Kako odabrati odgovarajući laminat na vrata?

Kako odabrati odgovarajući laminat na vrata?

Prilikom odabira podne obloge morate obratiti pažnju na okoliš. Na primjer, da biste pravilno odabrali laminat, morate razmotriti njegovu kombinaciju s bojom lišća vrata u sobi. Podni materijal trebao bi se savršeno uklopiti s unutarnjim vratima, dajući stilskim značajkama dekor.

Kako odabrati odgovarajući laminat na vrata?

Kako bi se stvorio ispravan dizajn prostorije, laminat treba dobro krenuti s vratima u sobi.

Neutralne boje

Pokupiti vrata i laminirati pravu nijansu nije tako lako kao što zvuči. Potrebno je obratiti pozornost na to kako će se boje kombinirati s ostatkom unutrašnjosti sobe, kako bi se uskladile među sobom. Obično se listovi poda i vrata kupuju u istom rasponu, isto vrijedi i za okvire prozora. Ako je teško odabrati, tada stručnjaci preporučuju zaustavljanje na univerzalnoj opciji, tj. Preferiraju topla zlatna i svijetla bež varijanta.

Kako odabrati odgovarajući laminat na vrata?

Najčešće boje laminata mogu se kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini.

Za bilo kakav ukras je praktičnija uzeti nijanse pepela, akacije, svijetle alder, med beter, svijetlo hrasta. Ove opcije nisu samo takozvane univerzalne, one su sjajne za bilo koji stil, savršeno kombinirane s mnogim završetcima. Pri odabiru takvih boja, važno je osigurati da nemaju crvene tonove. U ovom slučaju njihovo kombiniranje će biti teško, crveno i svijetlo žuto, a drugi tonovi se kombiniraju iznimno teško. Ovdje se ne mogu upotrijebiti tamna vrata, hladne boje svjetlosti, ljubičaste, ružičaste, svijetlo ružičaste, ljubičasto ne odgovaraju. Crvena skala usklađuje se samo s narančastim, terakota, smeđim, zelenim nijansama.

Hladne nijanse: bijele boje u unutrašnjosti

Hladne boje se ne mogu koristiti vrlo često, najčešće se koriste za južne i istočne prostorije, velike sobe ili male, ako je prirodna razina osvjetljenja dobra. Za završnu obradu poda i vrata koriste se nijanse bijeljene hrastove, mliječne, kremaste boje. Koristi se i čisti bijeli za vrata i blago tamniji za pod.

Kako odabrati odgovarajući laminat na vrata?

Tamni laminat u unutrašnjosti dobro je povezan s bijelom pozadinom.

Morate biti oprezni s sivim zidovima. Može se sigurno koristiti za klasični stil ili hi-tech, ali za druge vrste interijera rješenja je komplicirana. Za podizanje vrata ispod laminata u takvoj razmjeri nije previše teško. U bijeloj boji, lako je odabrati vrata, kat može biti dvobojni, ali ovdje okvire prozora moraju biti snimljene samo bijele, smeđe ili stablo bilo koje sjene ovdje se ne uklapaju. Nemojte koristiti bijela vrata i prozore kada je podova izrađena u tamnim bojama, na primjer, wenge ili tamni hrast.

Shema tamne boje

Kako odabrati laminat ako su unutarnja vrata tamna? Potrebno je obratiti pažnju na odabir osnovnog tonusa. Na podu najbolje su tamne kestena, mrlje tamne hrastovine, smeđa sjena wengea. Tamni lijevi listovi obično se izvode u istom rasponu, ali njihova sjenila moraju se potpuno podudarati, inače će se situacija pokazati neujednačenom.

Kako odabrati odgovarajući laminat na vrata?

Tamna vrata mogu se kombinirati sa svijetlim bojama laminata.

Preporuča se obratiti pozornost i na paletu boja otvora prozora. Kombinacije kontrasta za tamni dizajn ne primjenjuju se, ne samo da će izgledati ne samo loše nego i stvoriti krajnje neugodno domaće okruženje. Najbolje je odabrati dizajn u segmentu boja, u kojem slučaju interijer će biti što udobniji i organski.

Ove su godine popularne nijanse wenge, no najbolje je upotrijebiti tamno smeđe boje, koje najbolje odgovara uređenju poda, vrata i prozorskih otvora. Prilikom planiranja takvog interijera morate odmah odrediti koja će se sjena koristiti za pravilno odabir boje zidova, tekstila, tepiha i drugih. Prilikom odabira wengesa valja imati na umu da ova varijanta ne podnosi suprotnosti. Za klasični interijer wenge se ne preporučuje, posebno kada se kombinira s velikim brojem metalnih dijelova. Najbolje od svega, ova paleta s hladnim tonovima pogodna je za moderan interijer u stilu visoke tehnologije.

Nekoliko nijansi za podove i vrata

Danas, za završnu obradu poda sve više se odabiru premazi koji se sastoje od nekoliko boja. Na primjer, pod je ukrašen crno-bijelim, palisandernim, tigar drveta. Kako odabrati boju laminata, koja će savršeno pristupiti vratima u ovom slučaju? Potrebno je odabrati nijansu na takav način da se barem jedna boja lamelirane prevlake podudara s nijansom listova vrata. Pažnja treba obratiti i na ono što se koristi u dekor soba i koja je razina prirodnog svjetla.

Ako dizajn dopušta, vrata se mogu osvijetliti kako bi unutrašnjost imala vizualno prostraniji prostor.

Za južne prostorije sasvim je moguće koristiti još više smiono rješenje, unutrašnjost vrata može se staviti čak iu tamnim tonovima.

Prilikom odabira laminata za sobe, trebali biste se pridržavati nekih pravila, naročito kada se popravljate bez sudjelovanja profesionalnih dizajnera. U tom slučaju slijedite ova pravila:

  1. Ista boja za laminat i vrata mogu se koristiti u malim prostorijama kako bi se postigla veća harmonija interijera.
  2. Za sjeverne i zapadne sobe najprikladnija su svjetla ili proizvodi s dominantnim svjetlosnim tonovima.
  3. Za velike površine preporučuje se uporaba kontrasta između nijansi laminata i unutarnjih vrata.
  4. Kada koristite metodu kontrasta, pozornost treba posvetiti izboru postolja. To bi trebalo biti svjetlije boje, što odgovara svjetlosnom tonu ploče ili listova vrata.
  5. Pri odabiru bilo koje boje, sjena mora biti iste vrste. Ako su za podu korišteni hladni tonovi, tada bi trebalo biti odabrano za vrata (s toplim tonovima primjećeni su isti uvjeti).

Odabir podnog obloga je prilično težak zadatak, ali je sasvim moguće upravljati samostalno. Potrebno je samo slijediti posebne uvjete za izradu sheme boja za unutrašnjost da biste dobili impresivan rezultat i udobnu sobu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

+ 82 = 85