3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

Oni koji dobro poznaju petu dimenziju, ništa ne vrijedi premjestiti sobu na željene granice. Reći ću vam više, draga gospođica, da vrag zna što granice!

M. Bulgakov, "Učitelj i Margarita"

3D pozadina s 3D efektom

Fotografija: slike gradova - jedna od najpopularnijih prizora za 3D pozadinske fotografije

Što trebate znati o trodimenzionalnoj pozadini

3D pozadina - ovo je možda jedna od najzanimljivijih inovacija u dizajnu interijera ovih dana. Međutim, sama ideja ovakve figure, u kojoj se stvari čine prilično stvarnom i voluminoznom, nipošto nova. Da ne bismo duboko udaljili u povijest umjetnosti, dajemo relativno "mlad" primjer. U srednjem je vijeku primijenjena tehnika rasipa (dolazi iz francuske riječi "Gris"- siva) - slikanje, izvedene gradacije iste boje, obično sive ili sepija.

Ova tehnika omogućila je stvaranje ravne slike koja daje dojam trodimenzionalnog objekta. Kasnije, grisaille je upotrijebljen za oponašanje bas-reljefa, skulptura i rezbarija. Slična slika je u nekim dvoranama Hermitage u St. Petersburgu. Osoba koja ne zna da je pred njim slikanje na ravnoj površini, percipira ga kao reljefnu sliku; možemo pretpostaviti da se s svjetlom svijeća nije mogla razlikovati od skulpturalnih elemenata.

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

I ovdje su volumetrijske slike ponovno u modi; oni se koriste ne samo u palačama i javnim zgradama već iu običnim kućama i apartmanima. Mi, naravno, dugujemo računalu radi oživljavanja ove tehnike dizajna za masovnu primjenu, jer se sada "trodimenzionalne" slike stvaraju uz pomoć posebnih programa.

Razne verzije 3D pozadine

Postoje pozadina sa slikom koja izgleda gledatelju da bude volumetrijska - to su geometrijske figure, cvijeće, pahuljice, svaki ponavljajući ukrasni elementi. Slika može biti obojena, ali možete kupiti 3D pozadinu i pod slikarstvo, što je posebno pogodno za zidove kuhinje ili dječje sobe. U svakom slučaju, glavna stvar u njima je vizualni "skupno" elemenata.

3D pozadina s 3D efektom

Primjer uspješne uporabe u unutrašnjosti dnevne sobe

Zid, prekriven kapljicama vode - tako stvaran da želim doprijeti i dodirnuti; ili cvijeće koje nikad ne blijede, iako izgledaju sasvim kao stvarne; ili voće koje "čak vidi oko, ali zub to čini" - takve iluzije će oživjeti bilo koji interijer. Jednako neobična izgleda na zidu, na primjer, okružuju stabla, ili „tragove” nečije noge ili zidove - kao udaraca hladnih od njega.

Druga vrsta voluminozne tapete je platno s obrascem parcele: krajolik, krajolik, interijer. Pozvani su kao trodimenzionalni ili 3D pozadine. S pozadinskim fotografijama, poznatoj starijoj generaciji, one se odnose samo na jednu stvar: kako na tim tako i na drugima postoji određena slika.

3D pozadina s 3D efektom

Ova je opcija savršena za dnevni boravak, ali za kuhinju neće uvijek biti prikladna. Za razliku od starih, običnih pozadinskih fotografija, čak i najkvalitetnijih, 3D stvara takozvani efekt prisutnosti.

Drugim riječima, osoba koja je uza zid, zalijepiti glomaznog foto pozadine, vidi nigdje u blizini zida sa slikom krajolika i volumena prostora s pravom krajoliku - bilo šuma, plaža, gradske ulice, ili bilo što drugo. Osim toga, moderni zidni papir obično se izvodi na jednom platno-filmu veličine potrebne za određeni zid.

3D pozadina s 3D efektom

3D zidni papir - vrlo podebljani dizajn. Ako pokrivate cijelu sobu s njima, dobit ćete potpunu iluziju krajolika ili sobe prikazane na njima. Prije nego što odaberete takvu mogućnost, zapitajte se, je li to potrebno? Kako će izgledati namještaj, zavjese, dekor i ostali unutrašnji predmeti? Obično je bolje pokazati osjećaj proporcije i ograničiti se na jedan zid. Čak i tako, vizualni osjećaj je tako, ako nema zida, a jednom izvan sobe počinje ljeto na park, ili more neograničenu udaljenost, ili gotički dvorac. Kako bi se poboljšala taj učinak može biti djelomično proširila sliku na stropu i podu - film s 3D foto pozadine je pogodan za to.

