Design av ett barnrum i Khrushchevka: designfunktioner (+40 bilder)

Design av ett barnrum i Khrushchevka: designfunktioner (+40 bilder)

Rum i Khrusjtjov har ett relativt litet område, så när de utfärdas ofta finns det svårigheter. För att skapa en unik design för barn i Khrusjtjov är det nödvändigt att följa vissa regler, särskilt när det gäller att placera två barn av olika kön.

Barnens design i Khrushchev

Vad ska man leta efter

Att utforma ett barnrum är en mycket svår uppgift. Här måste du ta hänsyn till barnets önskemål och bedöma möjligheterna för området. Designlösningar gör det möjligt att maximera användningen av rymden och göra rummet visuellt rymligt.

Om du bestämmer dig för att utrusta barnskolan själv, bör du följa dessa regler:

  • Gör inte utrymme för onödiga möbler och inredningsdetaljer. Det är bättre att stoppa valet av universella funktionella möbler.
  • När du väljer ett rum där barnens plats ska ordnas är det värt att överge entrérummen.
  • Trots det lilla området är rymden uppdelad i funktionella områden. Detta gör det möjligt att skapa bekväma förutsättningar för barnets vistelse.

En viktig fråga är valet av ytbehandlingar. När det gäller ett barn är det bättre att sluta välja kvalitativa material som inte innehåller skadliga ämnen.

Barnens design i Khrushchev

Efterbehandlingsfunktioner

För att skapa en unik design av barnrummet i Khrusjtjov är det nödvändigt att närma sig dekorationen på ett ansvarsfullt sätt. Eftersom rummet har ett litet område är det bättre att stoppa urvalet på ljusa nyanser. Om inredningen är skapad för tjejen, kan du använda en lila eller rosa färg.

Barnens design i Khrushchev

För en pojke är det bästa alternativet en blå eller ljusgrön nyans. I det här fallet är det värt att överväga att färgdesign påverkar barnets psyke.

Barnens design i Khrushchev

Om så önskas kan rummet inredas i flera färger. Så, i barnrummet, används en kombination av tapeter av olika färger och texturer i stor utsträckning. Således kan du inte bara skapa den ursprungliga designen utan också dela ut mellanslaget till funktionella områden. Användning av tapet med vertikala ränder ökar visuellt utrymmet.

Barnens design i Khrushchev

När det gäller golvet är det bättre att stoppa valet på parkettbräda, laminat eller linoleum. På golvbeläggning är det inte nödvändigt att spara, materialet ska vara starkt och enkelt motstå slitage.

På videon: barns design för tjejer.

Zoning Space

Hittills kan utformningen av barnrummet i Khrusjtjov, vars foton är fulla på Internet, ha ett unikt utseende. Och även här spelar det ingen roll att det finns några begränsningar på torgets sida. För att skapa en multifunktionell inredning är det nödvändigt att ansvarsfullt närma sig zoning.

Rummet ska delas in i:

  • zon för vila och sömn;
  • zon för spel;
  • plats för studie.

Barnens design i Khrushchev

Om området tillåter kan du skapa en plats där barnet kommer att vara engagerade i sin hobby. Fördelningen av rymden görs med hjälp av ett väldesignat designprojekt. Oftast används här partitioner, skärmar, nischer, hyllor och olika ytbehandlingar. Om det finns barn med olika kön som bor i rummet, är det bättre att överlåta zon och registrering till proffs.

Barnens designalternativ (2 videor)

Idéer för utformning av barnrum (40 bilder)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

80 − = 75