reka bentuk sedemikian, anda boleh berjaya memperuntukkan kerusi berlengan, katil atau kusyen sofa.

Untuk menambah ke dalam pedalaman seperti itu, anda boleh menjahit sarung bantal khas dari kain atau langsung membuat bantal dengan tangan anda sendiri.

Mereka yang memutuskan untuk menggunakan pilihan kedua, adalah penting bahawa di tangan semua bahan yang diperlukan. Hanya mengikuti teknik khas, menggunakan gambar rajah dan mengambil kira semua arahan yang diberikan oleh kelas induk, tidak akan terlepas satu butiran.

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Dengan menggunakan bantal kain bantal seluar, anda boleh membuat keseluruhan dalaman terang dan cantik, dengan tangan anda sendiri menambah kemuncaknya

Apakah kelebihan kerja selubung?:

 • Jahit dari cincang digunakan bukan sahaja untuk membuat bantal, ia boleh menjadi selimut, pakaian dan sarung bantal.
 • Adalah penting bahawa gaya ini menjadi rahmat sebenar untuk suri rumah ekonomi.
 • Untuk menjahit, sebagai contoh, sarung bantal digunakan untuk memilih fabrik lama yang digunakan untuk memotong saiz yang betul. Dan kemudian model itu dicipta.

Menggunakan kaedah yang sedemikian mudah, anda boleh membuat pedalaman umum terang dan cantik, dengan tangan anda sendiri menambahkan butiran menarik dari flap berwarna.

Bagaimana untuk membuat bantal selendang dengan tangan anda sendiri

Setelah membuat keputusan untuk membuat elemen hiasan dengan tangan anda sendiri, perlu menentukan teknik apa yang terbaik untuk membuat bantal. Terdapat kelas induk yang membantu pemula belajar bagaimana membuat model yang berbeza.

Untuk memulakan, perlu memilih skim anda sendiri, dengan bantuan apa saja teknik yang dipilih, ia mungkin untuk menyelesaikan perniagaan dengan betul. Dan sisa boleh berbeza-beza mengikut ukuran dan warna, dan juga dibuat dari pelbagai jenis kain.

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Untuk menguasai jahitan bertindik juga dapat pemula, karena dalam hal ini lebih penting bukan ketangkasan tangan, tetapi mentalitas kreatif

Oleh itu, membuat keputusan untuk menghiasi kusyen dengan tangan anda sendiri, flap kain boleh digunakan seperti yang anda suka, dan dengan demikian mencipta gaya patchwork unik anda sendiri. Lagipun, tidak ada jenis bantal yang kukuh, dan sebelum anda mula menjahit, anda harus menentukan bentuk (bulat, segi empat atau segi empat segi) dan saiznya lebih sesuai untuk pedalaman.

Terima kasih kepada penggunaan skim khas, walaupun seorang pemula dapat dengan cepat menjahit bantal selimut, dan aktiviti ini akan menjadi hobi yang menarik dan kegemaran.

Bagaimana untuk menjahit bantal selendang dengan tangan anda sendiri (video)

Patchwork patch: skim bantal

Oleh itu, setelah memutuskan untuk memulakan menjahit bantal hiasan pada anda sendiri, pertama sekali anda akan memerlukan skim khas, selepas itu anda mesti menggunakan kelas induk. Dan skim ini akan membantu setiap wanita corong untuk memilih pilihan terbaik.

Yang paling biasa adalah sisa yang diwakili oleh blok segi empat atau bentuk lain.

Bagi pemula, skim tersebut:

 1. Kuadrat persegi. Dataran yang terdiri daripada segitiga isosceles.
 2. Dataran Amerika. Rajah tersebut diwakili oleh angka yang terletak di tengah, dikelilingi oleh lingkaran oleh pelbagai segi empat tepat di mana panjangnya berbeza, dan tingginya tingginya saiz yang sama.
 3. Persegi Rusia. Di sini, angka utama adalah perlu untuk menjahit jalur khas dan segitiga.

