Dimenzije umivaonika: širina, visina, dubina

Dimenzije umivaonika: širina, visina, dubina

Dimenzije umivaonika: širina, visina, dubinaKupaonica - ovo je mjesto koje bi trebalo ugoditi i podići se nakon teškog jutarnjeg buđenja. I da kupka u ranim jutarnjim satima ne postaje dodatno nadražujuće, ona bi se trebala kombinirati u dizajnerskim bojama za punjenje energije i kompetentno odabranim vodovodima.

Objekt bez kojeg nema jedne kupaonice - umivaonik. Privlači oči ne manje od zrcala, pa se njezin izbor treba približiti s posebnom pažnjom. Umivaonik bi trebao stajati organski u cjelokupni koncept kupaonskog dizajna i biti jednostavan za korištenje. Srećom, danas proizvođači vodoinstala nude širok izbor umivaonika, različitog oblika, teksture, veličine, boje, dizajna i načina pričvršćivanja. Velika raznolikost modela ovakve sanitarne opreme omogućit će svima da pronađu svoju idealnu ljusku. No, najvažnije, pri odabiru ljuske da se usredotoče na dimenzije, jer će ovisiti o njima za udobnost tijekom rada.

Koje su dimenzije umivaonika?

Jasna klasifikacija školjaka u veličini nije, ali ih ipak mogu uvjetno podijeliti na:

  • mini-umivaonici ili kompaktni, instalirani, najčešće u latrine;
  • standardni umivaonici;
  • Proširene verzije sudopera (tandem od dvije umivaonike ili kombinirane s radnom pločom);
  • ekskluzivni modeli školjki, po narudžbi.

Odlazak u dućan za sudoper, ne smijemo zaboraviti da se mjerenja prostora u kupaonici, koja je planirana da bude na raspolaganju kako ne bi doživjeti frustracija koje je kupio model ne odgovara dimenzije unutrašnjosti.

Širina ljuske

Dimenzije umivaonika: širina, visina, dubina

Najpogodnije za korištenje školjke smatraju, širina od čega najmanje 55 cm. Kompaktniji izvedaba školjke, širine 35-45 cm, nisu prikladne za konvencionalne pranje, ali samo za pranje ruku i različite tehničke potrebe. Takve smanjene zdjele savršeno štede prostor i organski nadopunjuju unutrašnjost kupaonica složenom konfiguracijom i kupaonicama s vrlo ograničenim prostorom. Njihovi modeli mogu biti pod kutem i montirani na zid.

Standardna širina oklopa, ne prelazi 65 cm, pružiti udoban pranje, nakon toga ne morate obrisati sprej sa zida ili pužu po podu. Veliki umivaonik ne smije se ugraditi u standardne kupaonice, jer neće donijeti nikakvu posebnu udobnost, već samo "jesti" dragocjeni prostor.

Ako stvarno želite oprati zajedno, ili u velikoj obitelji samo je nužnost uštede vremena, možete odabrati dvostruki umivaonik. Glavna stvar je da odaberete, kao da su njih dvojica nisu oprati lakat, pa je udaljenost između središta kuglama bazena mora biti najmanje 90 cm.

Sretni vlasnici prostranih kupaonica mogu priuštiti proširene umivaonike u kombinaciji sa stolom, čija širina može biti 150 cm.

Dubina ljuske

Dimenzije umivaonika: širina, visina, dubina

Ova opcija je također ne može previdjeti, branje savršen oklop „mora” modela stoji uredno redove u trgovini. . Ugodno sudoper za redovito higijensko pranje treba imati minimalnu dubinu od 48 cm i ne više od 61 cm nije potrebno mjeriti dubinu liniju, samo treba ići na sudoper kraju, doći i vidjeti gdje će završiti, ako je sredina dlanu ili na vrhovima prstiju, onda možete sigurno uzeti.

Visina ljuske

Dimenzije umivaonika: širina, visina, dubina

Ako je prednost dano umivaoniku ugrađenom u kocku ili postavljenu na postolje, njegova visina bi bila od velike važnosti. Standardna visina, koju postavljaju proizvođači, varira od 80 do 85 cm, iako se ne može reći da savršeno odgovara ljudskim antropometrijskim zahtjevima. Kako bi se osiguralo udobnost za čovjeka tijekom pranja, sudoper treba biti postavljen na visini od 94-110 cm od poda, a za žene prikladna je visina od 81 cm do 92 cm. Primjenjujući jednostavna pravila aritmetike, dobivamo prosječnu vrijednost najprikladnije visine ljuske - 86-93 cm.

A za male članove obitelji - djecu, "odrasla" ljuska može biti prikladna uz pomoć niske, i najvažnije, stabilne stolice.

Ispravno odabrane dimenzije umivaonika - zalog udobne uporabe u kupaonici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

7 + 3 =