Lesena hiša za otroke: materiali, proizvodnja, modeli

Lesena hiša za otroke: materiali, proizvodnja, modeli

Otroci potrebujejo za srečo ni veliko. V trgovini kupujemo otroške igrače, ki se nanašajo ne na večno pomanjkanje časa in energije, ne dajemo nekaj s svojimi rokami. Na primer - otroška hiša iz lesa, v kateri bi lahko otroci igrali ves dan, medtem ko so tokrat porabili na svežem zraku. Ker ste z lesenimi hišami izdelali svoje roke, ste prepričani, da bodo vaši otroci srečni!

Toda odrasli potrebujejo malo materiala. Kar se tiče osebnega časa, bo "gradnja" morala preživeti nekaj dni. In ne pozabite na zanesljive pomočnike, potem bo otrok z velikim navdušenjem sodeloval pri gradnji lastne hiše.

lesena hiša z lastnimi rokami

Vezana hiša z lastnimi rokami

Mnogi podcenjujejo možnosti konvencionalnega vezanega lesa kot gradbenega materiala. Ampak, če zgradite strukturo z njeno uporabo za majhno hčerko ali sin, lahko stoji celo na ulici že več let. Glavna stvar je, da pravilno obdelamo plošče iz vezanega lesa in sorodne materiale. Od vezanega lesa je zelo enostavno narediti igralno hišo z lastnimi rokami. Stiskana žagovina ima odlične lastnosti odpornosti na vlago z ustrezno obdelavo.

lesena hiša z lastnimi rokami

Iverna plošča - trajen in cenovno ugoden material, idealen je za izgradnjo otroške igralne hiše. Iverna plošča je enostavna za obdelavo in prinaša želeno obliko. Če je hiša zgrajena za hčerko, jo lahko prilepite z barvitimi ali rožnate ozadje, če je za seno - okrasna ozadje s tiskom avtomobilskih predmetov. Na splošno je polje za domišljijo ogromno, glavna stvar je, da po posvetovanju z otrokom želimo uresničiti ideje.

Poleg plošč iz iverne plošče so potrebni leseni drogovi, žeblji in vijaki. In tudi - majhna vrata. Vrata so izdelana in neodvisno z lesenimi deskami in kovinskimi tečaji.

lesena hiša z lastnimi rokami

Kje je hiša potrebna?

Pred začetkom "gradnje" hiše je potrebno določiti njegov namen. Ta dejavnik bo odvisen od tega, kje bo stojala hiša, in v kakšnih sezonah bo otrok igral s svojimi prijatelji.

Izberite naslednje možnosti:

 • hiša v stanovanjski zgradbi;
 • hiša za igranje v topli sezoni;
 • demi-sezona varianta.

lesena hiša z lastnimi rokami

Ti dejavniki vplivajo na potrebo po zasteklitvenih oknih. ogrevanje sten in namestitev majhen grelec za ljubitelje čaja, ki pijejo na prostem v zimskem času.

lesena hiša z lastnimi rokami

Majhna hiša za otroke je nameščena v otroški sobi ali igralnici. Otrok preživi precej časa v svojem "domu" in lahko tam nekaj svojih igrač. Ta možnost zahteva minimalno količino gradbenega materiala. Namesto tega hiša opravlja povsem dekorativne funkcije in skoraj v celoti lahko sestoji iz lepo oblikovane vezane plošče. Ta hiša bo najlažje narediti sami.

Samo hiša je postavljena na dvorišče vile ali v zasebno hišo. Stavba se uporablja le v topli sezoni. Njegova okna ni treba glazirati, tudi v vratih včasih ni potrebe. Dovolj je, da naredimo ustrezne luknje v strukturi vezanega lesa in lesa.

lesena hiša z lastnimi rokami

Vendar lahko z lastnimi rokami zgradite otroško hišo za vse sezonsko uporabo. Stene so lahko rahlo izolirane, okna so lahko zastekljena in vrata morajo biti tesno zaprta. Vsaj pozimi lahko pijete čaj s prijatelji v takšni strukturi. Tukaj lahko namestite tudi majhen električni grelec.

