Blinds od tkanine s vlastitim rukama jednostavno i brzo

Blinds od tkanine s vlastitim rukama jednostavno i brzo

Blindovi tkanine na drugi način nazivaju se romaničkim roletama. Ovo je relativno nova vrsta zavjesa, koja svakodnevno postaje modernija i praktična, zahvaljujući dodatcima iskusnih dizajnera. Glavni materijal je tkanina, koju možete sami odabrati.

Blinds od tkanine s vlastitim rukama jednostavno i brzo

Shema ugradnje roleta.

Tipično, platna sjenila su neophodna stvar u sobi u kojoj se nalazi stol pored prozora, akvarij ili druge unutrašnje predmete koji mogu spriječiti da se normalna zavjesa slobodno kreće duž ruba. Čak i takvi blindovi su neophodni u slabo osvijetljenim sobama, budući da će na otvoru uvijek propustiti maksimum svjetlosti. Pitanje kako napraviti sjenila od tekstila je vrlo relevantno, pa je vrijedno razmotriti ga detaljno.

Priprema za rad

Blinds od tkanine s vlastitim rukama jednostavno i brzo

Shema za izračunavanje tkanine za rezanje romanskih roleta.

Prvo, odlučite na kojem dijelu prozora želite vidjeti rimsku zavjesu - bliže staklu ili sobi. Morate odlučiti koja će shema boja odabrati zavjesu. Posebna pozornost posvećuje se kvaliteti tkanine. Preporuča se koristiti gustu tkaninu ako želite koristiti sjenila kao glavnu zastor od znatiželjnih očiju i svjetla. Vrlo lagan materijal prikladan je samo ako zaslone služe samo kao tulipan. Treba imati na umu da će prozračna tkanina biti malo vruće i viseće.

Kada kupujete tkaninu, bolje je kupiti jedan komad, tako da kasnije ne morate šivati ​​na njemu još - to može značajno pokvariti izgled zavjese i komplicirati vaš rad. Prije kupnje materijala potrebno je pravilno izvršiti sva mjerenja. Glavni parametri su širina i visina otvora prozora.

Visina prozora plus dodatno tkivo ispod nabora. Vi sami odabirete širinu nabora. Da biste ispravno izračunali sve, odmah morate savijati tkaninu na željenu širinu nabora, izmjeriti ga i označiti na donjoj strani tekstila. Širina zavjesa jednaka je širini otvora plus nekom tkaninu za dopuštenja (također treba označiti). Zatim odrežite zastor od tkanine.

Prije nego što počnete raditi na tome da napravite takve izvorne rolete s vlastitim rukama, morate kupiti materijal i alate.

Blinds od tkanine s vlastitim rukama jednostavno i brzo

Slika 1. Rimljani.

U alatima nema ništa posebno skupo i komplicirano, tako da možete kupiti hardver čak i na tržištu ili hardvera. Trebat će vam:

  • rola najlonskog kabela;
  • vijci i mali karanteri;
  • škare;
  • Drške su izrađene od drva promjera 4 mm, a duljina 2,5 cm manja od širine budućih slijepih (tj. Otvaranja prozora);
  • metalna ili drvena šipka, jednaka širini zavjese (potrebna za ponderiranje donjeg dijela rimskih zavjesa);
  • tkanina obloge;
  • niti u boji glavnog tekstila i igle;
  • set Velcro.

Rad s tekstilom i trakama za pričvršćivanje

Sada je vrijeme za početak glavnog rada na zavjesu. Prvo, trebate obraditi rubove tkanine, koji su jednostavno ušivenim tankom linijom prema unutra, uz označene količine. To je neophodno tako da neobrezani dio tkanine nije vidljiv. Prije postupka podnošenja, zavjesa mora biti unaprijed glačana.

Nakon toga, uzmi naboj od najlonske čipke i škare. Potrebno je napraviti samo 2 komada. Oni su jednaki visini rimske zavjese, pomnoženi s 2, plus 1 cm. Ovi segmenti će poslužiti kao regulatori visine podizanja i spuštanja zastora.

Blinds od tkanine s vlastitim rukama jednostavno i brzo

Shema univerzalne rimske vijenca.

Sada je najteži dio rada zavjese zavjesa. Izrađene su tako da zavjesa ne izgleda ravna i dosadna. Mjesta za koja bi već trebala biti označena. Da biste popravili zavoje, trebat će vam igle. Dakle, broj nabora bit će jednak broju igala. Samo uzmite iglu, postavite je točno preko sklopive linije i savijte željenu udaljenost materijala.

Dobit ćete prilično mnogo prostora između linije šivanja zavoja i postavljanja šanka. Kako biste osigurali da šipka ne oscilira u zavoju, morate napraviti 2 šavova: jedan izravno u neposrednoj blizini šipke, a drugi - duž gornje linije preklopa. Prema ovom načelu, ostatak trake su pričvršćeni i nabori se izrađuju na tkanini.

Nakon toga, na slapovima šipki, šavovi se šivaju, kroz koji će kabel proći. Oni su smješteni simetrično jedni drugima na jednakoj udaljenosti od bočnih rubova zavjese. Sada trebamo šivati ​​vitla za ponderiranje odozdo i odozgo. To je učinjeno sve isti način okretanja i firmwarea. Na vrhu bušaćih rupica bušeni su za kabel. Smješteni su simetrično na prstenima na donjim šipkama.

Završavanje i popravljanje sjenila na prozor

Dakle, glavni dio zavjesa je spreman. Nakon obavljenog posla, navucite kabel kroz prstenove i gornju rupu u vertikalnom smjeru i na isti način nastavite s vertikalnom paralelnom stranom zavjese. Izgledat će ovako nešto (slika 1). Čvorovi učvršćuju krajeve kabela. A za veću ljepotu i pouzdanost, možete pridružiti im veliku četku.

Kako bi se osiguralo da kada se zavjesa ne spusti automatski, na donjoj donjoj strani zalijepljen je par naljepnica. I druga strana naljepnica je zalijepljena ili ušivena u tkaninu, u kojoj je šipka gornja ploča. Svi čičak trebaju biti međusobno paralelni tako da se tkanina ne pomiče na strane kada podiže i učvršćuje rolete.

Sada samo trebate popraviti sjenila za otvaranje prozora. Obično se to radi s vijcima ili malim klinovima. Možete upotrijebiti vijke za samoljepljivanje, koji će biti pouzdani, iako to nije velika potreba. Kao što pokazuje praksa, rolete napravljene od tkanine mogu izdržati savršeno i obične nokte koje se, usput, lako mogu ukloniti s otvora i ukloniti s zavjesa.

Kako brzo skidati s vlastitim rukama od tkanine, to je sada jasno. Samo trebate biti strpljivi i budite vrlo pažljivi kako biste ispravno napravili sva mjerenja. Uostalom, kvaliteta i izgled sjenila ovisi o tome kako se pravilno izrađuju oznake.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

40 − 32 =