Video pelajaran sulaman silang: kaedah dan kelas tuan, teknik cross-stitch untuk pemula, kiri ke kanan

Video pelajaran sulaman silang: kaedah dan kelas tuan, teknik cross-stitch untuk pemula, kiri ke kanan

Cara letak kenderaan sulaman sesuai untuk kerja-kerja kerumitan sederhana dan razmerovVyshivka kecil letak kenderaan cara ─ proses tanpa gangguan sulaman: cross-stitch dalam kain, kacukan pada kanvas, atau polukrestikom permaidani stitch. sulaman ini dalam setiap sel, baris bagi baris, dengan "tempat letak kereta" benang yang bekerja di tempat yang betul. Sejak zaman purba, tukang kerajinan-tukang tenun terkenal kerana karya mereka. Tradisi telah datang ke zaman kita. kerja-kerja yang kompleks, yang menggunakan pelbagai warna-warna mungkin tidak 100 atau lebih warna tidak azimat, tetapi di sebalik kesederhanaan jelas sulaman disembunyikan kerja titanic, yang menjadikan ia lebih mudah untuk kaedah letak kereta. Apakah kaedah letak kereta dan cara menggunakannya dalam artikel ini.

Stail sulaman: persediaan dan kelebihan teknik

Sekiranya kepala canggung baru mula belajar bagaimana untuk menyulam, maka sebelum meneruskannya adalah betul untuk mengetahui bagaimana untuk mengambil jarum, benang, kain. Pada mulanya, lebih baik untuk menyulam bukan corak rumit, di mana warna minimum. Adalah penting untuk memahami cara letak kereta, pra-amalan, dan hanya setelah menyulam kerja-kerja multicolor yang besar.

Dalam skema ini perlu dilakukan tanda, menarik kotak atau lukis garis diagonal.

Video pelajaran sulaman silang: kaedah dan kelas tuan, teknik cross-stitch untuk pemula, kiri ke kanan

Adalah penting untuk menganjurkan zon sulaman dengan betul, ini memudahkan kerja

Di lokasi simbol, perlu diperhatikan bagaimana kerja akan dibina dan tempat letak kereta akan diurus. Anak panah menunjukkan arah baris dan ganjil yang aneh. Adalah lebih baik untuk mempelajari skim ini beberapa kali daripada bermula dengan salah sekali dan kemudian membetulkan kelemahan untuk masa yang lama. Anda perlu membeli 2 kandang pena telus yang telus, satu akan menandakan tempat bersulam, sel-sel lain di mana jarum dengan benang diletakkan.

Teknik ini mempunyai beberapa kelebihan yang ketara:

 • Kelebihan utama secara semula jadi sebagai sulaman;
 • Proses kerja pergi berkali-kali lebih cepat;
 • Pengesanan cepat ralat mungkin dan pembetulannya;
 • Sulaman dengan kaedah letak kereta adalah pengisian setiap sel kanvas, langkah demi langkah, sehingga anda tidak perlu menghitung
 • Segera melihat kerja;
 • Hanya dalam gambar rajah;
 • Kaedah parkir adalah ideal untuk membuat kanvas besar.

Kekurangan relatif adalah penggunaan sebilangan besar jarum, yang pertama dapat dipecahkan tangan. Tetapi, dalam masa terdekat kecacatan ini akan meninggalkan.

Kaedah letak kereta di jahitan silang: kelas tuan

Kelas induk pada sulaman akan dibentangkan secara terperinci di bawah. Cara dari atas ke bawah harus bermula dari sudut kiri atas dan menyulam satu aksara dengan salib. Taman harus berada di sebelah kanan di sudut kiri bawah, persegi seterusnya. thread-2 juga perlu bermula di sebelah kiri di baris atas, untuk membuat bilangan yang perlu salib, ia adalah perlu untuk meletakkan ia di sudut kiri bahagian bawah ke kanan dan sebagainya, melakukan semua sulaman.