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Untuk memulakan kusyen menjahit dalam gaya kerja tampal, anda perlu menggunakan skim khas

Mereka yang sudah mempunyai pengalaman dalam mencipta gaya patchwork boleh menggunakan skim ini:

 • Berlian. Komposisi ini mengandungi beberapa segi empat dan pentagon. Skim ini direka bentuk untuk membuat enam templat.
 • Kilang itu. Di sini, segi tiga dan segiempat saiz yang berbeza berjaya digabungkan.
 • Bintang. Perhiasan itu termasuk gabungan segitiga, di mana semua pihak adalah sama.

Selepas skema yang sesuai dipilih, menggunakan kelas induk, anda harus memulakan menjahit.

Bagaimana dengan betul menambal bantal: kelas tuan

Mana-mana kelas tuan pada menjahit kain bantal bantal dengan tangan anda sendiri direka untuk melihat beberapa perkara:

Sebelum memulakan kerja, penting untuk menyediakan tempat kerja anda dengan teliti dan menyimpan semua bahan yang diperlukan.

Tahap Quilting:

 1. Sekiranya diputuskan untuk menggunakan kelas induk dengan sulaman untuk hiasan, mestilah menjadi benang-benang, sepasang gunting, jarum, dan sebagainya. Sulaman digunakan untuk kain, dan kemudian digunakan untuk membuat bantal atau bantal.
 2. Di setiap bahagian lukisan, biarkan 2-2.5 cm. Langkah seterusnya adalah untuk memotong cincang. Perlu jalur, lebarnya sama dengan sulaman, dan ketinggian 2.7 cm. Pastikan untuk meninggalkan 0.6 cm pada setiap sisi untuk jahitan. Jahit jahitan yang perlu anda zat dengan baik.
 3. Strip seterusnya mestilah dari kain yang berbeza. Ia diukur dengan saiz keseluruhan kepak yang dihasilkan dan disetkan dengan baik. Dimensi selebihnya diukur dengan cara yang sama dan dipotong daripada jenis tisu yang lain.
 4. Untuk kusyen seperti sulaman, empat jenis kanvas diperlukan, yang perlu digerakkan antara satu sama lain, sehingga bahagian depan siap. Ia hanya akan menjahit bahagian bawahnya, isi dengan pengisi dan jahitan rahsia.

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Sebelum memulakan, anda perlu menyediakan tempat kerja anda dengan baik dan menyimpan semua bahan dan alat yang diperlukan

Kelas induk ini hanya salah satu daripada banyak kemungkinan pilihan yang anda buatkan bantal hiasan.

Kelas-kelas untuk membuat kusyen dalam teknik patchwork (video)

Reka bentuk penyelesaian patchwork: idea bantal

Bantal seluar tambalan ialah dumpling. Untuk mencipta gaya ini, idea sesuai, menggunakan warna warna yang cerah dan berkesan. Terima kasih kepada teknik jahitan yang bergaya, kerja selendang ini akan menjadi hiasan yang sangat baik di dalam bilik.

Jenis bantal:

 1. Bantal klasik. Idea untuk peminat gaya ini boleh diubah dan dalam permintaan. Berdiri untuk gaya tradisi, jenis ini mudah disesuaikan dengan mana-mana bahagian dalam bilik. Keadaan utama penyelesaian semacam itu adalah kombinasi yang berjaya dengan bantal kain bantal dengan nada perabot. Dan idea klasik dapat menggabungkan penggunaan kanvas yang berbeza atau sisa kain dari tirai. Untuk membuat bantal seperti itu, jalur segi empat tepat dan flap persegi lebih disukai.
 2. Kusyen yang dikait. Dengan menggunakan idea-idea semacam itu, anda bukan sahaja berjaya memperuntukkan kawasan rekreasi, tetapi juga meningkatkan ruang dalaman. Sebagai contoh, keselesaan dan suasana selesa boleh dicapai dengan paip kusyen bulat. Getah busa, cangkuk dan benang yang disediakan terlebih dahulu. Perkara utama ialah mengikat corak jejak yang dipilih, tepi yang pada akhirnya harus disertakan dalam bingkai persegi dengan saiz yang kecil. Ia tetap menjahit sisi bertentangan sulaman dan mendapatkan paip. Menggunakan mengait pekeliling, ia boleh dilakukan untuk membuat bahagian sisi bantal. Dan getah buih berfungsi untuk pemadatannya.
 3. Denim kusyen. Dengan menggunakan kerja-kerja berpintal untuk kerja-kerja menggembirakan idea itu, kemungkinan untuk mencipta penyelesaian reka bentuk asal. Dan tidak akan ada masalah dengan pemilihan kain, kerana terima kasih kepada teknik ini, jeans lama akan mencari penggunaan baru mereka. Dalam teknik seluar jeans seluar tidak ada yang rumit. Ia benar-benar mengulangi gaya klasik.
 4. Kerja tampalan gila. Ini adalah gaya menjahit hiasan yang paling menarik. Kelas induk semacam ini diwakili dengan menggunakan pelbagai warna dan saiz yang berbeza, serta tali dan kancing (mereka akan membantu menyembunyikan dan menghiasi jahitan).

