Kako instalirati kupaonsku slavinu

Kako instalirati kupaonsku slavinu

Popravak u kupaonici nužno uključuje proces kao što je mješalica.
Kako instalirati kupaonsku slavinuMontaža mješača i njegovo spajanje na vodoopskrbni sustav vrlo je fascinantan, a način na koji to radi ovisi o tome da li se staro sanitarno pomagalo zamjenjuje ili instalira od nule. Zatim će se dati upute za provedbu svake od ovih metoda.

Kako instalirati kupaonsku slavinu

Odabir kupaonske slavine, trebali biste obratiti pažnju na svoju težinu, previše lagani - tanki metal, odnosno, neće trajati dugo.

Odaberite mikser

Prije početka instalacije mikser mora biti kupljen. Naravno, mora biti dobra i kvalitetna. Pa što su karakteristike dobre kupaonske slavine? Prvo, morate obratiti pozornost na težinu mješalice. To ne bi trebalo biti previše lako jer trajnost vodovodne opreme ovisi o debljini metala. Naravno, teški vodovod također može imati niz nedostataka.

Mješalica za kupaonicu.

Mješalice za kupaonice obično su izrađene od dva materijala - silumin i mjedi. Siluminovci su mnogo lakši mjedi i imaju nižu cijenu. Međutim, ovaj materijal, koji je legura od silicija i aluminija, vrlo je nepouzdana. Kod takvih miješalica često postoje takve poteškoće, kao što su razbijanje ručica i slom steznih matica. Silumin vodovod je kratkotrajan, iako je vrlo popularan zbog niskog troška.

Mješalice od mjedi su puno skuplje od siloma, imaju veću težinu i viskoznost legure. Takva legura čini pričvrsne matice i cijevi pouzdanije, takva miješalica se ne razbija čak ni pod različitim mehaničkim utjecajima. Ako vam financijske mogućnosti omogućuju kupnju skuplje vodovodne instalacije, trebali biste dati prednost mjedenim šipkama.

Tehničke karakteristike miješalice su važne, na primjer, njezine dimenzije i korespondenciju modela s mjestom ugradnje. Mješač namijenjen ugradnji u stranu kupaonice nije prikladan za postavljanje na zid i obrnuto. Pregledajte glavne dijelove slavine i odredite odgovaraju li vašoj kupaonici - duljini tuš crijeva, izljevu slavine i dostupnosti pribora za postavljanje tuš glave na zid.

Demontaža stare mješalice

Kako instalirati kupaonsku slavinu

Ako su ekscentrično pouzdano ugrađeni i imaju isti tip kao i novi, a njihov izgled je sasvim normalan, tada se ne mogu mijenjati.

Spajanje slavine u kupaonici do opskrbe vodom započinje rastavljanjem postojećeg, čak i kada se miješalica mijenja zajedno s vodom. Najteže je demontiranje ekscentrika uvrnutih u navojne priključke sustava vodoopskrbe. Tijelo miješalice se obično uklanja jednostavno - samo odvrnite ukrasne matice. Mješalica mora biti držana ručno, tako da može pasti i pasti u kadu.

Poteškoće, naravno, mogu nastati prilikom uklanjanja slučaja, jer ponekad postoje dizalice s lijevom niti na maticama. Što se tiče ekscentrika, oni ih ne mijenjaju uvijek. Ako su pouzdano instalirani i imaju istu vrstu ekscentrika nove mješalice, trebate ih pregledati i odlučiti trebaju li ih zamijeniti. Ako je zamjena još uvijek potrebna, vrlo je uredno ukloniti stare ekscentrate. Ova operacija može biti složena zbog dva razloga: zidnih cijevi i navojnog rezbarenja. U prvom slučaju, skidanje ekscentrika bez otvaranja zida gotovo je nemoguće.

Kod vanjske opskrbe vodom, demontažne veze, potrebno ih je držati drugim ključem. To bi trebao biti učinjeno od strane jedne osobe s dvije ruke, tako da se uvrtanje opterećuje jedni druge.

Prilikom uvijanja ekscentrika s navojnim navojem, morate uložiti velike napore, dio može biti oštećen. Postoje, naravno, posebni alati koji omekšavaju nit rezbarstva, ali u ovom slučaju vjerojatno neće pomoći. Da bi vam pomogla ovdje, može biti druga, prilično jednostavna metoda. Potrebno je pokušati okrenuti dio u suprotnom smjeru - na zavoj. Vjerojatnost propadanja niti u ovom slučaju je znatno manja. Ako je nit "otišao", možete sigurno odviti detalje, najvjerojatnije će biti puno lakše nego prije.

