Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Obnavljanje kupaonice je uznemirujuće poslovanje. Međutim, uvijek možete pronaći izlaz i pronaći optimalan odnos kvalitete popravka s njegovim troškovima. Jedna od ovih jednostavnih tehnika bit će slikanje stropa umjesto instaliranja skupe stropne strukture.

Nijanse i prednosti bojenja

Prije nego što obojite strop u kupaonici, trebali biste procijeniti sve prednosti i nedostatke ove metode ukrašavanja, kao i saznati više o detaljima takvih djela. Kao što smo već napomenuli gore, slikanje aviona omogućit će vam da malo spasite. Osim toga, uvijek možete lako promijeniti boju poklopca kada vam je dosadno. Uostalom, potrebno je vrlo malo vremena da se prerađuje.

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Danas je širok spektar boja prikladan za kupaonicu

Međutim, ne zaboravite na neke nijanse takvog događaja. Svakako odaberite disperzija s dovoljnom hidrofobnosti. Ova kvaliteta materijala je obavezna za pokrivanje površina u kupaonici, jer postoji stalna visoka vlažnost, a ne isključuju se propuštanja.

Bit će važan trenutak higijensko premazivanje i njegovu ekološku čistoću. Bolje je odabrati boje otporne na pojavu i reprodukciju na površini gljivičnih mikroorganizama.

Ne zaboravite na estetsku stranu pitanja. Boja, pored dobre kvalitete, trebala bi pomoći da ostvari svoju ideju dizajna interijera. Ako planirate napraviti sjajni strop, smatrat će se upravo takva disperzija. Štoviše, današnji raspon tih proizvoda je vrlo širok. Uostalom, svakodnevno posjećujete kupaonicu, tako da je vrlo važno da okolna situacija stvara samo pozitivan stav.

Možda će najneugodniji trenutak ovog cijelog pothvata biti preliminarna priprema stropova. Nakon nanošenja boja na oštećenu i neprimiranu površinu, malo ćete vjerojatno ocijeniti rezultat takvih djela. Stoga je nužno slijediti točno tehnologiju koju preporučuju stručnjaci.

Vrste boja za kupaonsku strop

Ipak, pitanje, što slikati strop u kupaonici, zahtijeva detaljno razmatranje. Danas su poznati slijedeći tipovi emajla za slikarske radove u kupaonici:

  • nitroemalevye;
  • voda emulzija;
  • akril na bazi lateksa;
  • mineralna;
  • silikon.

Svaka od navedenih opcija zaslužuje pažljivu i detaljnu studiju. Nakon što ste saznali o značajkama svake od njih, možete odabrati najbolju opciju za sebe.

Boje ulja

Takve emajlere su vodootporne i naizgled prikladne u ovom slučaju. Međutim, ovo nije istinska izjava. Nitroamidi stvaraju čvrsto nepropusno prskanje. Ovaj sloj sprječava normalnu cirkulaciju zraka u prostoriji, što može dovesti do postupnog uništenja grubljivanja i čak preklapanja. Osim toga, uljne boje imaju oštar neugodan i uporni miris. Nakon slikanja potrebno je otprilike tjedan dana da potpuno prozrači prostoriju. Osim toga, takve tvari su vrlo otrovne.

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Nitroamali neće biti najbolji izbor zbog svoje toksičnosti

Disperzija disperzije vode

Trošak ovih boja je sada dostupan svima, što postaje odlučujući čimbenik njihove trenutne popularnosti. Te emulzije dobro pokrivaju svaku površinu i leže ravno. Možete odabrati bilo koju nijansu od mnogih boja koje proizvođači mogu odabrati. Također, disperzija je potpuno netoksična i bezopasna za tijelo.

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Boje na bazi vode nisu dovoljno hidrofobne i higijenske

Njegovi nedostaci uključuju nisku hidrofobnost i mogućnost pojave gljiva nakon nekog vremena. Istina, možete unaprijed pripremiti površinu i kupiti boju s raznim aditivima, ali čak i ovo vam neće dati puno jamstvo.

