Kako objesiti zavjese na stropu vijenca: udaljenost od poda do zavjesa, pričvršćivanje

Kako objesiti zavjese na stropu vijenca: udaljenost od poda do zavjesa, pričvršćivanje

Učiniti popravke u stanu, mnogi su suočeni s pitanjem kako pravilno objesiti zavjese. Oni su u stanju pružiti unutrašnjost vaše sobe stil i jedinstvenost, kao i zaštititi vas od sunčevih zraka dok spavate. Za vratare lijep izgled, morate znati kako pravilno popraviti stropni vijenac i objesiti zavjese na njemu.

Kako objesiti zavjese na stropu vijenca: udaljenost od poda do zavjesa, pričvršćivanje

Izbor vijenca ovisi o modelu zavjese.

Ugradnja stropne vijenca

Ovi elementi namještaja vrlo se često koriste u sobama s niskim stropom, jer zbog visoke suspenzije zavjesa vizualno povećavaju visinu prostorije.

Prije postavljanja vijenca pazite da ne ometa otvaranje prozora ili vrata na balkon.

Također, trebao bi biti dovoljno udaljen od zidova i prozora, tako da se zavjese ne drže na cvjetovima koji stoje na njemu. Preporuča se označavanje instalacijskog mjesta na takav način da se zavjese na njoj vješaju u odnosu na prozorsku plohu i baterije na udaljenosti od najmanje 40 mm.

Da biste fiksirali okvir s vlastitim rukama, morate pripremiti takve alate:

Kako objesiti zavjese na stropu vijenca: udaljenost od poda do zavjesa, pričvršćivanje

Slika 1. Shema pričvršćivanja vijenca.

 • električna bušilica;
 • pila za metal;
 • rulet;
 • odvijač;
 • razina gradnje;
 • linija;
 • olovka;
 • vijaka i klinova.

Tipići i vijci koji će se koristiti za ugradnju stropne vijenca moraju odgovarati materijalu iz kojeg je projektiran strop.

Prije postavljanja morate paziti da je duljina strehe manja od visine prostorije. Inače, zavjese vizualno čine sobu nižu i manje udobnu.

Počevši od instalacijskog postupka, potrebno je označiti točku učvršćenja okvira. Nakon toga, na označenim mjestima bušeni su rupice za klinove kojima je vijenac fiksiran na strop. Ako je duljina veća od 200 cm, onda u sredini vijenac mora biti dodatno fiksiran, tako da se ne zavoja ispod svoje težine i težine zavjesa. Shema za fiksiranje stropne vune prikazana je na slici 1.

Viseći zavjese na okviru

Za vješanje zavjesa na stropu vijenac je potrebno uzimajući u obzir neke čimbenike:

Kako objesiti zavjese na stropu vijenca: udaljenost od poda do zavjesa, pričvršćivanje

Da biste koristili kuke za pričvršćivanje zavjesa, potrebno je šivanje vrpce s čipkama (šarkama) na zavjesu.

 • dizajn prostorije;
 • broj slojeva zavjesa i prisutnost lambrequina;
 • način pričvršćenja vijenca;
 • oblici vijenca;
 • težina zavjesa.

Ako se prozor mora zatvoriti istodobno s dekorativnim, radnim zavjesama i tuljama, onda u ovom slučaju trebate koristiti trofazni okvir. Ako trebate imati lambrequin, morat ćete kupiti četverorazni vijenac.

Zavjese trebaju kupiti takvu širinu da kad zatvore prozor, izbočuju na zidovima sa strane prozora oko 20 cm, zbog čega će izgledati vrlo lijepo i mogu zatvoriti i cijeli radijator i prozorski prolaz.

Za fiksiranje zavjesa na stropni okvir, možete koristiti sljedeće elemente za pričvršćivanje:

 1. „Krokodili”. Po načelu njihovog rada slični su uobičajenim odjećama, samo zbog prisutnosti zuba, pričvršćenje zavjesa je pouzdanije.
 2. Kuke i prsteni. Mogu ići kao komplet seta s vijencem, i zasebno. Tako se kuke mogu koristiti kao nezavisni elementi za pričvršćenje i u paru s prstenima. Upotreba ove metode pričvršćivanja zavjesa uključuje prisutnost petlji u njima koji će biti zakačen. Ovo pričvršćenje je sjajno za svjetlosne zavjese.
 3. Kulisok. Za vrijeme izrade zavjesa, pričvršćen je poseban džep, u koji se umetne vijenac. To stvara učinak njegove odsutnosti.
 4. Isječci. Po principu pričvršćivanja, isječci su slični "krokodilima", samo oni nemaju zubne čahure, pa je bolje objesiti na njih svjetlosne zavjese i tulle.
 5. Ušica. Takvi zatvarači su metalni prstenovi koji su umetnuti izravno u zavjese. Pomoću njihove pomoći možete lako sakupiti tkaninu u naborima. Ušice se mogu koristiti samo s cjevastim okvirima.
 6. Petlje tkiva. Ovaj zatvarač ima lijep i prirodan izgled, savršeno je povezan s strehom okruglog oblika.

Za postizanje nabora u zavjesama potrebno je pričvrstiti prstenove na istoj udaljenosti, približno 100 mm. Ako su zavjese pričvršćene na stezaljke, mogu se izmjenjivati ​​s okruglim prstenovima. To će vam pomoći stvoriti bolju montažu.

Na kojoj će udaljenosti zavjese biti od poda?

Kako objesiti zavjese na stropu vijenca: udaljenost od poda do zavjesa, pričvršćivanje

Raspored zavjesa.

Kada su zavjese obješene vrlo važan parametar je udaljenost od poda do zavjesa, jer ta vrijednost igra presudnu ulogu u oblikovanju stila cijelog interijera prostorije. Zavjese, koje leže na podu, pružaju udobnost i udobnost u sobi. Obično se ovaj dizajn koristi za spavaću sobu i dnevni boravak.

Najčešća opcija su zavjese, čije su krajeve na određenoj udaljenosti od poda. U većini slučajeva, ova udaljenost je oko 3-6 cm, pri čemu se krajevi zavjesa mogu zaštititi od onečišćenja. Vrlo je teško sašiti takve zavjese, jer morate točno znati na kojoj će udaljenosti biti od poda. Najmanja pogreška će dovesti do činjenice da će obrađeni rubovi biti prošireni i izmijenjeni.

U sobama s niskim stropom ova opcija neće izgledati na najbolji način, jer vizualno smanjuje sobu, oduzimajući mu točnost. Stoga je u niskim sobama preporučljivo objesiti zavjese na takav način da njihovi rubovi dolaze u dodir s podom, jer to može vizualno povećati visinu stropa.

Odabir pravog stropnog zavjesa, lijepih zavjesa i pričvršćivanje za njih možete stvoriti veličanstveni vizualni efekt koji može pretvoriti vašu sobu, čineći ga elegantnim i elegantnim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

83 − 76 =