Ako su dijelovi pričvršćeni tijekom rastavljanja, rastavljanje mora biti izvršeno pomicanjem naprijed. Ako nemate dovoljno iskustva u ovakvoj vrsti posla, morate zaštititi kupku od miksera s metalnom pločom. U suprotnom, postoji opasnost od oštećenja kada kupka padne.

Spajanje mješača s vodom

Prvo morate pripremiti sve potrebne alate i materijale:

Kako instalirati kupaonsku slavinu

Shema instalacije slavine za kupaonicu.

  • mješalica;
  • ključevi;
  • FUM traka ili vuča;
  • razina izgradnje.

Prije spajanja slavine na vodenu cijev kupaonice mora se sakupljati. Kada kupujete proizvod, morate pažljivo provjeriti dostupnost svih potrebnih dijelova: tijelo, gandera, ekscentrični, tuš glava, crijevo za tuširanje, ukrasne nijanse i brtve. Kompletnost mješača obično se navodi u uputama, detalji se stavljaju u vrećice tkanine ili polietilena. Provjerite cjelovitost navoja matica i ekscentrika za pričvršćenje.

Kako instalirati kupaonsku slavinuNakon montaže miješalice prema uputama, oni prolaze do njegove izravne veze. Istodobno, trebate upotrijebiti gumenu vrpcu, umjesto nje možete uzeti prirodnu tijesto, obrađenu posebnom tijestom. Spajanje slavine u kupaonici obavlja se pomoću ekscentrika. Nakon zavojnih ekscentrika, moraju se pričvrstiti na vodonepropusne vodove smještenih na zidu. Eccentrics vam omogućuje pomicanje udaljenosti između cijevi na tražene vrijednosti.

Udaljenost između ulaza je obično 15 cm. Ako udaljenost između armature ne odgovara ovoj vrijednosti, eksentrikti pomažu ispraviti ovu situaciju. Vodoravni položaj ekscentrika provjerava se razinom zgrade.

Shema za spajanje kupaonske slavine s dimenzijama.

Nakon instalacije, pokušavaju spojiti glavnu jedinicu miksera. Ako je to učinjeno bez posebnih poteškoća, tada su ekscentrično pravilno postavljeni. Nakon toga treba ukloniti jedinicu i pričvrstiti dekorativni strop, koji bi trebao biti pored zidne obloge, što će također ukazivati ​​na ispravnu montažu ekscentrika.

Sljedeći je korak spajanje samog uređaja i nemojte koristiti dodatne materijale za navijanje. Gusto se stezanje postiže zbog brtvila dostupnih unutar matica za stezanje, koje su pritegnute ključem. Ako prije niste sastavili mikser, to treba učiniti sada.

Za montažu i montažu matice mješača ili podesive ključeve nije potrebno. Koristite ga s oprezom, lagano povlačenjem matica, bez puno napora. Nakon montaže miješalice i priključenja na vodovod, morate otvoriti dizalice glavnih cesta i provjeriti učinkovitost miješalice. Ako postoje zastoje ili kapljice u zglobovima, matice se trebaju strože zategnuti.

Postavljanje mješalice na novi zid

Zamjena starog miksera s novim je više ili manje razumljiva. U međuvremenu, valja razmotriti ugradnju miješalice i njegovu povezanost s cijevima za vodu u slučaju da se cjevovodi odlažu na mjesto ugradnje sanitarnog posuđa, odnosno kada se rad vrši od nule. Najčešća opcija u ovoj situaciji su metalne plastične ili plastične cijevi. Spojeni su na glavni cjevovod, pri ugradnji preklopnog kuglastog ventila, a vode se na mjesto ugradnje miješalice. Cijevi su pričvršćene na zid pomoću specijalnih ljepila.

Visina slavine iznad kupke je oko 30 cm, a krajevi cijevi se izvode na ovu razinu, a zatim će spojnice biti pričvršćene na mikser. Pri izvođenju armature za montažu dizalice potrebno je poštovati nekoliko pravila: udaljenost između središta armature treba biti točno 15 cm, oni bi trebali biti smješteni na istoj vodoravnoj crti jedan prema drugom.

Završetak montaže treba biti u ravnini s ravninom zida nakon završetka zidne obloge. Spojevi bi trebali biti međusobno paralelni, ako ih pogledate odozgo, visina ugradnje miksera iznad kadice, a time i pribora treba biti prihvatljiva - oko 30 cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

59 + = 68