Stručnjaci ne preporučuju pranje takvog stropa, jer mokra spužva uklanja gornji sloj premaza. To može dovesti do potpunog odjeljivanja. Prilikom poplave susjeda odozgo, morat ćete potpuno vratiti zrakoplov.

Latex akrilne boje

Možda će te emulzije biti jedna od najboljih opcija. Akrilna boja za strop kupaonice na lateksu ima impresivan popis prednosti. Ove boje su dovoljno vodootporne da formiraju gusti i glatki sloj, ali istodobno, za razliku od nitro-emajla, dopustiti stropu da "diše". Slikanje ove disperzije može prikriti manje greške u stropu, na primjer, male pukotine.

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Akrilne boje su poznate po bogatom izboru nijansi i tekstura

Osim toga, raspršivanje je antistatično, što omogućuje da se samočišćuje. Iako je moguće i oprati takvu površinu gotovo bez ograničenja. Ipak, nemojte zlostavljati previše vlažne spužve.

Ove su enamele potpuno netoksične, ali ipak imaju suptilan miris koji potpuno nestane unutar dva sata nakon slikanja.

Posebno poznata po akrilnoj varijanti je bogat izbor nijansi palete i sposobnost stvaranja različitih tekstura. Možete napraviti mat ili sjajnu površinu, kao i poklopac koji oponaša skupi tekstil.

Silikati emajli

Ova boja za strop u kupaonici će biti najbolja opcija za premazivanje grube površine na mineralnoj podlozi. Takve disperzije nisu tako elastične kao i njihovi latekti, ali u načelu dobro su naneseni na površinu. Oni su otporni na vruću paru i visoke temperature. Osim toga, takve boje su vrlo higijenske. Na njihovoj površini izgled plijesni je gotovo nemoguć. Prije slikanja stropa s takvom disperzijom, nije potrebno temeljito nanijeti antifungalnim sredstvima.

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Na stropu, obojanu mineralnom bojom, izgled gljiva potpuno je isključen

Ako govorimo o nedostatcima mineralnih caklina, prije svega treba znati o njihovoj alkalnoj osnovi. To jest, tijekom rada morate poduzeti mjere opreza i pazite da koristite zaštitne naočale i rukavice. Dodatno, ovaj premaz ne može se premazivati ​​niti jednim drugim bojama, osim silikonskih emajli. Silikati boje sukobljavaju se s emulzijama na bazi akrila ili lateksa, a uobičajena disperzija vodene disperzije, kada se nanese na vrh tog sloja, će se ljuštiti.

Silikonska emulzija

Ovo je najviše kvalitativno i najskuplje od svih ostalih. Skladno kombiniraju izvrsnu hidrofobnost i elastičnost, higijenu i razne palete boja. Silikonske boje, kao i akrilne boje, mogu ukloniti manje oštećenja i pukotine. Osim toga, oni imaju visoku sposobnost samočišćenja. Takvi stropovi praktički nisu zagađeni, iako ih možete prati dovoljno često. Osim toga, silikonske emajli savršeno se uklapaju u bilo koju grubu površinu, uključujući silikat.

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Silikonske emulzije se apsolutno ne boje vode, ali imaju visoku cijenu

Boje su potpuno bezopasne za ljudsko tijelo i nemaju gotovo nikakav miris. Profesionalci ih dodaju u akrilnu bazu kako bi poboljšali njezina svojstva. Osim toga, one se miješaju s bilo kojom disperzijom i mogu pokriti sve poznate oblike premaza. Također, ne zahtijevaju posebne aditive kako bi se spriječio rast štetnih mikroorganizama i pre-priming strop.

Kuhanje stropa

Prije nanošenja boje, morate pažljivo očistiti strop bijelog stakla ili staru caklinu. Osim toga, trebate eliminirati što više reljefa, pogotovo ako zamišljate interijer s sjajnim stropom. Sjajna emulzija samo naglašava sve nedostatke. Ovo je prilično dugotrajan proces koji zahtijeva dugotrajnost rada, ali estetika vašeg interijera ovisi o kvaliteti izvedbe.

