Kako izraditi svjetiljku s LED-om vlastitim rukama?

Kako izraditi svjetiljku s LED-om vlastitim rukama?

Prema statističkim podacima, utvrđeno je da je cijena LED svjetiljke značajno smanjen. Ove brojke rezultiralo povećanjem kupnju visoke učinkovitosti rasvjete objekata u privatnim kućama i apartmanima. Oni koji savršeno kontrolirati lemilica, ne treba putovanje do trgovine za opremanje svoje domove, pa koliko je god moguće stvoriti svjetlo sa svojim vlastitim rukama, bez pribjegavanja tvorničke proizvode. Na taj način možete uštedjeti mnogo novca i pokupiti dizajn jedan instrument koji će se uklopiti u unutrašnjost stana.

Kako izraditi svjetiljku s LED-om vlastitim rukama?

Dijagram LED svjetla.

LED ima svoju osobitost, koja se sastoji od načina rada istosmjerne struje iu niskom stupnju napona. Stoga se za primjenu procesa osvjetljenja uglavnom koriste uređaji poput napajanja. Neki električni krugovi sa samo-lemljenjem na pločama, što nije tako lako, pogotovo za one koji nisu upoznati s ovim područjem aktivnosti.

Stvaranje lampa sa svojim rukama, svjetiljka ili neki drugi rasvjeta uređaj, potrebno je uzeti u obzir činjenicu da je jedna trećina takvih jedinica kao snage, će ići na konverziji svjetla toka, a preostali dio potrebe za gubitak topline.

Važno je zapamtiti da kada se LED diode pregriju, radni vijek može skratiti. Sastavljanjem bilo koje strukture LED dioda neovisno, toplina iz cijele strukture treba biti osigurana tijekom napajanja.

Koje LED diode treba koristiti?

Kako izraditi svjetiljku s LED-om vlastitim rukama?

Tablica sorti LED dioda.

U početku je poželjno odabrati određenu vrstu LED dioda koja će biti potrebna. Ako uzmemo u obzir moćnu i nisku snagu, tada je prva vrsta mnogo isplativija jer je intenzitet rada veći. Omjer niske snage do velike snage je 20: 1. Na takvim pokazateljima može se zaključiti da s LED slabim napajanjem ima puno više lemljenja. Među snažnim svjetlosnim diodama, možete razlikovati nekoliko sorti, od kojih su neki namijenjeni izlaznim radovima, a drugi - za one površine. U većini slučajeva koristite izlaz, jer s njima instalacijski rad je puno brži.

Napajanja

Za trajnost LED dioda potreban vam je izvrstan vozač, a na drugi se način može nazvati izvorom napajanja. Vozač može biti zatvoren i otvoreni okvir, uz prisutnost galvanske izolacije i bez njega. Ako uzmemo u obzir modifikaciju rasvjetnih tijela, tada je poželjno koristiti oblik vozača otvorenog okvira, u kojem postoji galvanska izolacija.

Pogled bez trupa je vrlo koristan jer je kompaktan u veličini i također ima niži stupanj zagrijavanja. Ali postoje i određeni nedostaci, koji se očituju u poteškoćama pričvršćivanja.

Korištenje galvanske izolacije, u pravilu, je potrebno za sigurnost, jer je u ovom slučaju moguće izbjeći električni udar. U nedostatku takve tehnologije, neki primaju minimalni električni udar.

Kako izraditi svjetiljku s LED-om vlastitim rukama?

Električni krug LED svjetla.

Prilikom odabira vozača poželjno je obratiti pažnju na određivanje minimalnog i maksimalnog broja LED dioda koje se mogu spojiti na priključak. Ako takvi podaci nisu dostupni, vrijedi pogledati izlazne pokazatelje napona napajanja.

Napajanje može biti od dvije vrste, od kojih se jedan sastoji od elektromagnetskih smetnji, a drugi, dakle, nema. Uređaji koji nemaju filtre imaju veću vjerojatnost da imaju smetnje od elektromagnetskih valova i da nose frekvencije prijemnicima.

Upotreba radijatora za LED diode

Da bi se LED uspješno i dugo koristio, vrijedi upotrijebiti radijatore jer su jednako važni elementi procesa kao i napajanje. Radijator mora biti izrađen od aluminija. Pronalaženje takvog materijala vrlo je jednostavno jer svaka osoba ima stare alate od aluminija. Da biste mogli raspršiti toplinu od LED, trebate uzeti u obzir veličinu područja, a ne debljinu. Važno je napomenuti da su hladnjaci ventilatora instalirani na hladnjake računala, jer bez takvog uređaja, toplina LED-a bit će uklonjena s minimalnom brzinom.