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Untuk menjahit kain bantal dari bantal, lebih baik menggunakan kain warna-warna cerah

Tidak seperti klasik, tidak ada jalur tisu yang bersambung. Kepada sentuhan tidak rata yang tidak rata, seseorang mesti selebihnya menjahit baki kain yang tersisa, melicinkan tepi jika perlu.

Apakah sarung bantal?

Hari ini, produk yang paling biasa di antara rekabentuk patchwork adalah bantal dalam gaya patchwork. Dan keutamaan khusus ibu jarum diberikan kepada jahitan hiasan hiasan.

Sebelum anda mula menjahit, anda harus memohon corak patchwork siap untuk fabrik. Selepas ini, corak sarung bantal mesti dipindahkan ke kanvas yang dilipat ke dalam. Pastikan anda meninggalkan elaun untuk pengikat.

Kepada kain bantal sesuai dengan sempurna ke pedalaman, penting untuk memilih gaya yang tepat di mana ia harus dilakukan. Ini tidak akan menjadi masalah di kalangan banyak idea yang hebat dan tidak akan mengambil masa yang lama.

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Sebelum anda mula menjahit sarung bantal dalam gaya tampalan, anda perlu memohon corak kain kerja siap untuk kain itu

Mengambil penciptaan sarung bantal itu, walaupun seorang pemula, dapat dengan cepat mempelajari selekoh jahitan dan akhirnya mendapat kemahiran yang baik dalam pengeluaran produk tambalan yang lain.

Penyelesaian reka bentuk terbaik: hiasan selimut

Untuk suasana yang hebat dan mencipta keselesaan di dalam rumah adalah linen katil yang sesuai dengan gaya tampalan. Oleh kerana pelbagai pilihan, setiap pelayan wanita akan dapat membuat detail dalaman yang istimewa dengan tangannya sendiri.

Lenan katil dari cincang akan menjadi penyelesaian reka bentuk praktikal. Seluar dalam itu tidak memerlukan penjagaan khas, ia mudah diterima untuk mencuci dan menyeterika. Satu lagi campur akan menjadi daya tahan terbaik untuk dipakai. Oleh kerana ketumpatan kain yang tinggi, pakaian dalam celana dalam tidak akan kehilangan warna untuk jangka masa yang panjang, oleh itu selama bertahun-tahun boleh menjadi hiasan bilik.

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Tempat tidur di gaya kerja berpasukan akan menghiasi bilik tidur anda dan akan menjadi tumpuan di pedalaman anda

Jahit selimut atau kepingan selimut dalam teknik tampalan tidak akan menjadi masalah kerana kewujudan kelas tuan khas yang membantu dalam mewujudkan karya. Anda hanya perlu bersabar dan mempunyai semua bahan yang anda perlukan untuk bekerja.

Idea bantal hiasan dalam gaya patchwork (video)

Jadi, teknik patchwork akan menjadi hiasan yang sangat baik untuk mana-mana rumah. Terima kasih kepada jahitan bertindih, walaupun seorang pemula boleh membuat bahagian pedalaman yang tidak dapat dipertahankan. 

Patchwork pillow (photo)

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

 

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Patchwork bantal: teknik patchwork, skema untuk menjahit, foto, gaya patchwork dengan tangan anda sendiri, idea bantal, bantal hiasan, video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

63 + = 71