Glede na izbrano različico hiše bodo uporabljeni dodatni materiali:

 • steklo;
 • izolacija zidov iz mineralne volne;
 • Elementi električnega ožičenja.

lesena hiša z lastnimi rokami

Določena z dimenzijami

Velikost hiše bo odvisna od starosti otroka. Otroška lesena hiša je lahko majhna, vendar ne pozabite, da otrok raste, v nekaj letih pa bo treba graditi demontažo, če ima zdaj parametre 1,5X2.

lesena hiša z lastnimi rokami

Želite zgraditi svoje roke bolj vzdržljive hiše za vašo hčerko ali sina? Potem bomo morali zgraditi vsaj dve metri visokih konstrukcij. Plus streho. Skupna višina vezanega lesa bo 2,5 metra. To je za sprednji del. Za stranske stene so listi visoki 2 metra.

Širina obzidja bo 2,5 metra. To je dovolj, da v hišo postavite nekaj pohištva in igrač.

lesena hiša z lastnimi rokami

Materiali

Pred nakupom gradiva za hišo, se morate odločiti, kakšen spol ima. Prebivali bomo na EU verziji lesenega poda, ki je primerna za ulicno hišo. Tla na majhnem hribu iz hlodov se lahko uporabljajo v hladni sezoni. Parametri strukture se lahko razlikujejo, zato damo samo seznam gradiv, potrebnih za gradnjo, sami pa lahko natančneje določite velikost listov, vrat in dolžine plošč. To je precej preprosto, dizajn ne zahteva zapletenih izračunov.

Torej, pripravljamo naslednje materiale:

 • štirje listi vezanega lesa;
 • štiri hlode, se bodo nahajale v kotih hiše;
 • Leseni hlodi z najmanjšo širino 10 cm bodo potrebovali najmanj šest;
 • lesene deske debeline 1,5-2 cm za tla;
 • več tanke plošče za streho.
 • Plošča za dekoracijo in pečatenje sten;
 • material za izdelavo okenskih okvirjev in okvirjev vrat, če bodo okna zastekljena, potrebujete lesene letve in steklo;
 • vrata na tečajih.

lesena hiša z lastnimi rokami

Ne pozabite na končne materiale. Vezane lesene in lesne elemente je treba obdelati z impregnacijo proti parazitom in koroziji, poleg tega pa bo povečala požarno varnost. To je treba storiti za trajnost strukture in varnosti otrok. Zunaj je lesena hiša odprla z lakom ali barvo. Zaželeno je uporabljati vodni ali akrilni.

Otroška hiša ima lahko streho iz kovine.

lesena hiša z lastnimi rokami

V hiši moramo poskrbeti za razsvetljavo. Potem potrebujete žico za priključitev električne luči. Lahko uporabite LED trak okoli oboda stropa, to je najbolj ekonomična in varna možnost. S svojimi rokami je ožičenje precej preprosto, zato se bo zvečer prižgala lesena otroška hiša, ki bo privabil majhno gospodinjstvo.

lesena hiša z lastnimi rokami

Gradimo leseno hišo

Najprej morate narediti tla. Hkrati bo tudi socle. Ker je tla nameščena na hlode, se lahko po potrebi premakne iz enega mesta v drugega.

Namesto nohtov je bolje uporabiti lesene vijake namesto običajnih žebljev: gradnja bo trajala dlje. V tem primeru se morate obrniti z izvijačem.

lesena hiša z lastnimi rokami

Ko je tla pripravljena, namestite okvir. Dnevniki prvega kotička, nato plošče, ki bodo kasneje imele leseno streho. S pomočjo izvijačev so vezni listi pritrjeni od zunaj. Streha je tudi prišita na enak način. Za njegovo izdelavo lahko uporabite vezane plošče, vendar je nenehno zaradi vpliva vode in sončne svetlobe hitro izgubijo potrebne za zaščito lastnosti hiše.

27

Na stenah prikažemo mesta za okna in vrata, jih natisnemo in pritrdimo okvirje. Namestimo vrata. Gradimo z namestitvijo dodatnih ozkih plošč. Najboljša možnost je namestitev plošč navpično na obeh straneh oken. Otroško hišo, ki jo izdelujejo lastne roke, se lahko prilepi iz ozadja ali naslikane s smešnimi slikami.

Videogalerija

Fotogalerija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

13 − = 5