Ako, međutim, vrijeme ne pati, postoji jedan trik. Premazivanje površine premazom na akrilnoj bazi. Ova metoda će vas spasiti od složenih i neugodnih radova na čišćenju starog sloja boje.

Dalje, poželjno je nanijeti strop pomoću antifungalnih impregnacija. Te su radnje korisne za udvostručenje. Prvo, tako da ćete znatno smanjiti vjerojatnost plijesni. Drugo, temeljni premaz će spriječiti prebrzo apsorpciju cakline temeljnom prevlakom koja će prije ili kasnije dovesti do pojave disperzijskog sloja.

Boja ljepljivim tračnicama s zidovima kako bi se izbjegao protok emulzije na njima.

Počnimo slikati

Prvo, skrenimo pozornost na jednu važnu nijansu. Ako nemate boju koju želite, možete se obratiti prodavaču, gdje ga možete napraviti. Činjenica je da za neiskusni majstor samo-miješanje boja ne može dati željeni rezultat. Bolje se obratiti profesionalcima.

Ako i dalje odlučite dobiti pravi ton bez vanjske pomoći, nemojte koristiti suhe pigmente. U tu svrhu postoje posebne boje za bojenje. U ekstremnim slučajevima koristite obični gouache.

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Za početnike koji nemaju iskustva u slikanju, bit će dovoljno imati valjak za valjanje i ladicu za boje

Za slikanje možete koristiti četke s prirodnim čekinjama ili valjkom za krzno. Ako imate neko iskustvo slikanja, možete slikati pomoću automatskog daljinskog upravljača. Ova metoda bojenja je najpovoljnija, ali samo ako imate vještine za rad s ovim alatom.

Prije nanošenja svježeg premaza, promiješajte caklinu. Ako je potrebno, mora se razrijediti, sukladno uputama proizvođača. Idealna konzistencija za primjenu disperzije valjkom ili četkom nalikuje tekućem kiselom vrhnju. Ako slikate pomoću daljinskog upravljača, smjesu treba još više razrijediti.

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Nanesite svaki uzastopni sloj boje okomito na prethodno

Prvi sloj se primjenjuje iz prirodnog izvora svjetlosti, ako postoji. Ako nema prozora, možete početi slikati s daljeg zida prostorije. Ne pokušavajte pokriti strop samo s jednim debelim slojem. Tehnologija omogućuje primjenu emulzije po fazama. Četka ili valjak treba lagano pritisnuti kako bi se oslobodili suvišne boje. Takve akcije će vas spasiti od puno sags ili kapanja.

Svaki sljedeći sloj mora se okomito preklapati s prethodnom. U prosjeku se koriste tri do šest emulzijskih slojeva za normalnu kvalitetu premaza. Ovdje sve ovisi o različitim bojama i načinu na koji se nanosi. Posljednji sloj se obično primjenjuje s iste strane iu istom smjeru kao i prvi.

Kao što možete vidjeti, slikanje stropa - proces je vrlo jednostavan, au nekim slučajevima čak i kreativan. Odabirom takve opcije, za prilično skroman iznos moći ćete dobiti pokrivenost dobre kvalitete za sljedećih pet do sedam godina.

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Nanesite svaki uzastopni sloj boje okomito na prethodno

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Danas je širok spektar boja prikladan za kupaonicu

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Nitroamali neće biti najbolji izbor zbog svoje toksičnosti

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Boje na bazi vode nisu dovoljno hidrofobne i higijenske

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Akrilne boje su poznate po bogatom izboru nijansi i tekstura

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Na stropu, obojanu mineralnom bojom, izgled gljiva potpuno je isključen

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Silikonske emulzije se apsolutno ne boje vode, ali imaju visoku cijenu

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Za početnike koji nemaju iskustva u slikanju, bit će dovoljno imati valjak za valjanje i ladicu za boje

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Pigment s podlogom mora biti temeljito pomiješan da bi se boja ujednačila

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Četka s prirodnom folijom može stvoriti reljefnu površinu

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Preporučljivo je raditi s rukavicama i različitim alatima

Kako obojiti strop u kupaonici: boja za strop ima izbor

Danas možete odabrati bilo koju boju boje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

67 − = 59