Kako napraviti mini bar s vlastitim rukama?

Kako napraviti mini bar s vlastitim rukama?

Kupnja mini bar u salonu za namještaj ili specijaliziranom trgovačkom centru nije problem. Moderni proizvođači nude širok raspon mogućnosti za ove interijere. Ali, to je stvarno moguće napraviti sami od improviziranih materijala, a onda ćete dobiti stvarno ekskluzivnu stvar, koju s ponosom možete pokazati rodbini, prijateljima i poznanicima. Kao improvizirani materijal za moderan komad namještaja, polica za knjige, ormarići, stolovi, kutije za vino i mnoge stvari koje su iz jednog ili drugog razloga zastarjele, vrlo su prikladne. Jednom je bilo šteta da ih izbace, a sada će služiti marljivim gospodarima.

Kako napraviti mini bar s vlastitim rukama?

Za udobnost spremanja raznih pića, hladnjak se može ugraditi u noćni stol.

Mini bar s kotača kolica

Na selu danas je moguće pronaći kotač iz kolica. Za većinu seljaka to ne predstavlja vrijednost, a za gospodara svih zanata to je ekskluzivan trag. Uz pomoć kotača, vrlo je jednostavno napraviti kućni mini bar u rustikalnom stilu. Ovaj interijer izrađen je u dvije izvedbe: od cijelog kotača ili njegovih polovica. Da biste riješili bilo koju vrstu trake, trebat će vam:

 • kotač ili pol;
 • ploča ili ploča za namještaj;
 • vijaka ili vijaka;
 • debela žica;
 • utikači ili utikači za vijke;
 • lak za namještaj;
 • odvijač;
 • pile ili piljevine;
 • srednja zrna brusilice.

Kako napraviti mini bar s vlastitim rukama?

Alati za instaliranje mini bara.

Od ploča ili ploče za namještaj izrađuje se najobičnija tablica proizvoljnih veličina, unutar njega je postavljen kotačić - to su sve osnovne operacije za montažu mini bara. Za pričvršćivanje drvenih elemenata koristite vijke ili vijke. Neki majstori vole koristiti tekuće nokte. Odabrana je pila ili piljena šipka ovisno o debljini drveta. Unutar kotača, prstenovi su izrađeni od žice. Vijci, čija pomoć oni kombiniraju stvar, bolje je maskirati - tada će interijer postati mnogo privlačniji. Suspenzije za naočale izrađene su od žice, ali, ako je potrebno, mogu se kupiti u hardveru.

Minibar izrađen pomoću kotača može se napraviti na jednoj strani i gluh. Tek tada jedan mora prekriti jednu stranu štitom namještaja duž ravnine kotača. U ovom slučaju majstora obrtnika savjetuje se da koriste dva kotača postavljena paralelno jedan s drugim. Ako radite ovakve stvari, nositelji boce možda neće biti potrebni. Dva kotača jedan pored drugog u potpunosti će se nositi s ulogom nositelja. Slično tome, opremite početnu traku s polu kotača. Bit će manji u veličini, ali može se postaviti na noćni ormarić, kuhinjski poklopac ili kamin imitacije - i nova je elegantna stvar spremna. Kako bi istaknuli prekrasni prirodni uzorak drvenih proizvoda, otvaraju se lakom, a ne zaboravljajući prethodno rezane elemente na pijesak. Za završnu obradu koristite mrlju, drvenu boju, čija primjena postaje završni dodir.

Mini bar PVC cijevi

Kako napraviti mini bar s vlastitim rukama?

Mini bar PVC cijevi lijepo će se uklopiti u unutrašnjost u stilu visokotehnološkog, potkrovlja, minimalizma.

Koji su jedini proizvodi majstori ne uspijevaju napraviti PVC cijevi! Šipka se lako može načiniti od polimera. Takva je stvar još uvijek dobra jer se uklapa u unutrašnjost u stilu visokotehnološkog, potkrovlja, minimalizma, doći će u ruci gdje će klasične drvene unutrašnjosti izgledati kao vanzemaljski elementi. Mini bar izrađen od PVC-a može se napraviti vrlo brzo, a ne toliko mnogo alata je potrebno za to. Njegov dizajn obično ne daje držače za čaše. A za predstojeći rad bit će potrebni sljedeći alati i materijali:

 • šuplje PVC cijevi;
 • Sprej-boje;
 • aceton;
 • univerzalni primer za raspršivanje;
 • samoljepljiva dvostrana traka;
 • pila za metal;
 • kist;
 • poliranje srednjeg i sitnog zrna.

Kako napraviti mini bar s vlastitim rukama?

Ako napravite mini bar s kotačima, možete ga pomicati po potrebi.

Prije svega, morate pronaći mjesto na kojem će se instalirati takav neobičan bar. Ako kuća ili stan ima praznu nišu, sjajno! Kada nema niša, prazna polica ili noćni ormarić uzima se za mini bar.