Dari kiri ke kanan, sulaman bermula dari sudut atas kanan ke bawah kiri dan walaupun baris dijalankan dari kanan ke kiri, melintasi penjuru kiri ke kanan, dari atas.

Dari satu titik boleh pergi dan 2 benang yang berbeza, ia tidak menakutkan. Satu benang akan naik secara menyerong, benang lain di sebelahnya sedikit menyerupai.

Video pelajaran sulaman silang: kaedah dan kelas tuan, teknik cross-stitch untuk pemula, kiri ke kanan

Cara meletak di barisan memerlukan amalan, agar tidak mengelirukan jarum dan benang

Kaedah bawah adalah seperti berikut:

 1. Jarum perlu dimasukkan ke sudut kanan dari bahagian bawah dan meregangkan benang ke atas.
 2. Selepas menjahit nombor yang dikehendaki, anda perlu meletak jarum ke titik bawah di sebelah kiri, dari mana sulaman simbol akan berterusan.
 3. Jarum dengan benang seterusnya mesti dikeluarkan dari sudut kanan dari bawah dan juga bersulam dari bawah ke bawah. Ia perlu mengisi seluruh dataran.
 4. Selanjutnya menyulam ia adalah perlu semata-mata ke atas, selepas semua benang diletakkan di tempat-tempat dan mengharapkan penyelesaian.

Sistem untuk menyulam adalah sama, ia harus berfungsi dari bahagian atas atau dari bawah, dari sebelah kanan atau dari sebelah kiri, kerana ia akan menjadi lebih mudah di sini, adalah penting untuk menyulam seluruh baris sepanjang keseluruhan kanvas. Jika satu dan simbol yang sama ditemui berturut-turut, dan lebih daripada sekali, dan selang sel 6 hingga 8, anda perlu mengambil jarum baru warna yang dikehendaki. Kaedah pepenjuru melibatkan menyulam lajur sepanjang pepenjuru, lebar yang sesuai, biasanya 20 sel dalam gambar sederhana dan 10 dalam yang rumit. Anda perlu menentukan arah dan menyulam, seperti yang disebutkan di atas, jika dari atas ke bawah, benang ditarik ke titik kiri di bawah dan sebagainya. Plus, pepenjuru adalah sulaman yang lebih padat, peralihan tidak ketara, dan bahagian dalamnya elegan.

Kami mempelajari cara letak kereta di sulaman oleh salib: nasihat penting

Dalam teknik menyulam salib dengan tempat letak kereta terdapat beberapa rahsia dan peraturan.

Video pelajaran sulaman silang: kaedah dan kelas tuan, teknik cross-stitch untuk pemula, kiri ke kanan

Dalam menyulam dengan cara letak kereta, benang tidak boleh lebih daripada 50 cm

Iaitu - bagaimana untuk menguasai tempat letak kereta untuk pemula:

 1. Lebih kecil saiz salib, kerja yang lebih anggun dan cantik akan menjadi;
 2. Untuk menyulam ia perlu dengan dua tangan, satu menolak jarum, yang lain deduces dari bawah;
 3. Tidak mustahil untuk meletakkan di belakang kerja;
 4. Park seharusnya berada di sisi, dengan mata gelung, kiri atau kanan, ia bergantung kepada cerita, menggunakan kusyen buih, pemegang span magnet;
 5. Untuk setiap warna benang satu mesti mengambil jarum berasingan;
 6. Thread mesti tidak melebihi 2 cm;
 7. Ia perlu membuat markah pada skema, menggunakan penanda atau jarum.

Ia adalah perlu untuk menyulam simbol secara berterusan dan cuba untuk tidak terganggu dari kerja.

Teknik cross-stitch: tempat letak kereta (pelajaran video)

Apabila kerja sulaman di atas semua benang mesti dibawa ke sisi yang salah dari kanvas dan ditutup. Sulaman dengan cara ini akan memberikan peluang untuk mendapatkan kerja yang cantik, padat, bahkan. Selepas latihan sedikit, anda boleh menyulam kanvas besar, dan membuat diri anda dan orang tersayang gembira.