Proces samog izrade žarulje

Prije nego počnete sami razvijati svjetiljku, preporučljivo je pripremiti sve potrebne alate. Posebno, poželjno je stjecanje:

Kako izraditi svjetiljku s LED-om vlastitim rukama?

Shema tijela svjetiljke.

 • osnovnih i rezervnih LED dioda;
 • mikrotitransformator;
 • multimetar;
 • crvene LED žarulje;
 • Otpornik za 100 Ohm;
 • 400 μF kondenzatora i 10 μF;
 • uložak;
 • odmašćivanje;
 • lemljenje;
 • montažni ljepilo;
 • odbora;
 • abažur.

U početku je poželjno provjeriti svaku LED diodu koja će biti uključena u krug i kvalitetu napona napajanja u mrežnom kabelu. Za provedbu takvog procesa vrijedi upotrijebiti mikrotransformator. Dakle, prilikom prilagodbe i ispitivanja budućeg rasvjetnog uređaja, podešavanje će biti mnogo glatko.

Da bi se izmjerio, napon se opada pod konstantnom strujom i utjecaj na otpornik ili ne, a multimetar se koristi za točno izračunavanje struje dioda. U pravilu se kod samonastavljanja pokušavaju koristiti šest naponske žarulje, ali vrlo često se mogu koristiti i one koje su dizajnirane za 12 volti.

Same diode moraju biti visoke kvalitete, tako da možete izbjeći neugodan plavkasto sjaj koji ne samo pokvariti izgled svjetiljke, ali i oštetiti oči.

Kako izraditi svjetiljku s LED-om vlastitim rukama?

Shema spajanja LED dijelova s ​​kućištem svjetiljke.

Skupština se može nazvati vrlo jednostavnom i bez gubitka za vozača. Jedini nedostatak je nedostatak izolacije u žicama, tj. Sama LED može biti izložena trenutnim šokovima. Usredotočujući se na najnovije podatke, valja istaknuti da je poželjno zaštititi svjetiljku od pada, ali kasnije se krug može nadograditi.

 1. Za održavanje ploče potrebni su otporni elementi prilikom spajanja na mrežu kako bi se izbjegao napajanje struje. U slučaju njegove odsutnosti, poželjno je koristiti maleni ispravljački most.
 2. Korištenje 400 μF kondenzatora je potrebno kako bi se energija postavila na željenu razinu koja je potrebna za prijenos i dodatno dodavanje svjetiljki s slobodnom širinom pojasa. Prije rada preporučuje se provjeriti je li rad točno vrsta nazivnog napona, što je u pravilu pola uobičajene struje u mreži.
 3. Korištenje kondenzatora od 10 μF potrebno je za stvaranje idealnog izvora svjetlosti, kao i za uklanjanje takvih efekata poput bljeskanja i bljeskanja. Visina nazivnog napona u ovom slučaju bi trebala biti dva puta veća od prethodnog kondenzatora.

Ako ne možete kupiti novi uložak, može biti uklonjena iz stare lampe. Da biste to učinili, lagano razbiti žarulju, i tako da ne oštetiti utičnicu dio uloška. Nakon ovog postupka, sama uložak je vrijedna zaštite i proces pomoću odmašćivanje. Važno je da prije instaliranja rupu u spremniku se ponovno testira na prisutnost rezidua lampe, što može oštetiti sustav rasvjete za budućnost, a poželjno je provesti dodatno liječenje acetonom ili alkoholom.

Montaža uloška na otpornik i tranzistor

Onda je to za lemljenje. Pomoću instalacije lemljenja malog ispravljača potroši se i materijali moraju biti unaprijed pripremljeni i približni. Površina se obrađuje u obveznom načinu rada, a same radnje moraju biti što točnije i preciznije kako bi se izbjeglo oštećenje već instaliranih dijelova.

Kako bi se provela topline skupljanja, koristite bilo koju vrstu montažnih ljepila, kao što je materijal koji će se koristiti za takve aktivnosti, te u svakom slučaju ne pisanju imenovanja.

Ugradnja LED svjetiljki smatra se najvažnijim i najzanimljivijim momentom u cijelom sklopu svjetiljke. Temelj će se unaprijed poslužiti kupljenim ili pripremljenim od starog aparata. Ako je pripadao stare dizajne, tada, u skladu s tim, ploča mora biti očišćena od dijelova i raznih brazda.

Provodom i povezivanjem svakog kontakta potrebno je provjeriti i izbrisati ako signal ne stigne. Ostaje vrlo malo - i svjetiljka može ugoditi njegovom tvorcu. Da biste dovršili posao, samo trebate prikupiti sve detalje koji su dostupni. Da bi bili precizniji, svaki detalj je lemljen na ploči i na uređaj otpornika. Tada se sve izolira uz pomoć ljepila, provjeravaju se poveznice između dioda za ispravno širenje svjetlosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 79 = 84