Prvo mjerenje bilo je dubina mini bara. Ako se nešto planira ugraditi u nišu, za to smo vođeni u izračunima. Potrebno je uzeti u obzir prosječnu visinu bočica koje se trebaju pohraniti u njemu. Sjeckane cijevi odrezane su u potrebne dijelove. Ali lakše je učiniti drugačije, praktičnije, spremajući svoje vrijeme. Kada kupujete PVC cijevi u trgovačkim centrima i trgovinama, od prodavača možete zatražiti odrezivanje cijevi u jednaku dužinu. Takva usluga, u pravilu, je besplatna, samo ne zaboravite najprije odrediti ukupnu veličinu cijevi, broj i duljinu segmenata. Rubovi cijevi moraju se obraditi srednjim i sitnim zrnatim brusilicama dok ne postanu glatki. Ako zanemarite ovu operaciju, velika je vjerojatnost da će mini bar pretvoriti u trajni izvor ozljeda.

Za što se koristi aceton? Oni koriste četku za obradu površine cijevi kako bi uklonili ulje od njih, jer sprječavaju ravnomjernu primjenu boje. Početnici imaju jednu uobičajenu pogrešku: nanesite boju izravno preko PVC cijevi. Ovo nije u redu. Prije slikanja cijev mora biti prekrivena temeljnim premazom. Štoviše, postoje varijante cijevi, kada se sloj boje zamjenjuje - primer - boja - temeljna boja. Ova je opcija najoptimalnija, jer tada stvara izdržljivu i estetsku prevlaku za PVC cijevi. Nakon što se boja i temeljna posuda osuše, možete početi instalirati cijevi, koje će zahtijevati samoljepljivu traku.

Noćni bar na noćnom stolu

Drveni mini-bar mini-bar također nije teško proizvesti, ako se za to:

Kako napraviti mini bar s vlastitim rukama?

Mini bar s kotača kolica savršen je za interijer u rustikalnom stilu. Izrađen je od cijelog kotača i fiksiran s štitnikom namještaja.

 • noćni stol;
 • drvene daske:
 • boje;
 • lak;
 • alat za rezanje dasaka;
 • linija;
 • jednostavna olovka.

Vrata na noćnom ormariću ne moraju biti očišćena. Ako je potrebno, mini bar može biti ukrašen iznutra na kraju proizvodnje polica s ogledalom, zalijepljen je bilo kojim ljepilom pogodnim za drvene površine.

Algoritam je sljedeći. Najprije označi ploče. U sredini su propilni i otvoreni su bojom, koja mora biti fiksirana lakiranjem. Ploče su umetnute jedna u drugu unakrsno. Ako je potrebno, otvorite vanjski i unutarnji dio noćnog ormara s lakom.

Mini bar praktičnih stvari

Ništa manje originalna stvar neće doći iz kutije za vino. Da biste napravili takav mini bar trebat će vam kompas za označavanje rupa za boce na drvu. Potrebno i alat za piljenje, kroz koji će biti moguće bušiti rupe. Za takvu kutiju možete pričvrstiti i noge drvenih šipki.

Za one koji vjeruju da je lakirana stvar trivijalan, dizajneri vam savjetuju da zalijepite vino kutiju za mini bar s razglednicama.

Kako napraviti mini bar s vlastitim rukama?

Globus s mini barom izrađen je od drveta i polimera i izgledat će sjajno u unutrašnjosti dnevne sobe.

Približno za istu tehnologiju, također je proizvedena i suspendirana staja za vino. Njegov je iz nekog razloga često nazivan mini barom, iako je drugi predmet interijera, ali s sličnim funkcijama. Za privjesak stajaće potrebno je nekoliko doshocheka. One su međusobno povezane, šljunčane, otvorene lakom, bojom ili uređene na drugi način. U pločama su unaprijed piljene rupe. I sada malo trik: pričvršćeni su na zid uz pomoć šipki, ali udaljenost između glavnog dijela suspendiranog stalka i paralelnog zida s njom treba biti jednaka duljini vrata boca.

Tu je i lagana verzija suspendiranog stalka, onda će zahtijevati čvrstu ploču srednje širine i nekoliko šipki. Uz njihovu pomoć, ploča je montirana okomito na zid. Preliminarno su rezane rupe, površina drva je strugala i otvorena lakom. Umjesto laka boja može se primijeniti, ali najbolja opcija je kombinirati obje vrste boja. Ova polica je montirana na zid pomoću tekućih noktiju ili samoreznih vijaka. Moderan dizajnerski element je postavljanje na zidu uz takav komad unutarnjeg slikarstva - životni vijek, reprodukcije slavne slike gozbe.

Ponekad na ovoj polici na vrhu postoje smiješni natpisi s citatima o opasnostima zlouporabe alkohola, životinjskim figuricama i ostalim laganim težinama, nerazdvojnim priborom. Nakon obavljanja takvog rada, možemo navesti da je mini bar u kući spreman!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

− 1 = 2