Prednosti i nedostaci

3D pozadina s 3D efektom

Pažnja molim te! Prije nego što odlučite o izboru trodimenzionalne pozadine, proučite recenzije, kao i saznajte sve prednosti i nedostatke takvog dizajna recepcije

Izjava da nedostaci predstavljaju izravni nastavak zasluga u potpunosti su opravdani za "trodimenzionalne" pozadine. Njihove nedostatke generiraju se, u pravilu, upravo onim osobinama koje ih čine tako atraktivnim materijalom za dizajn interijera.

Prednosti 3D pozadina

3D pozadina s 3D efektom

Glavne prednosti njihove upotrebe u dizajnu interijera:

 • Vrlo neobičan izgled - čovjek koji je prvi put naišao na učinak 3D pozadina, doslovce jedva vjeruje u oči. Želim dodirnuti volumetrijsku sliku na zidu, želim doprijeti do ili otvoriti prostor za otvaranje.
 • Ekskluzivnosti. Izbor crtanja je za kupca. Svi drugi zidni oblogi dostupni su uz gotove uzorke; s fotografskim pozadinama možete izmisliti i stvarati se.
 • Kompletna iluzija stvarnosti - osjećate da ćete se korakom naći u prostoru koji je prikazan na zidu.
 • 3 D pozadina pomaže vizualno proširiti sobu više od bilo koje druge vrste zidnih obloga, osim možda zrcala.

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

mane

Na mnoge načine, nedostaci zapravo predstavljaju nastavak prednosti:

 • Oni stvaraju vrlo jak naglasak u unutrašnjosti. - poleđini effektnosti „stvarnost na zidu”, ostavlja malo prostora za eksperimentiranje s drugim unutarnjim detaljima, te eliminira korištenje slika, murale i drugih ukrasnih elemenata.
 • Nema masovne prodaje - obrnuta strana ekskluzivnosti i jedinstvenosti. Najlakši je način kupiti od specijalizirane trgovine ili naručiti platno u tiskarskoj tvrtci. Ovo se, međutim, odnosi samo na fotografije pozadine.
 • Imaju dovoljno visoku cijenu - ovo je također naknada za ekskluzivnost i vašu maštu.
 • Zahtijevaju potpuno glatki i glatki zid - samo na ravnoj površini slika će izgledati opsežno.

3D pozadina s 3D efektom

Unutrašnjost, u kojoj je lijepljena pozadina s 3D efektom, izgleda neobična, ali vrlo originalna

LED pozadina

Relativna novost na tržištu materijala za popravak i doradu su sjajni LED pozadina 3d za unutrašnjost stana. Usput, u velikoj mjeri to nije samo uobičajena pozadina, već i nešto više, što predstavlja cijeli kompleksni sustav. Njegovi sastavni dijelovi su:

 1. Mikroprocesi koji kontroliraju rad sustava.
 2. Daljinski upravljač (obično udaljeni).
 3. LED diode raznih boja (bijela, plava, zelena, crvena, žuta, itd.)

Procesor je odgovoran za rad sustava koji kontrolira upravljačka ploča. Koristeći ga možete mijenjati različite slike i kompozicije, uključiti ili isključiti ovaj ili onaj dio LED ploče.

Imajte na umu! Cijena takvog užitka je prilično visoka. Osim toga, ako imate kućne ljubimce ili kućne ljubimce u svom stanu ili kući, bolje je napustiti ideju korištenja u unutrašnjosti. 

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

3D pozadina s 3D efektom

Jedna od prednosti LED LED wallpaper 3D je da s instalacijom sličnog dizajna do zida, te dobiti ne samo atraktivan vanjsko uređenje, ali i dodatni izvor osvjetljenja u prostoriji. Među nedostacima je već spomenuta visoka cijena, kao i složenost instalacije. Učinite to sami - to je prilično teško, pa ćete morati pozvati kvalificiranog majstora čije su usluge prilično skupe.

zaključak

Kada planirate ukrasiti sobu s 3D pozadinom, sjetite se, prije svega, o svojoj udobnosti. Prekrasna, moderna, privlačna unutrašnjost vrlo je dobra, ali gradimo svoju kuću na prvom mjestu kako bismo živjeli u njemu. Ne zadiviti goste ili uživati ​​u svojoj hrabrosti.

Nemojte uštedjeti vrijeme za procjenu različitih opcija i odabir optimalnog. Osim ako ste naravno ekstremni, koji zalijepiti zidove svakih šest mjeseci.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

87 − 83 =