Decorarea ferestrelor în camera copiilor: regulile unui design bun

Decorarea ferestrelor în camera copiilor: regulile unui design bun

Un dormitor este un mic copil. Aici sunt depozitate toate comorile sale - cărți, jucării, haine. Prin urmare, trebuie să aveți grijă de confort și confort pentru copil. Decorarea ferestrelor în camera copiilor este un proces interesant și simplu. Un copil adult poate ajuta foarte bine ideile și crearea de elemente mici.

Cea mai importantă siguranță

Primul pas pentru decorarea ferestrei este verificarea securității. Acest element al camerei trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • Un prag de mare fereastră. Copilul nu ar trebui să ajungă ușor la el - amenință cu leziuni.
 • Lock. Mânerele care închid și deschid ferestrele ar trebui înlocuite de la universal la special - cu capacitatea de a bloca.
 • Finish. Este necesar să lucrați prin toate fisurile și fisurile. Acest lucru va proteja camera de praf și curenți.
 • Aerisirea. Este posibilă instalarea unei supape automate. El va fi responsabil pentru aerisirea constanta a camerei.
 • Cornice. El ar trebui să țină strâns, deoarece copiii le place să tragă perdele, ceea ce poate duce la o scădere a construcției și rănirea copilului.
 • Film. Un alt grad de protecție - autocolantul filmului de pe geam. Acest lucru va proteja bebelușul în cazul în care fereastra este spart - toate resturile vor rămâne pe acoperirea specială și nu vor fi separate.

Pe videoclip: cum să alegeți perdele în grădiniță.

Tipuri de perdele pentru decorare

O tehnică universală și clasică este utilizarea a două bucăți de țesături cu aceiași parametri și aceeași culoare. Ele sunt plasate pe ambele părți ale ferestrei. Dar acest design nu este surprinzător.

Pentru cei care doresc să experimenteze proiectarea ferestrei în camera copiilor, sunt potrivite opțiuni mai îndrăznețe:

 • Perdele pe ochelari - diferă în dimensiuni mari și în pliuri drepte. Textilele ar trebui să fie dense și făcute din materiale naturale.

 • Roman - sunt plasate pe frunze. Perdelele sunt fabricate din diferite materiale textile, ceea ce vă permite să reglați fluxul de lumină în cameră. Reglați perdelele cu ajutorul unui cablu. Este foarte convenabil atunci când copilul este în casă, pentru că nu va ajunge la el. Dar un copil mai adult se va confrunta cu un sistem simplu.

 • Rolling - asigură o acoperire densă și o etanșeitate la lumină. Pe o astfel de pânză este ușor să creați un decor interesant.

 • „Zi și noapte“ - Designul vă permite să modificați gradul de iluminare a camerei. Acest lucru se realizează prin benzi transparente și opace de construcție.

 • manufactură - perdele lungi din țesături dense. Acestea sunt acceptate pentru a fi combinate cu jaluzele. Deoarece acestea din urmă oferă protecție împotriva luminii, acestea joacă rolul de decorare.

Nu se recomandă utilizarea a două tipuri de perdele:

 • Jaluzele verticale - datorită fragilității structurii și a materialului.
 • Perdelele japoneze sunt, de asemenea, traumatice pentru un copil. Dacă el decide să stea pe ele, vor cădea cu siguranță.

Cum de a alege culoarea perdelelor

Designul ferestrelor cu perdele înseamnă alegerea corectă a culorilor. Există mai multe tehnici care pot fi ușor implementate într-o grădiniță:

 • Luminozitate. Ca cameră pentru un copil, trebuie să fie distractiv și să-i dai copilului un impuls de energie. Perdele pentru o astfel de cameră ar trebui să fie selectate luminos verde, albastru și flori mov.

 • Lightness. Materialele semi-transparente sunt potrivite pentru o atmosferă mai caldă și mai ușoară. În ceea ce privește nuanțele, este necesar să se lumineze și să fie neutru.

 • Stil potrivit. Pentru a păstra un stil comun, trebuie să repetați modelul general de culoare. Chiar și atunci când se creează contraste, merită repetată tonul perdelelor în elementele mici ale decorului.

Dacă jucați pur și simplu cu nuanțe, alegeți mai atent modele și ornamente. Pentru aceasta puteți să urmați un astfel de sfat:

 • Subiecții naturii vor fi suplimentați cu perdele cu imprimare florală. La același material textil ar trebui să fie ușoară și aerisită, de preferință din materiale naturale.

 • Emiterea de perdele în stilul unui basm va ajuta la imprimarea fotografiilor pe panze. Ele plasează personaje animate.

 • Benzi de perdele sunt folosite foarte des. Pentru draperii lungi, sunt acceptabile linii verticale, pentru jaluzele și perdele romane - orizontale. Culorile sunt combinate în ordine aleatorie. Este greu să strici o astfel de metodă.

 • Camera în stilul țării este decorată cu perdele cu un model în carouri. Dar această opțiune este acceptabilă pentru camere mari, tk. o astfel de cârpă reduce vizibil dimensiunile.

 • Puteți decora perdele și cu ajutorul unor modele de plante, heraldică și forme geometrice. Este necesar să combinați aceste elemente cu decorarea unui alt decor. De exemplu, cu o pătură pe pat, pe un puf sau covor.

 • Marea temă este jucată cu ajutorul unor textile monocrome sau a unor țesături dungate în două culori. Atmosfera frânghiei, care înconjoară fiecare perdea, va completa atmosfera. O altă opțiune este de a închide perdea net.

Principala cerință pentru culoarea textilelor în cazul decorării ferestrelor este compatibilitatea cu restul interiorului.

Decorarea unei camere cu două ferestre

Apartamentele și casele standard au o singură fereastră. Prin urmare, două deschideri sunt un lux. Dar va fi mai dificil să creați un decor pentru două ferestre. Inițial, localizarea acestor elemente este importantă. Copiii trebuie împărțiți în mai multe zone, apoi ferestrele vor găzdui o zonă de antrenament și o zonă pentru jocuri. Ambele site-uri vor fi bine luminate.

Spațiul de învățare de la fereastră poate fi umplut cu rafturi de cărți. Perdelele sunt potrivite pentru rulouri sau pentru romane. Este important să vă asigurați accesul simplu la pervazul ferestrei, deoarece se va acumula praf și va trebui să fie îndepărtat.

Se recomandă înlocuirea pragului de fereastră cu o masă încorporată care cuprinde spațiul ferestrei.

În zona de joacă, puteți completa perdelele stricte și practice cu perdele lungi în ton. Ei au dreptul să pună elemente decorative. La urma urmei, în acest domeniu sunt relevante și nu distrage atenția copilului asupra cazurilor. Așezați sub fereastră se recomandă plasarea sub dulapul pentru jucării. Această secțiune a peretelui este rar utilizată și adesea rămâne goală.

Decorul ferestrelor din camera copiilor merită să cheltuiți cu copilul. El vă va spune cum să alegeți culoarea materialului și designul perdelelor. De asemenea, pe Internet plin de fotografii din interiorul copiilor. Aceasta este o oportunitate excelentă de a lua ca bază o idee gata făcută, economisind timp.

Opțiuni pentru perdele pentru copii (2 videoclipuri)

Design diferit de perdele (39 fotografii)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

9 + 1 =